Morkų keksas

0
4098

Tobulas morkų keksas! To-bu-las! Neturiu daugiau ką ir pridurti. Galima įdėti daugiau įvairių prieskonių, džiovintų vaisių, riešutų ir bus prabangus keksas šventiniam stalui.

Atsispausdinti receptą
Morkų keksas
Virtuvė Vegetariška
Servings
asm.
Ingredients
Virtuvė Vegetariška
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Sutarkuojame morką.
  2. Nuo riešutų nuimame odeles ir sukapojame.
  3. Miltus persijojame su cinamonu, druska, kepimo milteliais ir soda.
  4. Dubenyje gerai permaišome kondensuotą pieną, kefyrą, aliejų, actą ir vanilės ekstraktą.
  5. Beriame miltų mišinį ir gerai permaišome.
  6. Beriame morkas, riešutus, razinas ir permaišome.
  7. Tešlą dedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą.
  8. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50-60 minučių (tikriname mediniu pagaliuku).
  9. Keksą 10 minučių palaikome formoje, ištraukiame, atvėsiname ir mėgaujamės.
Recipe Notes
  1. Kepimo forma 11*24.

Facebook komentarai
Ajurvedos konsultantė, ajurvedinės ir vegetarinės mitybos specialistė, prieskonių žinovė, ajurvedinių ir vegetarinių receptų autorė, studijuoja dietetiką bei jau kelerius metus intensyviai kasdien studijuoja ajurvedą, mokydamasi iš vienų geriausių pasaulyje Indijos, Rusijos ir kitų šalių ajurvedos gydytojų, taiko šias žinias savo kasdienėje praktijoje, konsultuoja sveikatinimosi bei sveikos gyvensenos ir mitybos temomis.