Lazanija su baklažanais, pievagrybiais ir rikota

0
568

Nuostabus, sotus patiekalas savaitgalio šeimos pietums.

Atsispausdinti receptą
Lazanija su baklažanais, pievagrybiais ir rikota
Patiekalas Antri patiekalai
Virtuvė Vegetariška
Servings
Ingredients
Lazanijos lakštai
Įdaras
Padažas
Patiekalas Antri patiekalai
Virtuvė Vegetariška
Servings
Ingredients
Lazanijos lakštai
Įdaras
Padažas
Instructions
  1. Iš pradžių paruošiame tešlą: į dubenį beriame miltus, druską ir permaišome. Padarome duobutę, pilame alyvuogių aliejų, po trupučiuką pilame vandenį ir šakute ar peiliu nuo duobutės viduriuko pradedame maišyti tešlą. Kai šakutės jau nebereikia, tešlą minkome rankomis apie 10 minučių. Suformuojame rutuliuką ir perpjauname pusiau, tešla turi būti lygi ir vientisa. Tešlą dedame į maišelį ar suvyniojame į maisto plėvelę ir padedame šiltai 30 min.
  2. Baklažanus supjaustome, dedame į dubenį, gausiai apibarstome druska ir paliekame 15-20 min.
  3. Supjaustome pievagrybius.
  4. Baklažanus gerai perplauname ir supjaustome.
  5. Keptuvėje įkaitiname 2 v.š. aliejaus, beriame pievagrybius, baklažanus ir kepame kol baklažanai suminkštės. Pilame passatą arba smulkintus pomidorus savo sultyse ir troškiname ant mažos ugnies ~ 10 min. Pagardiname druska, pipirais, permaišome ir nukeliame.
  6. Ruošiame baltą padažą: nedideliame puode ištirpiname sviestą ir jame apkepiname miltus (~30 sekundžių). Plona srovele pilame pieną ir nuolat maišome, kad nesusidarytu gumuliukai. Pagardiname druska ir ant silpnos ugnies verdame, kol padažas sutirštės. Padažą nukeliame nuo ugnies, dedame rikotą ir gerai permaišome.
  7. Tešlą supjaustome į 3 dalis. Vieną gabaliuką paliekame, o kitus grąžiname į maišelį. Tešlą labai plonai iškočiojame ir supjaustome stačiakampiais (pas mane 11*20, nes derinau prie savo kepimo formos). Geriau daryti šiek tiek didesnius, nes tešla susitraukia.
  8. Surenkame lazaniją: ant kepimo formos dugno dedame 2-3 šaukštus baltojo padažo.
  9. Ant jo dedame lazanijos lakštus ir aptepame padažu.
  10. Ant padažo paskirstome sūrį.
  11. Ant viršaus 1/3 troškintų baklažanų su pievagrybiais.
  12. Ant viršaus dedame lazanijos lakštus, aptepame padažu ir apibarstome sūriu.
  13. Vėl dedame baklažanus.
  14. Aptepame padažu ir apibarstome sūriu.
  15. Dedame baklažanus, lazanijos lakštus, aptepame padažo likučiais ir apibarstome sūriu (mocarelos aš pritrūkau, buvo mažiau nei reikėjo, todėl apibarsčiau fermentiniu sūriu).
  16. Lazaniją kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 min.
  17. Ištraukiame, palaikome kambario temperatūroje 10 minučių, supjaustome ir tiekiame.
Recipe Notes
  1. Kepimo forma 34*21
  2. Stiklinė 250 ml.

Facebook komentarai
Ajurvedos konsultantė, ajurvedinės ir vegetarinės mitybos specialistė, prieskonių žinovė, ajurvedinių ir vegetarinių receptų autorė, studijuoja dietetiką bei jau kelerius metus intensyviai kasdien studijuoja ajurvedą, mokydamasi iš vienų geriausių pasaulyje Indijos, Rusijos ir kitų šalių ajurvedos gydytojų, taiko šias žinias savo kasdienėje praktijoje, konsultuoja sveikatinimosi bei sveikos gyvensenos ir mitybos temomis.