Roti su bulvėmis

Labai mėgstu indiškus paplotėlius. Paruošti paprasta, skonis nuostabus. Be mielių ir kitų kildinimo medžiagų. Viso grūdo miltai, bulvės ir prieskoniai. Tobula! Pagaminkite juos prie troškinio ar sriubos. Nenusivilsite!

Atsispausdinti receptą
Roti su bulvėmis
Patiekalas Kepiniai
Servings
vnt.
Ingredients
Patiekalas Kepiniai
Servings
vnt.
Ingredients
Instructions
  1. Miltus permaišome su 1/2 a.š. druskos, po trupučiuką pilame vandenį ir užmaišome tešlą.
  2. Tešlą įsukame į plėvelę, uždengiame rankšluosčiu ir atidėdame 30 min. – 2 val.
  3. Bulves nulupame ir išverdame.
  4. Įkaitiname keptuvę, beriame kumino sėklas ir apkepiname apie 30 sekundžių.
  5. Į grūstuvę beriame kuminą, juoduosius pipirus, druska ir sutriname.
  6. Bulves sutriname šakute, beriame prieskonius.
  7. Ir gerai permaišome.
  8. Tešlą padaliname į 10 dalių.
  9. Suformuojame rutuliuką, suplojame. Surenkame nuo kraštų. Gerai užspaudžiame. Suplojame vėl. Taip padarome ir su likusiais tešlos gabaliukais.
  10. Iš tešlos iškočiojame nedidelį paplotėlį ir dedame įdarą (jei reikia, tešlos gabaliuką apibarstykite miltais).
  11. Užspaudžiame.
  12. Ir paliekame 10 min. (būtent per tas 10 minučių įvyksta kažkoks stebuklas ir kočiojant įdaras nepabėga).
  13. Ant miltais pabarstyto paviršiaus, neskubant, lengvai spaudžiant kočėlu, iškočiojame ploną paplotėlį.
  14. Ant vidutinės ugnies įkaitiname keptuvę, dedame paplotėlį.
  15. Kai viršus išdžiūs, apverčiame ir aptepame sviestu arba ghi (paplotėlius galite apversti kelis kartus kepant, kol pasidengs gražiomis rudomis dėmėmis).
  16. Paplotėlį nukeliame ir aptepame kitą jo pusę sviestu arba ghi. Keptuvę nuvalome popieriniu rankšluosčiu ir kepame kitą.
  17. Tiekiame šiltus.

Jogurtinė pica „Voratinklis“

Pica-voratinklis su voriukais Helovyno vakarėliui arba vaikų gimtadienio stalui.

Šis picos padas yra be mielių. Skanus, traškus, ruošiamas greitai ir paprastai. Kol kas mūsų favoritas. Iš nurodyto kiekio gaunasi 2 picos (28-30 cm).

Atsispausdinti receptą
Jogurtinė pica „Voratinklis“
Patiekalas Kepiniai
Virtuvė Vegetariška
Servings
vnt.
Patiekalas Kepiniai
Virtuvė Vegetariška
Servings
vnt.
Instructions
  1. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, druska ir prieskoniais.
  2. Į dubenį pilame jogurtą, aliejų, beriame miltus ir užmaišome minkštą tešlą (gali vos vos lipti prie ranku).
  3. Fermentinį sūrį smulkiai sutarkuojame.
  4. Mocarelą supjaustome juostelėmis.
  5. Iš alyvuogių padarome voriukus (juos galite kepti kartu su pica arba papuošti jau iškepusią).
  6. Tešlą iškočiojame ant miltais pabarstyto paviršiaus ir dedame į kepimo formą. Apibarstome sūriu.
  7. Ant viršaus tepame pomidorų padažą (galima sūrį sumaišyti su pomidorų padažu, o tada tolygiai paskirstyti ant picos pado).
  8. Iš mocarelos sūrio padarome voratinklį.
  9. Picą kepame iki 180-200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min.
  10. Jei nekepėt kartu su voriukais, papuošiate ir tiekiate kol pica dar šilta.


Pyragėliai su baklažanais, špinatais ir panyru

Tai tokie savotiški pyragėliai su siurprizu. Šis įdaras yra fantastiškai skanus, iš karto net neeina suprasti kas jame. Jau kepiau su juo pyragą, dariau sumuštinius. Skanu! Tiktu su makaronais, grikiais ar bulvėmis. 

Atsispausdinti receptą
Pyragėliai su baklažanais, špinatais ir panyru
Patiekalas Kepiniai
Virtuvė Vegetariška
Servings
vnt.
Ingredients
Patiekalas Kepiniai
Virtuvė Vegetariška
Servings
vnt.
Ingredients
Instructions
  1. Supjaustome baklažaną.
  2. Apibarstome druska, sudedame į dubenį ir paliekame 10-15 minučių.
  3. Špinatus nuplauname, nusausiname ir supjaustome.
  4. Panyrą supjaustome kubeliais. Galima sutarkuoti stambia tarka.
  5. Baklažanus nuplauname, nusausiname ir supjaustome kubeliais.
  6. Keptuvėje įkaitiname 2 v.š. ghi arba aliejaus, beriame ožragės sėklas ir maišant kepame kelias sekundes. Dedame baklažanus ir maišant kepame 5 minutes.
  7. Dedame špinatus, panyrą, pagardiname druska, asafetida ir maišant kepame 5 minutes
  8. Įpilame grietinėlę, permaišome ir ant mažos ugnies troškiname 5 minutes.
  9. Nukeliame nuo ugnies ir atvėsiname.
  10. Į didelį dubenį beriame miltus, druską, cukrų ir permaišome.
  11. Į miltų mišinį įtarkuojame sviestą, triname rankomis kol susidarys trupiniais.
  12. Supilame jogurtą ir užmaišome minkštą, elastingą tešlą. Tešlą suvyniojame į maisto plėvelę ir dedame į šaldytuvą 30 min.
  13. Tešlą padaliname per pusę. Vieną supjaustome į 8 dalis, o kitą dedame atgal į šaldytuvą.
  14. Iš kiekvieno gabalėlio iškočiojame ar suformuojate rankomis paplotėlį. Į vidurį dedame 1 v.š. įdaro.
  15. Užspaudžiame kraštelius, suformuojame pyragėlį ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  16. Pyragėlius aptepame pienu.
  17. Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.

Sūrio paplotėliai su prieskoniais

Labai skanūs, minkšti paplotėliai.

Atsispausdinti receptą
Sūrio paplotėliai su prieskoniais
Patiekalas Kepiniai
Virtuvė Vegetariška
Servings
vnt.
Ingredients
Patiekalas Kepiniai
Virtuvė Vegetariška
Servings
vnt.
Ingredients
Instructions
  1. Į dubenį beriame sūrį, pilame kefyrą ir permaišome.
  2. Į kitą dubenį beriame miltus, druską, juodgrūdes, sezamų sėklas ir permaišome.
  3. Į dubenį beriame sodą ir užpilame citrinos sultimis.
  4. Beriame miltus ir užmaišome minkštą tešlą (tešla gaunasi šiek tiek lipni. Miltų geriau nepadauginti, nes paplotėliai bus per kieti).
  5. Tešlą dedame ant miltais pabarstytos lentelės ir uždengiame dubeniu (galima įdėti į maišelį) ir paliekame 15-20 min.
  6. Tešlą padaliname į 10 dalių.
  7. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiojame ploną paplotėlį.
  8. Keptuvę įkaitiname ant vidutinės ugnies, dedame paplotėlį ir kepame kol pasidengs rudomis dėmelėmis. Apverčiame ir iškepusią pusę aptepame sviestu (nebūtinai). Nukeliame paplotėlį ant lėkštes aptepta pusę į apačią, tada aptepame kitą pusę. (Prieš dedant sekantį paplotėlį, keptuvę nuvalykite popieriniu rankšluosčiu).
  9. Šiltus paplotėlius tiekiame prie sriubos ar troškinio.
Recipe Notes
  1. *Stiklinė 250 ml.

Pyragas su troškintais kopūstais

Esu tikra troškintų kopūstų fanė. Šis pyragas man labai patiko – mažai tešlos ir daug įdaro. O jau tą pyrago traški plutelė… mmm…
Su įdaru galite eksperimentuoti: sūrį galima pakeisti panyrų, papildomai įdėti žirnelius arba pomidorus, baltagūžį kopūstą pakeisti žiediniu ir t.t. 

Atsispausdinti receptą
Pyragas su troškintais kopūstais
Patiekalas Kepiniai
Virtuvė Vegetariška
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Kepiniai
Virtuvė Vegetariška
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Paruošiame prieskonius.
  2. Kopūstą plonai supjaustome.
  3. Morką sutarkuojame stambia tarka.
  4. Keptuvėje įkaitiname 2 v.š. aliejaus arba ghi. Beriame juodgrudės sėklas ir maišant kepame 30 sekundžių. Beriame ciberžolę, asafetidą ir maišant kepame 5 sekundes. Beriame morkas, maišant kepame 3-4 minutes. Dedame kopūstą, pilame 50 ml vandens, pagardiname 1/2 a.š. druskos ir troškiname 10 minučių.
  5. Į dubenį su kefyrų, beriame cukrų, druską, prieskonių mišinį, pilame sviestą ir gerai permaišome.
  6. Beriame miltus ir užmaišome grietinės tirštumo tešlą.
  7. Atvėsusius kopūstus permaišome su sūriu.
  8. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi, dedame pusę tešlos ir tolygiai paskirstome.
  9. Ant tešlos dedame troškintus kopūstus.
  10. Ant viršaus paskirstome likusią tešlą.
  11. Pyragą kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50 minučių.

Sūrio rageliai

Šie rageliai tinka prie sriubos, salotu. Galima perpjauti per pusę ir pertepti kreminiu sūriu, įdaryti alyvuogėmis, saulėje džiovintais pomidorais ar panyru. 

Atsispausdinti receptą
Sūrio rageliai
Patiekalas Kepiniai, Užkandžiai
Virtuvė Vegetariška
Servings
vnt.
Ingredients
Patiekalas Kepiniai, Užkandžiai
Virtuvė Vegetariška
Servings
vnt.
Ingredients
Instructions
  1. Į didelį dubenį persijojame miltus su druska ir kepimo milteliais.
  2. Į miltų mišinį dedame mažais kubeliais supjaustytą sviestą ir triname tarp pirštų.
  3. Beriame sutarkuotą sūrį ir permaišome.
  4. Dedame rikotą ir užmaišome tešlą.
  5. Tešlą padaliname į dvi lygias dalys.
  6. Vieną dalį iškočiojame 0,3-0,5 cm storio ir išpjauname apskritimą.
  7. Padaliname peiliu į 8 trikampius.
  8. Susukame ragelius.
  9. Ragelius dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  10. Kepame iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes.

Bemielė pica su sūrio krašteliais

Atsispausdinti receptą
Bemielė pica su sūrio krašteliais
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Į dubenį beriame miltus, kepimo miltelius, druska ir permaišome. Padarome duobutę. Į duobutę pilame aliejų, vandenį ir šakute pradedame maišyti tešlą, imant miltus nuo kraštelių. Kai šakutės nebereikės, minkome tešlą rankomis apie 5 minutes. Tešlą dedame į šaldytuvą 30 min.
  2. Paruošiame įdarą: sutarkuojame sūrį, supjaustome pomidorus ir sūrį krašteliams.
  3. Tešlą padaliname į 2 dalis. Iškočiojame apskritimą. Dedame į kepimo formą, paliekame kraštelius, nes reikės sūrį paslėpti. Prie kraštelių išdėliojame sūrį.
  4. Tuomet jį paslepiame.
  5. Dedame pasirinktą įdarą.
  6. Ir kepame iki 250 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-12 minučių.
Recipe Notes
  1. *Stiklinė 250 ml.
  2. Iš šio kiekio iškepiau 2 picas 28 cm.

Pyragėliai su daržovėmis

Pietums pagaminau daržovių sultinį ir iškepiau pyragėlių. Pietūs buvo fantastiški. Tešla yra nuostabi, su ja labai lengva dirbti (vengiu tokių, kurios limpa prie rankų, sunkiai formuojasi ir pan.) ir skani. Tai skaniausi kada nors ragauti pyragėliai.

Atsispausdinti receptą
Pyragėliai su daržovėmis
Patiekalas Kepiniai
Virtuvė Vegetariška
Servings
vnt.
Ingredients
Patiekalas Kepiniai
Virtuvė Vegetariška
Servings
vnt.
Ingredients
Instructions
  1. Žiedinį kopūstą sutarkuojame stambia tarka.
  2. Bulves supjaustome nedideliais kubeliais.
  3. Žirnelius supjaustome į 3-4 dalis.
  4. Nedideliame puode užverdame vandenį, beriame žirnelius ir verdame 3-5 minutes. Nukošiame ir atidedame.
  5. Smulkiai supjaustome imbierą.
  6. Paruošiame kitus prieskonius.
  7. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname 2 v.š. ghi arba aliejaus.
  8. Kai sviestas gerai įkais, beriame kumino ir ožragės sėklas. Maišant kepame 1 minutę.
  9. Beriame imbierą, maltus prieskonius (išskyrus druską ir juoduosius pipirus), maišant kepame 5 sekundes. Dedame bulves, permaišome ir maišant kepame 3 minutes.
  10. Beriame kopūstus, permaišome ir kepame 5 minutes. Pilame 1/2 stiklinės vandens, pagardiname druska, pipirais ir troškiname ant silpnos ugnies 15-20 minučių. Retkarčiais permaišome ir stebime, kad neprisviltu.
  11. Dedame žirnelius, permaišome ir nukeliame nuo ugnies.
  12. Į didelį dubenį beriame miltus, druską, cukrų ir permaišome.
  13. Į miltų mišinį įtarkuojame sviestą, triname rankomis kol susidarys trupiniais.
  14. Supilame jogurtą ir užmaišome minkštą. elastingą tešlą. Tešlą suvyniojame į maisto plėvelę ir dedame į šaldytuvą 30 min
  15. Tešlą padaliname per pusę. Vieną supjaustome į 8 dalis, o kitą dedame atgal į šaldytuvą.
  16. Iš kiekvieno gabalėlio iškočiojame ar suformuojate rankomis paplotėlį. Į vidurį dedame 1 v.š. įdaro.
  17. Užspaudžiame kraštelius, suformuojame pyragėlį ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Pyragėlius aptepame pienu.
  18. Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.

Varškės apkepas su pomidorais

Varškę man labiau patiko saldžiuose kepiniuose, bet pradėjau naudoti panyrą ir visi patiekalai su varške pasidarė ypatingi ir labai skanūs. 

Iš šios tešlos kiekio galima iškepti 2 pyragus arba vieną didelį. Ši tešla fantastiška. Labai skani ir su ja lengva dirbti. 
Šis apkepas skanus ir šiltas, šaltas.

Atsispausdinti receptą
Varškės apkepas su pomidorais
Patiekalas Kepiniai, Užkandžiai
Virtuvė Vegetariška
Servings
asm.
Ingredients
Tešlos pagrindas
Įdaras
Patiekalas Kepiniai, Užkandžiai
Virtuvė Vegetariška
Servings
asm.
Ingredients
Tešlos pagrindas
Įdaras
Instructions
  1. Į dubenį beriame miltus, 1 a.š. druskos, kepimo miltelius ir permaišome.
  2. Į miltų mišinį dedame 100 g. mažais gabaliukais supjaustyto sviesto ir triname tarp pirštų.
  3. Dedame grietinę, pilame 100 g tirpinto sviesto ir užmaišome tešlą. Tešlą įsukame į plėvelę ir dedame į šaldytuvą 30-60 min.
  4. Į dubenį dedame varškę, grietinę, beriame manų kruopas, prieskonius ir gerai permaišome. Dedame alyvuoges ir atsargiai permaišome dar kartą.
  5. Pomidorus supjaustome griežinėliais.
  6. Tešlą iškočiojame, dedame į kepimo formą ir subadome šakute.
  7. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 minučių
  8. Ant tešlos tolygiai paskirstome įdarą.
  9. Ant viršaus dedame pomidorus, alyvuoges. Apšlakstome alyvuogių aliejumi.
  10. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
  11. Atvėsiname, supjaustome ir tiekiame

Pyragas su sūriu

Pyragas sūrio mėgėjams. Kadangi pyragas valgomas šaltas, tai tinka kaip užkandis ant šventinio stalo arba galima įsidėti į darbą. Tešla yra labai lengvai pagaminama ir skani, tai manau, galima panaudoti ir kitokiems pyragams. Jei įdaras, bus saldus, įdėkite daugiau cukraus. 

Atsispausdinti receptą
Pyragas su sūriu
Patiekalas Kepiniai, Užkandžiai
Virtuvė Vegetariška
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Kepiniai, Užkandžiai
Virtuvė Vegetariška
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Iš pradžių ištirpiname svietą, beriame į jį druską, cukrų ir sodą. Išmaišome.
  2. Į sviestą dedame varškę ir permaišome.
  3. Beriame persijotus miltus ir užminkome tešlą (tešla gali būti šiek tiek lipni).
  4. Atidedame tešlą į šalį ir darome įdarą. Stambia tarka sutarkuojame sūrį, beriame Milk Masalą, dedame miltus ir grietinę, viską gerai permaišome.
  5. Tešlą padaliname į dvi dalis. Viena dalimi išklojame sviestu patepta kepimo formą, formuojant bortelius.
  6. Tolygiai paskirstome įdarą.
  7. Ant viršaus dedame antrą tešlos dalį.
  8. Sujungiame tešlos kraštelius, kad įdaras neišbėgtu ir subadome šakute.
  9. Apibarstome sezamo sėklomis.
  10. Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių.
  11. Atvėsiname, supjaustome ir tiekiame
Recipe Notes
  1. *Stiklinė 250 ml.
  2. Įdarą galima pagardinti prieskoninėmis žolelėmis.

Skandinaviški duoniukai

Sveikuoliški duoniukai. Paruošiami labai lengvai, tik kepimas šiek tiek užtrunka.

Atsispausdinti receptą
Skandinaviški duoniukai
Servings
Servings
Instructions
  1. Į dubenį beriame miltus, dribsnius, sėklas pagardiname druska ir permaišome. Pilame vandenį, gerai permaišome ir paliekame 15 min.
  2. Kepimo formą tepame aliejumi arba išklojame kepimo popieriumi. Paruoštą masę dedame lygiu, plonu sluoksniu.
  3. Kepimo formas dedame iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę. Po 10 minučių ištraukiame ir labai aštriu peiliu supjaustome kvadrateliais, stačiakampiais ar kt. Grąžiname atgal į orkaitę.
  4. Po 10 minučių kepimo, atidarome orkaitės dureles 3-5 min., taip gaminant duoniukus, jie bus traškūs. Uždarome dureles ir po 10 minučių atidarome vėl 3-5 min. Po 10 minučių pakartojame. Uždarome ir kepame 20 min. Duoniukai iš viso kepami 60 minučių.
  5. Išimame duoniukus iš kepimo formos, sulaužome ir atvėsiname ant grotelių.
Recipe Notes
  1. Buvo naudojamos dvi kepimo formos 34*21 ir 20*14, bet geriau būtų 2 didesnės, tuomet duoniukai gautusi plonesni.

Avižiniai krekeriai

Atsispausdinti receptą
Avižiniai krekeriai
Servings
Ingredients
Servings
Ingredients
Instructions
  1. Į dubenį beriame miltus, druską ir permaišome.
  2. Į miltų mišinį pilame aliejų ir triname pirštais.
  3. Pilame vandenį ir užmaišome tešlą.
  4. Tešlą padaliname į 2 dalis (nebūtinai, bet man taip buvo patogiau), plonai (2-3 mm) iškočiojame ir išspaudžiame krekerius norimos formos.
  5. Krekerius dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.
  6. Tiekiame vietoje duonos sumuštiniams, su humusu ar kt.

Sūrio sausainiai

Nuostabus vieno kąsnio užkandis. Šis su kreminiu sūriu ir alyvuogėmis. 

Atsispausdinti receptą
Sūrio sausainiai
Patiekalas Kepiniai, Užkandžiai
Virtuvė Vegetariška
Servings
vnt.
Ingredients
Patiekalas Kepiniai, Užkandžiai
Virtuvė Vegetariška
Servings
vnt.
Ingredients
Instructions
  1. Sūrį smulkiai sutarkuojame ir permaišome su sviestu.
  2. Miltus sumaišome su prieskoniais, druska ir beriame į sūrio-sviesto masę. Permaišome.
  3. Į tešlą po trupučiuką pilame pieną ir užmaišome tešlą (tešla neturėtu būti labai kieta).
  4. Tešlą iškočiojame 3-5 mm storio ir išspaudžiame norimos formos sausainius (pas mane 4,5 cm formelė).
  5. Sausainius dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 12-15 minučių.
  6. Ant atvėsusių sausainių šaukšteliu dedame kreminį sūrį ir alyvuoges.

Parathi su varške ir žalumynais

Tai labai skani indiška duona. Su tešla dirbti labai lengva, prie rankų nelimpa, kočiojasi puikiai. Senokai jau norėjau pagaminti, bet galvojau, kad ilgai užtruksiu. Bet ir sriubą išviriau, ir parathi iškepiau per valandą.

Atsispausdinti receptą
Parathi su varške ir žalumynais
Patiekalas Kepiniai
Virtuvė Vegetariška
Servings
vnt.
Ingredients
Patiekalas Kepiniai
Virtuvė Vegetariška
Servings
vnt.
Ingredients
Instructions
  1. Dubenyje miltus pertriname su aliejumi tarp pirštu, kad turinys dubenyje atrodytų kaip duonos trupiniai.
  2. Vandenyje ištirpiname 1 a.š. druskos ir pilame į dubenį su miltais. Suminkome minkštą vienalytę tešlą. Tešla dedame į maišelį arba susukame į plėvelę ir paliekame kambario temperatūroje 30 min.
  3. Į kitą dubenį dedame varškę, smulkintus krapus, prieskonius ir gerai permaišome.
  4. Tešlą padaliname į 10 lygių dalių ir kiekvieną iškočiojame ~ 20 cm. skersmens paplotėliais.
  5. Ant vienos pusės dedame šaukštelį įdaro, paskirstome.
  6. Sulenkiame pusiau.
  7. Kraštus kruopščiai užspaudžiame. Viduje neturėtu likti oro.
  8. Kepame įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Kuomet paplotis iš abiejų pusių pasidengia rusvomis dėmėmis, jis iškeptas.
  9. Paplotėlius valgome šiltus.

Bandelės su sūriu

Labai skanios bandelės. Tinka prie sriubos ir sumuštiniui. Galima pagardinti žalumynais, alyvuogėmis, saulėje džiovintais pomidorais. Taip pat fermentinį sūrį pamaišyti su pelėsiniu. Yra vietos improvizacijai.

Atsispausdinti receptą
Bandelės su sūriu
Patiekalas Kepiniai
Virtuvė Vegetariška
Servings
vnt.
Ingredients
Patiekalas Kepiniai
Virtuvė Vegetariška
Servings
vnt.
Ingredients
Instructions
  1. Sutarkuojame sūrį.
  2. Persijojame miltus į didelį dubenį, dedame sviestą ir triname tarp pirštų.
  3. Beriame avižinius dribsnius, sūrį ir permaišome.
  4. Po trupučiuką pilame pieną ir užmaišome minkštą tešlą. Jei tešla labai limpa prie rankų, įberkite dar šiek tiek miltų.
  5. Drėgnomis rankomis formuojame nedideles bandeles.
  6. Bandeles dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-16 minučių
  7. Atvėsiname ant grotelių.

Bulvių paplotėliai su prieskoniais

Skaniausi paplotėliai! Gardinkite savo mėgstamiausiais prieskoniais ir tiekite prie sriubos ar troškinio. 

Atsispausdinti receptą
Bulvių paplotėliai su prieskoniais
Patiekalas Kepiniai
Servings
vnt.
Ingredients
Patiekalas Kepiniai
Servings
vnt.
Ingredients
Instructions
  1. Įkaitiname keptuvę, beriame kumino sėklas ir apkepiname apie 30 sekundžių.
  2. Į grūstuvę beriame kuminą, juoduosius pipirus, druska ir sutriname.
  3. Bulves nulupame, sugrūdame, pagardiname prieskoniais, beriame smulkiai supjaustytą čilį ir gerai permaišome.
  4. Beriame miltus ir užminkome tešlą.
  5. Tešlą padaliname į 8-10 lygių dalių.
  6. Plonai iškočiojame. Jei tešla limpa prie paviršiaus ir kočėlo, pabarstykite miltais, jei ne, tuomet ir nereikia.
  7. Įkaitiname sausą keptuvę. Dedame paplotėlį ir kepame 1-2 minutes
  8. Apverčiame ir iškepusią pusę aptepame tirpintu sviestu arba ghi (aš naudojau konditerinį teptuką). Nukeliame paplotėlį ant lėkštes aptepta pusę į apačią, tada aptepame kitą pusę.
  9. Kepame kitą paplotėlį. Jei kočiojimui papildomai naudojote miltus, tuomet po kiekvieno iškepto paplotėlio nuvalykite keptuve popieriniu rankšluosčiu nes miltai nubira ir dega.
  10. Tiekiame šiltus.

Bemielė pica su panyru

Skani pica sekmadienio vakarui.

Atsispausdinti receptą
Bemielė pica su panyru
Patiekalas Kepiniai
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Kepiniai
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Į dubenį beriame miltus, druską, krakmolą ir permaišome. Pilame vandenį, aliejų ir užmaišome tešlą.
  2. Sutarkuojame sūrį, supjaustome panyrą.
  3. Tešlą iškočiojame ant miltais pabarstyto paviršiaus ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Aptepame pomidorų padažu, dedame sūrį.
  4. Picą kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių.

Bemielė pica

Toks picos padas pripažintas skaniausiu mūsų šeimoje. Iš šio ingredientų kiekio gavosi 2 nedidelės picos. Vieną dariau su sūriu ir marinuotais agurkėliais, o kita su karamelizuotais patisonais, tofu ir paprika.

Atsispausdinti receptą
Bemielė pica
Patiekalas Kepiniai
Virtuvė Vegetariška
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Kepiniai
Virtuvė Vegetariška
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Miltus su sviestu triname tarp pirštu, kol gausis trupiniai.
  2. Dedame grietinę, pagardiname druska ir užmaišome minkštą tešlą. Tik ilgai neminkykite, kitaip tešla bus kieta.
  3. Tešlą įsukame į plėvelę ir dedame į šaldytuvą 30 minučių.
  4. Kol tešla šaldytuve ruošiame įdarą.
  5. Tešlą iškočiojame (aš dariau 2 apvalias picas, bet galima padaryti ir vieną, tešlos užtenka standartinei orkaitės skardai).
  6. Dedame ant popieriumi išklotos skardos ir kepame iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitėje 5-7 minutes.
  7. Tešlą ištraukiame, tepame pomidorų padažu ir kepame dar 5 minutes.
  8. Vėl ištraukiame, dedame pasirinktą įdarą ir kepame dar 20 minučių.

Smidrų pyragas

Smidrų sezonas pas mus yra labai trumpas, tik iki Joninių, tad ir aš skubu pasidžiaugti šia nuostabia daržove.

Rikota galite pakeisti feta arba varške. Aš pasirinkau rikotą dėl jos švelnaus skonio, o apibarsčiau Džiūgo sūriu, tad viskas puikiai susibalansavo.

Atsispausdinti receptą
Smidrų pyragas
Patiekalas Kepiniai, Užkandžiai
Virtuvė Vegetariška
Servings
asm.