Avižinių dribsnių ir burnočio sėklų kvadratėliai

0
464

Puikus kvadratėliai sveikam užkandžiui. Tinka pasiimti su savimi į darbą, kelionę ar įdėti vaikui į mokykla. Ne tik sveika, bet ir labai skanu.

Atsispausdinti receptą
Avižinių dribsnių ir burnočio sėklų kvadratėliai
Servings
Ingredients
Servings
Ingredients
Instructions
  1. Į dubenėlį beriame čhią sėklas ir užpilame 6 a.š. vandens.
  2. Pasmulkiname riešutus.
  3. Į didelį dubenį beriame avižinius dribsnius, burnočio sėklas ir riešutus. Pagardiname cinamonu, druska ir gerai permaišome.
  4. Supjaustome datules.
  5. Į smulkintuvą dedame bananus, išmirkytas čiją sėklas, pilame kokosų aliejų, klevų sirupą, susmulkiname iki vientisos masės ir pilame ant avižinių dribsnių.
  6. Dedame datules ir gerai permaišome.
  7. Kepimo formą tepame aliejumi arba išklojame kepimo popieriumi. Paruoštą masę dedame lygiu, 1-1,5 cm. sluoksniu.
  8. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.
  9. Ištraukiame, palaukiame 20 minučių ir supjaustome.
Recipe Notes
  1. Datules galima pakeisti razinomis, džiovintais abrikosais ir kt.

Facebook komentarai
Ajurvedos konsultantė, ajurvedinės ir vegetarinės mitybos specialistė, prieskonių žinovė, ajurvedinių ir vegetarinių receptų autorė, studijuoja dietetiką bei jau kelerius metus intensyviai kasdien studijuoja ajurvedą, mokydamasi iš vienų geriausių pasaulyje Indijos, Rusijos ir kitų šalių ajurvedos gydytojų, taiko šias žinias savo kasdienėje praktijoje, konsultuoja sveikatinimosi bei sveikos gyvensenos ir mitybos temomis.