Raudonųjų lęšių sriuba su mėtomis

0
579

Lengva, skani, kvapni sriubą. Ryški, spalvinga, su pikantišku mėtų prieskoniu. 

Atsispausdinti receptą
Raudonųjų lęšių sriuba su mėtomis
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Paruošiame prieskonius.
  2. Lęšius perplauname. Dedame į puodą ir užpilame šaltu vandeniu arba sultiniu. Užverdame, sumažiname ugnį ir verdame 15-20 minučių. Retkarčiais pamaišome ir nuimame susidariusias putas.
  3. Keptuvėje įkaitiname sviestą arba aliejų, beriame asafetidą ir kepame kelias sekundes. Dedame pomidorų padažą, beriame mėtas, čilį ir maišant kepame apie minutę.
  4. Keptuvės turinį dedame į puodą. Sriubą pagardiname cukrumi, druska ir citrinos sultimis. Užverdame ir nukeliame nuo ugnies.
  5. Sriubą sutriname maisto smulkintuvu iki vientisos masės.
  6. Tiekiame šiltą su šviežia duona.

Facebook komentarai
Ajurvedos konsultantė, ajurvedinės ir vegetarinės mitybos specialistė, prieskonių žinovė, ajurvedinių ir vegetarinių receptų autorė, studijuoja dietetiką bei jau kelerius metus intensyviai kasdien studijuoja ajurvedą, mokydamasi iš vienų geriausių pasaulyje Indijos, Rusijos ir kitų šalių ajurvedos gydytojų, taiko šias žinias savo kasdienėje praktijoje, konsultuoja sveikatinimosi bei sveikos gyvensenos ir mitybos temomis.