Riešutų ir džiovintų vaisių laddu

0
2995

Tiesiog puikus ir sveikas skanėstas! 😉 

Atsispausdinti receptą
Riešutų ir džiovintų vaisių laddu
Servings
vnt.
Ingredients
Servings
vnt.
Ingredients
Instructions
  1. Migdolus užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame 10 min. Nuimame odeles (jei sunkiai nusiima, užpilame vandeniu dar kartą).
  2. Anakardžių ir lazdynų riešutus nuplauname
  3. Smulkiai supjaustome riešutus.
  4. Datules susmulkiname virtuvinio kombaino pagalba (tik ne visai iki vientisos masės).
  5. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname ghį, beriame riešutus ir maišant kepame 5 minutes.
  6. Sumažiname ugnį ir dedame datulių masę. Maišant kepame kol riešutai susijungs su datulėmis.
  7. Masę pagardiname cinamonu, permaišome ir nukeliame nuo ugnies.
  8. Masę iš keptuvės dedame į dubenį, palaukiame kol šiek tiek atvės ir formuojame rutuliukus.
  9. Dedame į šaldytuvą 1 val.
Recipe Notes
  1. Galite rinktis savo mėgstamiausius riešutus bei džiovintus vaisius.
  2. Veganiškam variantui vietoje sviesto naudokite kokosų aliejų.
  3. Rutuliukus galima apvolioti kokosų drožlėse, smulkintuose riešutuose ir pan.

Facebook komentarai
Ajurvedos konsultantė, ajurvedinės ir vegetarinės mitybos specialistė, prieskonių žinovė, ajurvedinių ir vegetarinių receptų autorė, studijuoja dietetiką bei jau kelerius metus intensyviai kasdien studijuoja ajurvedą, mokydamasi iš vienų geriausių pasaulyje Indijos, Rusijos ir kitų šalių ajurvedos gydytojų, taiko šias žinias savo kasdienėje praktijoje, konsultuoja sveikatinimosi bei sveikos gyvensenos ir mitybos temomis.