Avižinių dribsnių ir burnočio sėklų kvadratėliai

Puikus kvadratėliai sveikam užkandžiui. Tinka pasiimti su savimi į darbą, kelionę ar įdėti vaikui į mokykla. Ne tik sveika, bet ir labai skanu.

Atsispausdinti receptą
Avižinių dribsnių ir burnočio sėklų kvadratėliai
Servings
Ingredients
Servings
Ingredients
Instructions
  1. Į dubenėlį beriame čhią sėklas ir užpilame 6 a.š. vandens.
  2. Pasmulkiname riešutus.
  3. Į didelį dubenį beriame avižinius dribsnius, burnočio sėklas ir riešutus. Pagardiname cinamonu, druska ir gerai permaišome.
  4. Supjaustome datules.
  5. Į smulkintuvą dedame bananus, išmirkytas čiją sėklas, pilame kokosų aliejų, klevų sirupą, susmulkiname iki vientisos masės ir pilame ant avižinių dribsnių.
  6. Dedame datules ir gerai permaišome.
  7. Kepimo formą tepame aliejumi arba išklojame kepimo popieriumi. Paruoštą masę dedame lygiu, 1-1,5 cm. sluoksniu.
  8. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.
  9. Ištraukiame, palaukiame 20 minučių ir supjaustome.
Recipe Notes
  1. Datules galima pakeisti razinomis, džiovintais abrikosais ir kt.

Sūrio rageliai

Šie rageliai tinka prie sriubos, salotu. Galima perpjauti per pusę ir pertepti kreminiu sūriu, įdaryti alyvuogėmis, saulėje džiovintais pomidorais ar panyru. 

Atsispausdinti receptą
Sūrio rageliai
Patiekalas Kepiniai, Užkandžiai
Virtuvė Vegetariška
Servings
vnt.
Ingredients
Patiekalas Kepiniai, Užkandžiai
Virtuvė Vegetariška
Servings
vnt.
Ingredients
Instructions
  1. Į didelį dubenį persijojame miltus su druska ir kepimo milteliais.
  2. Į miltų mišinį dedame mažais kubeliais supjaustytą sviestą ir triname tarp pirštų.
  3. Beriame sutarkuotą sūrį ir permaišome.
  4. Dedame rikotą ir užmaišome tešlą.
  5. Tešlą padaliname į dvi lygias dalys.
  6. Vieną dalį iškočiojame 0,3-0,5 cm storio ir išpjauname apskritimą.
  7. Padaliname peiliu į 8 trikampius.
  8. Susukame ragelius.
  9. Ragelius dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  10. Kepame iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes.

Bemielė pica su sūrio krašteliais

Atsispausdinti receptą
Bemielė pica su sūrio krašteliais
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Į dubenį beriame miltus, kepimo miltelius, druska ir permaišome. Padarome duobutę. Į duobutę pilame aliejų, vandenį ir šakute pradedame maišyti tešlą, imant miltus nuo kraštelių. Kai šakutės nebereikės, minkome tešlą rankomis apie 5 minutes. Tešlą dedame į šaldytuvą 30 min.
  2. Paruošiame įdarą: sutarkuojame sūrį, supjaustome pomidorus ir sūrį krašteliams.
  3. Tešlą padaliname į 2 dalis. Iškočiojame apskritimą. Dedame į kepimo formą, paliekame kraštelius, nes reikės sūrį paslėpti. Prie kraštelių išdėliojame sūrį.
  4. Tuomet jį paslepiame.
  5. Dedame pasirinktą įdarą.
  6. Ir kepame iki 250 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-12 minučių.
Recipe Notes
  1. *Stiklinė 250 ml.
  2. Iš šio kiekio iškepiau 2 picas 28 cm.

Varškės apkepas su pomidorais

Varškę man labiau patiko saldžiuose kepiniuose, bet pradėjau naudoti panyrą ir visi patiekalai su varške pasidarė ypatingi ir labai skanūs. 

Iš šios tešlos kiekio galima iškepti 2 pyragus arba vieną didelį. Ši tešla fantastiška. Labai skani ir su ja lengva dirbti. 
Šis apkepas skanus ir šiltas, šaltas.

Atsispausdinti receptą
Varškės apkepas su pomidorais
Patiekalas Kepiniai, Užkandžiai
Virtuvė Vegetariška
Servings
asm.
Ingredients
Tešlos pagrindas
Įdaras
Patiekalas Kepiniai, Užkandžiai
Virtuvė Vegetariška
Servings
asm.
Ingredients
Tešlos pagrindas
Įdaras
Instructions
  1. Į dubenį beriame miltus, 1 a.š. druskos, kepimo miltelius ir permaišome.
  2. Į miltų mišinį dedame 100 g. mažais gabaliukais supjaustyto sviesto ir triname tarp pirštų.
  3. Dedame grietinę, pilame 100 g tirpinto sviesto ir užmaišome tešlą. Tešlą įsukame į plėvelę ir dedame į šaldytuvą 30-60 min.
  4. Į dubenį dedame varškę, grietinę, beriame manų kruopas, prieskonius ir gerai permaišome. Dedame alyvuoges ir atsargiai permaišome dar kartą.
  5. Pomidorus supjaustome griežinėliais.
  6. Tešlą iškočiojame, dedame į kepimo formą ir subadome šakute.
  7. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 minučių
  8. Ant tešlos tolygiai paskirstome įdarą.
  9. Ant viršaus dedame pomidorus, alyvuoges. Apšlakstome alyvuogių aliejumi.
  10. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
  11. Atvėsiname, supjaustome ir tiekiame

Pyragas su sūriu

Pyragas sūrio mėgėjams. Kadangi pyragas valgomas šaltas, tai tinka kaip užkandis ant šventinio stalo arba galima įsidėti į darbą. Tešla yra labai lengvai pagaminama ir skani, tai manau, galima panaudoti ir kitokiems pyragams. Jei įdaras, bus saldus, įdėkite daugiau cukraus. 

Atsispausdinti receptą
Pyragas su sūriu
Patiekalas Kepiniai, Užkandžiai
Virtuvė Vegetariška
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Kepiniai, Užkandžiai
Virtuvė Vegetariška
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Iš pradžių ištirpiname svietą, beriame į jį druską, cukrų ir sodą. Išmaišome.
  2. Į sviestą dedame varškę ir permaišome.
  3. Beriame persijotus miltus ir užminkome tešlą (tešla gali būti šiek tiek lipni).
  4. Atidedame tešlą į šalį ir darome įdarą. Stambia tarka sutarkuojame sūrį, beriame Milk Masalą, dedame miltus ir grietinę, viską gerai permaišome.
  5. Tešlą padaliname į dvi dalis. Viena dalimi išklojame sviestu patepta kepimo formą, formuojant bortelius.
  6. Tolygiai paskirstome įdarą.
  7. Ant viršaus dedame antrą tešlos dalį.
  8. Sujungiame tešlos kraštelius, kad įdaras neišbėgtu ir subadome šakute.
  9. Apibarstome sezamo sėklomis.
  10. Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių.
  11. Atvėsiname, supjaustome ir tiekiame
Recipe Notes
  1. *Stiklinė 250 ml.
  2. Įdarą galima pagardinti prieskoninėmis žolelėmis.

Skandinaviški duoniukai

Sveikuoliški duoniukai. Paruošiami labai lengvai, tik kepimas šiek tiek užtrunka.

Atsispausdinti receptą
Skandinaviški duoniukai
Servings
Servings
Instructions
  1. Į dubenį beriame miltus, dribsnius, sėklas pagardiname druska ir permaišome. Pilame vandenį, gerai permaišome ir paliekame 15 min.
  2. Kepimo formą tepame aliejumi arba išklojame kepimo popieriumi. Paruoštą masę dedame lygiu, plonu sluoksniu.
  3. Kepimo formas dedame iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę. Po 10 minučių ištraukiame ir labai aštriu peiliu supjaustome kvadrateliais, stačiakampiais ar kt. Grąžiname atgal į orkaitę.
  4. Po 10 minučių kepimo, atidarome orkaitės dureles 3-5 min., taip gaminant duoniukus, jie bus traškūs. Uždarome dureles ir po 10 minučių atidarome vėl 3-5 min. Po 10 minučių pakartojame. Uždarome ir kepame 20 min. Duoniukai iš viso kepami 60 minučių.
  5. Išimame duoniukus iš kepimo formos, sulaužome ir atvėsiname ant grotelių.
Recipe Notes
  1. Buvo naudojamos dvi kepimo formos 34*21 ir 20*14, bet geriau būtų 2 didesnės, tuomet duoniukai gautusi plonesni.

Avižiniai krekeriai

Atsispausdinti receptą
Avižiniai krekeriai
Servings
Ingredients
Servings
Ingredients
Instructions
  1. Į dubenį beriame miltus, druską ir permaišome.
  2. Į miltų mišinį pilame aliejų ir triname pirštais.
  3. Pilame vandenį ir užmaišome tešlą.
  4. Tešlą padaliname į 2 dalis (nebūtinai, bet man taip buvo patogiau), plonai (2-3 mm) iškočiojame ir išspaudžiame krekerius norimos formos.
  5. Krekerius dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.
  6. Tiekiame vietoje duonos sumuštiniams, su humusu ar kt.

Sūrio sausainiai

Nuostabus vieno kąsnio užkandis. Šis su kreminiu sūriu ir alyvuogėmis. 

Atsispausdinti receptą
Sūrio sausainiai
Patiekalas Kepiniai, Užkandžiai
Virtuvė Vegetariška
Servings
vnt.
Ingredients
Patiekalas Kepiniai, Užkandžiai
Virtuvė Vegetariška
Servings
vnt.
Ingredients
Instructions
  1. Sūrį smulkiai sutarkuojame ir permaišome su sviestu.
  2. Miltus sumaišome su prieskoniais, druska ir beriame į sūrio-sviesto masę. Permaišome.
  3. Į tešlą po trupučiuką pilame pieną ir užmaišome tešlą (tešla neturėtu būti labai kieta).
  4. Tešlą iškočiojame 3-5 mm storio ir išspaudžiame norimos formos sausainius (pas mane 4,5 cm formelė).
  5. Sausainius dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 12-15 minučių.
  6. Ant atvėsusių sausainių šaukšteliu dedame kreminį sūrį ir alyvuoges.

Avinžirnių miltų paplotėliai su špinatais

Šios paplotėlius gaminau prie pomidorinės žirnių sriubos. Vienintelis šių paplotėlių minusas, kad jie skanūs kol šilti. O pliusų tai tikrai daugiau. Jie be glitimo, gali pakeisti duoną valgant sriubą, puikus priedas prie salotų, tinka kaip užkandis su gaiviu padažu.

Atsispausdinti receptą
Avinžirnių miltų paplotėliai su špinatais
Servings
Ingredients
Servings
Ingredients
Instructions
  1. Beriame visus sausus ingredientus į dubenį.
  2. Pilame vandenį ir užmaišome tešlą. Tešlą paliekame 15 minučių kambario temperatūroje.
  3. Špinatus nuplauname ir supjaustome.
  4. Beriame špinatus į tešlą ir permaišome.
  5. Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus (šiuos paplotėlius galima kepti ir sausoje keptuvėje). Šaukštu dedame tešlą (vienam paplotėliui 2 v.š.) ir paplotėlius apkepame iš abiejų pusių.
  6. Tiekiame prie sriubos, salotų arba tiesiog valgome su kokių nors gaiviu padažu.

„Žuvis“ tešloje

Mano mėgstamiausi kepsneliai. Tačiau nėra dažnas svečias ant mūsų stalo, nes kaip bebūtų skanu, jie reikalauja ne mažo aliejus kiekio kepimui. Todėl mėgaujamės saikingai. Šį kartą tešlą dariau su mineraliniu vandeniu, kuri tiktu ir veganams (tik aišku panyrą reikėtu pakeisti tofu ar kitu mėgstamu sūriu).

Atsispausdinti receptą
„Žuvis“ tešloje
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Supjaustome panyrą.
  2. Nori lapus perpjauname pusiau.
  3. Į dubenį beriame miltus, prieskonius ir permaišome. Įpilame šaukštelį aliejaus, maišant pilame mineralinį vandenį ir užmaišome tirštą tešlą.
  4. Į lėkštutę įpilame šiek tiek vandens. Norį lapą perbraukiame per vandenį, kad šiek tiek sušlaptu.
  5. Įsukame panyrą į norį.
  6. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname 2 v.š. aliejaus. Panyro gabaliukus pamirkome tešloje ir apkepame iš abiejų pusių (apkepa labai greitai, svarbu niekur nenueiti nuo keptuvės).
  7. Tiekiame šiltus su ryžiais ar bulvių koše. Arba kaip užkandį su pasirinktu padažu.
Recipe Notes
  1. Gaminimo eiga yra šiame recepte - Žuvis "tešloje".
  2. Kvietinius miltus galite pakeisti avinžirnių arba žirnių miltais.

Troškintos morkytės

Troškintas morkas prisimenu iš vaikystės, duodavo darželyje, bet aš niekada jų nevalgiau, buvo labai ne skanu. Šios morkytės visiška priešingybė. Lengvai salstelėjusios  su švelniu grietinėlės padažu. Skanumėlis.

Atsispausdinti receptą
Troškintos morkytės
Patiekalas Užkandžiai
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Užkandžiai
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Kubeliais supjaustome morkas.
  2. Morkas 5 min kepame įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus, įpilame 100 ml. vandens, pagardiname druska ir troškiname 20 minučių (jei morkytės jaunos, užteks 10-15 minučių).
  3. Į keptuvę pilame grietinėlę ir ant mažos ugnies kaitiname, kol grietinėlės sumažės dvigubai.
  4. Baigus troškinti morkytes, pagardiname pipirais, įberiame smulkintų krapų, tiekiame šiltas.
Recipe Notes
  1. Galite papildomai pagardinti kalendra ar Garam Masala.

Saldžiarūgščiai agurkai

Tai yra fantastiškas užkandis. Agurkai gaunasi gaivūs ir traškūs. Tinka prie troškinių, bulvių, ryžių, ant sumuštinių. Tai yra puiki alternatyva marinuotiems agurkėliams.

Atsispausdinti receptą
Saldžiarūgščiai agurkai
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Agurkus plonai supjaustome ir dedame į 1 l talpos stiklainį.
  2. Sumaišome visus marinatui skirtus ingredientus ir gerai permaišome, kad cukrus ir druska ištirptu.
  3. Marinatu užpilame agurkus ir uždengiame stiklainį.
  4. Agurkus 6 valandas palaikome kambario temperatūroje. Vėliau laikome šaldytuve.
  5. Tiekiant apibarsčiau kepintomis sezamo sėklomis.

Garstyčių sviestas

Turbūt esate gaminę šokoladinį sviestą, sviestą su žalumynais ar česnakais. Šiandien siūlau jums pabandyti garstyčių sviestą. Toks sviestas tinka prie keptų bulvyčių, grill patiekalų ar ant sumuštinio. Šaldymo kameroje galima laikyti iki 2 mėnesių.

Atsispausdinti receptą
Garstyčių sviestas
Patiekalas Padažai, Užkandžiai
Virtuvė Vegetariška
Servings
Ingredients
Patiekalas Padažai, Užkandžiai
Virtuvė Vegetariška
Servings
Ingredients
Instructions
  1. Permaišome visus ingredientus ir tiekiame.

Smidrų pyragas

Smidrų sezonas pas mus yra labai trumpas, tik iki Joninių, tad ir aš skubu pasidžiaugti šia nuostabia daržove.

Rikota galite pakeisti feta arba varške. Aš pasirinkau rikotą dėl jos švelnaus skonio, o apibarsčiau Džiūgo sūriu, tad viskas puikiai susibalansavo.

Atsispausdinti receptą
Smidrų pyragas
Patiekalas Kepiniai, Užkandžiai
Virtuvė Vegetariška
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Kepiniai, Užkandžiai
Virtuvė Vegetariška
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Tešlos lakštus atšildome ir dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Užlenkiame apie 1 cm tešlos kraštų į vidų ir šakute lenkimo liniją užspaudžiame. Tešlą pabadome šakute.
  2. Smidrus nuplauname, apačioje nulaužome kietą koto dalį ir apverdame pasūdytame vandenyje 2 min. Ištraukiame ir iš karto perliejame šaltu vandeniu.
  3. Rikotą užtepame ant tešlos (jei reikia, pagardiname druska ir pipirais) ir ant viršaus suguldome smidrus.
  4. Apibarstome smulkiai tarkuotu sūriu.
  5. Kepame iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 minučių (kepimo temperatūra ir laiką pažiūrėkite ant tešlos pakuotės).

Daržovių keksiukai

Puikus keksiukai. Skanūs ir šilti, ir šalti. Galima tiekti su šviežių daržovių salotomis, kaip garnyrą prie įvairių kepsnelių arba valgyti vienus. Iš pradžių planavau daryti su brokoliais, žiediniais kopūstais ir žirneliais. Bet šaldytuve gulėjo viena orkaitėje kepta kukurūzų burbuolė, ant stalo kelios mažos paprikos ir… gavosi trispalvė.

Atsispausdinti receptą
Daržovių keksiukai
Servings
vnt.
Ingredients
Servings
vnt.
Ingredients
Instructions
  1. Brokolį išskirstome stambiais žiedynais ir apverdame (viriau 5 minutes garų puode).
  2. Papriką supjaustome nedideliais kubeliais.
  3. Nuo burbuolės peiliu nupjauname kukurūzus (jei pas jus švieži kukurūzai, galite burbuolę apvirti su brokoliais arba apkepti kartu su paprika)
  4. Keptuvėje įkaitiname 1 v.š. aliejaus arba ghi, beriame ciberžolę, asafetidą, kuminą ir maišant kepame 3-5 sekundes. Beriame papriką ir maišant kepame 3-5 minutes.
  5. Brokolius išskirstome mažesniais žiedynais.
  6. Daržoves dedame į dubenį, pagardiname druska, pipirais ir atsargiai permaišome.
  7. Beriame 50 g. sūrio ir permaišome.
  8. Ruošiame tešlą: į dubenį įpilame vandens, beriame miltus, pagardiname kalendros lapeliais, druska, pipirais ir gerai išplakame (tešla turėtu gautis kaip lietiniams)
  9. Keksiukų formeles ištepame sviestu arba aliejumi. Dedame 2 v.š. daržovių ir šiek tiek paspaudžiame.
  10. Ant viršaus pilame 2-3 v.š. tešlos.
  11. Apibarstome sūriu
  12. Keksiukus kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių.

Humusas su keptomis paprikomis

Humusas yra fantastiškai skanus ir labai greitai paruošiamas užkandis. Mėgstu jį valgyti su daržovėmis, lavašu, tepti ant duonos. Šį kartą nusprendžiau paįvairinti klasikinį receptą ir įdėjau orkaitėje keptą papriką. Ir skanu, ir spalva gavosi labai graži.  Valgėm su namie kepta indiška sluoksniuota duona – „Paratha“. 

Atsispausdinti receptą
Humusas su keptomis paprikomis
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Visus ingredientus sudedame į virtuvinį kombainą ir sumalame iki vientisos masės, jei humusas gaunasi per tirštas, įpilame šiek tiek virinto vandens (užtepo konsistencija turėtu būti panaši į pomidorų pastą).
  2. Tiekiant humusą, apibarstome paprikos milteliais (tai nėra būtina, bet taip tiesiog skaniau) ir apšlakstome alyvuogių aliejumi.
Recipe Notes
  1. Recepte nurodytus prieskonius galite pakeisti prieskonių mišiniu „Garam masala“.

Žirnių humusas su saulėje džiovintais pomidorais

Mes humusą labai mėgstame. Dažniausiai gaminu klasikinį jo variantą, bet šį kartą nutariau paeksperimentuoti. Vietoje avinžirnių panaudojau skaldytus žirnius ir pagardinau saulėje džiovintas pomidorais. Gavosi toks „Fusion“ variantas. O svarbiausia, kad buvo tikrai labai skanu.

Atsispausdinti receptą
Žirnių humusas su saulėje džiovintais pomidorais
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Žirnius reikėtu pamirkyti šaltame vandenyje bent 3-4 val. (aš užmerkiau iš vakaro).
  2. Išmirkytus žirnius dedame į puodą, užpilame šaltu vandeniu (kažkur 1 cm vandens turėtu būti virš žirnių). Užverdame, nugriebiame susidariusias putas, sumažiname ugnį, puodą uždengiame dangčiu ir verdame apie valandą. Jei vanduo išgaruos, įpilkite šiek tiek dar.
  3. Kai žirniai atvės, dedame juos (aš žirnių nenukošiau, įpyliau visą puodo turinį), kitus ingredientus bei 5 v.š. aliejaus iš indelio su pomidorais į virtuvinį kombainą ir susmulkiname iki vientisos masės.
  4. Tiekiame su duona, daržovėmis, lavašu, krekeriai ar kt.
Recipe Notes
  1. Žirnius būtina pamirkyti ne tik tam, kad jie greičiau išvirtu. Taip mes keičiame jų savybę, t.y. iš sunkaus maisto paverčiame lengvesniu. Žirniai lengviau bus suvirškinti ir nesukels nemalonių pojūčių.

Vegetariškas „netikras zuikis“ su alyvuogėmis

Pasakiškai skanų „netikrą zuikį“ galima pagaminti ir vegetarišką. Šis patiekalas puikiai tiks jūsų šventiniam stalui. Skanus valgyti ir su salotomis, ir ant sumuštinio.

Atsispausdinti receptą
Vegetariškas „netikras zuikis“ su alyvuogėmis
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Ryžius išverdame kaip nurodyta ant pakuotės.
  2. Smulkiai supjaustome pievagrybius.
  3. Morka sutarkuojame stambia tarka arba supjaustome šiaudeliais.
  4. Keptuvėje įkaitiname 2 v.š. aliejaus arba ghi, beriame asafetidą, kuminą, kalendrą ir pakepiname 5 sekundes. Dedame morką ir pievagrybius. Kepame kol suminkštės.
  5. Sutriname avinžirnius iki vientisos masės (jei liks didesnį gabaliukai, nieko baisaus).
  6. Supjaustome alyvuoges.
  7. Smulkiai sutarkuojame sūrį.
  8. Į didelį dubenį dedame avinžirnių masę, keptas daržoves, sūrį (šiek tiek atidedame viršui apibarstyti), atvėsintus ryžius, avižinius dribsnius, pagardiname sojos padažu, 3 v.š. pomidorų padažo, druska, pipirais ir gerai permaišome.
  9. Masę dedame į sviestu patepta ir kepimo popieriumi išklotą kepimo formą.
  10. Viršų aptepame pomidorų padažu.
  11. Apibarstome sūriu.
  12. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių. Atvėsiname, supjaustome ir tiekiame.
Recipe Notes
  1. Asafetidą galite pakeisti česnaku arba svogūnais. Juos pakepinkite kartu su morka ir pievagrybiais.

„Žuvis“ tešloje

Pradėjus savo kelią link vegetarizmo, sunkiausia man buvo atsisakyti žuvies. Meluočiau, jei sakyčiau, kad nustojus ją valgyti, daugiau nesinorėjo. Norėjosi… Bet šis etapas jau praeityje 🙂
Jei ir pas jus panašūs sunkumai, rekomenduoju išbandyti šiuos kepsnelius. Skoniu nenusileidžia žuviai tešloje. Man net skaniau. Jie skanūs ir šilti, ir šalti. Prie kepsnelių  rekomenduočiau pasidaryti padažą, pvz. Tartar ar Rančio. 
Mes „žuvį“ tešloje valgėm su egzotiškais ryžiais, juk „žuvis“ pas mus ir „egzotiška“. Ar vertą sakyti, kad viskas dingo nuo stalo akimirksniu ir norėjosi dar? Tikrai gaminsiu dar.

Atsispausdinti receptą
"Žuvis" tešloje
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Supjaustome panyrą.
  2. Nori lapus perpjauname pusiau.
  3. Į dubenį pilame kefyrą ir vandenį. Po trupučiuką beriame miltus persijotus su druska, soda bei prieskoniais ir užmaišome tiršta tešlą.
  4. Į lėkštutę įpilame šiek tiek vandens. Norį lapą perbraukiame per vandenį, kad šiek tiek sušlaptu.
  5. Įsukame panyrą į norį.
  6. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname 2 v.š. aliejaus. Panyro gabaliukus pamirkome tešloje ir apkepame iš abiejų pusių (apkepa labai greitai, svarbu niekur nenueiti nuo keptuvės).
  7. Tiekiame šiltus su ryžiais ar bulvių koše. Arba kaip užkandį su pasirinktu padažu.
Recipe Notes
  1. Vietoje panyro galite naudoti tofu.
  2. Nori lapų turi būti dvigubai mažiau už panyro gabaliukus.

Flammkuchen

arba „Liepsnojantis pyragas“ iš Elzaso. Traškus pagrindas ir sultingas įdaras. Skanumėlis! Pagaminamas labai greitai, o suvalgomas dar greičiau. Paplotėlis valgomas karštas, tad atsargiau 🙂 Aš dariau iš to ką radau šaldytuve: marinuoti agurkai, marinuoti pievagrybiai ir paprika.

Atsispausdinti receptą
Flammkuchen
Patiekalas Kepiniai, Užkandžiai
Virtuvė Vegetariška
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Kepiniai, Užkandžiai