
Sėlenos – tai luobelės, kurios lieka sumalus grūdą. Jose gausu ne tik įvairiausių vitaminų, bet ir biologiškai veiklių skaidulinių bei mineralinių medžiagų. Sėlenų skaidulinės medžiagos skatina žarnyno peristaltiką ir tuštinimąsi. Jose gausu ląstelienos, kuri gerina virškinimą, neleidžia kauptis riebalams, mažina cholesterolio koncentraciją kraujyje.
Atsispausdinti receptą
Uogų kokteilis su sėlenomis
Instructions
-
Įdėdame visus produktus į virtuvinį kombainą, įpilame vandens, kad beveik apsemtu ir susmulkiname iki vientisos masės.

Agurkuose daug vandens (95-96 proc.), mineralinių druskų (fosforo, kalcio, magnio, geležies), mikroelementų (vario, mangano, sieros, kobalto, cinko, silicio, jodo).
Agurkai, žalioji citrina pasižymi vėsinančiomis ir gaivinančiomis savybėmis. Šis gėrimas yra tikras išsigelbėjimas karštą vasaros dieną!
Atsispausdinti receptą
Gaivinantis agurkų kokteilis
Instructions
Agurkus ir citriną nulupame.
Įdedame visus produktus į virtuvinį kombainą, įpilame vandens, kad beveik apsemtu ir susmulkiname iki vientisos masės.

Jei mėgstate kalendrą, šis kokteilis jums.
Kalendrą vadina kiniška petražole, ir Kinijoje ji iš tiesų labai populiari. Kalendroje ypač gausu vitamino C, P ir B grupės vitaminų. Ji gerina medžiagų apykaitą, kraujo sudėtį, gerina širdies veiklą, stiprina kraujagysles, mažina skausmą sergant gastritu, turint opų, padeda suvirškinti sunkų maistą, varo tulžį, šlapimą, turi antiseptinį poveikį, mažina nervingumą, dirglumą.
Atsispausdinti receptą
Kalendrų kokteilis
Instructions
-
Įdedame visus produktus į virtuvinį kombainą, įpilame vandens, kad beveik apsemtu ir susmulkiname iki vientisos masės.

Žalumynai – tai ne tik prieskoniai ir patiekalų papuošimui naudojami augalai, bet ir organizmui būtinų naudingų medžiagų šaltinis.
Atsispausdinti receptą
Žalumynų kokteilis
Instructions
Įdedame visus produktus į virtuvinį kombainą (žalumynus aš dedu ant viršaus), įpilame vandens (pilu iki žalumynų) ir susmulkiname iki vientisos masės.

Man labai patinka kokteiliai su avokadu, nes jis suteikia ypatingo skonio ir glotnumo.
Atsispausdinti receptą
Žaliasis avokadų-agurkų kokteilis
Instructions
Įdėdame visus produktus į virtuvinį kombainą, įpilame kokosų vandens ir susmulkiname iki vientisos masės.
Recipe Notes
- *Stiklinė 250 ml
- Špinatus galima keisti lapiniais kopūstais, salotų lapais ir pan.

Cinamonas yra vienas seniausių tonizuojančių augalų pasaulyje, kuris buvo minimas ir mėgiamas visų senovės gydytojų.
7 priežastys pamėgti cinamoną:
– Padeda sveikai numesti svorio
– Vienas geriausių antioksidantų.
– Gerina atmintį ir aktyvina smegenų veiklą
– Profilaktinė priemonė nuo ligų
– Mažina cholesterolio kiekį kraujyje
– Gerina imuninę sistemą
– Pasižymi antidepresiniu poveikiu
Atsispausdinti receptą
Obuolių-špinatų kokteilis
Instructions
Įdedame visus produktus į virtuvinį kombainą, įpilame vandens ir susmulkiname iki vientisos masė

Linai – vaistas nuo šimto ligų. Linų sėmenys yra labai vertingas maisto produktas, turintis daug svarbių maistingų medžiagų, tai yra mikroelementų, ląstelienos, mangano, vitamino B1 ir nepakeičiamų riebalų rūgščių alfa-linoleno (omega-3). Tyrimai parodė, kad linų sėmenys turi antioksidantinių savybių, ir gali sumažinti vėžio, diabeto ir širdies ligų riziką.
Atsispausdinti receptą
Uogų kokteilis
Instructions
Įdedame visus produktus į virtuvinį kombainą.
Įpilame vandens, kad beveik apsemtu ir susmulkiname iki vientisos masės.
Recipe Notes
- Jei datulės kietos, reikėtu pamirkyti 15-20 minučių.

Nuostabios konsistencijos, maistingas ir labai skanus kokteilis.
Atsispausdinti receptą
Avokadų ir agurkų žaliasis kokteilis
Instructions
Įdedame visus produktus į virtuvinį kombainą, įpilame vandens, kad beveik apsemtu ir susmulkiname iki vientisos masės.

Nuo seno mėtų nauda buvo pripažinta – smulkintais mėtos lapeliais balindavo dantis, kabindavo patalpose orui gryninti ir aromatizuoti, plaudavo rankas mėtomis kvepintu vandeniu. Buvo manoma, kad mėtos kvapas skaidrina protą, dėl to žymūs žmonės nešiodavo ant galvos mėtų vainikus.
Būtinai pagaminkite šį nuostabaus skonio gaivinantį gėrimą.
Atsispausdinti receptą
Mėtinis glotnutis
Instructions
Įdedame visus produktus į virtuvinį kombainą, įpilame vandens, kad beveik apsemtu ir susmulkiname iki vientisos masės.

Agurkai naudingi tuo, kad turi daug mineralinių medžiagų ir mikroelementų: vario, cinko, jodo, geležies, mangano, floro. Agurkai žadina apetitą, stimuliuoja virškinimo liaukų sekreciją, valo organizmą.
O gėrimas gaunasi gaivus ir labai skanus!
Atsispausdinti receptą
Agurkų kokteilis
Instructions
Įdedame visus produktus į virtuvinį kombainą (žalumynus aš dedu ant viršaus), įpilame vandens (pilu iki žalumynų) ir susmulkiname iki vientisos masės.