Bulvių paplotėliai „Aloo rotti“

0
663

Tai dar viena fantastiškai skani indiška bulvių duonelė. Paplotėliai gaunasi minkšti, tai į juos galima įsukti šiek tiek įdaro. Aš įsukau salotas. Taip pat galima valgyti su humusu ar kitu užtepu.

Atsispausdinti receptą
Bulvių paplotėliai „Aloo rotti“
Servings
vnt.
Ingredients
Servings
vnt.
Ingredients
Instructions
  1. Bulves išverdame su lupenomis, atvėsiname ir sutriname grūstuvu.
  2. Aštriąja papriką smulkiai supjaustome, žalumynus sukapojame.
  3. Į dubenį su bulvėmis persijojame miltus, pilame 2 v.š. sviesto, beriame žalumynus ir papriką, pagardiname druska, kalendra ir išminkome minkštą tešlą.
  4. Tešlą padaliname į 10 lygių dalių.
  5. Plonai iškočiojame. Jei tešla limpa prie paviršiaus ir kočėlo, pabarstykite miltais, jei ne, tuomet ir nereikia.
  6. Įkaitiname sausą keptuvę. Dedame paplotėlį ant keptuves ir kepame 1-2 minutes.
  7. Apverčiame ir iškepusią pusę aptepame tirpintu sviestu (aš naudojau konditerinį teptuką). Nukeliame paplotėlį ant lėkštes aptepta pusę į apačią, tada aptepame kitą pusę.
  8. Kepame kitą paplotėlį. Jei kočiojimui papildomai naudojote miltus, tuomet po kiekvieno iškepto paplotėlio nuvalykite keptuve popieriniu rankšluosčiu nes miltai nubira ir dega.

Facebook komentarai
Ajurvedos konsultantė, ajurvedinės ir vegetarinės mitybos specialistė, prieskonių žinovė, ajurvedinių ir vegetarinių receptų autorė, studijuoja dietetiką bei jau kelerius metus intensyviai kasdien studijuoja ajurvedą, mokydamasi iš vienų geriausių pasaulyje Indijos, Rusijos ir kitų šalių ajurvedos gydytojų, taiko šias žinias savo kasdienėje praktijoje, konsultuoja sveikatinimosi bei sveikos gyvensenos ir mitybos temomis.