Varškės ir aguonų pyragas

0
775

Tobulas varškės ir aguonų duetas. Varškės arba aguonų sluoksnį galite pagardinti džiovintais vaisiais. Man šis pyragas buvo skanesnis kitą dieną. Beje, labas skanus ir minkštas pyrago pagrindas, naudosiu ir kitiems kepiniams.

Atsispausdinti receptą
Varškės ir aguonų pyragas
Virtuvė Vegetariška
Servings
asm.
Ingredients
Tešlos pagrindas
Aguonų sluoksnis
Varškės sluoksnis
Virtuvė Vegetariška
Servings
asm.
Ingredients
Tešlos pagrindas
Aguonų sluoksnis
Varškės sluoksnis
Instructions
  1. Aguonas sumalame, beriame į nedidelį puodą, pilame 180 ml pieno ir dedame sviestą. Užverdame, sumažiname ugnį ir maišant verdame 15 minučių. Krakmolą ištirpiname 10 ml pieno, pilame į aguonų masė, gerai permaišome ir nuimame nuo ugnies.
  2. Sviestą gerai ištriname su cukrumi. Dedame grietinę, beriame sodą ir permaišome. Beriame miltus ir užmaišome minkštą tešlą.
  3. Tešlą iškočiojame, dedame į kepimo formą ir subadome šakute.
  4. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-15 min. arba iki auksinės spalvos.
  5. Varškę, cukrų, krakmolą, grietinę ir vanilinį cukrų dedame į dubenį ir gerai permaišome.
  6. Ant tešlos dedame aguonų mišinį, po to varškės.
  7. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45-60 min.
  8. Atvėsiname, išimame iš formos, supjaustome ir tiekiame.
Recipe Notes
  1. Kepimo forma 24-26 cm.
  2. Jei naudosite birią varškę, ją geriau pertrinti per sietelį.

Facebook komentarai
Ajurvedos konsultantė, ajurvedinės ir vegetarinės mitybos specialistė, prieskonių žinovė, ajurvedinių ir vegetarinių receptų autorė, studijuoja dietetiką bei jau kelerius metus intensyviai kasdien studijuoja ajurvedą, mokydamasi iš vienų geriausių pasaulyje Indijos, Rusijos ir kitų šalių ajurvedos gydytojų, taiko šias žinias savo kasdienėje praktijoje, konsultuoja sveikatinimosi bei sveikos gyvensenos ir mitybos temomis.