Lęšių-ryžių kukuliai pomidorų padaže

Kukuliai tobulame pomidorų padaže. Paprasta, sveika ir labai skanu.

Atsispausdinti receptą
Lęšių-ryžių kukuliai pomidorų padaže
Servings
vnt.
Ingredients
Padažas
Servings
vnt.
Ingredients
Padažas
Instructions
  1. Ryžius išverdame ir šiek tiek atvėsiname.
  2. Lęšius susmulkiname (ne būtinai iki vientisos masės. Jei liks gabaliukai, nieko baisaus).
  3. Į dubenį dedame ryžius, lęšius, beriame dribsnius, krakmolą pagardiname prieskoniais, druska ir gerai permaišome.
  4. Drėgnomis rankomis suformuojame kukulius ir dedame į kepimo indą ištepta aliejumi.
  5. Kukulius kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.
  6. Kol virė ryžiai ir kepė kukuliai pagaminau pomidorų padažą. Pomidorus nuplauname, dedame į didelį dubenį ir užpilame verdančiu vandeniu. Nulupame nuo pomidorų odeles ir susmulkiname.
  7. Keptuvėje įkaitiname 2 v.š. ghi arba aliejaus ir beriame garstyčių sėklas. Kai sėklos nustos spragsėti, beriame kitus maltus prieskonius ir maišant kepiname 5 sekundes. Pilame pomidorų tyrę, išrūgas, pagardiname druska, pipirais,dedame lauro lapą, smulkiai pjaustytą imbierą, užverdame ir ant mažos ugnies troškiname apie 10 minučių. Retkarčiais pamaišome.
  8. Į pomidorų padažą dedame kukulius ir troškiname dar 10 minučių. Kadangi kukuliai bus panardinti ne pilnai, apliejame juos padažu kelis kartus.
Recipe Notes
  1. Stiklinė 250 ml
  2. Lęšius reikia pamirkyti 3-4 val. (galima per naktį)

Žiedinių kopūstų troškinys su žirneliais

Troškiniai man  niekad neatsibos. Kas gali būti geriau pietums darganotą dieną?

Atsispausdinti receptą
Žiedinių kopūstų troškinys su žirneliais
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Žiedinį kopūstą supjaustome smulkesniais žiedynais.
  2. Supjaustome papriką ir pomidorus.
  3. Sukapojame petražoles.
  4. Gilioje keptuvėje ar puode įkaitiname 2-3 v.š. aliejaus ir beriame garstyčių sėklas (uždengiame dangčių, nes pradės šokinėti po visą virtuvę). Kai garstyčių sėklos nustos spragsėti, dedame smulkiai supjaustytą imbierą ir maišant kepame 30 sekundžių. Beriame maltus prieskonius ir maišant kepame kelias sekundes.
  5. Į keptuvę dedame žiedinį kopūstą ir maišant kepame 10 minučių.
  6. Beriame žirnelius, pomidorus ir papriką. Pagardiname druska, permaišome, įpilame šiek tiek vandens, uždengiame dangčiu ir troškiname 15-20 min. (arba kol kopūstai suminkštės). Troškinimo pabaigoje pagardiname petražolėmis.
  7. Troškinį tiekiame šilta. Man skaniausia su ryžiais

Kakaviniai rutuliukai su čili

Ko gero skaniausi kada nors ragauti žaliavalgiški saldainiai. Nesu jų gerbėja, bet šie pavergė mano širdį. Tobulas saldaus ir aštraus skonių derinys!

Šie fantastiški saldainiai yra absoliučiai nenuodėmingi ir nesukelia mums grėsmės priaugti svorio (kilogramais, aišku, nepatarčiau valgyti),  tačiau odos, medžiagų apykaitos procesams, virškinimui ir imunitetui jie yra tikras gėris.

Atsispausdinti receptą
Kakaviniai rutuliukai su čili
Servings
Ingredients
Servings
Ingredients
Instructions
  1. Visus ingredientus dedame į smulkintuvą.
  2. Sutriname iki vientisos masės.
  3. Dedame į šaldytuvą 10-15 min.
  4. Iš masės formuojame rutuliukus, apvoliojame kokosų drožlėse, kakavoje, smilkintuose riešutuose ir palaikome šaldytuve 20 minučių.
Recipe Notes
  1. Kakavą galite pakeisti kerobu.

Burokėlių kepsneliai

Puikus kepsnelių receptas. Papildomai galite dėti kepintų morkų, pagardinti žalumynais. Miltus galima pakeisti bulvėmis. O ruošiant šventėms, pagardinti riešutais (prie burokėlių man labiausiai dera graikiniai riešutai). Kepsneliai skanūs ir šilti, ir šalti.

Atsispausdinti receptą
Burokėlių kepsneliai
Servings
vnt.
Ingredients
Servings
vnt.
Ingredients
Instructions
  1. Burokėlius sutarkuojame smulkia tarka, beriame avižinius dribsnius ir permaišome.
  2. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname aliejų, Beriame garstyčių sėklas ir uždengiame. Kai garstyčių sėklos nustos spragsėti, beriame maltus prieskonius (išskyrus cinamoną) ir kelias sekundes maišant pakepiname.
  3. Į burokėlių masę beriame miltus, dedame pakepintus prieskonius, pagardiname druska bei cinamonu ir gerai permaišome.
  4. Formuojame nedidelius kepsnelius ir dedame į kepimo formą. Galite dar apvolioti miltuose arba kviečių gemaluose
  5. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
  6. Tiekiame su pasirinktu padažu.

Dalo sriuba su žiediniais kopūstais

Dalas yra džiovinti ir skaldyti nuimta odele ankštiniai (lęšiai, žirniai arba įvairios pupelių rūšys). Ankštiniai yra vienas svarbiausių baltymų šaltinių vegetarinėje mityboje, todėl juos labai naudinga įtraukti į savo racioną. O ši sriuba nors ir paprasta, tačiau labai skani ir soti.

Atsispausdinti receptą
Dalo sriuba su žiediniais kopūstais
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Perplauname mung dalą.
  2. Į puodą įpilame 1,5 sultinio arba vandens, dedame sviestą, lauro lapus ir pipirus. Užverdame.
  3. Beriame dalą, užverdame. Sumažiname ugnį ir verdame apie 40 minučių (nepamirštame periodiškai nuiminėti susidariusias putas).
  4. Bulves supjaustome kubeliais. Žiedinius kopūstus susmulkinam į mažesnius žiedynus.
  5. Daržoves beriame į puodą ir verdame 15 minučių.
  6. Beriame prieskonius, pagardiname druska, pipirais ir verdame dar 5 minutes.
Recipe Notes
  1. Ši sriuba tinka ypač Vata došos atstovui. Gaminant Kapha arba Pita došai, sumažinkite ghi/sviesto kiekį.
  2. Mung dalą reikia pamirkyti bent 4 valandas (galima palikti nakčiai).
  3. Būtinai pagardinkite sriubą juodaisiai pipirais, jie padidina kurkumino pasisavinimą.

Spindulinių pupuolių sriuba su pomidorais

Vos du ingredientai, prieskoniai ir tobula sriuba ant stalo! Tai yra nekaloringa ir lengva sriuba – gerai suvirusios pupuolės yra labai maistingos ir lengvai virškinamos.

Atsispausdinti receptą
Spindulinių pupuolių sriuba su pomidorais
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Į puodą pilame vandenį, dedame gerai nuplautas pupuoles, užverdame ir verdame ant mažos ugnies 40-50 minučių.
  2. Pomidorus dedame į dubenį, užpilame karštu vandeniu. Šiek tiek palaukiame, nulupame odeles ir supjaustome nedideliais kubeliais.
  3. Baigiant virti pupuolėms paruošiame prieskonius. Ant vidutinės ugnies įkaitiname keptuvę, dedame 1 v.š. ghi, beriame kumino sėklas ir maišant kepame 1-2 minutes. Beriame ciberžolę, asafetidą ir maišant kepiname kelias sekundes. Dedame imbierą, pjaustytus pomidorus ir troškiname 5 minutes. Prieskonių mišinį dedame į sriubą, pagardiname druska ir permaišome. Verdame dar 5 minutes.
  4. Į sriubą beriame sukapotas petražoles, permaišome ir nukeliame nuo ugnies.

Žirnių ir moliūgo sriuba

Soti, šildanti ir labai skani sriuba. Šioje sriuboje naudojami įvairūs prieskoniai, kurie gelbėja nuo pilvo pūtimo. Tačiau jei vis tik abejojate ar gaminti šią sriubą dėl nepageidaujamų pasekmių, galite ją sutrinti, tuomet ji taps žymiai lengvesnė virškinimui.

Atsispausdinti receptą
Žirnių ir moliūgo sriuba
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Žirnius gerai nuplauname, beriame į dubenį, užpilame vandeniu ir palaikome 3-4 val. (žirnius galima užmerkti ir iš vakaro).
  2. Išmirkytus žirnius, nuplauname ir dedame į puodą ir užpilame 1 l vandens arba sultinio. Užverdame ir verdame ant mažos ugnies 20 minučių. Verdant reikėtu nuiminėti susidariusias putas.
  3. Kol verda žirniai, kubeliais supjaustome moliūgą.
  4. Paruošiame prieskonius.
  5. Supjaustome čilį.
  6. Keptuvėje įkaitiname 1 v.š. aliejaus arba ghi, beriame garstyčių sėklas ir uždengiame dangčiu. Kai sėklos nustos spragsėti, dedame čili, beriame likusius prieskonius, maišant kepiname kelias sekundes ir nukeliame nuo ugnies.
  7. Į puodą dedame moliūgą, kepintus prieskoniu, pagardiname druska ir citrinos sultimis. Sriubą užverdame ir verdame ant mažos ugnies dar 20 minučių
  8. Tiekiant galite apibarstyti žalumynais, pagardinti grietine.

Gaivinantis agurkų kokteilis

Agurkuose daug vandens (95-96 proc.), mineralinių druskų (fosforo, kalcio, magnio, geležies), mikroelementų (vario, mangano, sieros, kobalto, cinko, silicio, jodo).

Agurkai, žalioji citrina pasižymi vėsinančiomis ir gaivinančiomis savybėmis. Šis gėrimas yra tikras išsigelbėjimas karštą vasaros dieną!

Atsispausdinti receptą
Gaivinantis agurkų kokteilis
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Agurkus ir citriną nulupame.
  2. Įdedame visus produktus į virtuvinį kombainą, įpilame vandens, kad beveik apsemtu ir susmulkiname iki vientisos masės.

Khičdi (arba khičari, khičuri, kitchari)

Labai skanus ir maistingas valgis, suteikiantis organizmui jėgų ir tvirtumo.

Khičdi – puikiai subalansuotas patiekalas ne tik Ajurvedos požiūriu, bet ir iš šiuolaikinės dietologijos pozicijų, tai puikus baltymų šaltinis.👌 Šis tobulas patiekalas lengvai virškinamas, suteikia jėgų ir gyvybingumo, tuo pačiu metu maitina visus kūno audinius.

Khičdi – tai pagrindinis patiekalas organizmo valymo praktikų metu, naudojamas organizmo atsistatymui, valymui ir atjauninimui. Padeda detoksikacijos procesui.

Khičdi – vienintelis patiekalas ajurvedinėje mityboje, nesudarantis Amos (toksinų), o priešingai – padedantis juos šalinti. Taip pat šis patiekalas subalansuoja visas tris došas – Vatą, Pitą ir Kaphą.

Atsispausdinti receptą
Kichari
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Užverdame 1,5 l vandens, beriame nuplautus ryžius ir dalą. Sumažiname ugnį ir verdame apie 40 minučių arba kol vanduo susigers. Pasūdyti reikėtu po 10-15 min. virimo arba pabaigoje.
  2. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname 1 v.š. ghi, beriame garstyčių sėklas, uždengiame dangčių. Kai sėklos nustos spragsėti, beriame kuminą ir maišant kepame kelias sekundes. Dedame smulkiai supjaustytą imbierą ir beriame kitus prieskonius, maišant kepiname 5 sekundes.
  3. Likus 5 min. iki ryžių-dalo virimo pabaigos, dedame į puodą pakepintus prieskonius ir gerai permaišome. Galima pagardinti prieskoninėmis žolelėmis (krapais, petražolėmis, kalendra).
Recipe Notes
  1. Spindulines pupuoles pamirkyti 6 val. arba per naktį.

Raudonųjų lęšių ir ryžių sriuba

Gardi, kvapni, šildanti, soti, tačiau lengvai virškinama sriuba. Tokios sriubos karaliauja pas mus rudenį ir žiemą. Jokie šalčiai mums nebaisūs. 

Atsispausdinti receptą
Raudonųjų lęšių ir ryžių sriuba
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Paruošiame prieskonius.
  2. Ryžius ir lęšius gerai perplauname, dedame į puodą, pagardiname pipirais ir užpilame verdančiu sultiniu. Užverdame ir verdame ant silpnos ugnies 30-40 minučių (jei sriuba gaunasi per tiršta, įpilkite dar sultinio).
  3. Keptuvėje įkaitiname 2 v.š. aliejaus, dedame kario lapus, beriame prieskonius ir maišant kaitiname kelias sekundes. Keptuves turinį dedame į sriubą. Pagardiname citrinos sultimis, druska ir verdame dar 5 minutes
  4. Tiekiame šiltą. Galima pagardinti žalumynais ar grietine.
Recipe Notes
  1. *stiklinė 250 ml.

Masala chai

Masala arbata – tai tradicinis gėrimas tokių šalių kaip Indija, Pakistanas, Nepalas, taip pat centrinio Azijos regiono, esančio netoli Tibeto. Pastovaus šios arbatos su prieskoniais recepto nėra, nes beveik kiekviena šeima turi savo išskirtinį, nepakartojamą arbatos paruošimo receptą.

Šiam legendiniam gėrimui jau ne vienas tūkstantis metų. Kuo gi jis geras? Tai puikus aktyvatorius. Esant silpnam virškinimui, mieguistumui, bendram silpnumui, energijos trūkumui Masala arbata bus nepakeičiama. Ji padidins Pita došą (ugnį) ir slopins įsisiautėjusią Kaphą došą, jei naudoti ajurvedinius terminus. O šaltuoju metų laiku tai bus kaip tik tinkama. Ją gerai gerti ryte, vietoje kavos, ji net geriau pabudina ir energizuoja ilgesniam laikui nei kava.

Masala pažodžiui verčiama kaip „prieskoniai“, „chai“ – pasiskolintas iš hindi žodis, todėl „masala chai“ – “arbata su prieskoniais”. Pats gėrimas turi unikalių savybių, kaip tvirtina ajurveda, nors į daugumai įprastą kinų arbatos variantą nepanašus. Jis labiau artimas angliškos tradicijos mėgėjams, kur arbata geriama su pienu (tačiau čia tikriausiai galima irgi įžvelgti Indiją, kuri ilgai buvo britų kolonija). Masala arbata Indijoje geriama jau daugiau nei tūkstantį metų.

Taip pat ši arbata padeda kovoti su peršalimu. Cinamonas varo šlapimą, valo nuodus, slopina kosulį, gerklės uždegimą ir užkimimą, gydo peršalimo ligas, varinėja organizmo skysčius, sušildo šąlančias galūnes.  Gvazdikėlis – puikus antiseptikas ir priešuždegiminė priemonė. Imbieras – nepakeičiama priešuždegiminė priemonė. Kardamonas šalina iš organizmo gleives, dėl to yra vartojamas gydant astmą, bronchitą, peršalus ir kosint.

Atsispausdinti receptą
Masala chai
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Paruošiame prieskonius.
  2. Plonai supjaustome imbierą.
  3. Visus ingredientus dedame į puodą.
  4. Užpilame 500 ml vandens, užverdame, sumažiname ugnį ir verdame 10 minučių.
  5. Arbatą nukošiame. Tiekiame šilta su citrina ir medumi.

Roti su bulvėmis

Labai mėgstu indiškus paplotėlius. Paruošti paprasta, skonis nuostabus. Be mielių ir kitų kildinimo medžiagų. Viso grūdo miltai, bulvės ir prieskoniai. Tobula! Pagaminkite juos prie troškinio ar sriubos. Nenusivilsite!

Atsispausdinti receptą
Roti su bulvėmis
Patiekalas Kepiniai
Servings
vnt.
Ingredients
Patiekalas Kepiniai
Servings
vnt.
Ingredients
Instructions
  1. Miltus permaišome su 1/2 a.š. druskos, po trupučiuką pilame vandenį ir užmaišome tešlą.
  2. Tešlą įsukame į plėvelę, uždengiame rankšluosčiu ir atidėdame 30 min. – 2 val.
  3. Bulves nulupame ir išverdame.
  4. Įkaitiname keptuvę, beriame kumino sėklas ir apkepiname apie 30 sekundžių.
  5. Į grūstuvę beriame kuminą, juoduosius pipirus, druska ir sutriname.
  6. Bulves sutriname šakute, beriame prieskonius.
  7. Ir gerai permaišome.
  8. Tešlą padaliname į 10 dalių.
  9. Suformuojame rutuliuką, suplojame. Surenkame nuo kraštų. Gerai užspaudžiame. Suplojame vėl. Taip padarome ir su likusiais tešlos gabaliukais.
  10. Iš tešlos iškočiojame nedidelį paplotėlį ir dedame įdarą (jei reikia, tešlos gabaliuką apibarstykite miltais).
  11. Užspaudžiame.
  12. Ir paliekame 10 min. (būtent per tas 10 minučių įvyksta kažkoks stebuklas ir kočiojant įdaras nepabėga).
  13. Ant miltais pabarstyto paviršiaus, neskubant, lengvai spaudžiant kočėlu, iškočiojame ploną paplotėlį.
  14. Ant vidutinės ugnies įkaitiname keptuvę, dedame paplotėlį.
  15. Kai viršus išdžiūs, apverčiame ir aptepame sviestu arba ghi (paplotėlius galite apversti kelis kartus kepant, kol pasidengs gražiomis rudomis dėmėmis).
  16. Paplotėlį nukeliame ir aptepame kitą jo pusę sviestu arba ghi. Keptuvę nuvalome popieriniu rankšluosčiu ir kepame kitą.
  17. Tiekiame šiltus.

Kvietinių kruopų kičris

Paprastai kičris (Kichari) ruošiamas su ryžiais ir mung dalu. Bet ir su kvietinėmis kruopomis šis patiekalas yra ne mažiau skanus. 

Atsispausdinti receptą
Kvietinių kruopų kičris
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Nuo pomidoro nulupame odelę ir smulkiai supjaustome.
  2. Morką supjaustome kubeliais.
  3. Imbierą smulkiai supjaustome arba sutarkuojame.
  4. Ant vidutinės ugnies keptuvėje įkaitiname 1 a.š. ghi arba aliejaus, beriame nuvarvintas kvietines kruopas ir maišant kepame 2-3 min. Atidėdame į šalį.
  5. Puode įkaitiname 1 a.š. ghi arba aliejaus, beriame kumino sėklas ir maišant kepame apie 1 min. Dedame imbierą ir maišant kepame dar apie 1 min.
  6. Dedame pomidorą ir maišant kepame kol suminkštės.
  7. Beriame maltus prieskonius (ciberžolę, asafetidą, čilį), žirnelius, morką, pagardiname druska ir maišant kepame porą minučių.
  8. Dedame mung dalą ir maišant kepame 1 minute.
  9. Beriame kvietines kruopas, įpilame 2 stiklines vandens, užverdame ir verdame 30-40 min.
Recipe Notes
  1. Mung dalą reikia pamirkyti 2-4 val arba per naktį.
  2. Kvietines kruopas gerai nuplauti ir pamirkyti 10-15 min.

Pomidorų čatnis (aštrus padažas)

Šis čatnis labai panašus į pomidorų padažą, tik skanesnis. Yra sakoma, kad čatnis yra toks aštrus, kad vos gali jį valgyti ir toks saldus, kad negali jo nevalgyti.

Atsispausdinti receptą
Pomidorų čatnis (aštrus padažas)
Servings
Ingredients
Servings
Ingredients
Instructions
  1. Nuo pomidorų nulupame odelę ir sutriname su 4 v.š. vandens (aš panaudojau bulvių grūstuvą).
  2. Ant vidutinės ugnies puode įkaitiname ghi sviestą ir suberiame garstyčių sėklas. Uždengiame ir kepiname kol nustos spragsėti.
  3. Dedame gvazdikėlius, čilį, lauro lapus, kumino sėklas, cinamono lazdelę, kalendrą ir imbierą. Maišant kepame 1 minutę
  4. Dedame pomidorus, pagardiname druska ir asafetida, išmaišome. Verdame ant silpnos ugnies 30 minučių. Retkarčiais pamaišome.
  5. Beriame cukrų, permaišome, padidiname ugnį ir nuolat maišant verdame dar 5 minutes.
  6. Nukeliame nuo ugnies, išimame gvazdikėlius ir cinamono lazdelę.

Avinžirnių miltų paplotėliai su špinatais

Šios paplotėlius gaminau prie pomidorinės žirnių sriubos. Vienintelis šių paplotėlių minusas, kad jie skanūs kol šilti. O pliusų tai tikrai daugiau. Jie be glitimo, gali pakeisti duoną valgant sriubą, puikus priedas prie salotų, tinka kaip užkandis su gaiviu padažu.

Atsispausdinti receptą
Avinžirnių miltų paplotėliai su špinatais
Servings
Ingredients
Servings
Ingredients
Instructions
  1. Beriame visus sausus ingredientus į dubenį.
  2. Pilame vandenį ir užmaišome tešlą. Tešlą paliekame 15 minučių kambario temperatūroje.
  3. Špinatus nuplauname ir supjaustome.
  4. Beriame špinatus į tešlą ir permaišome.
  5. Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus (šiuos paplotėlius galima kepti ir sausoje keptuvėje). Šaukštu dedame tešlą (vienam paplotėliui 2 v.š.) ir paplotėlius apkepame iš abiejų pusių.
  6. Tiekiame prie sriubos, salotų arba tiesiog valgome su kokių nors gaiviu padažu.

Troškinti kopūstai su žirneliais

Troškintais kopūstais jau nieko nenustebinsi, bet šie išsiskiria turtingu skoniu ir fantastišku aromatu. Panaudojau labai daug įvairių prieskonių, tik neišsigąskite, jie tikrai nuostabiai dera tarpusavyje. Galite juos valgyti vienus, su bulvėmis arba panaudoti pyragų ar pyragėlių įdarui. 

Atsispausdinti receptą
Troškinti kopūstai su žirneliais
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Kopūstus plonai supjaustome, morką sutarkuojame ar supjaustome šiaudeliais.
  2. Ant vidutinės ugnies įkaitiname keptuvę, pilame 2 v.š. aliejaus.
  3. Kai aliejus sušils, beriame kumino ir ožragės sėkla. Kai jos pradės tamsėti, dedame imbierą ir kitus maltus prieskonius (išskyrus druska ir pipirus). Permaišome.
  4. Dedame morkas ir maišant kepame 5 minutes.
  5. Beriame kopūstus, permaišome ir kepame dar 5 minutes.
  6. Įpilame vandens, beriame žirnelius, permaišome, uždengiame dangčiu ir troškiname ant silpnos ugnies 15-20 minučių.
  7. Pagardiname druska ir pipirais, permaišome ir troškiname dar 5-10 minučių.

Dalas su kokosų pienu ir špinatais

Tai yra fantastiškai skani sriuba. Net sakyčiau tobula. Iš karto buvo įrašyta į mėgstamiausių sąrašą. Kokosų pienas, špinatai, prieskoniai viskas taip nuostabiai dera tarpusavyje. Meilė nuo pirmo šaukšto garantuota!

Atsispausdinti receptą
Dalas su kokosų pienu ir špinatais
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Paruošiame prieskonius.
  2. Gerai perplauname chaną dalą, užpilame 1 l vandens, beriame pipirus, ciberžolę ir užverdame. Sumažiname ugnį ir verdame 40 minučių. Jei reikia įpilame dar sultinio arba vandens.
  3. Perplauname špinatus ir supjaustome.
  4. Keptuvėje įkaitiname 2 v.š. aliejaus arba ghi, beriame kuminą, juodgrūdes, kario lapus ir maišant kepame 30 sekundžių. Dedame imbierą, čilį, beriame maltus prieskonius ir maišant kepame kelias sekundes. Dedame špinatus ir maišant kepame, kol sukris.
  5. Keptuvės turinį dedame į puodą. Įpilame kokosų pieną (jei sriuba jums per tiršta, galite papildomai įpilti sultinio arba vandens), pagardiname druska, užverdame ir nukeliame nuo ugnies. Paliekame 10 minučių pastovėti. Išimame pipirus ir čilį.
Recipe Notes
  1. Dalas – tai yra džiovinti ir skaldyti nuimta odele ankštiniai (lęšiai, žirniai arba įvairios pupelių rūšys). Aš šiai sriubai naudojau chaną (avinžirnių) dalą. Jei rinksitės kitokius ankštinius, tuomet reikės tik atsižvelgt į jų mirkymo (jei reikia) ir virimo laiką.
  2. Chaną dalą reikėtu mirkyti ne mažiau 4 val arba per naktį.

Orkaitėje keptos bulvės su garstyčiomis ir imbieru

Pirmas šviežias bulvytes paruošiau taip. Jei mėgstate valgyti aštriau, galite įdėti smulkiai pjaustytą čilį pipiriuką. Bulvės gaunasi labai, labai skanios, pikantiškos ir aromatingos. 

Atsispausdinti receptą
Orkaitėje keptos bulvės su garstyčiomis ir imbieru
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Bulves supjaustome į 2-4 dalis (priklauso nuo dydžio).
  2. Į nedidelį dubenį pilame aliejų, dedame garstyčias, imbierą, kuminą, druską ir permaišome.
  3. Prieskonių mišinį pilame ant bulvių. Gerai permaišome ir dedame į kepimo formą.
  4. Bulves kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45-60 minučių.
  5. Tiekiant apšlakstome citrinos sultimis ir apibarstome žalumynais.

Karamelizuoti baklažanai

Aš labai mėgstu baklažanus, bet ne visada skaniai gaunasi. Ar tai labai kaprizinga daržovė, ar man tiesiog nesiseka susidraugauti. Šitaip gaminti baklažanai gavosi puikiai. 

Atsispausdinti receptą
Karamelizuoti baklažanai
Servings
asm.
Ingredients