Skandinaviški duoniukai

0
719

Sveikuoliški duoniukai. Paruošiami labai lengvai, tik kepimas šiek tiek užtrunka.

Atsispausdinti receptą
Skandinaviški duoniukai
Servings
Servings
Instructions
  1. Į dubenį beriame miltus, dribsnius, sėklas pagardiname druska ir permaišome. Pilame vandenį, gerai permaišome ir paliekame 15 min.
  2. Kepimo formą tepame aliejumi arba išklojame kepimo popieriumi. Paruoštą masę dedame lygiu, plonu sluoksniu.
  3. Kepimo formas dedame iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę. Po 10 minučių ištraukiame ir labai aštriu peiliu supjaustome kvadrateliais, stačiakampiais ar kt. Grąžiname atgal į orkaitę.
  4. Po 10 minučių kepimo, atidarome orkaitės dureles 3-5 min., taip gaminant duoniukus, jie bus traškūs. Uždarome dureles ir po 10 minučių atidarome vėl 3-5 min. Po 10 minučių pakartojame. Uždarome ir kepame 20 min. Duoniukai iš viso kepami 60 minučių.
  5. Išimame duoniukus iš kepimo formos, sulaužome ir atvėsiname ant grotelių.
Recipe Notes
  1. Buvo naudojamos dvi kepimo formos 34*21 ir 20*14, bet geriau būtų 2 didesnės, tuomet duoniukai gautusi plonesni.

Facebook komentarai
Ajurvedos konsultantė, ajurvedinės ir vegetarinės mitybos specialistė, prieskonių žinovė, ajurvedinių ir vegetarinių receptų autorė, studijuoja dietetiką bei jau kelerius metus intensyviai kasdien studijuoja ajurvedą, mokydamasi iš vienų geriausių pasaulyje Indijos, Rusijos ir kitų šalių ajurvedos gydytojų, taiko šias žinias savo kasdienėje praktijoje, konsultuoja sveikatinimosi bei sveikos gyvensenos ir mitybos temomis.