Žirnių humusas su saulėje džiovintais pomidorais

0
1053

Mes humusą labai mėgstame. Dažniausiai gaminu klasikinį jo variantą, bet šį kartą nutariau paeksperimentuoti. Vietoje avinžirnių panaudojau skaldytus žirnius ir pagardinau saulėje džiovintas pomidorais. Gavosi toks „Fusion“ variantas. O svarbiausia, kad buvo tikrai labai skanu.

Atsispausdinti receptą
Žirnių humusas su saulėje džiovintais pomidorais
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Žirnius reikėtu pamirkyti šaltame vandenyje bent 3-4 val. (aš užmerkiau iš vakaro).
  2. Išmirkytus žirnius dedame į puodą, užpilame šaltu vandeniu (kažkur 1 cm vandens turėtu būti virš žirnių). Užverdame, nugriebiame susidariusias putas, sumažiname ugnį, puodą uždengiame dangčiu ir verdame apie valandą. Jei vanduo išgaruos, įpilkite šiek tiek dar.
  3. Kai žirniai atvės, dedame juos (aš žirnių nenukošiau, įpyliau visą puodo turinį), kitus ingredientus bei 5 v.š. aliejaus iš indelio su pomidorais į virtuvinį kombainą ir susmulkiname iki vientisos masės.
  4. Tiekiame su duona, daržovėmis, lavašu, krekeriai ar kt.
Recipe Notes
  1. Žirnius būtina pamirkyti ne tik tam, kad jie greičiau išvirtu. Taip mes keičiame jų savybę, t.y. iš sunkaus maisto paverčiame lengvesniu. Žirniai lengviau bus suvirškinti ir nesukels nemalonių pojūčių.

Facebook komentarai
Ajurvedos konsultantė, ajurvedinės ir vegetarinės mitybos specialistė, prieskonių žinovė, ajurvedinių ir vegetarinių receptų autorė, studijuoja dietetiką bei jau kelerius metus intensyviai kasdien studijuoja ajurvedą, mokydamasi iš vienų geriausių pasaulyje Indijos, Rusijos ir kitų šalių ajurvedos gydytojų, taiko šias žinias savo kasdienėje praktijoje, konsultuoja sveikatinimosi bei sveikos gyvensenos ir mitybos temomis.