Bananiniai sausainiai

0
2331

Minkšti ir labai aromatingi sausainiai. Net labiau panašūs į meduolius, kurie labai tiktu Kalėdiniam stalui, tik reikia nepamirši pagardinti tradiciniais prieskoniais. 

Atsispausdinti receptą
Bananiniai sausainiai
Servings
vnt.
Ingredients
Servings
vnt.
Ingredients
Instructions
  1. Bananą sutriname šakute.
  2. Miltus persijojame su kepimo milteliais ir soda.
  3. Sviestą išsukame su cukrumi.
  4. Į sviesto-cukraus masę pilame 1 v.š. apelsinų sulčių, dedame žievelę, bananą ir permaišome.
  5. Beriame miltus ir užmaišome minkštą tešlą.
  6. Iš tešlos formuojame graikinio riešuto dydžio rutuliukus ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos (sausainius galima papildomai apvolioti cukraus pudroje).
  7. Sausainius kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 12-15 minučių.
Recipe Notes
  1. Sviestą galima pakeisti kokosų aliejumi.

Facebook komentarai
Ajurvedos konsultantė, ajurvedinės ir vegetarinės mitybos specialistė, prieskonių žinovė, ajurvedinių ir vegetarinių receptų autorė, studijuoja dietetiką bei jau kelerius metus intensyviai kasdien studijuoja ajurvedą, mokydamasi iš vienų geriausių pasaulyje Indijos, Rusijos ir kitų šalių ajurvedos gydytojų, taiko šias žinias savo kasdienėje praktijoje, konsultuoja sveikatinimosi bei sveikos gyvensenos ir mitybos temomis.