Sklindžiai su akvafaba

0
1095

Akvafaba – tai puiki baltymo alternatyva. Ją galima gauti iš skardinės avinžirnių, žirnių ar pupelių. Arba galima panaudoti vandenį kuriame jie virė.
O sklindžiai gaunasi purūs ir labai minkšti. Nesijaučia jokio avinžirnių skonio.

Atsispausdinti receptą
Sklindžiai su akvafaba
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Į didelį dubenį beriame miltus, kepimo miltelius, sodą, druską ir permaišome.
  2. Kitame dubenyje sumaišome aliejų, pieną, citrinos sultys ir vanilės ekstraktą.
  3. Į vidutinio didžio dubenį pilame akvafabą (nors jos ir atrodo mažai, bet plakant labai padidėja tūris). Plakame akvafabą vidutiniu greičiu, po 1 v.š. beriame cukrų ir plakame toliau iki standžių putų.
  4. Skystą masę pilame į miltų mišinį ir gerai permaišome.
  5. Į tešlą atsargiai įmaišome akvafabą. Gaunasi nuo šaukšto drimbanti tešla.
  6. Keptuvę įkaitiname ant vidutinės ugnies, įpilame šiek tiek aliejaus (aliejų naudojau tik pirmiems sklindžiams, likusius kepiau sausoje keptuvėje). Šaukštu dedame tešlą ir sklindžius apkepame iš abiejų pusių.
  7. Tiekiame su uogiene, grietine ar sirupu.
Recipe Notes
  1. Stiklinė - 250 ml.

Facebook komentarai
Ajurvedos konsultantė, ajurvedinės ir vegetarinės mitybos specialistė, prieskonių žinovė, ajurvedinių ir vegetarinių receptų autorė, studijuoja dietetiką bei jau kelerius metus intensyviai kasdien studijuoja ajurvedą, mokydamasi iš vienų geriausių pasaulyje Indijos, Rusijos ir kitų šalių ajurvedos gydytojų, taiko šias žinias savo kasdienėje praktijoje, konsultuoja sveikatinimosi bei sveikos gyvensenos ir mitybos temomis.