Žiedinių kopūstų gratinas

0
1121

„Gratin“ – tai Prancūzijoje paplitęs garnyras. Nors skamba egzotiškai, tačiau tai yra labai lengvai pagaminamas, gardus apkepas traškia plutele. Ruošiant daržovių „gratin“ yra naudojami žiediniai kopūstai, brokoliai, cukinijos, bulvės, smidrai, artišokai.
Aš pasirinkau žiedinius kopūstus. Gratinas gavosi dieviškai skanus. Norint pavalgyti sočiau, galima pateikti kartu su ryžiais.

Atsispausdinti receptą
Žiedinių kopūstų gratinas
Patiekalas Antri patiekalai
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Antri patiekalai
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Žiedinį kopūstą supjaustome ne mažais žiedynais ir išverdame (aš 10 min. viriau garų puode).
  2. Į dubenėlį pilame grietinėlę, beriame prieskonius ir permaišome. Dedame sūrį ir permaišome dar kartą.
  3. Kopūstus išimame, šiek tiek atvėsiname, pasmulkiname ir dedame į kepimo formą (naudojau dvi: 12*12 ir 15*22).
  4. Ant viršaus pilame padažą.
  5. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-30 minučių.
  6. Tiekiame šiltą.

Facebook komentarai
Ajurvedos konsultantė, ajurvedinės ir vegetarinės mitybos specialistė, prieskonių žinovė, ajurvedinių ir vegetarinių receptų autorė, studijuoja dietetiką bei jau kelerius metus intensyviai kasdien studijuoja ajurvedą, mokydamasi iš vienų geriausių pasaulyje Indijos, Rusijos ir kitų šalių ajurvedos gydytojų, taiko šias žinias savo kasdienėje praktijoje, konsultuoja sveikatinimosi bei sveikos gyvensenos ir mitybos temomis.