Arbūzinis „Mojito“

Net 80 procentų arbūzo sudaro vanduo, todėl jį reikėtų valgyti tiems, kurie nori išvalyti organizmą nuo šlakų bei toksinų. Be to tai puikaus skonio gaivus gėrimas!

Atsispausdinti receptą
Arbūzinis „Mojito“
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Išspaudžiame sultys ir mėgaujamės.

Rabarbarų ir vyšnių kompotas

Kol dar nesibaigė rabarbarų sezonas, naudoju juos visur. Kepiau pyragus, keksiukus, blynus, o šiandien sugalvojau išvirti kompotą.

Atsispausdinti receptą
Rabarbarų ir vyšnių kompotas
Servings
litrai
Ingredients
Servings
litrai
Ingredients
Instructions
  1. Užverdame 2 litrus vandens.
  2. Nuvalome ir supjaustome rabarbarus.
  3. Į vandenį beriame rabarbarus ir vyšnias, užverdame dar kartą ir verdame 15-20 minučių.
  4. Pasaldiname pagal skonį.

Braškių ir spanguolių kompotas

Braškės ir spanguolės puikiai dera tarpusavyje. Naudojau šviežias braškes ir šaldytas spanguoles. Kompotas labai skanus ir šiltas, ir šaltas.

Atsispausdinti receptą
Braškių ir spanguolių kompotas
Servings
litrai
Ingredients
Servings
litrai
Ingredients
Instructions
  1. Dideliame puode užverdame 4 -4,5 l vandens.
  2. Beriame uogas, dar kartą užverdame ir išjungiame. Paliekame 30 minučių.
  3. Beriame cukrų arba išpilstome ir atskirai pagardiname medumi.

Vynuogių kompotas su mėtomis

Jei nusipirkote rūgščių vynuogių, nenusiminkite. Juk iš jų galima išvirti nuostabų gėrimą! Kompotas gaivus ir beprotiškai skanus.

Atsispausdinti receptą
Vynuogių kompotas su mėtomis
Servings
Ingredients
Servings
Ingredients
Instructions
  1. Vynuoges beriame į puodą, užpilame vandeniu ir užverdame. Verdame 1 min.
  2. Pagardiname cukrumi ir citrinos sultimis. Dedame mėtas. Verdame dar 1 min. ir išjungiame.
  3. Tiekiame šiltą arba šaltą.

Apelsinų sultys su bazilikais

Žodis „bazilikas“ kilęs iš graikų kalbos žodžio „basileus“ ir reiškia „karalius“. 🙂
Bazilikas skatina atsikosėjimą, padeda įveikti slogą, galvos skausmą, pilvo pūtimą. Šis prieskonis padeda palaikyti organizme normalią vandens ir druskų apytaką, tai turi įtaką mūsų figūrai ir gerina savijautą. Bazilikas žadina apetitą, stiprina atsparumą peršalimo ligoms.

Atsispausdinti receptą
Apelsinų sultys su bazilikais
Servings
litras
Ingredients
Servings
litras
Ingredients
Instructions
  1. Išspaudžiame baziliko, apelsinų sultys ir mėgaujamės.
Recipe Notes
  1. Ajurveda rekomenduoja sultys skiesti vandeniu per pusę.

Agurkų ir lapinių kopūstų (kale) sultys

Lapiniai kopūstai įeina į pagrindinę grupę augalų, turinčių daugiausia chlorofilo ir maistingiausių medžiagų. Jie puikiai tinka  sultims, kokteiliams, salotoms, troškiniams.

Atsispausdinti receptą
Agurkų ir lapinių kopūstų (kale) sultys
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Išspaudžiame sultys ir mėgaujamės.

Energetinis gėrimas „Chia Fresca“

Kokosų vanduo – sveikas gėrimas, kuris ne tik puikiai malšina troškulį, bet ir yra turtingas B grupės vitaminais, svarbiais mineralais bei gražina jus tiek iš vidaus, tiek iš išorės.
Labai, labai skanus gėrimas. Galėčiau net kokį litrą iš karto išgerti.

Atsispausdinti receptą
Energetinis gėrimas „Chia Fresca“
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Įpilame kokosų vandens i buteliuką ar stiklainiuką.
  2. Beriame chia sėklas, užsukame ir gerai pakratome. Paliekame 10 min.
  3. Dar kartą pakratome, įspaudžiame citrinos sulčių, pasaldiname klevų sirupu ir permaišome.

Obuolių-špinatų kokteilis

Cinamonas yra vienas seniausių tonizuojančių augalų pasaulyje, kuris buvo minimas ir mėgiamas visų senovės gydytojų.

7 priežastys pamėgti cinamoną:
– Padeda sveikai numesti svorio
– Vienas geriausių antioksidantų.
– Gerina atmintį ir aktyvina smegenų veiklą
– Profilaktinė priemonė nuo ligų
– Mažina cholesterolio kiekį kraujyje
– Gerina imuninę sistemą
– Pasižymi antidepresiniu poveikiu

Atsispausdinti receptą
Obuolių-špinatų kokteilis
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Įdedame visus produktus į virtuvinį kombainą, įpilame vandens ir susmulkiname iki vientisos masė

Uogų kokteilis

Linai – vaistas nuo šimto ligų. Linų sėmenys yra labai vertingas maisto produktas, turintis daug svarbių maistingų medžiagų, tai yra mikroelementų, ląstelienos, mangano, vitamino B1 ir nepakeičiamų riebalų rūgščių alfa-linoleno (omega-3). Tyrimai parodė, kad linų sėmenys turi antioksidantinių savybių, ir gali sumažinti vėžio, diabeto ir širdies ligų riziką.

Atsispausdinti receptą
Uogų kokteilis
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Įdedame visus produktus į virtuvinį kombainą.
  2. Įpilame vandens, kad beveik apsemtu ir susmulkiname iki vientisos masės.
Recipe Notes
  1. Jei datulės kietos, reikėtu pamirkyti 15-20 minučių.

Avokadų ir agurkų žaliasis kokteilis

Nuostabios konsistencijos, maistingas ir labai skanus kokteilis.

Atsispausdinti receptą
Avokadų ir agurkų žaliasis kokteilis
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Įdedame visus produktus į virtuvinį kombainą, įpilame vandens, kad beveik apsemtu ir susmulkiname iki vientisos masės.

Žaliasis avokadų ir agurkų kokteilis

Atsispausdinti receptą
Žaliasis avokadų ir agurkų kokteilis
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Įdedame visus produktus į virtuvinį kombainą, įpilame vandens, kad beveik apsemtu ir susmulkiname iki vientisos masės.

Mėtinis glotnutis

Nuo seno mėtų nauda buvo pripažinta – smulkintais mėtos lapeliais balindavo dantis, kabindavo patalpose orui gryninti ir aromatizuoti, plaudavo rankas mėtomis kvepintu vandeniu. Buvo manoma, kad mėtos kvapas skaidrina protą, dėl to žymūs žmonės nešiodavo ant galvos mėtų vainikus.
Būtinai pagaminkite šį nuostabaus skonio gaivinantį gėrimą. 
Atsispausdinti receptą
Mėtinis glotnutis
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Įdedame visus produktus į virtuvinį kombainą, įpilame vandens, kad beveik apsemtu ir susmulkiname iki vientisos masės.

Agurkų kokteilis

Agurkai naudingi tuo, kad turi daug mineralinių medžiagų ir mikroelementų: vario, cinko, jodo, geležies, mangano, floro. Agurkai žadina apetitą, stimuliuoja virškinimo liaukų sekreciją, valo organizmą.

O gėrimas gaunasi gaivus ir labai skanus!

Atsispausdinti receptą
Agurkų kokteilis
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Įdedame visus produktus į virtuvinį kombainą (žalumynus aš dedu ant viršaus), įpilame vandens (pilu iki žalumynų) ir susmulkiname iki vientisos masės.

Citrusinis gėrimas su imbieru ir mėtomis

Labai skanus šildantis gėrimas. Puikiai tiktų ryte, vietoje mums įprastos kavos ar arbatos. Gėrimas skanus tiek šiltas, tiek ir šaltas. Tik kai lauke šalta, geriau būtų gerti šiltus gėrimus.  

Atsispausdinti receptą
Citrusinis gėrimas su imbieru ir mėtomis
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Apelsinų ir citrinų sultis pilame į puodą.
  2. Imbierą plonai supjaustome ir dedame į puodą kartu su mėtų lapeliais.
  3. Užpilame karštu vandeniu (500 ml), uždengiame puodą dangčiu ir palaikome 10-15 minučių.
  4. Gėrimą išpilstome į puodelius, pagardiname medumi arba cukrumi pagal skonį.
Recipe Notes
  1. Galima papildomai pagardinti prieskoniais: gvazdikėliais, kardamonu ar cinamonu.