Obuolių pyragas su riešutais

0
629

Labai skanus, drėgnas, purus, minkštas obuolių pyragas. Vietoje obuolių tiks kriaušės arba slyvos, o migdolus galite pakeisti jūsų mėgstamais riešutais.

Atsispausdinti receptą
Obuolių pyragas su riešutais
Virtuvė Vegetariška
Servings
asm.
Ingredients
Virtuvė Vegetariška
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Sviestą išsukame su cukrumi.
  2. Į sviesto-cukraus masę pilame kefyrą.
  3. Beriame sodą, užpilame citrinos sultimis ir permaišome.
  4. Beriame persijotus miltus ir užmaišome tirštą tešlą.
  5. Tešlą dedame į kepimo popieriumi išklotą formą.
  6. Ant viršaus beriame kapotus riešutus.
  7. Ant riešutų sluoksnio dedame plonai pjaustytus obuolius ir apibarstome cukraus ir cinamono mišiniu.
  8. Pyragą kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50 min. (kepimo laikas priklauso nuo formos dydžio.
Recipe Notes
  1. Stiklinė 250 ml.
  2. Kefyrą galima pakeisti jogurtu arba grietine.
  3. Dalį šviesių kvietinių miltų galima pakeisti pilno grūdo.
  4. Aš kepiau 20 cm kepimo formoje ir gavosi aukštas ir ilgai kepė, todėl rekomenduočiau pasirinkti didesnę.

 

Facebook komentarai
Ajurvedos konsultantė, ajurvedinės ir vegetarinės mitybos specialistė, prieskonių žinovė, ajurvedinių ir vegetarinių receptų autorė, studijuoja dietetiką bei jau kelerius metus intensyviai kasdien studijuoja ajurvedą, mokydamasi iš vienų geriausių pasaulyje Indijos, Rusijos ir kitų šalių ajurvedos gydytojų, taiko šias žinias savo kasdienėje praktijoje, konsultuoja sveikatinimosi bei sveikos gyvensenos ir mitybos temomis.