Ryžiais ir riešutais įdarytos paprikos

0
1562

Savaitgalio pietums – ryžiais, daržovėmis ir riešutais įdarytos paprikos, troškintos pomidorų padaže. Pasakiškai skanu! Taip pagaminti ryžiai būtų puikus garnyras, o padažas tiktu ir kitiems patiekalams.

Atsispausdinti receptą
Ryžiais ir riešutais įdarytos paprikos
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Paruošiame prieskonius.
  2. Ryžius išverdame pasūdytame vandenyje, likus 5 minutėms iki virimo pabaigos supilame į kiaurasamtį ir paliekame.
  3. Morką ir cukiniją sutarkuojame stambia tarka.
  4. Paprikų viršų nupjauname ir išvalome sėklas.
  5. Paprikų viršunėles supjaustom kubeliais.
  6. Riešutus sukapojame.
  7. Kubeliais supjaustome pomidorus.
  8. Keptuvėje įkaitiname 3 v.š. aliejaus arba ghi, beriame prieskonius (kuminą, ciberžolę ir asafetidą) ir maišant kepame kelias sekundes. Dedame papriką ir maišant kepame 5 minutes.
  9. Į keptuvę dedame morką, cukiniją ir maišant kepame 10 minučių.
  10. Beriame riešutus ir maišant kepame porą minučių.
  11. Beriame ryžius ir gerai permaišome.
  12. Puode, kuriame troškinsime paprikas, įkaitiname 2 v.š. aliejaus arba ghi, beriame garstyčių sėklas ir uždengiame dangčiu. Kai sėklos nustos spragsėti, dedame imbierą ir maišant kepame kelias sekundes. Dedame pomidorus, pagardiname 1 a.š. druskos, cukrumi, pipirais, kalendros lapais, permaišome ir troškiname ant mažos ugnies 10 minučių.
  13. Į paprikas dedame įdarą.
  14. Įdarytas paprikas pastatome į puodą su padažu ir įpilame vandens (iki paprikų pusės).
  15. Puodą uždengiame dangčiu ir troškiname ant vidutinės ugnies 20 minučių.

Facebook komentarai
Ajurvedos konsultantė, ajurvedinės ir vegetarinės mitybos specialistė, prieskonių žinovė, ajurvedinių ir vegetarinių receptų autorė, studijuoja dietetiką bei jau kelerius metus intensyviai kasdien studijuoja ajurvedą, mokydamasi iš vienų geriausių pasaulyje Indijos, Rusijos ir kitų šalių ajurvedos gydytojų, taiko šias žinias savo kasdienėje praktijoje, konsultuoja sveikatinimosi bei sveikos gyvensenos ir mitybos temomis.