Olandiškas obuolių pyragas

0
1255

Dažniausiai gaminu pyragus, kurie užima mažai laiko. Viską sumetei, suplakei, pašovei į orkaitę ir pyragas ant stalo. Bet kartais norisi pažaisti virtuvėje. Šis pyragas tikrai vertas sugaišto laiko. 

Atsispausdinti receptą
Olandiškas obuolių pyragas
Virtuvė Vegetariška
Servings
asm.
Ingredients
Tešlos pagrindas
Įdaras
Virtuvė Vegetariška
Servings
asm.
Ingredients
Tešlos pagrindas
Įdaras
Instructions
  1. Į didelį dubenį beriame miltus, 150 g cukraus ir dribsnius. Pilame sviestą ir triname tarp pirštu, kol gausis trupiniai.
  2. Atidedame į šalį 1/3 trupinių, o kitus paskleidžiame tolygiai kepimo formoje.
  3. Nulupame obuolius, supjaustome kubeliais ir apšlakstome citrinos sultimis.
  4. Į nedidelį puodą pilame vandenį, beriame 50 g cukraus, krakmolą, cinamoną ir permaišome. Dedame ant viryklės ir maišant verdame kol užvirs. Verdame tol, kol sutirštės. Dedame vanilės pastą, permaišome ir nuimame nuo ugnies.
  5. Krakmolą pilame ant obuolių ir permaišome.
  6. Įdarą dedame ant tešlos pagrindo ir apibarstome likusiais trupiniais.
  7. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40-45 min.
  8. Pyragą pilnai atvėsiname ir tiekiame.
Recipe Notes
  1. Kepimo forma 26 cm.

Facebook komentarai
Ajurvedos konsultantė, ajurvedinės ir vegetarinės mitybos specialistė, prieskonių žinovė, ajurvedinių ir vegetarinių receptų autorė, studijuoja dietetiką bei jau kelerius metus intensyviai kasdien studijuoja ajurvedą, mokydamasi iš vienų geriausių pasaulyje Indijos, Rusijos ir kitų šalių ajurvedos gydytojų, taiko šias žinias savo kasdienėje praktijoje, konsultuoja sveikatinimosi bei sveikos gyvensenos ir mitybos temomis.