Košė yra puikus pagrindas rytinei energijai visai dienai. Be to, įvairūs priedai leidžia suteikti ne tik skonio, bet ir naudos mūsų organizmui. Kaip pavyzdį paimkime avižinę košę, nes ją paprastai valgo visi – ir vaikai, ir suaugusieji.

Norėdami išvirti avižinę košę ir atskleisti jos skonį. Avižinių dribsnių geriau nevirti vien tik su pienu. Pavyzdžiui, vienai stiklinei avižinių dribsnių išgerti stiklinę pieno ir dvi stiklines vandens. Jei mėgstate kokosų pieną, gaminkite ją su kokosų pienu. Mūsų pagrindas paruoštas.

Tikimės, kad košę gaminate be cukraus, nes ryte mums nereikia papildomo cukraus.
Dabar pažiūrėkime, kokios yra galimybės pagerinti skonį ir, priklausomai nuo priedų, pridėti daugiau naudos šiam nuostabiam patiekalui.

1. Uogų mišinys.

Lengviausias būdas paįvairinti košę vitaminais. Ir tinka beveik bet kokiai košei, nepriklausomai nuo sezono. Šaldytos uogos išlaiko vitaminus, o kai jų sezonas, jos yra mūsų sveikatos saugykla. Jose yra visų mūsų kraujagyslėms, širdžiai, sąnariams, odai ir virškinimo sistemai reikalingų maistinių medžiagų.

2. Kriaušių skiltelės, graikiniai riešutai ir imbieras.

Tai variantas tiems, kuriems reikia atsigaivinti be kavos, ir tiems, kurių veikla susijusi su kūryba. Kriaušės
mūsų patiekalui suteikia saldumo ir papildomų skaidulų, kurios būtinos virškinimui ir medžiagų apykaitai. Graikiniai riešutai aprūpins mūsų organizmą Omega 3, kad smegenys dirbtų sparčiai. O imbieras suaktyvina mūsų nervų sistemą, stiprina imuninę sistemą ir maloniai mus pažadina.

3. Obuoliai, cinamonas, migdolai, medus.

Jei pusryčiams turite šiek tiek daugiau laiko, galite pasigaminti avižinę košę – rytinį desertą. Obuolius supjaustykite griežinėliais pagal savo skonį, bet ne per smulkiai. Ir tiesiog keptuvėje ant vidutinės ugnies, kad jie šiek tiek suminkštėtų, įdėkite cinamono ir medaus. Palaikykite juos dar minutę ar dvi, kad pasklistų malonus aromatas. Į košę įberkite obuolių ir pabarstykite migdolų žiedlapiais, kad būtų gražu ir naudinga. Obuoliai suteikia ląstelienos, cinamonas – gerą virškinimą, migdolai – vitamino E, o tai reiškia grožį, o medus sukuria gerą nuotaiką visai dienai.

4. Kakava ir bananas.

Mažai kas yra abejingas šokoladui. Bet jei esate šokolado mėgėjas kaip aš, šie pusryčiai skirti jums. Į košę įbersite kakavos miltelių, kad košė įgautų šokolado skonį. Pirkdami įsitikinkite, kad joje yra tik kakavos miltelių be cukraus. Kakava puikiai stiprina širdies ir kraujagyslių sistemą.
Į košę įmaišykite bananą tiesiog jį supjaustydami griežinėliais. Kakavoje yra dopamino – malonumo hormono. Be kalio, kuris padės jums ištverti visą dieną, banane taip pat yra triptofano, kuris atsakingas už
nuotaiką. Tokie pusryčiai gerina nuotaiką.

5. Migdolai ir datulės.

Tiek migdolų, tiek datulių visada galima turėti virtuvėje, nes jie yra sotus ir maistingas košės priedas. Datulės suteikia saldumo ir energijos, gerina virškinimą ir aprūpina skaidulomis, nes jų turi daug. Migdolai ne tik aprūpina odą būtinu vitaminu E, bet ir nervų sistemai reikalingais B grupės vitaminais.