Kukurūzų miltų keksas su aguonomis

0
739

Labai skanus keksas be glitimo. Maišant tešlą vis norėjosi kažko įdėti papildomai ar vanilinio cukraus, ar cinamono, ar citrinos žievelės, bet paragavus supratau, kad nieko netrūko.

Atsispausdinti receptą
Kukurūzų miltų keksas su aguonomis
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Į didelį dubenį beriame avižinius dribsnius, užpilame kefyru, kad išbrinktu ir palaikome 30 minučių. Jei naudojate greito paruošimo, užteks 10 minučių.
  2. Į mažą dubenelį beriame linų sėmenys ir užpilame 2 v.š. karšto vandens.
  3. Į kitą dubenį beriame miltus, aguonas, sodą ir permaišome.
  4. Į dubenį su avižiniais dribsniais beriame cukrų, dedame linų sėmenys, pilame aliejų ir gerai permaišome.
  5. Į avižinę masę beriame miltų mišinį ir gerai permaišome.
  6. Tešlą dedame į kepimo popieriumi išklotą formą.
  7. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-50 min.
  8. Atvėsiname, supjaustome ir tiekiame.
Recipe Notes
  1. Kepimo forma 24-26 cm.
  2. Stiklinė 250 ml

Facebook komentarai
Ajurvedos konsultantė, ajurvedinės ir vegetarinės mitybos specialistė, prieskonių žinovė, ajurvedinių ir vegetarinių receptų autorė, studijuoja dietetiką bei jau kelerius metus intensyviai kasdien studijuoja ajurvedą, mokydamasi iš vienų geriausių pasaulyje Indijos, Rusijos ir kitų šalių ajurvedos gydytojų, taiko šias žinias savo kasdienėje praktijoje, konsultuoja sveikatinimosi bei sveikos gyvensenos ir mitybos temomis.