Avinžirnių sriuba su riešutais

Jau ne kartą rašiau, kad genialumas slypi paprastume. Ši sriuba dar vienas įrodymas. Tik avinžirniai, paprika ir riešutai, o skonis fantastiškas.

Atsispausdinti receptą
Avinžirnių sriuba su riešutais
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Morką sutarkuojame stambia tarka arba supjaustome šiaudeliais.
  2. Papriką supjaustome šiaudeliais.
  3. Keptuvėje įkaitiname 1 v.š aliejaus arba ghi ir maišant kepame morką 5-7 minutes.
  4. Į sultinį dedame pakepintą morką, papriką ir verdame 7 minutes.
  5. 1 v.š. riešutų šiek tiek paskrudiname keptuvėje ir sukapojame.
  6. Likusius riešutus sumalame.
  7. Maltus riešutus beriame į sriubą, pilame sojų padažą, citrinos sultys, dedame avinžirnius ir verdame dar 5 minutes
  8. Sriubą išpilstome į lėkštes, pagardiname grietine ir papuošiame riešutais.

Dalo sriuba su žiediniais kopūstais

Dalas yra džiovinti ir skaldyti nuimta odele ankštiniai (lęšiai, žirniai arba įvairios pupelių rūšys). Ankštiniai yra vienas svarbiausių baltymų šaltinių vegetarinėje mityboje, todėl juos labai naudinga įtraukti į savo racioną. O ši sriuba nors ir paprasta, tačiau labai skani ir soti.

Atsispausdinti receptą
Dalo sriuba su žiediniais kopūstais
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Perplauname mung dalą.
  2. Į puodą įpilame 1,5 sultinio arba vandens, dedame sviestą, lauro lapus ir pipirus. Užverdame.
  3. Beriame dalą, užverdame. Sumažiname ugnį ir verdame apie 40 minučių (nepamirštame periodiškai nuiminėti susidariusias putas).
  4. Bulves supjaustome kubeliais. Žiedinius kopūstus susmulkinam į mažesnius žiedynus.
  5. Daržoves beriame į puodą ir verdame 15 minučių.
  6. Beriame prieskonius, pagardiname druska, pipirais ir verdame dar 5 minutes.
Recipe Notes
  1. Ši sriuba tinka ypač Vata došos atstovui. Gaminant Kapha arba Pita došai, sumažinkite ghi/sviesto kiekį.
  2. Mung dalą reikia pamirkyti bent 4 valandas (galima palikti nakčiai).
  3. Būtinai pagardinkite sriubą juodaisiai pipirais, jie padidina kurkumino pasisavinimą.

Burokėlių sriuba su džiovintomis slyvomis

Neįprasta, bet labai gardi burokėlių sriuba su prieskoniais.

Atsispausdinti receptą
Burokėlių sriuba su džiovintomis slyvomis
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Burokėlį ir morką sutarkuojame stambia tarka arba supjaustome juostelėmis.
  2. Bulvę ir pomidorą supjaustome kubeliais.
  3. Kopūstus supjaustome plonomis juostelėmis.
  4. Puode įkaitiname 2 v.š. aliejaus, beriame garstyčių sėklas ir uždengiame dangčiu. Kai sėklos nustos spragsėti, beriame kitus prieskonius (išskyrus Garam Masalą) ir maišant kepame 30 sekundžių.
  5. Dedame burokėlius ir morką ir maišant kepame 5 minutes. Dedame pomidorą ir kepame dar 5 minutes. Baigus kepti apšlakstome citrinos sultimis ir permaišome.
  6. Dedame bulves, kopūstus ir užpilame sultiniu. Užverdame ir verdame ant mažos ugnies 25 minutes. Likus 5 minutėm dedame slyvas, pagardiname Garam Masala, druska ir pipirais.
Recipe Notes
  1. Jei patiekale nepatinka prieskonių sėklos, galite juos susmulkinti ir kepti apie 5 sekundes.

Daržovių sriuba su aguonomis

Pasirodo aguonos tinka ne tik kepiniams ir pienui gaminti.

Atsispausdinti receptą
Daržovių sriuba su aguonomis
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Į puodą įpilame litrą vandens arba sultinio, beriame aguonas. Užverdame, sumažiname ugnį ir verdame.
  2. Stambia tarka sutarkuojame morką ir moliūgą.
  3. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname 2 v.š. aliejaus, beriame asafetidą, maltą kalendrą ir muskato riešutą, pakepiname 5 sekundes ir dedame sutarkuotas daržoves. Maišant kepame apie 10 minučių.
  4. Bulves supjaustome nedideliais kubeliais.
  5. Bulves ir keptas daržoves dedame į puodą. Pagardiname druska, pipirais, dedame lauro lapą. Verdame 20 minučių (nuo užvirimo momento).
  6. Tiekiame su grietine ir žalumynais.

Spindulinių pupuolių sriuba su pomidorais

Vos du ingredientai, prieskoniai ir tobula sriuba ant stalo! Tai yra nekaloringa ir lengva sriuba – gerai suvirusios pupuolės yra labai maistingos ir lengvai virškinamos.

Atsispausdinti receptą
Spindulinių pupuolių sriuba su pomidorais
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Į puodą pilame vandenį, dedame gerai nuplautas pupuoles, užverdame ir verdame ant mažos ugnies 40-50 minučių.
  2. Pomidorus dedame į dubenį, užpilame karštu vandeniu. Šiek tiek palaukiame, nulupame odeles ir supjaustome nedideliais kubeliais.
  3. Baigiant virti pupuolėms paruošiame prieskonius. Ant vidutinės ugnies įkaitiname keptuvę, dedame 1 v.š. ghi, beriame kumino sėklas ir maišant kepame 1-2 minutes. Beriame ciberžolę, asafetidą ir maišant kepiname kelias sekundes. Dedame imbierą, pjaustytus pomidorus ir troškiname 5 minutes. Prieskonių mišinį dedame į sriubą, pagardiname druska ir permaišome. Verdame dar 5 minutes.
  4. Į sriubą beriame sukapotas petražoles, permaišome ir nukeliame nuo ugnies.

Žiedinių kopūstų sriuba su avinžirniais

Skani, kvapni, šiek tiek aštri sriuba. Kitą dieną sutriniau sriubą maisto smulkintuvu, tą pati sriuba pateikta kitaip ir jau kitas patiekalas. Be to trinti ankštiniai lengviau virškinami ir mažiau sukelia nemalonių pojūčių.

Atsispausdinti receptą
Žiedinių kopūstų sriuba su avinžirniais
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Smulkiai supjaustome čilį.
  2. Žiedinius kopūstus susmulkinam į mažesnius žiedynus.
  3. Bulves supjaustome kubeliais.
  4. Puode įkaitiname 1 v.š. aliejaus. Dedame čilį, kuminą, asafetidą ir kepame 20 sekundžių.
  5. Į puodą pilame sultinį, dedame bulves, užverdame ir uždengus verdame 20 minučių.
  6. Dedame žiedinius kopūstus, kario miltelius, pomidorus ir verdame kol kopūstai suminkštės.
  7. Beriame virtus arba konservuotus avinžirnius ir verdame dar 5 minutes.
Recipe Notes
  1. Avinžirnius būtina pamirkyti per naktį. Arba galite pakeisti konservuotais, užteks 1 skardinės.
  2. Sriubą galite sutrinti maisto smulkintuvu. Sutrinus reikia užvirinti ir tik tada teikti.

Žirnių ir moliūgo sriuba

Soti, šildanti ir labai skani sriuba. Šioje sriuboje naudojami įvairūs prieskoniai, kurie gelbėja nuo pilvo pūtimo. Tačiau jei vis tik abejojate ar gaminti šią sriubą dėl nepageidaujamų pasekmių, galite ją sutrinti, tuomet ji taps žymiai lengvesnė virškinimui.

Atsispausdinti receptą
Žirnių ir moliūgo sriuba
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Žirnius gerai nuplauname, beriame į dubenį, užpilame vandeniu ir palaikome 3-4 val. (žirnius galima užmerkti ir iš vakaro).
  2. Išmirkytus žirnius, nuplauname ir dedame į puodą ir užpilame 1 l vandens arba sultinio. Užverdame ir verdame ant mažos ugnies 20 minučių. Verdant reikėtu nuiminėti susidariusias putas.
  3. Kol verda žirniai, kubeliais supjaustome moliūgą.
  4. Paruošiame prieskonius.
  5. Supjaustome čilį.
  6. Keptuvėje įkaitiname 1 v.š. aliejaus arba ghi, beriame garstyčių sėklas ir uždengiame dangčiu. Kai sėklos nustos spragsėti, dedame čili, beriame likusius prieskonius, maišant kepiname kelias sekundes ir nukeliame nuo ugnies.
  7. Į puodą dedame moliūgą, kepintus prieskoniu, pagardiname druska ir citrinos sultimis. Sriubą užverdame ir verdame ant mažos ugnies dar 20 minučių
  8. Tiekiant galite apibarstyti žalumynais, pagardinti grietine.

Trinta žirnių ir pomidorų sriuba

Ar žinojote, kad žirniai Senovės Indijoje ir Kinijoje buvo laikomi vaisingumo ir turto simboliu?
O dar kiek gėrio galima surasti žirniuose: vitamino C, A, PP, B grupės vitaminų, karotino, ląstelienos, gausu antioksidantų, kalio druskų, kalcio, fosforo ir geležies.

Atsispausdinti receptą
Trinta žirnių ir pomidorų sriuba
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Žirnius išverdame kaip nurodyta ant pakuotės (aš viriau apie 1 val.).
  2. Papriką supjaustome nedideliais kubeliais.
  3. Nuo pomidorų nuimame odelę ir smulkiai supjaustome arba sutriname maisto smulkintuvu.
  4. Puode, kuriame virsime sriuba, įkaitiname 1 v.š. aliejaus, beriame papriką ir maišant kepame 5 minutes.
  5. Beriame kalendrą, asafetidą ir kepame 10-15 sek.
  6. Dedame žirnius, pilame pomidorų tyrę ir sultinį. Pagardiname druska ir čili pipirais. Užverdame ir ant vidutinės ugnies verdame 15 minučių.
  7. Sriubą sutriname maisto smulkintuvu, pagardiname juodaisiais pipirais.
  8. Tiekiant pagardiname grietine ir apibarstome žalumynais.
Recipe Notes
  1. Žirnius būtina pamirkyti per naktį.
  2. Vietoje šviežių pomidorų galite naudoti konservuotus arba passatą.

Raudonųjų lęšių ir ryžių sriuba

Gardi, kvapni, šildanti, soti, tačiau lengvai virškinama sriuba. Tokios sriubos karaliauja pas mus rudenį ir žiemą. Jokie šalčiai mums nebaisūs. 

Atsispausdinti receptą
Raudonųjų lęšių ir ryžių sriuba
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Paruošiame prieskonius.
  2. Ryžius ir lęšius gerai perplauname, dedame į puodą, pagardiname pipirais ir užpilame verdančiu sultiniu. Užverdame ir verdame ant silpnos ugnies 30-40 minučių (jei sriuba gaunasi per tiršta, įpilkite dar sultinio).
  3. Keptuvėje įkaitiname 2 v.š. aliejaus, dedame kario lapus, beriame prieskonius ir maišant kaitiname kelias sekundes. Keptuves turinį dedame į sriubą. Pagardiname citrinos sultimis, druska ir verdame dar 5 minutes
  4. Tiekiame šiltą. Galima pagardinti žalumynais ar grietine.
Recipe Notes
  1. *stiklinė 250 ml.

Trinta moliūgų sriuba su pupelėmis

Atsispausdinti receptą
Trinta moliūgų sriuba su pupelėmis
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Supjaustome salierą ir imbierą.
  2. Moliūgą supjaustome kubeliais.
  3. Puode įkaitiname 2 v.š aliejaus, beriame kmynus ir maišant kepame apie 1 min. Beriame asafetidą, salierą, imbierą ir maišant kepame 2 minutes.
  4. Dedame moliūgą, pomidorus ir patroškiname 5 minutes.
  5. Užpilame verdančiu sultiniu, pagardiname druska ir verdame apie 15-20 minučių.
  6. Sriubą pertriname maisto smulkintuvu iki vientisos masės ir grąžiname ant viryklės.
  7. Beriame pupeles (be skysčio) ir verdame dar 3-5 minutes.

Trinta moliūgų sriuba su apelsinais

Šį paprasta sriuba įrodo, kad moliūgas yra nuostabi daržovė ir nereikia naudoti daug įvairių produktų tam, kad išgauti nuostabų patiekalo skonį. Svarbu tik tinkamai parinkti priedus, kad jį paryškinti. Šiame patiekale tai puikia atlieka imbieras ir apelsinų sultys. 

Atsispausdinti receptą
Trinta moliūgų sriuba su apelsinais
Patiekalas Sriubos
Servings
vnt.
Ingredients
Patiekalas Sriubos
Servings
vnt.
Ingredients
Instructions
  1. Moliūgą supjaustome nedideliais kubeliais.
  2. Puode ištirpiname sviestą, dedame imbierą, moliūgą ir maišant kepame 5-6 minutes.
  3. Įpilame vandenį arba sultinį, užverdame. Sumažiname ugnį ir verdame apie 20 min. arba kol moliūgas suminkštės.
  4. Sriubą sutriname maisto smulkintuvu. Įpilame apelsinų sultys, pagardiname druska ir pipirais.
  5. Tiekiame šiltą su pasirinktais priedais (grietine, sėklomis, skrebučiais ir t.t.).

Dal Tarkari

Labai skani, kvapni ir soti sriuba.

Atsispausdinti receptą
Dal Tarkari
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Paruošiame prieskonius.
  2. Į puodą pilame vandenį, dedame cinamono lazdelę, lauro lapus ir užverdame.
  3. Kai vanduo užverda, beriame į puodą gerai perplauta dalą. Užverdame, sumažiname ugni ir verdame 20 minučių (nuiminėjame susidariusias putas).
  4. Supjaustome daržoves.
  5. Daržoves beriame į sriubą ir verdame dar 15-20 minučių.
  6. Keptuvėje įkaitiname 1 v.š. aliejaus arba ghi. Beriame kumino sėklas, maišant kepame apie 20 sekundžių. Beriame likusius prieskonius ir maišant kepiname dar kelias sekundes. Prieskoniais pagardiname sriuba ir verdame dar 3-4 minutes.
Recipe Notes
  1. Mung dalą reikėtu pamirkyti mažiausiai 2 val.

Dalas su kokosų pienu ir špinatais

Tai yra fantastiškai skani sriuba. Net sakyčiau tobula. Iš karto buvo įrašyta į mėgstamiausių sąrašą. Kokosų pienas, špinatai, prieskoniai viskas taip nuostabiai dera tarpusavyje. Meilė nuo pirmo šaukšto garantuota!

Atsispausdinti receptą
Dalas su kokosų pienu ir špinatais
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Paruošiame prieskonius.
  2. Gerai perplauname chaną dalą, užpilame 1 l vandens, beriame pipirus, ciberžolę ir užverdame. Sumažiname ugnį ir verdame 40 minučių. Jei reikia įpilame dar sultinio arba vandens.
  3. Perplauname špinatus ir supjaustome.
  4. Keptuvėje įkaitiname 2 v.š. aliejaus arba ghi, beriame kuminą, juodgrūdes, kario lapus ir maišant kepame 30 sekundžių. Dedame imbierą, čilį, beriame maltus prieskonius ir maišant kepame kelias sekundes. Dedame špinatus ir maišant kepame, kol sukris.
  5. Keptuvės turinį dedame į puodą. Įpilame kokosų pieną (jei sriuba jums per tiršta, galite papildomai įpilti sultinio arba vandens), pagardiname druska, užverdame ir nukeliame nuo ugnies. Paliekame 10 minučių pastovėti. Išimame pipirus ir čilį.
Recipe Notes
  1. Dalas – tai yra džiovinti ir skaldyti nuimta odele ankštiniai (lęšiai, žirniai arba įvairios pupelių rūšys). Aš šiai sriubai naudojau chaną (avinžirnių) dalą. Jei rinksitės kitokius ankštinius, tuomet reikės tik atsižvelgt į jų mirkymo (jei reikia) ir virimo laiką.
  2. Chaną dalą reikėtu mirkyti ne mažiau 4 val arba per naktį.

Spindulinių Mung pupuolių sriuba

Nebuvau šių pupuolių mėgėja, nors ir žinojau apie nauda. Jos yra labai maistingos, gerai virškinamos ir nesukelia pilvo pūtimo. Šiandien atradau jas iš naujo. Labai, labai skani sriuba. Šiai sriubai galite naudoti savo mėgstamus prieskonius. Taip pat papildomai įdėti daržovių (tinka pomidorai, bulvės, žiediniai kopūstai, brokoliai), bet man nieko netrūko.

Sriuba turtinga baltymais, lengvai virškinama ir naudinga žmonėms, turintiems problemų su virškinimu. Ji padeda subalansuoti visas tris došas.

Skonis: saldus

Poveikis: vėsina, subalansuoja došas

Pupuolės arba Mung – indiškos žalios spalvos ankštinės daržovės (pupelės). Jos saldoko skonio ir vėsinančio poveikio. Žaliosios pupuolės labai paplitusios indų virtuvėje. Kas visiškai nestebina. Tai labai vertingas savo maistingomis savybėmis produktas, kuris suteikia organizmui baltymus, skaidulas, o taip pat visą spektrą būtinų vitaminų ir mineralų., tokių kaip magnis, fosforas, folio rūgštis, vitaminai A, E, C.

Skirtingai nei dauguma ankštinių, pupuolės puikiai įsisavinamos ir net gerina virškinimą, todėl labai gerai tinka žmonėms, turintiems skrandžio-žarnyno problemų, nusilpusiems ir pagyvenusiems.

Pupuolės, kaip ir visi ankštiniai, reikalauja ilgo mirkymo. Suteikti naujų skonių ir sustiprinti došas balansuojančias pupuolių savybes padeda ciberžolė,  kuminai, krapai ir kalendra (galite dėti pagal save).

Atsispausdinti receptą
Spindulinių pupuolių (mung pupelių) sriuba
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Į puodą pilame vandenį, dedame gerai nuplautas pupuoles, 1 v.š. ghi sviesto, užverdame ir verdame ant mažos ugnies 40-50 minučių.
  2. Baigiant virti pupuolėms paruošiame prieskonius. Ant vidutinės ugnies įkaitiname keptuvę, dedame 1 v.š. ghi, beriame smulkiai pjaustytą imbierą ir maišant kepame 1 minutę. Beriame kario prieskonius, asafetidą, maišant kepiname kelias sekundes. Prieskonių mišinį dedame į sriubą, pagardiname druska ir permaišome.
  3. Stambia tarka sutarkuojame panyrą. Dedame į sriubą, permaišome, užverdame ir nukeliame nuo ugnies.
  4. Tiekiant apibarstome žalumynais.
Recipe Notes
  1. Šios sriubos gaminimu reiktų pasirūpinti iš anksto. Nuplaukite pupuoles ir pamerkite jas dideliame vandens kiekyje nakčiai arba bent 2-4 valandoms. Ryte nupilkite vandenį, perplaukite pupuoles.
  2. Ši sriuba puikiai tinka iškrovos dienai, tik aišku panyro dėti jau nereikėtu.
  3. Pupuolių bei prieskonių galite įsigyti ajurvedinėje parduotuvėje Ajurveda24.lt

Pomidorų sriuba su ryžiais

Kai vasara tokia permaininga. Vieną dieną valgai šaltibarščius, o kitą organizmas reikalauja šildančios sriubos. Ši pomidorų sriuba yra labai skani, kvapni, ypač dabar, kai galima įsigyti skanių pomidorų turgelyje. 

Atsispausdinti receptą
Pomidorų sriuba su ryžiais
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Paruošiame prieskonius.
  2. Pomidorus įpjauname kryžiuku, užpilame verdančiu vandeniu, palaikome 1-2 minutes, perliejame šaltu vandeniu ir nuimame odelę.
  3. Smulkiai supjaustome pomidorus.
  4. Keptuvėje įkaitiname 2 v.š. aliejaus, beriame asafetidą, paprikos miltelius, dedame kario lapus, čilį pipiriuką ir maišant kepame kelias sekundes. Dedame pomidorus, permaišome, uždengiame dangčiu ir troškiname 5-7 minutes.
  5. Pomidorus pagardiname cukrumi, druska, juodaisiais pipirais, permaišome ir troškiname dar 5-7 minutes.
  6. Ryžius nuplauname ir nusausiname.
  7. Puode ant vidutinės ugnies įkaitiname 2 v.š. aliejaus, beriame ryžius ir maišant kepame kelias minutes, kol ryžiai pabals.
  8. Ryžius užpilame verdančiu sultiniu, kai užvirs, sumažiname ugnį ir verdame 15-20 minučių.
  9. Į puodą su ryžiais pilame pomidorų tyrę (iš jos gerai būtų ištraukti čilį pipiriuką), permaišome, užverdame ir nukėliame nuo ugnies.
  10. Tiekiame šilta su grietine ir žalumynais.

Raudonųjų lęšių sriuba su mėtomis

Lengva, skani, kvapni sriubą. Ryški, spalvinga, su pikantišku mėtų prieskoniu. 

Atsispausdinti receptą
Raudonųjų lęšių sriuba su mėtomis
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Paruošiame prieskonius.
  2. Lęšius perplauname. Dedame į puodą ir užpilame šaltu vandeniu arba sultiniu. Užverdame, sumažiname ugnį ir verdame 15-20 minučių. Retkarčiais pamaišome ir nuimame susidariusias putas.
  3. Keptuvėje įkaitiname sviestą arba aliejų, beriame asafetidą ir kepame kelias sekundes. Dedame pomidorų padažą, beriame mėtas, čilį ir maišant kepame apie minutę.
  4. Keptuvės turinį dedame į puodą. Sriubą pagardiname cukrumi, druska ir citrinos sultimis. Užverdame ir nukeliame nuo ugnies.
  5. Sriubą sutriname maisto smulkintuvu iki vientisos masės.
  6. Tiekiame šiltą su šviežia duona.

Trinta žirnelių sriuba

Fantastiškai skani sriuba. Meilė nuo pirmo šaukšto! 

Atsispausdinti receptą
Trinta žirnelių sriuba
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Instructions
  1. Užkaičiame puodą su sultiniu.
  2. Supjaustome bulves.
  3. Supjaustome salierus.
  4. Į verdanti sultinį beriame bulves.
  5. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname 1 v.š. aliejaus ir beriame salierus. Maišant kepame 5-7 minutes. Beriame asafetidą, permaišome ir keptuvės tūrinį dedame į puodą su bulvėmis. Verdame 5 min.
  6. Į puodą beriame žirnelius, pagardiname druską, pipirais ir verdame dar 10 minučių.
  7. Sriubą sutriname maisto smulkintuvu iki vientisos masės.
  8. Tiekiame šiltą su grietine.

Kreminė brokolių sriuba su riešutais

Labai skani, švelni sriuba. Vietoje mums įprastos grietinėlės panaudojau anakardžių riešutus, todėl tinka ir veganams.

Atsispausdinti receptą
Kreminė brokolių sriuba su riešutais
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Instructions
  1. Užverdame sultinį arba vandenį, dedame brokolio žiedynus ir supjaustytas bulves. Užvirus, sumažiname ugnį ir verdame 20 minučių.
  2. Dedame riešutus į smulkintuvą, įpilame porą samčių sultinio iš puodo ir sutriname iki vientisos masės.
  3. Nukeliame puodą nuo ugnies.
  4. Daržoves sutriname maisto smulkintuvu iki vientisos masės.
  5. Puodą grąžiname ant viryklės, pilame riešutų masę, pagardiname asafetida, druska ir pipirais. Užverdame ir nukeliame.
  6. Išpilstome į lėkštes, apibarstome smulkintais riešutais ir tiekiame.

Pomidorų sriuba su panyru

Labai skani sriuba vos per 15 minučių. Dvejojau, dvejojau, nes tiesiog virti pomidorai neatrodė man skaniai, čia kaip pomidorų padažą valgyti šaukštais. Bet nusprendžiau pabandyti, o ypač, kai dabar galima turgelyje pas ūkininkus nupirkti skanių, kvapnių pomidorų. Nenusivyliau. Greiti, lengvi ir labai skanūs pietus. 

Atsispausdinti receptą
Pomidorų sriuba su panyru
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Nuo pomidorų nuimame odelę ir sutriname
  2. Panyrą sutarkuojame stambia tarka.
  3. Puode įkaitiname aliejų ir beriame kuminą. Maišant kepame kelias sekundes. Pilame pomidorų tyre. Užverdame.
  4. Sriubą pagardiname druska, cukrumi ir citrinos sultimis.
  5. Dedame panyrą, užverdame ir nukeliame.
  6. Sriubą pagardiname kapotais žalumynais.
  7. Tiekiant apibarstome riešutais, sėklomis arba džiūvėseliais.
Recipe Notes
  1. Vietoje krapų tiks kalendra ar bazilikai.

Šaltibarščiai su panyru

Vasariški orai džiugina, tai galima ir su šaltibarščiais paeksperimentuot. 
Perskaičiau restorano virėjo rekomendacijas kaip ruošti skanius šaltibarščius ir stengiausi jų laikytis.
Aš mėgstu tirštus šaltibarščius, tai jus koreguokite ingredientus pagal save. Jei trūks rūgšties, galite papildomai paskaninti citrinos sultimis. Man šie šaltibarščiai patinka dėl švelnaus skonio.

Atsispausdinti receptą
Šaltibarščiai su panyru