Grikių miltų sausainiai

0
1913

Aš nesu grikių gerbėja, bet sausainiai man labai patiko. Minkšti, ne per saldūs. Vaikas valgė su malonumu. Šiuos sausainius tikrai kepsiu dar kartą. Jei mėgstate saldesnius desertus, dėkite daugiau datulių arba papildomai pasaldinkite cukrumi arba sirupu. 

Atsispausdinti receptą
Grikių miltų sausainiai
Servings
vnt.
Ingredients
Servings
vnt.
Ingredients
Instructions
  1. Į didelį dubenį beriame miltus, kakavą, sodą ir permaišome.
  2. Į blenderį/smulkintuvą pilame pieną, aliejų, dedame datules ir susmulkiname.
  3. Pieno mišinį pilame į miltų mišinį ir užmaišome tešlą.
  4. Tešlą šaukštu dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Apibarstome migdolų drožlėmis arba sezamo sėklomis (nebūtinai).
  5. Kepame iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-13 minučių.
Recipe Notes
  1. Tešlos konsistencija gali priklausyti nuo pasirinktų miltų. Aš naudojau grikių miltus „Fasma“. Pas mane gavosi tiršta tešla (kaip riebi grietinė), sausainius lengvai suformavau šaukštu. Sausainiai iš tokios tešlos gaunasi minkšti. Jei pas jus gautusi kieta tešla, tuomet galima rankomis suformuoti rutuliukus. Taip paruošti sausainiai būtų trapesni, bet taip pat skanūs. Ruošiant tešlą galima berti ne visus miltus iš karto, tuomet galėsite patys reguliuoti tešlos tirštumą.
  2. Jei datulės kietos, užmerkite 1 val.

 

Facebook komentarai
Ajurvedos konsultantė, ajurvedinės ir vegetarinės mitybos specialistė, prieskonių žinovė, ajurvedinių ir vegetarinių receptų autorė, studijuoja dietetiką bei jau kelerius metus intensyviai kasdien studijuoja ajurvedą, mokydamasi iš vienų geriausių pasaulyje Indijos, Rusijos ir kitų šalių ajurvedos gydytojų, taiko šias žinias savo kasdienėje praktijoje, konsultuoja sveikatinimosi bei sveikos gyvensenos ir mitybos temomis.