Trinta dilgėlių sriuba

0
2592

Pagaliau atėjo pavasaris ir galima džiaugtis mūsų sveikatai naudingais augalais. Šiandien ant stalo karaliauja dilgėlės. Tai vienas naudingiausių laukinių augalų. Dilgėlė žmogui ypač naudinga po žiemos, kada organizmui trūksta vitaminų.
Praeitais metais naudojau žaliesiems kokteiliams, o šiemet planuoju gaminti sriubas, troškinius ir net naudosiu pyragėlių įdarui. Nusprendžiau pradėti nuo dieviškai skanios trintos sriubos.

Atsispausdinti receptą
Trinta dilgėlių sriuba
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Nuplauname dilgėlių lapus.
  2. Supjaustome saliero stiebus.
  3. Supjaustome bulvę.
  4. Perplauname ryžius.
  5. Į verdantį vandenį dedame bulves ir ryžius. Užverdame ir verdame 10 minučių.
  6. Įkaitiname keptuvę ant vidutinės ugnies, pilame 2 v.š. aliejaus, beriame asafetidą, salierus ir maišant kepame ~ 10 minučių.
  7. Į puodą dedame daržoves, užverdame ir verdame 5 minutes.
  8. Beriame dilgėlių lapus, pagardiname druska ir pipirais, užverdame ir verdame dar 5 minutes.
  9. Sriubą sutriname maisto smulkintuvu.
  10. Tiekiame šiltą su grietine.

Facebook komentarai
Ajurvedos konsultantė, ajurvedinės ir vegetarinės mitybos specialistė, prieskonių žinovė, ajurvedinių ir vegetarinių receptų autorė, studijuoja dietetiką bei jau kelerius metus intensyviai kasdien studijuoja ajurvedą, mokydamasi iš vienų geriausių pasaulyje Indijos, Rusijos ir kitų šalių ajurvedos gydytojų, taiko šias žinias savo kasdienėje praktijoje, konsultuoja sveikatinimosi bei sveikos gyvensenos ir mitybos temomis.