
Minkšti, purūs, saldžiarūgščiai sklindžiai savaitgalio pusryčiams.
Atsispausdinti receptą
Sklindžiai su rabarbarais
Instructions
Nuplautus ir nuluptus rabarbarus supjaustome griežinėliais.
Miltus sumaišome su druska, kepimo milteliais ir cinamonu.
Į vidutinio didžio dubenį pilame akvafabą (nors jos ir atrodo mažai, bet plakant labai padidėja tūris). Plakame akvafabą vidutiniu greičiu, po 1 v.š. beriame cukraus pudrą ir plakame toliau iki standžių putų.
Į miltų mišinį pilame kefyrą ir permaišome.
Atsargiai įmaišome akvafabą.
Rabarbarus sudedame į tešlą ir permaišome.
Kepame įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių.
Recipe Notes
- *Stiklinė 250 ml.
- Rabarbarus galite pakeisti obuoliais.

Šios paplotėlius gaminau prie pomidorinės žirnių sriubos. Vienintelis šių paplotėlių minusas, kad jie skanūs kol šilti. O pliusų tai tikrai daugiau. Jie be glitimo, gali pakeisti duoną valgant sriubą, puikus priedas prie salotų, tinka kaip užkandis su gaiviu padažu.
Atsispausdinti receptą
Avinžirnių miltų paplotėliai su špinatais
Instructions
Beriame visus sausus ingredientus į dubenį.
Pilame vandenį ir užmaišome tešlą. Tešlą paliekame 15 minučių kambario temperatūroje.
Špinatus nuplauname ir supjaustome.
Beriame špinatus į tešlą ir permaišome.
Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus (šiuos paplotėlius galima kepti ir sausoje keptuvėje). Šaukštu dedame tešlą (vienam paplotėliui 2 v.š.) ir paplotėlius apkepame iš abiejų pusių.
Tiekiame prie sriubos, salotų arba tiesiog valgome su kokių nors gaiviu padažu.

Obuolių metas… Kelis pyragus iškepiau, sulčių prispaudžiau. Atėjo laikas blynams.
Atsispausdinti receptą
Sklindžiai su obuoliais
Instructions
Į didelį dubenį persijojame miltus. Beriame druską, cukrų, krakmolą, cinamoną ir permaišome.
Į kitą dubenį dedame grietinę, pilame vandenį ir beriame sodą. Lengvai paplakame šluotele iki burbuliukų.
Į miltus pilame grietinės mišinį ir permaišome (gaunasi tiršta tešla).
Stambia tarka sutarkuojame obuolius ir dedame juos į tešlą. Gerai permaišome.
Į tešlą pilame 2 v.š. tirpinto sviesto ir dar karta permaišome. Paliekame pastovėti 30 min.
Kepame įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių.
Tiekiame šiltus su medumi, uogienie ar grietine.

Koks šiandien gražus, saulėtas rytas! Kodėl gi nepasilepinti saulėtais pusryčiais.
Atsispausdinti receptą
Veganiški moliūgų sklindžiai
Instructions
Moliūgą sutarkuojame smulkia tarka.
Į didelį dubenį beriame miltus, cukrų, kepimo miltelius, maltą cinamoną ir permaišome.
Kitame dubenyje sumaišome aliejų, pieną ir tarkuotą moliūgą.
Skystą masę pilame į miltų mišinį ir užmaišome tirštą tešlą.
Keptuvę įkaitiname ant vidutinės ugnies, įpilame šiek tiek aliejaus (aliejų naudojau tik pirmiems sklindžiams, likusius kepiau sausoje keptuvėje). Šaukštu dedame tešlą ir sklindžius apkepame iš abiejų pusių.
Tiekiame su uogiene, grietine ar sirupu.

Kiekvienoje kultūroje yra pasninko tradicijos – pilno arba dalinio susilaikymo nuo maisto ir gėrimo vartojimo. Ekadašis – pasninkavimo laikymąsi pagal vedines tradicijas. Šią dieną atsisakoma ankštinių bei grūdinių patiekalų
Todėl šie grikių miltų sklindžiai yra puikus pasirinkimas pusryčiams per Ekadašį.
Atsispausdinti receptą
Grikių miltų sklindžiai
Instructions
Bananus, 1 v.š. cukraus dedame į smulkintuvą, įpilame 100 ml vandens ir susmulkiname iki vientisos masės.
Sodą nugesiname 1 a.š. citrinos sulčių (turi suputoti) ir pilame į bananų masę.
Į bananų masę beriame miltus ir permaišome. Po trupučiuką pilame vandenį ir užmaišome tešlą (turėtu gautis tiršta kaip sklindžiams. Galite kepti ir lietinius, tuomet įpilkite daugiau vandens). Įpilame 2 v.š. aliejaus ir permaišome dar kartą.
Ant vidutinės ugnies įkaitiname keptuvę ir šaukštu pilame tešlą. Kai ant paviršiaus pradės sproginėti burbuliukai, apverčiame ir trumpai apkepame iš kitos pusės.
Tiekiame šiltus su pasirinktu padažu.

Man šie varškėčiai priminė vaikystę. Iš tiesų nepamenu kur tokius valgiau, gal pas močiutę, o gal darželyje. Gavosi tokie skanūs ir nostalgiški pusryčiai.
Atsispausdinti receptą
Varškėčiai su morkomis
Instructions
Morką smulkiai sutarkuojame.
Įkaitiname keptuvę, dedame 30 g. sviesto. Kai sviestas ištirps, beriame morkas ir maišant kepame 5 min. Įpilame 1/2 st. vandens ir troškiname 5 minutes. Beriame 1 v.š. manų kruopų, permaišome ir nukeliame.
Į didelį dubenį dedame varškę, mažais gabaliukais supjaustytą sviestą, beriame cukrų, pagardiname druska, Milk Masala ir gerai permaišome.
Į varškės masę dedame troškintas morkas ir permaišome.
Beriame miltus ir užmaišome tešlą varškėčiams.
Rankomis suformuojame varškėčius ir apkepame keptuvėje iš abiejų pusių.
Tiekiame šiltus su grietine, sirupu ar uogiene.
Recipe Notes
- *Stiklinė 250 ml.
- Šie varškėčiai ypač skanūs pagaminti iš naminės varškės.

Jau senokai šie blynai apsigyveno mano norų sąrašiuke ir pagaliau prisiruošiau pagaminti. Minkšti, pūrus ir labai skanūs.
Atsispausdinti receptą
Purūs sklindžiai su kefyru ir morkomis
Instructions
Morką sutarkuojame smulkia tarka.
Į dubenį pilame kefyrą, beriame cukrų, sodą, druską ir permaišome.
Beriame miltus ir gerai permaišome.
Dedame tarkuotą morką ir užmaišome tešlą sklindžiams. Tešla gaunasi gan tiršta.
Ant vidutinės ugnies įkaitiname keptuvę su 1 v.š. aliejaus arba ghi.
Šaukštu dedame tešlą (1 v.š. vienam blynui), kai blyno paviršius pasidengs sproginėjančiais oro burbuliukais, blyną apverčiame ir apkepame kitą pusę.
Tiekiame šiltus su uogiene, sirupu ar grietine.

Ir vėl šilčiausi prisiminimai iš vaikystės. Skaniausi močiutės sklindžiai su obuoliais. Anksčiau dažnai juos gamindavau, o atsisakius kiaušinių, pagalvojau, kad tikrai taip skaniai nepavyks. Ir klydau! Gavosi gardžiausi sklindžiai. Sesuo neduos sumeluoti. Pasakė: Tikrai kaip pas močiute! Ar gali būti malonesnis komplimentas.
Atsispausdinti receptą
Sklindžiai su obuoliais
Instructions
Smulkiais kubeliais supjaustome obuolius.
Į didelį dubenį persijojame miltus su druska ir soda, beriame 3 a.š. cukraus ir permaišome.
Po trupučiuką pilame kefyrą ir užmaišome tešlą.
Beriame į tešlą obuolius ir permaišome.
Keptuvėje įkaitiname 2 v.š. aliejaus arba ghi. Šaukštu dedame tešlą ir sklindžius apkepame iš abiejų pusių.
Dar karštus apibarstome cukraus-cinamono mišiniu (3 a.š. cukraus ir 1/2 a.š. cinamono).
Tiekiame šiltus su grietine.

Akvafaba – tai puiki baltymo alternatyva. Ją galima gauti iš skardinės avinžirnių, žirnių ar pupelių. Arba galima panaudoti vandenį kuriame jie virė.
O sklindžiai gaunasi purūs ir labai minkšti. Nesijaučia jokio avinžirnių skonio.
Atsispausdinti receptą
Sklindžiai su akvafaba
Instructions
Į didelį dubenį beriame miltus, kepimo miltelius, sodą, druską ir permaišome.
Kitame dubenyje sumaišome aliejų, pieną, citrinos sultys ir vanilės ekstraktą.
Į vidutinio didžio dubenį pilame akvafabą (nors jos ir atrodo mažai, bet plakant labai padidėja tūris). Plakame akvafabą vidutiniu greičiu, po 1 v.š. beriame cukrų ir plakame toliau iki standžių putų.
Skystą masę pilame į miltų mišinį ir gerai permaišome.
Į tešlą atsargiai įmaišome akvafabą. Gaunasi nuo šaukšto drimbanti tešla.
Keptuvę įkaitiname ant vidutinės ugnies, įpilame šiek tiek aliejaus (aliejų naudojau tik pirmiems sklindžiams, likusius kepiau sausoje keptuvėje). Šaukštu dedame tešlą ir sklindžius apkepame iš abiejų pusių.
Tiekiame su uogiene, grietine ar sirupu.

Šeštadienio rytą mėgstu pradėti blynais su puodeliu kvapnios arbatos. Šie blyneliai gavosi minkšti, purūs ir labai skanūs. Rekomenduoju!
Atsispausdinti receptą
Amerikietiški blyneliai
Instructions
Į dubenį pilame kefyrą, beriame cukrų, druską, sodą, cinamoną ir permaišome.
Beriame miltus ir gerai išmaišome tešlą, kad neliktu gumuliuku.
Į tešlą pilamą 1 v.š. aliejaus ir permaišome.
Ant vidutinės ugnies įkaitiname keptuvę (pas mane 5 iš 9).
Šaukštu pilame tešlą (2 v.š. vienam blynui) ir uždengiame dangčiu. Kai blyno paviršius pasidengs sproginėjančiais oro burbuliukais, o kraštai ims lengvai gelsti, blyną atsargiai apverčiame ir apkepame kitą pusę.
Tiekiame šiltus su uogiene ar sirupu.
Recipe Notes
- Vietoje cinamono blynelius galite gardinti kardamonu, gvazdikėliais. Taip pat tiks prieskonių mišinys kepiniams.

Fantastiškai skanūs sklindžiai. Jei atsibodo pusryčiams avižinė košė, pabandykite juos. Nenusivilsite!
Atsispausdinti receptą
Avižinių dribsnių sklindžiai su chia
Instructions
Avižinius dribsnius užpilame karštu pienu ir paliekame 20-30 minučių.
Chia sėklas užpilame 5 v.š. vandens.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais.
Į išbrinkintus avižinius dribsnius, beriame cukrų, sėklas ir gerai permaišome.
Beriame miltus ir užmaišome tešlą.
Kepame ant įkaitinto aliejaus dedant po šaukštą paruoštos masės.
Tiekiame šiltus su grietine, uogiene ar sirupu.

Nerealiai gardūs sklindžiai!!! Minkšti, drėgni, kvapnūs. Buvo fantastiškai skanūs pusryčiai.
Atsispausdinti receptą
Avižinių dribsnių sklindžiai su kokosų pienu
Instructions
Miltus sumaišome su druska ir kepimo milteliais.
Į smulkintuvo indą dedame bananus, beriame avižinius dribsnius, pilame kokosų pieną ir sutriname.
Sutrintą masę pilame į dubenį, beriame miltus ir gerai permaišome. Paliekame pastovėti 10 minučių.
Ant vidutinės ugnies įkaitiname keptuve, pilame 1-2 v.š. aliejaus ir šiek tiek sumažiname ugnį (pas mane 4 iš 9). Dedame po šaukštą tešlos ir uždengiame keptuvę dangčių. Kai ant paviršiaus pradės sproginėti burbuliukai, sklindžius apverčiame ir kepame iki auksinės spalvos (dangčiu uždengti nereikia).
Tiekiame šiltus su šviežiomis uogomis.

Avinžirnių miltai išsiskiria originaliu ir subtiliu skoniu. Savo sudėtyje turi daug angliavandenių, ir, palyginus su kitomis miltų rūšimis – daug baltymų. Ir neturi glitimo bei kviečių. Šie miltai plačiai naudojami artimųjų Rytų ir Indijos virtuvės patiekalams gaminti, tokiems kaip pakoros, laddu.
O aš gaminau sklindžius su pomidorais ir žalumynais. Pomidorus galima pakeisti paprika, žirneliais. Jei neturite avinžirnių miltų, galite keisti žirnių, tik geriau pamaišyti su kvietiniais, nes žirnių miltų skonis aštresni nei avinžirnių. Valgyti skaniausia su raita arba šviežių daržovių salotomis.
Atsispausdinti receptą
Avinžirnių miltų sklindžiai su pomidorais
Instructions
Dideliame dubenyje sumaišome miltus su prieskoniais.
Į miltų mišinį pilame mineralinį vandenį (200 ml.) ir gerai išmaišome, kad neliktu gumuliukų. Paliekame pastovėti 10-15 minučių.
Smulkiai supjaustome pomidorus, sukapojame žalumynus.
Į tešlą dedame pomidorus, žalumynus ir permaišome. Jei tešla per tiršta įpilkite dar vandens. Tešla turėtu gautis tirštoka (panašiai kaip sklindžiams).
Keptuvę įkaitiname ant vidutinės ugnies, dedame 1 v.š. ghi. Šaukštu dedame tešlą ir sklindžius apkepame iš abieju pusių iki gražios auksinės spalvos.
Sklindžius apšlakstome citrinos sultymis ir tiekiame su šviežių daržovių salotomis. Prie šių sklindžių taip pat tiktu gaivus padažas kaip tzatziki.

Geltona – žalia – raudona!
Štai kaip skaniai pradėjome Vasario 16-osios dieną.
Blynų tešlą galite naudoti ir savo mėgstamiausia. Aš kaip pagrindą pasirinkau šį receptą.
Atsispausdinti receptą
Spalvoti lietiniai
Instructions
Paruošiame 3 dubenys ir išpilstome išrūgas po 500 ml.
Ruošiame žalios spalvos tešlą: į smulkintuvą dedame špinatus, pilame šiek tiek išrūgų (iš dubens, papildomai išrūgų nereikia) ir susmulkiname iki vientisos masės.
Supilame mišinį atgal į dubenį, beriame 1/2 a.š. druskos, 1 a.š. cukraus (jei norėsite desertinių lietinių, dėkite daugiau), 2/3 a.š. sodos ir permaišome. Beriame miltus (~ 15-18 v.š.) ir užmaišome tešlą lietiniams. Įpilame 3 v.š. aliejaus ir permaišome dar kartą.
Ruošiame geltonos spalvos tešlą: į paruoštas išrūgas beriame 1/2 a.š. druskos, 1 a.š. ciberžolės, 1 a.š. cukraus (jei norėsite desertinių lietinių, dėkite daugiau), 2/3 a.š. sodos ir permaišome. Beriame miltus (~ 15-18 v.š.) ir užmaišome tešlą lietiniams. Įpilame 3 v.š. aliejaus ir permaišome dar kartą.
Ruošiame raudonos spalvos tešlą: į smulkintuvą dedame burokėlį, pilame šiek tiek išrūgų (iš dubens, papildomai išrūgų nereikia) ir susmulkiname iki vientisos masės.
Supilame mišinį atgal į dubenį, beriame 1/2 a.š. druskos, 1 a.š. cukraus (jei norėsite desertinių lietinių, dėkite daugiau), 2/3 a.š. sodos ir permaišome. Beriame miltus (~ 15-18 v.š.) ir užmaišome tešlą lietiniams. Įpilame 3 v.š. aliejaus ir permaišome dar kartą.
Kepame įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių.
Tiekiame šiltus su grietine, sviestu, uogiene, saldintu kondensuotu pienu ar sirupu.
Recipe Notes
- Aš iš pradžių padariau žalią tešlą ir pradėjau kepti lietinius. Kol kepė žali, paruošiau geltoną tešlą. Kai pradėjau kepti geltonus, paruošiau raudoną.

Anksčiau galvojau, kad skanūs, minkšti lietiniai be kiaušinių nepavyks ir ilgą laiką kepiau pagal laiko patikrintą receptą. Bet atsisakius kiaušinių, teko ieškoti kito. Skanučiai, minkštučiai blynai pavyko iš pirmo karto.
Atsispausdinti receptą
Lietiniai su kefyru
Instructions
Į didelį dubenį pilame kefyrą, beriame visus likusius ingredientus ir užmaišome tešlą (turėtu gautis šiek tiek tirštesnė nei lietiniams). Tešlą atidedame į šalį 20 min.
Įkaitiname keptuvę (pas mane 24 cm.) su 1 v.š. aliejaus, pilame tešlą (~ 1 samtis) ir apkepame iš abiejų pusių.
Iškeptą lietinį dedame į lėkštę ir aptepame sviestu.
Lietinius tiekiame su grietine, sviestu, sirupu ar uogiene.

Išrūgas, kurios liko nuo panyro gaminimo galima panaudoti sriuboms, padažams, blynams, troškiniams ir t.t. Šį kartą jas panaudojau puikiems lietiniams.
Atsispausdinti receptą
Lietiniai
Instructions
Į dubenį pilame išrūgas. Beriame cukrų, druską, sodą ir gerai išmaišome.
Beriame miltus ir užmaišome tešlą lietiniams. Įpilame 2 v.š. aliejaus ir permaišome dar kartą.
Kepame įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių.
Tiekiame šiltus su grietine, sviestu, uogiene, saldintu kondensuotu pienu ar sirupu.
Recipe Notes
- Jei išrūgas imsite iš šaldytuvo, pašildykite iki kambario temperatūros.
- Prieš kepant pirmą blyną, keptuvę lengvai ištepiau aliejumi. Daugiau man aliejaus neprireikė.

Paprasti, tačiau labai skanūs varškėčiai. Kadangi paruošimas reikalauja mažai laiko (nereikia nieko plakti, maišyti), proporcijos aiškios, tai gaminu net pusryčiams.
Atsispausdinti receptą
Varškėčiai su juodaisiais sezamais
Instructions
Varškę ištriname su cukrumi.
Beriame miltus, sezamų sėklas, druską, dedame grietinę (jei varškė šlapia nebūtinai) ir užmaišome tešlą varškėčiams.
-
Kepame vidutiniškai įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus arba ghi.
Tiekiame šiltus su grietine, uogiene ar sirupu.
Recipe Notes
- Sezamų sėklas galite keisti aguonomis, razinomis, čija.
- Prieskonių mišinį "Milk Masala" galite pakeisti cinamonu ar kardamonu.