Indiški ledai su cinamonu „Kulfi“

0
4034

„Kulfi“ yra tradiciniai indiški ledai, daromi su įvairiais prieskoniais. Aš gaminau su cinamonu. Paruošimas yra labai paprastas, bet reikalauja šiek tiek kantrybės. Tačiau skonis viską atperka.

Atsispausdinti receptą
Indiški ledai su cinamonu „Kulfi“
Servings
litro
Ingredients
Servings
litro
Ingredients
Instructions
  1. Į nedidelį puodą pilame pieną, dedame cinamono lazdelę ir cukrų.
  2. Ant vidutinės ugnies (pas mane 5 iš 9) užverdame.
  3. Šiek tiek sumažiname ugnį (4 iš 9, vėliau sumažinau iki 3) ir verdame. Nepamirštame retkarčiais pamaišyti.
  4. Gariname, kol pieno sumažės dvigubai (~ 2 – 2,5 val.).
  5. Atvėsiname iki kambario temperatūros ir nukošiame.
  6. Supilstome į indelius.
  7. Pastatome į šaldymo kamerą mažiausiai kelioms valandoms. Aš laikiau per naktį.
Recipe Notes
  1. Nenaudokite rudojo cukraus, nes jis sutrauks pieną.

Facebook komentarai
Ajurvedos konsultantė, ajurvedinės ir vegetarinės mitybos specialistė, prieskonių žinovė, ajurvedinių ir vegetarinių receptų autorė, studijuoja dietetiką bei jau kelerius metus intensyviai kasdien studijuoja ajurvedą, mokydamasi iš vienų geriausių pasaulyje Indijos, Rusijos ir kitų šalių ajurvedos gydytojų, taiko šias žinias savo kasdienėje praktijoje, konsultuoja sveikatinimosi bei sveikos gyvensenos ir mitybos temomis.