Varškiniai sausainiai su obuoliais

0
4489

Minkšti, nesaldūs, su sultingu obuolio gabaliuku viduje. Fantastika!

Atsispausdinti receptą
Varškiniai sausainiai su obuoliais
Virtuvė Vegetariška
Servings
vnt.
Ingredients
Virtuvė Vegetariška
Servings
vnt.
Ingredients
Instructions
  1. Varškę gerai ištriname su sviestu.
  2. Sodą gesiname kefyru ir pilame į varškės-sviesto masę. Pagardiname druska ir permaišome.
  3. Po trupučiuką beriame miltus ir užmaišome tešlą.
  4. Tešlą įsukame į plėvelę ir dedame į šaldytuvą 1 val.
  5. Skiltelėmis supjaustome obuolius, dedame į dubenį, beriame cukrų, cinamoną ir permaišome. Paliekame 20 min.
  6. Tešlą iškočiojame ant miltais pabarstyto paviršiaus, lėkštės pagalba išpjauname apskritimą (pas mane 24 cm) ir padaliname į 12 segmentų.
  7. Ant kiekvieno tešlos gabaliuko plačiojo krašto dedame po obuolio skiltelę.
  8. Susukame ir sausainius dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  9. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 min.
  10. Atvėsiname, apibarstome cukraus pudra ir mėgaujamės.

Facebook komentarai
Ajurvedos konsultantė, ajurvedinės ir vegetarinės mitybos specialistė, prieskonių žinovė, ajurvedinių ir vegetarinių receptų autorė, studijuoja dietetiką bei jau kelerius metus intensyviai kasdien studijuoja ajurvedą, mokydamasi iš vienų geriausių pasaulyje Indijos, Rusijos ir kitų šalių ajurvedos gydytojų, taiko šias žinias savo kasdienėje praktijoje, konsultuoja sveikatinimosi bei sveikos gyvensenos ir mitybos temomis.