
Tai yra fantastiškai skanus ir gražus desertas, kuriuo galima papuošti šventinį stalą.
Atsispausdinti receptą
Karamelinis vyniotinis
Instructions
Pagrindo paruošimas
Į dubenį beriame miltus. cinamoną, sodą, kepimo miltelius, imbierą, druską, ciberžolę ir permaišome.
Į maisto smulkintuvą dedame moliūgą ir sutriname iki vientisos masės.
Moliūgo tyrę perpilame į dubenį. Beriame cukrų, pilame vanilės ekstraktą ir gerai permaišome. Įpilame sviesto ir permaišome dar kartą.
Po trupučiuką beriame miltus ir užmaišome tešlą.
Tešlą pilame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir tolygiai paskirstome.
Kepame iki 180 laipnių įkaitintoje orkaitėje 12-15 minučių.
Kol kepa biskvitas, ant stalo padedame švarų rankšluostį ir apibarstome cukraus pudra. Biskvitą ištraukiame, dedame ant rankšluosčio ir nuimame kepimo popierių.
Suvyniojame ir paliekame 1 valandai atvėsti.
Kremas
Į dubenį dedame kreminį sūrį, beriame cukraus pudrą (pudrą aš padariau pati iš rudojo cukraus) ir gerai permaišome. Pastatome kremą į šaldytuvą.

Pagaliau prisiruošiau ir iškepiau tortą. Meluočiau jei pasakyčiau, kad viskas buvo greitai, lengvai ir paprastai. Sunkiausias darbas man buvo perpjauti biskvitą per pusę, o atsakingiausias torto surinkimas. Bet man pavyko! Tai jei jus norite pabandyti iškepti tortą, bet vis dvejojate, kepkite drąsiai, pavyks ir jums.
Tortas skirtas šokogolikams. Šokoladinis biskvitas, šokoladinis kremas, šokoladinis glajus. Toks šokoladinis, šokoladinis su apelsinu aromatu.
Atsispausdinti receptą
Šokoladinis tortas „Giriradžas“
Instructions
Iš pradžių paruošiame kepimo formą (pas mane su nuimamais kraštais): dugną išklojame kepimo popieriumi, ištepame sviestu ir apibarstome manų kruopomis.
Į dubenį pilame kondensuotą pieną, aliejų ir išplakame.
Dedame apelsino žievelę, beriame kepimo miltelius ir sodą. Ant sodos pilame 2 v.š. citrinos sulčių (turi suputoti).
-
Beriame vieną stiklinę miltų ir išplakame. Įpilame apelsinų sulčių, beriame likusią stiklinę miltų ir išplakame. Turėtu gautis tiršta ir puri masė.
Beriame vieną stiklinę miltų ir išplakame. Įpilame apelsinų sulčių, beriame likusią stiklinę miltų ir išplakame. Turėtu gautis tiršta ir puri masė.
Tešlą padaliname į dvi dalys, pilame į kepimo formą ir kepame iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-50 minučių (tikriname mediniu pagaliuku). Kol kepa pirmas biskvitas, dubenį su likusia tešla uždengiame plėvele.
Biskvitą ištraukiame iš orkaitės, leidžiame šiek tiek atvėsti. Išimame iš formos ir atvėsiname.
Taip pat iškepame antrą biskvitą.
Atvėsusius biskvitus perpjauname pusiau (viršų nupjauname) ir uždengiame plėvele arba dedame į maišelius.
Ruošiame kremą: šokoladą ištirpiname garų vonelėje ir atvėsiname.
Iš apelsinų išspaudžiame sultys (pas mane gavosi ~270 ml).
Į dubenį dedame maskarponę, plakant pilame šokoladą ir 1/3 apelsinų sulčių (90 ml.)
Surenkame tortą (aš tai dariau kepimo formoje). Šonus išklojame kepimo popieriumi. Dedame biskvitą.
Biskvitą sulaistome apelsinų sultimis (~45 ml), ant viršaus tepame džemą (50 g.).
Tolygiai paskirstome 1/5 kremo.
Ant kremo dedame antrą biskvitą, šiek tiek paspaudžiame, sulaistome apelsinų sultimis (~45 ml), tepame džemą (50 g.), paskirstome 1/5 kremo.
Ir kartojame vėl: ant kremo dedame antrą biskvitą, šiek tiek paspaudžiame, sulaistome apelsinų sultimis (~45 ml), tepame džemą (50 g.), paskirstome 1/5 kremo.
Ant kremo dedame ketvirtą biskvitą, sulaistome apelsinų sultimis (45 ml), paskirstome likusi kremą.
Tortą pastatome į šaldytuvą 1 val.
Liko tik papuošti tortą: į prikaistuvį dedame sviestą, šokoladą.
Ištirpiname ant silpnos ugnies.
Glajų atvėsiname ir apipilame tortą. Apibarstome smulkintais riešutais ar šokolado drožlėmis.
Tortą dedame į šaldytuvą 2 val.
Recipe Notes
- Kepimo forma 18-20 cm.
- Stiklinė 250 ml.
- Vietoje abrikosų džemo galite rinktis kitą.

Tobulas varškės ir aguonų duetas. Varškės arba aguonų sluoksnį galite pagardinti džiovintais vaisiais. Man šis pyragas buvo skanesnis kitą dieną. Beje, labas skanus ir minkštas pyrago pagrindas, naudosiu ir kitiems kepiniams.
Atsispausdinti receptą
Varškės ir aguonų pyragas
Instructions
Aguonas sumalame, beriame į nedidelį puodą, pilame 180 ml pieno ir dedame sviestą. Užverdame, sumažiname ugnį ir maišant verdame 15 minučių. Krakmolą ištirpiname 10 ml pieno, pilame į aguonų masė, gerai permaišome ir nuimame nuo ugnies.
Sviestą gerai ištriname su cukrumi. Dedame grietinę, beriame sodą ir permaišome. Beriame miltus ir užmaišome minkštą tešlą.
Tešlą iškočiojame, dedame į kepimo formą ir subadome šakute.
Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-15 min. arba iki auksinės spalvos.
Varškę, cukrų, krakmolą, grietinę ir vanilinį cukrų dedame į dubenį ir gerai permaišome.
Ant tešlos dedame aguonų mišinį, po to varškės.
Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45-60 min.
Atvėsiname, išimame iš formos, supjaustome ir tiekiame.
Recipe Notes
- Kepimo forma 24-26 cm.
- Jei naudosite birią varškę, ją geriau pertrinti per sietelį.

Labai skanus keksas be glitimo. Maišant tešlą vis norėjosi kažko įdėti papildomai ar vanilinio cukraus, ar cinamono, ar citrinos žievelės, bet paragavus supratau, kad nieko netrūko.
Atsispausdinti receptą
Kukurūzų miltų keksas su aguonomis
Instructions
Į didelį dubenį beriame avižinius dribsnius, užpilame kefyru, kad išbrinktu ir palaikome 30 minučių. Jei naudojate greito paruošimo, užteks 10 minučių.
Į mažą dubenelį beriame linų sėmenys ir užpilame 2 v.š. karšto vandens.
Į kitą dubenį beriame miltus, aguonas, sodą ir permaišome.
Į dubenį su avižiniais dribsniais beriame cukrų, dedame linų sėmenys, pilame aliejų ir gerai permaišome.
Į avižinę masę beriame miltų mišinį ir gerai permaišome.
Tešlą dedame į kepimo popieriumi išklotą formą.
Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-50 min.
Atvėsiname, supjaustome ir tiekiame.
Recipe Notes
- Kepimo forma 24-26 cm.
- Stiklinė 250 ml

Tai mano mėgstamiausias vaikystės pyragas. Anksčiau kepdavau pagal mamos receptą. Tačiau pakeitus mityba, man teko ieškotis kito recepto, kuriame nebūtų kiaušinių. Ir radau!Šis pyragas taip pat yra puikus. Pabandykite!
Atsispausdinti receptą
Pyragas „Zebras“
Instructions
Miltus persijojame su kepimo milteliais ir padaliname į 250 g ir 50 g.
Į didelį dubenį pilame kefyrą, vanilės ekstraktą, beriame cukrų, druską, sodą ir permaišome.
Pilame sviestą ir permaišome dar kartą.
Į kefyro-sviesto masę beriame 250 g. miltų ir permaišome.
Tešlą padaliname į dvi dalis. Į vieną beriame 50 g. miltų ir permaišome.
Į kitą beriame kakavą ir permaišome.
Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi ir pradedame kūrybos procesą. Iš pradžių dedame šaukštą šviesios tešlos, ant viršaus tamsios ir t.t. Iš tiesų galima dėti tešlą chaotiškai ir gausis marmurinis pyragas arba gražiai dėlioti kaip reikia. Man labiau patinka chaotiškas tešlos dėliojimo būdas.
Pyragą kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50-60 minučių.
Kol kepa pyragas, paruošiame glajų. Į nedidelį puodą pilame pieną, dedame sviestą, beriame kakavą bei cukrų ir ant labai silpnos ugnies maišant kaitiname, kol sviestas ištirps ir masė pasidarys vientisa.
Šiek tiek atvėsusi pyragą aptepame glajumi ir apibarstome smulkintais riešutais. Palaukiame kol glajus sustings.
Pyragą supjaustome ir tiekiame.

Labai skanus, minkštas, drėgnas pyragas.
Atsispausdinti receptą
Šokoladinis pyragas su avokadu ir burokėliais
Instructions
Į didelį dubenį beriame miltus, kepimo miltelius, sodą, kakavą ir gerai permaišome.
Burokėlį sutarkuojame smulkia tarka, avokadą sutriname šakute.
Į kitą dubenį beriame cukrų, vanilinį cukrų, dedame tarkuotą burokėlį bei trintą avokadą ir permaišome. Pilame kokosų aliejų, permaišome. Pilame vandenį, actą ir dar kartą gerai išmaišome.
Į skystą mišinį po trupučiuką beriame miltus ir gerai permaišome.
Tešlą dedame į kepimo popieriumi išklotą formą.
Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35-40 minučių arba iki sauso pagaliuko
Iškeptą pyragą išimame iš kepimo formos, atvėsiname, supjaustome ir tiekiame.

Aš labai mėgstu šokoladinius sausainius. Todėl nusprendžiau šiek tiek pakoreguoti šį receptą. Gavosi fantastiškai skanūs šokoladiniai kantučini.
Atsispausdinti receptą
Šokoladiniai kantučini (Cantucci)
Instructions
Į didelį dubenį beriame miltus, cukrų, kepimo miltelius, kakavą ir permaišome.
Dedame smulkiai pjaustytą sviestą ir triname tarp pirštų.
Beriame smulkintus riešutus, apelsino žievelę, pilame vanilės ekstraktą ir permaišome.
Įpilame grietinėlę ir užmaišome tešlą (tešla turėtu gautis minkšta ir šiek tiek lipni). Ilgai minkyti nereikėtu, nes pradės tirpti sviestas.
Iš tešlos formuojame batonėlius, dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių
Atvėsiname. Po 2 valandų supjaustome labai aštriu peiliu.
Ir dedame ant skardos išklotos kepimo popieriumi.
Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-15 minučių iš kiekvienos pusės.
-

Kodėl „a la“? Todėl, kad gavosi ne kietoki tarsi džiūvėsėliai, o traškūs iš išorės ir minkšti viduje. Bet mums labai patiko.
Šie sausainėliai tradiciškai patiekiami su taure vyno ir valgomi mirkant į jį arba su puodeliu espresso ar cappuccino.
Atsispausdinti receptą
A la Cantucci su migdolais
Instructions
Migdolus beriame į dubenelį ir užpilame verdančiu vandeniu. Kai vanduo šiek tiek atvės, jį išpilame, užpilame dar kartą ir palaikome 10 min. Išpilame vandenį ir nulupame migdolų odeles.
Į didelį dubenį beriame miltus, cukrų, kepimo miltelius ir permaišome.
Dedame smulkiai pjaustytą sviestą ir triname tarp pirštų.
Dedame riešutus, apelsino žievelę, pilame migdolų aromatą ir permaišome.
Įpilame grietinėlę ir užmaišome tešlą (tešla turėtu gautis minkšta ir šiek tiek lipni). Ilgai minkyti nereikėtu, nes pradės tirpti sviestas.
Skardą išklojame kepimo popieriumi. Iš tešlos formuojame batonėlius (šlapiomis rankomis suformavau 3).
Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
Skardą ištraukiame ir batonėlius atvėsiname.
Po 2 valandų supjaustome labai aštriu peiliu.
Ir dedame ant skardos išklotos kepimo popieriumi.
Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-15 minučių iš kiekvienos pusės.
Atvėsiname ant grotelių. Stebime kad, šeimos nariai nepavogtu. 🙂
Pasidarome kvapnios arbatos ir mėgaujamės.

Kiek teko kepti sausainius su varške, man jie visi tobuli. Tai net būtų sunku išsirinkti mėgstamiausią receptą. Vieninteliai sausainiai, kuriais man nesinori dalintis.
Atsispausdinti receptą
Varškės sausainiai su riešutais
Instructions
Sviestą gerai ištriname su cukrumi ir druska.
Dedame varškę ir gerai permaišome.
Beriame miltus su cinamonu ir užmaišome minkštą tešlą.
Tešlą įvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą 1 val.
Migdolus užpilame karštu vandeniu. Po 10 minučių vandenį išpilame ir vėl užpilame karštu. Palaukiame 5-10 minučių, vandenį išpilame ir nuo migdolų nuimame odeles.
Atplėšiame tešlos gabaliuką, suformuojame graikinio riešuto dydžio rutuliuką, suplojame tarp delnų ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Į kiekvieno sausainio viduriuką gerai įspaudžiame riešutą.
Sausainius kepame iki 180-200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių (kepant 200 laipsnių temperatūroje, sausainiai gaunasi drėgnesni ir minkštesni. O kepant 180 laipsnių – traškesni).
Atvėsiname ir mėgaujamės.
Recipe Notes
- Stiklinė 250 ml.
- Dalį šviesių kvietinių miltų galite pakeisti viso grūdo.

Ar žinote smagesnį ir skanesnį būdą išmokti raideles? Sausainiai gaunasi traškūs ir labai skanūs. Galite papildomai pagardinti cinamonu, bus dar skaniau.
Atsispausdinti receptą
Trapūs sausainiai
Instructions
Dubenyje sviestą ištriname su cukrumi ir vanile.
Į sviesto-cukraus masę dedame grietinę ir gerai permaišome.
Kitame dubenyje permaišome miltus su kepimo milteliais
Sujungiame mišinius ir užmaišome tešlą.
Tešlą susukame į plėvelę ir palaikome šaldytuve 30 minučių.
Tešlą iškočiojame ir išspaudžiame norimas formas ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Sausainius kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 13-15 min.

Drėgnas, minkštas, kvapnus ir labai skanus pyragas. Šį pyragą kepiau jau kelis kartus. Su obuoliais, su obuoliais ir rabarbarais, o šį kartą su rabarbarais ir razinomis. Rabarbarų rūgštumas ir razinų saldumas… mmm…
Atsispausdinti receptą
Rabarbarų pyragas
Instructions
Rabarbarus nulupame ir supjaustome nedideliais gabaliukais.
Į dubenį persijojame miltus su soda, cinamonu ir citrinos rūgštimi. Beriame cukrų ir permaišome.
Sviestą rankomis įtriname į miltų mišinį.
Pilame kefyrą ir užmaišome tešlą.
Į tešlą įmaišome rabarbarus ir razinas.
Tešlą dedame į sviestu patepta ir manų kruopomis apibarstytą kepimo formą.
Pyragą kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
Pyragą ištraukiame iš orkaitės ir atvėsiname.

Trapus veganiškas pyragas su uogomis. Net nepastebėjau kaip dingo didesnė pyrago dalis.
Atsispausdinti receptą
Pyragas su šilauogėmis
Instructions
Į dubenį beriame miltus, cukrų, druską ir permaišome.
Į miltų masę pilame kokosų aliejų, apelsinų sultys ir užmaišome tešlą (ilgai minkyti nereikia).
Kitame dubenyje permaišome visus įdarui skirtus ingredientus.
Kepimo formą lengvai ištepame aliejumi ir joje tolygiai paskirstome 2/3 tešlos.
Ant viršaus dedame įdarą.
Likusią tešlą patrupiname ant įdaro viršaus.
Pyragą kepame iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-50 minučių.
Recipe Notes
- Stiklinė 250 ml.
- Aš pyragą kepiau 22 cm formoje, bet geriau naudoti didesnė, tuomet pagrindas bus plonesnis.
- Dalį šviesių kvietinių miltų galima pakeisti viso grūdo.
- Šilauoges galite pakeisti kitomis mėgstamomis uogomis.

Labai skanus, drėgnas, purus, minkštas obuolių pyragas. Vietoje obuolių tiks kriaušės arba slyvos, o migdolus galite pakeisti jūsų mėgstamais riešutais.
Atsispausdinti receptą
Obuolių pyragas su riešutais
Instructions
Sviestą išsukame su cukrumi.
Į sviesto-cukraus masę pilame kefyrą.
Beriame sodą, užpilame citrinos sultimis ir permaišome.
Beriame persijotus miltus ir užmaišome tirštą tešlą.
Tešlą dedame į kepimo popieriumi išklotą formą.
Ant viršaus beriame kapotus riešutus.
Ant riešutų sluoksnio dedame plonai pjaustytus obuolius ir apibarstome cukraus ir cinamono mišiniu.
Pyragą kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50 min. (kepimo laikas priklauso nuo formos dydžio.
Recipe Notes
- Stiklinė 250 ml.
- Kefyrą galima pakeisti jogurtu arba grietine.
- Dalį šviesių kvietinių miltų galima pakeisti pilno grūdo.
- Aš kepiau 20 cm kepimo formoje ir gavosi aukštas ir ilgai kepė, todėl rekomenduočiau pasirinkti didesnę.

Skanūs, trapūs sausainiai papuoš jūsų Helovino šventės stalą.
Atsispausdinti receptą
Kukurūzų miltų sausainiai „Moliūgėliai“
Instructions
Kukurūzų miltus persijojame su kepimo milteliais, druska ir cinamonu.
Sviestą išsukame su cukrumi.
Permaišome sviesto-cukraus masę su kukurūzų miltų mišiniu (gaunasi labai lipni masė).
Po trupučiuką beriame kvietinius miltus ir užmaišome tešlą.
Tešlą įsukame į plėvelę ir dedame į šaldytuvą 30 min.
Iš tešlos formuojame rutuliukus, suplojame ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos toliau vieną nuo kito.
Dantų krapštuku padarome griovelius.
Į sausainio vidurį dedame gvazdikėlį arba moliūgo sėklą (moliūgo uodegytė).
Sausainius ir kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 13-15 min.
-
Recipe Notes
- Iš tokio tešlos kiekio iškepiau 14 sausainių, bet kadangi jie gan trapūs, rekomenduočiau daryti mažesnius, tuomet bus patogiau juos valgyti.
- Stiklinė 250 ml.

Purūs, ne per saldūs, minkšti ir kvapnūs keksiukai.
Atsispausdinti receptą
Keksiukai su sėklomis ir razinomis
Instructions
Chią sėklas užpilame 6 v.š. vandens ir paliekame, kad išbrinktu.
Į dubenį persijojame miltus su druska, prieskoniais bei kepimo milteliais, beriame cukrų ir permaišome.
Beriame saulėgrąžas, sezamų sėklas, nuplautas ir nusausintas razinas ir permaišome.
Pilame kefyrą, chią sėklas ir užmaišome tešlą.
Tešlą dedame į sviestu pateptas keksiukų formeles.
Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 min. (tikriname mediniu pagaliuku).
Keksiukus išimame ir atvėsiname ant grotelių.
Recipe Notes
- Stiklinė 250 ml.
- Kvietinius miltus galite pakeisti avižiniais (tik man su avižiniais miltais keksiukai buvo skanesni tą pačią dieną).
- Sėklas – mėgstamiausiais riešutais ar džiovintais vaisiais.

Kas nemėgsta šokolado? Nesu saldumynų mėgėja, bet šokoladinio gabaliuko pyrago, torto ar sausainio niekada neatsisakyčiau. Šis pyragas ne išimtis. Drėgnas, sodriai šokoladinis ir nepaprastai skanus. Aš dar pagardinau graikiniais riešutais, kurie čia nuostabiai tiko ir apliejau juodojo šokolado ganašu. Pyragą svarbu neperkepti. Viršus turėtu būti sausas, o vidus lipnus. O sunkiausia yra sulaukti, kol pyragas atvės.
Atsispausdinti receptą
Šokoladainis su riešutais (Brownie)
Instructions
Riešutus smulkiai sukapojame.
Šokoladą ištirpiname „garų vonelėje“.
Miltus persijojame su kepimo milteliais ir kakava.
Dubenyje gerai išmaišome kefyrą, aliejų ir cukrų.
Beriame miltų mišinį ir gerai permaišome.
Pilame šokoladą, beriame riešutus ir permaišome.
Tešlą dedame į kepimo popieriumi išklota formą ir išlyginame paviršių.
Pyragą kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
Atvėsiname iki kambario temperatūros.
Ganašas: šokoladą susmulkiname, užpilame karšta grietinėle (užvirinti nereikia) ir maišome kol šokoladas ištirps. Šiek tiek palaukiame, kol masė sutirštės, pilame ant pyrago ir tolygiai paskleidžiame.
Pyragą supjaustome kvadratėliais, papuošiame smulkintais riešutais ar kremu ir tiekiame su puodeliu kvapnios arbatos.

Šie keksiukai man priminė Kalėdas. Juos kepant namie pakvipo gvazdikėliais ir cinamonu. Keksiukai gavosi labai aromatingi, minkštučiai ir labai skanūs. O su puodeliu kvapnios arbatos tiesiog fantastika. Kitą dieną liko tokie pat minkšti ir purūs.
Atsispausdinti receptą
Aromatingi moliūgų keksiukai
Instructions
Moliūgą supjaustome maždaug vienodo dydžio gabaliukais. Sudedame į kepimo popieriumi išklotą skardą.