Morkų ir obuolių keksiukai su riešutais

0
840

Kai pamačiau šių keksiukų receptą, užsimaniau jų čia ir dabar. Kvapnūs, drėgni, minkšti ir tokie skanūs, skanūs! Keksiukai, šildanti žolelių arbata…mmm… Ir supranti, kad visa kita palauks, juk reikia skirti šiek tiek laiko sau! 

Atsispausdinti receptą
Morkų ir obuolių keksiukai su riešutais
Virtuvė Vegetariška
Servings
Ingredients
Virtuvė Vegetariška
Servings
Ingredients
Instructions
  1. Į dubenį pilame kefyrą, beriame cukrų, avižinius dribsnius, permaišome ir atidedame, kad dribsniai išbrinktu.
  2. Miltus persijojame su cinamonu.
  3. Morką sutarkuojame stambia tarka, obuolį supjaustome kubeliais.
  4. Riešutus šiek tiek pakepiname sausoje keptuvėje ir sukapojame.
  5. Morką, obuolį ir riešutus dedame į dubenį su kefyru, įpilame 3 v.š. aliejaus ir permaišome.
  6. Beriame sodą, užpilame citrinos sultimis ir permaišome dar kartą.
  7. Beriame miltus ir užmaišome tirštą tešlą.
  8. Tešlą dedame į sviestu pateptas keksiukų formeles.
  9. Keksiukus kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 min. Atvėsiname ant grotelių.

Facebook komentarai
Ajurvedos konsultantė, ajurvedinės ir vegetarinės mitybos specialistė, prieskonių žinovė, ajurvedinių ir vegetarinių receptų autorė, studijuoja dietetiką bei jau kelerius metus intensyviai kasdien studijuoja ajurvedą, mokydamasi iš vienų geriausių pasaulyje Indijos, Rusijos ir kitų šalių ajurvedos gydytojų, taiko šias žinias savo kasdienėje praktijoje, konsultuoja sveikatinimosi bei sveikos gyvensenos ir mitybos temomis.