Grikių miltų sklindžiai

0
1866

Kiekvienoje kultūroje yra pasninko tradicijos – pilno arba dalinio susilaikymo nuo maisto ir gėrimo vartojimo. Ekadašis – pasninkavimo laikymąsi pagal vedines tradicijas. Šią dieną atsisakoma ankštinių bei grūdinių patiekalų 
Todėl šie grikių miltų sklindžiai yra puikus pasirinkimas pusryčiams per Ekadašį. 

Atsispausdinti receptą
Grikių miltų sklindžiai
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Bananus, 1 v.š. cukraus dedame į smulkintuvą, įpilame 100 ml vandens ir susmulkiname iki vientisos masės.
  2. Sodą nugesiname 1 a.š. citrinos sulčių (turi suputoti) ir pilame į bananų masę.
  3. Į bananų masę beriame miltus ir permaišome. Po trupučiuką pilame vandenį ir užmaišome tešlą (turėtu gautis tiršta kaip sklindžiams. Galite kepti ir lietinius, tuomet įpilkite daugiau vandens). Įpilame 2 v.š. aliejaus ir permaišome dar kartą.
  4. Ant vidutinės ugnies įkaitiname keptuvę ir šaukštu pilame tešlą. Kai ant paviršiaus pradės sproginėti burbuliukai, apverčiame ir trumpai apkepame iš kitos pusės.
  5. Tiekiame šiltus su pasirinktu padažu.

Facebook komentarai
Ajurvedos konsultantė, ajurvedinės ir vegetarinės mitybos specialistė, prieskonių žinovė, ajurvedinių ir vegetarinių receptų autorė, studijuoja dietetiką bei jau kelerius metus intensyviai kasdien studijuoja ajurvedą, mokydamasi iš vienų geriausių pasaulyje Indijos, Rusijos ir kitų šalių ajurvedos gydytojų, taiko šias žinias savo kasdienėje praktijoje, konsultuoja sveikatinimosi bei sveikos gyvensenos ir mitybos temomis.