Vyšnių ir apelsinų kompotas

Atsispausdinti receptą
Vyšnių ir apelsinų kompotas
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Į užvirusį vandenį beriame vyšnias, gvazdikėlius, pipirus ir cinamoną, užverdame ir verdame 10 minučių.
  2. Dedame skiltelėmis supjaustytą 1/2 apelsino, pagardiname cukrumi, užverdame ir verdame 5 minutes.
  3. Išjungiame ir palaikome 5-10 minučių.
  4. Kompotą nukošiame, išpilstome ir mėgaujamės.

Spanguolių kisielius

Atsispausdinti receptą
Spanguolių kisielius
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Spanguoles suberiame į verdantį vandenį (1,8 l), dedame gvazdikėlius, užverdame ir verdame 15 minučių. Po 10 minučių virimo, spanguoles susprogdiname šaukštu trindami į puodo sieneles.
  2. Nukošiame ir gražiname ant viryklės. beriame cukrų.
  3. Stiklinėje šalto vandens ištirpiname krakmolą. Plona srovele, nuolat maišant, pilame krakmolą į puodą. Užverdame ir nukeliame nuo ugnies.
Recipe Notes
  1. Bulvių krakmolą galima pakeisti 6 v.š. kukurūzų krakmolu.

Linų sėmenų kisielius

Linų sėklose yra riebalinio aliejaus, karotino, glicerinų, angliavandenių, organinių rūgščių, fermentų, vitamino A, B, E ir P. Linų sėklos yra puikus energijos šaltinis. Sėmenys skatina peristaltiką, o gleivingosios nuoviro medžiagos tinka esant gastritui, ramina virškinamąjį traktą, mažina skrandžio rūgštingumą, gydo kvėpavimo ir šlapimo sistemos sutrikimus. O šis kisielius ne tik naudingas, bet ir labai skanus! 

Atsispausdinti receptą
Linų sėmenų kisielius
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Užverdame 2 l vandens, beriame linų sėmenys. Dar kartą užverdame, sumažiname ugnį ir verdame 7 minutes. Puodą nuimame nuo ugnies ir paliekame 20 min. pastovėti. Retkarčiais pamaišome.
  2. Nedideliame puode užverdame 100 ml vandens. Sumažiname ugnį. Beriame cukrų, citrinos žievelę, dedame cinamono lazdeles. Maišant verdame kol ištirps cukrus. Suberiame uogas, permaišome, dar kartą užverdame, uždengiame puodą ir nukeliame nuo ugnies.
  3. Praaušusį linų sėmenų nuovirą perkošiame per sietelį. Nuoviras turi būti tirštas. Supilame uogų sirupą ir išmaišome.

Aguonų – sezamų sėklų pienas

Augalinio pieno pasirinkimas yra labai platus: migdolų, kanapių, anakardžių riešutų, sojų, ryžių, avižų. Man skaniausias yra būtent aguonų – sezamų sėklų pienas. 
Sezamų sėklose yra proteino, angliavandenių, nervus stiprinančio magnio, kalcio. Jos stiprina kraujagyslių sistemą, greitina kraujo krešėjimą, gerina medžiagų apykaitą, mažina migrenos skausmus.
Aguonų – sezamo sėklų pienas padeda sustiprinti plaukus ir nagus.

Atsispausdinti receptą
Aguonų – sezamų sėklų pienas
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Iš vakaro užpilame aguonas ir sezamų sėklas 1 stikline vandens.
  2. Ryte aguonas ir sezamų sėklas perplauname. Beriame į virtuvinį kombainą, dedame datules, pilame 0,5 l vandens ir sumalame iki vientisos masės.
  3. Sumaltą masę perkošiame per dvigubai perlenktą marlę ir gerai nuspaudžiame.

Karštas šokoladas su prieskoniais

Kas galėtu atsisakyti puodelio kvapnaus, skanaus, aromatingo karšto šokolado…

Atsispausdinti receptą
Karštas šokoladas su prieskoniais
Servings
asm.
Servings
asm.
Instructions
  1. Pilame pieną į nedidelį puodą, dedame prieskonius ir užverdame.
  2. Į dubenį pilame grietinėlę, šokoladą ir ištirpiname vandens vonelėje.
  3. Išimame iš pieno prieskonius.
  4. Į pieną pilame šokoladą ir užverdame.
  5. Išpilstome ir mėgaujamės.

Imbierinė kinrožių arbata

Tiek daug skonio viename puodelyje arbatos.

Atsispausdinti receptą
Imbierinė kinrožių arbata
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Paruošiame prieskonius.
  2. Į puodą pilame 1 litrą vandens ir užverdame.
  3. Dedame visus ingredientus (išskyrus medų arba cukrų), uždengiame dangčiu.
  4. Užverdame, sumažiname ugnį ir verdame 10 minučių.
  5. Nukošiame, išpilstome į puodelius ir pasaldiname pagal skonį.

Moliūgo ir kriaušių kompotas

Atsispausdinti receptą
Moliūgo ir kriaušių kompotas
Servings
litrai
Ingredients
Servings
litrai
Ingredients
Instructions
  1. Supjaustome moliūgą ir kriaušes.
  2. Puode užviriname 2 litrus vandens. Dedame moliūgą, kriaušes ir prieskonius. Užverdame ir verdame 15 minučių.
  3. Beriame cukrų, įpilame citrinos sulčių ir verdame dar 3-5 minutes.
  4. Atvėsiname ir mėgaujamės.

Energinis gėrimas „Chia Fresca“

Chia sėklos – tikras energijos užtaisas! Gėrimas ne tik naudingas, bet ir labai skanus. Paragaukite! 

Atsispausdinti receptą
Energinis gėrimas „Chia Fresca“
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Įpilame vandens i buteliuką ar stiklainiuką.
  2. Beriame chia sėklas, užsukame ir gerai pakratome. Paliekame 10 min.
  3. Dar kartą pakratome, įspaudžiame citrinos sulčių. Galite pasaldinti klevų arba agavų sirupu.

Rabarbarų kompotas su rozmarinais

Rozmarinas nėra tarp mano mėgstamiausių prieskoninių žolelių, bet paskutiniu metu vis labiau su ja susidraugauju. Šis kompotas iš tiesų yra puikus!

Atsispausdinti receptą
Rabarbarų kompotas su rozmarinais
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Rabarbarą nulupame ir supjaustome 2-3 cm. ilgio gabaliukais.
  2. Į verdantį vandenį beriame rabarbarus ir cukrų. Verdame 3-5 minutes.
  3. Į kompotą dedame rozmarino šakelę ir verdame dar 3 minutes.
  4. Nuimame nuo ugnies ir atvėsiname.

Rabarbarų ir vyšnių kompotas

Kol dar nesibaigė rabarbarų sezonas, naudoju juos visur. Kepiau pyragus, keksiukus, blynus, o šiandien sugalvojau išvirti kompotą.

Atsispausdinti receptą
Rabarbarų ir vyšnių kompotas
Servings
litrai
Ingredients
Servings
litrai
Ingredients
Instructions
  1. Užverdame 2 litrus vandens.
  2. Nuvalome ir supjaustome rabarbarus.
  3. Į vandenį beriame rabarbarus ir vyšnias, užverdame dar kartą ir verdame 15-20 minučių.
  4. Pasaldiname pagal skonį.

Braškių ir spanguolių kompotas

Braškės ir spanguolės puikiai dera tarpusavyje. Naudojau šviežias braškes ir šaldytas spanguoles. Kompotas labai skanus ir šiltas, ir šaltas.

Atsispausdinti receptą
Braškių ir spanguolių kompotas
Servings
litrai
Ingredients
Servings
litrai
Ingredients
Instructions
  1. Dideliame puode užverdame 4 -4,5 l vandens.
  2. Beriame uogas, dar kartą užverdame ir išjungiame. Paliekame 30 minučių.
  3. Beriame cukrų arba išpilstome ir atskirai pagardiname medumi.

Vynuogių kompotas su mėtomis

Jei nusipirkote rūgščių vynuogių, nenusiminkite. Juk iš jų galima išvirti nuostabų gėrimą! Kompotas gaivus ir beprotiškai skanus.

Atsispausdinti receptą
Vynuogių kompotas su mėtomis
Servings
Ingredients
Servings
Ingredients
Instructions
  1. Vynuoges beriame į puodą, užpilame vandeniu ir užverdame. Verdame 1 min.
  2. Pagardiname cukrumi ir citrinos sultimis. Dedame mėtas. Verdame dar 1 min. ir išjungiame.
  3. Tiekiame šiltą arba šaltą.

Energetinis gėrimas „Chia Fresca“

Kokosų vanduo – sveikas gėrimas, kuris ne tik puikiai malšina troškulį, bet ir yra turtingas B grupės vitaminais, svarbiais mineralais bei gražina jus tiek iš vidaus, tiek iš išorės.
Labai, labai skanus gėrimas. Galėčiau net kokį litrą iš karto išgerti.

Atsispausdinti receptą
Energetinis gėrimas „Chia Fresca“
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Įpilame kokosų vandens i buteliuką ar stiklainiuką.
  2. Beriame chia sėklas, užsukame ir gerai pakratome. Paliekame 10 min.
  3. Dar kartą pakratome, įspaudžiame citrinos sulčių, pasaldiname klevų sirupu ir permaišome.

Citrusinis gėrimas su imbieru ir mėtomis

Labai skanus šildantis gėrimas. Puikiai tiktų ryte, vietoje mums įprastos kavos ar arbatos. Gėrimas skanus tiek šiltas, tiek ir šaltas. Tik kai lauke šalta, geriau būtų gerti šiltus gėrimus.  

Atsispausdinti receptą
Citrusinis gėrimas su imbieru ir mėtomis
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Apelsinų ir citrinų sultis pilame į puodą.
  2. Imbierą plonai supjaustome ir dedame į puodą kartu su mėtų lapeliais.
  3. Užpilame karštu vandeniu (500 ml), uždengiame puodą dangčiu ir palaikome 10-15 minučių.
  4. Gėrimą išpilstome į puodelius, pagardiname medumi arba cukrumi pagal skonį.
Recipe Notes
  1. Galima papildomai pagardinti prieskoniais: gvazdikėliais, kardamonu ar cinamonu.