Vinegretas

Neįsivaizduoju šventinio stalo be šių salotų. Man labai patinka šių produktų derinys. Aš visada naudoju tik orkaitėje keptus burokėlius. Kepdami burokėliai yra veikiami aukšta temperatūra, jie karamelizuojasi, todėl iškepę burokėliai turi visai kitokį, daug įvairesnį ir kvapesnį skonį.

Atsispausdinti receptą
Vinegretas
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Daržoves supjaustome smulkiais kubeliais.
  2. Jei rauginti kopūstai yra per rūgštus, juos perplauname, paliekame, kad nuvarvėtu vanduo ir taip pat supjaustome.
  3. Sumaišome visus ingredientus, pagardiname druska ir aliejumi, permaišome.
  4. Vinegretą valgome šiek tiek atvėsintą.

Žalių burokėlių salotos su džiovintomis slyvomis ir riešutais

Atsispausdinti receptą
Žalių burokėlių salotos su džiovintomis slyvomis ir riešutais
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Sutarkuojame burokėlį.
  2. Į dubenėlį pilame citrinos sultys, dedame medų, pagardiname druska, čili ir gerai išmaišome.
  3. Pilame ant burokėlių, permaišome ir paliekame marinuotis.
  4. Riešutus ir slyvas gerai nuplauname ir supjaustome.
  5. Atskirame dubenyje sujungiame riešutus, slyvas ir burokėlius (be marinato), gerai permaišome ir tiekiame.

Kopūstų salotos „Gobhi pachadi“

Įdomios, pikantiškos ir labai skanios salotos. Jos puikiai tiks pietų dėžutei į darbą.

Atsispausdinti receptą
Kopūstų salotos „Gobhi pachadi“
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Smulkiai supjaustome kopūstą, dedame į dubenį, apibarstome druska, permaišome ir šiek tiek paspaudžiame rankomis, kad suminkštėtu.
  2. Pomidorus supjaustome kubeliais ir dedame į dubenį su kopūstais.
  3. Anakardžių riešutus apkepiname sausoje keptuvėje, sumalame ir beriame į dubenį su daržovėmis.
  4. Daržoves apšlakstome citrinos sultimis, beriame kokosų drožles, cukrų, kalendrą ir permaišome.
  5. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname aliejų, beriame garstyčių sėklas, uždengiame dangčiu ir pakepiname. Kai sėklos nustos spragsėti, beriame kitus prieskonius, permaišome ir pilame ant salotų.
  6. Salotas gerai permaišome ir tiekiame.
Recipe Notes
  1. Anakardžių riešutus galite pakeisti žemės riešutais.

Agurkų salotos su jogurtu

Gaivios agurkų salotos su pikantišku padažu.

Atsispausdinti receptą
Agurkų salotos su jogurtu
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Perpjauname agurką išilgai, šaukšteliu išimame sėklas ir supjaustome griežinėliais.
  2. Mėtas smulkiai sukapojame, susmulkiname ir čilį pipirą.
  3. Beriame supjaustytą agurką į dubenį, dedame jogurtą, mėtos lapelius, čilį, pagardiname druska, pipirais, citrinos sultimis ir permaišome.

Salotos „Kisir“

Tai labai populiarus patiekalas Turkijoje, Izraelyje ir kaimyninėse šalyse. Kisir salotos man dabar yra vienas iš skaniausių patiekalų su bulguru. Šios salotos puikiai tinka „pietų dėžutei“. 

Atsispausdinti receptą
Salotos "Kisir"
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Perplauname kruopas, sudedame į puodą, beriame 1/2 a.š. druskos ir išverdame kaip nurodyta ant pakuotės. (Aš viriau 15 min. ir palikau 15 min. pastovėti).
  2. Papriką, saliero stiebus ir čilį smulkiai supjaustome. Mėtas ir petražoles nuplauname ir smulkiai sukapojame
  3. Keptuvėje įkaitiname aliejų, suberiame asafetidą ir čilį pipiriuką. Skrudiname prieskonius kelias sekundes ir supilame pomidorų tyrę. Pasūdome likusia druska ir pasaldiname šaukšteliu cukraus. Troškiname pomidorų tyrę ant vidutinės ugnies kartkartėmis pamaišydami 10 min.
  4. Bulgur kruopas beriame į pomidorų tyrę ir išmaišome.
  5. Praaušusias kruopas pagardiname maltais juodaisiais pipirais, įmaišome citrinos sultys, smulkintas daržoves ir žalumynus.

Salotos „Tabbouleh“

Egzistuoja daugybė Tabbouleh salotų receptų, tačiau keturi ingredientai yra privalomi ir charakterizuoja šias salotas – tai Bulgur krupos, petražolės, šviežios mėtos ir citrinos sultys. Papildomai dėkite savo mėgstamas daržoves. 

Atsispausdinti receptą
Salotos „Tabbouleh“
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Perplauname kruopas, sudedame į puodą, beriame 1/2 a.š. druskos ir išverdame kaip nurodyta ant pakuotės. (Aš viriau 15 min. ir palikau 15 min. pastovėti).
  2. Agurką, saliero stiebą smulkiai supjaustome. Mėtas ir petražoles nuplauname ir smulkiai sukapojame.
  3. Išvirtas kruopas suberiame į didelį dubenį. Beriame žalumynus, daržoves ir pagardiname prieskoniais. Pilame citrinos sultys, alyvuogių aliejų ir išmaišome.

Agurkų salotos

Atrodo kas gali būti įdomaus, juk čia tik agurkai ir grietinė. Būtent prieskoniai šiam patiekalui suteikia ypatingai pikantišką skonį. Man labai patiko.

Atsispausdinti receptą
Agurkų salotos
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Kumino sėklas pakepiname sausoje keptuvėje ir sumalame.
  2. Agurką sutarkuojame stambia tarka arba supjaustome šiaudeliais. Nuspaudžiame skystį.
  3. Sumaišome agurkus su prieskoniais ir grietine.

Azijietiškos agurkų salotos

Vienos mėgstamiausių salotų!

Atsispausdinti receptą
Azijietiškos agurkų salotos
Servings
Ingredients
Servings
Ingredients
Instructions
  1. Šiaudeliais supjaustome morkas, agurkus ir papriką, smulkiname svogūnų laiškus.
  2. Agurkus pasūdome, užpilame 1/2 citrinos sulčių ir paliekame 15 minučių.
  3. Nuspaudžiame agurkų sultys ir dedame visas daržoves į dubenį.
  4. Sumaišome padažui skirtus ingredientus (Jei mėgstate aštriau įberkite žiūpsnį kajeno paprikos arba čili miltelių), pilame ant salotų ir permaišome.
  5. Apibarstome sezamo sėklomis ir tiekiame.

Baltoji mišrainė

Ši mišrainė yra šiek tiek kitokia. Gaivesnė, nes naudojama paprika ir šviežias agurkas. Majonezą pakeičiau grietinės-garstyčių padažu. Jei jums atsibodo tradicinė baltoji mišraine, drąsiai galite pakeisti šia. 

Atsispausdinti receptą
Baltoji mišrainė
Virtuvė Vegetariška
Servings
asm.
Ingredients
Virtuvė Vegetariška
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Visus ingredientus supjaustome kubeliais ir beriame į dubenį.
  2. Beriame žirnelius, kukurūzus.
  3. Dedame padažą arba majonezą, pagardiname pipirais ir druska pagal skonį. Atsargiai permaišome.
Recipe Notes
  1. Fermentinį sūrį galite pakeisti panyru.

Burokėlių salotos su feta

Saldus burokėlis ir fetos sūris nuostabiai dera tarpusavyje. Pagaminkite šias salotas ir įsitikinkite!

Atsispausdinti receptą
Burokėlių salotos su feta
Virtuvė Vegetariška
Servings
asm.
Ingredients
Virtuvė Vegetariška
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Riešutus sukapojame.
  2. Burokėlius ir fetą supjaustome nedideliais kubeliais. Dedame į dubenį.
  3. Ruošiame padažą: į nedidelį dubenėlį pilame aliejų, actą, dedame garstyčias, pagardiname cukrumi, druska ir pipirais ir gerai permaišome.
  4. Padažą pilame ant burokėlių su feta ir permaišome.

Lengvos „sushi“ salotos

Ar mėgstate sushi? Aš tai labai! Galėčiau valgyti kiekvieną dieną. Tik gaminimas užima ne mažai laiko, na ir labai sveiku patiekalu, deja, nepavadinsi. Todėl juos gaminu tik ypatingomis progomis: per Naujus metus ir kai į svečius atvažiuoja sesuo. Nors dabar ne apie tai, o apie fantastiškai skanias salotas. Aišku galima buvo įdėti ryžių, bet norėjau lengvo patiekalo.

Atsispausdinti receptą
Lengvos „sushi“ salotos
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Daržoves ir nori supjaustome.
  2. Visus padažui skirtus ingredientus pilame į dubenėlį ir gerai išplakame (aš viską įpilu į nedidelį stiklainiuką ir gerai pakratau).
  3. Padažą pilame ant salotų, permaišome apibarstome sezamo sėklomis (jas šiek tiek paskrudinau sausoje keptuvėje).
  4. Ir iš karto tiekiame.

Saldžiarūgščiai agurkai

Tai yra fantastiškas užkandis. Agurkai gaunasi gaivūs ir traškūs. Tinka prie troškinių, bulvių, ryžių, ant sumuštinių. Tai yra puiki alternatyva marinuotiems agurkėliams.

Atsispausdinti receptą
Saldžiarūgščiai agurkai
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Agurkus plonai supjaustome ir dedame į 1 l talpos stiklainį.
  2. Sumaišome visus marinatui skirtus ingredientus ir gerai permaišome, kad cukrus ir druska ištirptu.
  3. Marinatu užpilame agurkus ir uždengiame stiklainį.
  4. Agurkus 6 valandas palaikome kambario temperatūroje. Vėliau laikome šaldytuve.
  5. Tiekiant apibarsčiau kepintomis sezamo sėklomis.