Raudonųjų lęšių sriuba su orkaitėje kepta paprika

0
806

Kai lauke taip šalta, norisi tik sočių ir šildančių sriubų. Ši sriuba yra kvapni, aromatinga, labai skani ir tikrai sušildys jus bet kokiu oru.

Atsispausdinti receptą
Raudonųjų lęšių sriuba su orkaitėje kepta paprika
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Gerai nuplauname lęšius ir išverdame kaip nurodyta ant pakuotės.
  2. Kol verda lęšiai paruošime daržoves. Papriką nuplauname, dedame į kepimo formą ir kepame iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių. Iškeptą papriką dedame į maišelį ir paliekame 10 min. Nuimame odelė, išimame sėklytes ir supjaustome.
  3. Morką sutarkuojame stambia tarka. Keptuvėje įkaitiname 2 v.š. aliejaus, beriame morką ir maišant kepame 5 minutes.
  4. Į puodą, kuriame virsime sriubą, beriame išvirtus lęšius, dedame keptas daržoves ir užpilame sultiniu (aš mėgstu tirštas sriubas, todėl įpyliau 1/2 l). Užverdame, sumažiname ugnį ir verdame 10 minučių.
  5. Keptuvėje įkaitiname 1 v.š. aliejaus, beriame kuminą ir ciberžolę, permaišome ir pakaitiname 2-3 sekundes. Keptuvės tūrinį pilame į sriubą. Pagardiname rūkyta paprika ir druska.
  6. Baigus virti, sriubą sutriname maisto smulkintuvu.
  7. Tiekiame šiltą su grietine arba pagardinta citrinos sultimis ir žalumynais.
Recipe Notes
  1. Lęšius galima pakeisti avinžirniais, žirniais ar pupelėmis. 

Facebook komentarai
Ajurvedos konsultantė, ajurvedinės ir vegetarinės mitybos specialistė, prieskonių žinovė, ajurvedinių ir vegetarinių receptų autorė, studijuoja dietetiką bei jau kelerius metus intensyviai kasdien studijuoja ajurvedą, mokydamasi iš vienų geriausių pasaulyje Indijos, Rusijos ir kitų šalių ajurvedos gydytojų, taiko šias žinias savo kasdienėje praktijoje, konsultuoja sveikatinimosi bei sveikos gyvensenos ir mitybos temomis.