Varškės apkepas su pomidorais

0
739

Varškę man labiau patiko saldžiuose kepiniuose, bet pradėjau naudoti panyrą ir visi patiekalai su varške pasidarė ypatingi ir labai skanūs. 

Iš šios tešlos kiekio galima iškepti 2 pyragus arba vieną didelį. Ši tešla fantastiška. Labai skani ir su ja lengva dirbti. 
Šis apkepas skanus ir šiltas, šaltas.

Atsispausdinti receptą
Varškės apkepas su pomidorais
Patiekalas Kepiniai, Užkandžiai
Virtuvė Vegetariška
Servings
asm.
Ingredients
Tešlos pagrindas
Įdaras
Patiekalas Kepiniai, Užkandžiai
Virtuvė Vegetariška
Servings
asm.
Ingredients
Tešlos pagrindas
Įdaras
Instructions
  1. Į dubenį beriame miltus, 1 a.š. druskos, kepimo miltelius ir permaišome.
  2. Į miltų mišinį dedame 100 g. mažais gabaliukais supjaustyto sviesto ir triname tarp pirštų.
  3. Dedame grietinę, pilame 100 g tirpinto sviesto ir užmaišome tešlą. Tešlą įsukame į plėvelę ir dedame į šaldytuvą 30-60 min.
  4. Į dubenį dedame varškę, grietinę, beriame manų kruopas, prieskonius ir gerai permaišome. Dedame alyvuoges ir atsargiai permaišome dar kartą.
  5. Pomidorus supjaustome griežinėliais.
  6. Tešlą iškočiojame, dedame į kepimo formą ir subadome šakute.
  7. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 minučių
  8. Ant tešlos tolygiai paskirstome įdarą.
  9. Ant viršaus dedame pomidorus, alyvuoges. Apšlakstome alyvuogių aliejumi.
  10. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
  11. Atvėsiname, supjaustome ir tiekiame

Facebook komentarai
Ajurvedos konsultantė, ajurvedinės ir vegetarinės mitybos specialistė, prieskonių žinovė, ajurvedinių ir vegetarinių receptų autorė, studijuoja dietetiką bei jau kelerius metus intensyviai kasdien studijuoja ajurvedą, mokydamasi iš vienų geriausių pasaulyje Indijos, Rusijos ir kitų šalių ajurvedos gydytojų, taiko šias žinias savo kasdienėje praktijoje, konsultuoja sveikatinimosi bei sveikos gyvensenos ir mitybos temomis.