Bengali tarkari

0
832

Bengali tarkari tai kvapnus ir labai skanus bengališkas daržovių troškinys. Galite naudoti bet kokias jūsų mėgstamiausias daržoves. Šį patiekalas tiekiamas su ryžiais arba duona.

Atsispausdinti receptą
Bengali tarkari
Patiekalas Antri patiekalai
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Antri patiekalai
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Paruošiame prieskonius.
  2. Supjaustome baklažanus.
  3. Apibarstome druska, sudedame į dubenį ir paliekame 10-15 minučių.
  4. Supjaustome šparagines pupeles į 2-3 dalis.
  5. Kubeliais supjaustome moliūgą.
  6. Baklažanus nuplauname ir supjaustome nedideliais kubeliais.
  7. Nulupame bulves ir supjaustome kubeliais.
  8. Keptuvėje arba puode įkaitiname 3 v.š. aliejaus arba ghi, beriame garstyčių sėklas ir uždengiame dangčiu. Kai garstyčių sėklos nustos spragsėti, suberiame kumino, pankolio ir ožragės sėklas, kario lapus ir maišant kepame apie 30 sekundžių, beriame asafetidą ir maišant kepame porą sekundžių.
  9. Beriame bulves, baklažanus ir maišant kepame 7-8 minutes.
  10. Beriame likusias daržoves ir maišant kepame dar 5 minutes.
  11. Daržoves užpilame verdančiu vandeniu arba sultinių, užverdame ir sumažiname ugnį. Pagardiname druska, cukrumi ir pipirais. Troškiname 10-15 minučių.
  12. Troškinį pagardiname citrinos sultimis ir atidengus troškiname dar apie 10 minučių arba kol padažas sutirštės.
  13. Pagardiname kapotais žalumynais, permaišome ir nukeliame nuo ugnies.

Facebook komentarai
Ajurvedos konsultantė, ajurvedinės ir vegetarinės mitybos specialistė, prieskonių žinovė, ajurvedinių ir vegetarinių receptų autorė, studijuoja dietetiką bei jau kelerius metus intensyviai kasdien studijuoja ajurvedą, mokydamasi iš vienų geriausių pasaulyje Indijos, Rusijos ir kitų šalių ajurvedos gydytojų, taiko šias žinias savo kasdienėje praktijoje, konsultuoja sveikatinimosi bei sveikos gyvensenos ir mitybos temomis.