Karamelinis vyniotinis

0
1086

Tai yra fantastiškai skanus ir gražus desertas, kuriuo galima papuošti šventinį stalą.

Atsispausdinti receptą
Karamelinis vyniotinis
Virtuvė Vegetariška
Servings
vyniotinis
Ingredients
Biskvitas
Kremas
Papildomai
Virtuvė Vegetariška
Servings
vyniotinis
Ingredients
Biskvitas
Kremas
Papildomai
Instructions
Pagrindo paruošimas
  1. Į dubenį beriame miltus. cinamoną, sodą, kepimo miltelius, imbierą, druską, ciberžolę ir permaišome.
  2. Į maisto smulkintuvą dedame moliūgą ir sutriname iki vientisos masės.
  3. Moliūgo tyrę perpilame į dubenį. Beriame cukrų, pilame vanilės ekstraktą ir gerai permaišome. Įpilame sviesto ir permaišome dar kartą.
  4. Po trupučiuką beriame miltus ir užmaišome tešlą.
  5. Tešlą pilame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir tolygiai paskirstome.
  6. Kepame iki 180 laipnių įkaitintoje orkaitėje 12-15 minučių.
  7. Kol kepa biskvitas, ant stalo padedame švarų rankšluostį ir apibarstome cukraus pudra. Biskvitą ištraukiame, dedame ant rankšluosčio ir nuimame kepimo popierių.
  8. Suvyniojame ir paliekame 1 valandai atvėsti.
Kremas
  1. Į dubenį dedame kreminį sūrį, beriame cukraus pudrą (pudrą aš padariau pati iš rudojo cukraus) ir gerai permaišome. Pastatome kremą į šaldytuvą.
Vyniotinio formavimas
  1. Išvyniojame atvėsusį biskvitą ir užtepame kremą.
  2. Atsargiai suvyniojame, įsukame į plėvelę ir palaikome šaltai 2 valandas.
  3. Prieš tiekiant nuimame plėvelę ir apibarstome cukraus pudra.
Recipe Notes
  1. Stiklinė 250 ml.

Facebook komentarai
Ajurvedos konsultantė, ajurvedinės ir vegetarinės mitybos specialistė, prieskonių žinovė, ajurvedinių ir vegetarinių receptų autorė, studijuoja dietetiką bei jau kelerius metus intensyviai kasdien studijuoja ajurvedą, mokydamasi iš vienų geriausių pasaulyje Indijos, Rusijos ir kitų šalių ajurvedos gydytojų, taiko šias žinias savo kasdienėje praktijoje, konsultuoja sveikatinimosi bei sveikos gyvensenos ir mitybos temomis.