Karamelizuoti baklažanai

0
1103

Aš labai mėgstu baklažanus, bet ne visada skaniai gaunasi. Ar tai labai kaprizinga daržovė, ar man tiesiog nesiseka susidraugauti. Šitaip gaminti baklažanai gavosi puikiai. 

Atsispausdinti receptą
Karamelizuoti baklažanai
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Baklažanus supjaustome juostelėmis.
  2. Dedame į kiaurasamtį, apibarstome druska (1/2 v.š.). Po 10 minučių perplauname ir nusausiname.
  3. Keptuvėje įkaitiname 2 v.š. aliejaus, beriame baklažanus ir ant vidutinės ugnies maišant kepame 10 minučių.
  4. Beriame cukrų, pilame sojų padažą, citrinos sultys, permaišome ir maišant kepame, dar apie 10-15 minučių. Nuimame nuo ugnies, kai baklažanai bus minkšti.
  5. Tiekiame šiltus su ryžiais.

Facebook komentarai
Ajurvedos konsultantė, ajurvedinės ir vegetarinės mitybos specialistė, prieskonių žinovė, ajurvedinių ir vegetarinių receptų autorė, studijuoja dietetiką bei jau kelerius metus intensyviai kasdien studijuoja ajurvedą, mokydamasi iš vienų geriausių pasaulyje Indijos, Rusijos ir kitų šalių ajurvedos gydytojų, taiko šias žinias savo kasdienėje praktijoje, konsultuoja sveikatinimosi bei sveikos gyvensenos ir mitybos temomis.