Šokoladinis pyragas su avokadu ir burokėliais

Labai skanus, minkštas, drėgnas pyragas. 

Atsispausdinti receptą
Šokoladinis pyragas su avokadu ir burokėliais
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Į didelį dubenį beriame miltus, kepimo miltelius, sodą, kakavą ir gerai permaišome.
  2. Burokėlį sutarkuojame smulkia tarka, avokadą sutriname šakute.
  3. Į kitą dubenį beriame cukrų, vanilinį cukrų, dedame tarkuotą burokėlį bei trintą avokadą ir permaišome. Pilame kokosų aliejų, permaišome. Pilame vandenį, actą ir dar kartą gerai išmaišome.
  4. Į skystą mišinį po trupučiuką beriame miltus ir gerai permaišome.
  5. Tešlą dedame į kepimo popieriumi išklotą formą.
  6. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35-40 minučių arba iki sauso pagaliuko
  7. Iškeptą pyragą išimame iš kepimo formos, atvėsiname, supjaustome ir tiekiame.
Recipe Notes
  1. Kepimo forma 20 cm.

Kalendrų kokteilis

Jei mėgstate kalendrą, šis kokteilis jums. 
Kalendrą vadina kiniška petražole, ir Kinijoje ji iš tiesų labai populiari. Kalendroje ypač gausu vitamino C, P ir B grupės vitaminų. Ji gerina medžiagų apykaitą, kraujo sudėtį, gerina širdies veiklą, stiprina kraujagysles, mažina skausmą sergant gastritu, turint opų, padeda suvirškinti sunkų maistą, varo tulžį, šlapimą, turi antiseptinį poveikį, mažina nervingumą, dirglumą.

Atsispausdinti receptą
Kalendrų kokteilis
Servings
asm
Ingredients
Servings
asm
Ingredients
Instructions
  1. Įdedame visus produktus į virtuvinį kombainą, įpilame vandens, kad beveik apsemtu ir susmulkiname iki vientisos masės.

Vyšnių ir apelsinų kompotas

Atsispausdinti receptą
Vyšnių ir apelsinų kompotas
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Į užvirusį vandenį beriame vyšnias, gvazdikėlius, pipirus ir cinamoną, užverdame ir verdame 10 minučių.
  2. Dedame skiltelėmis supjaustytą 1/2 apelsino, pagardiname cukrumi, užverdame ir verdame 5 minutes.
  3. Išjungiame ir palaikome 5-10 minučių.
  4. Kompotą nukošiame, išpilstome ir mėgaujamės.

Šokoladiniai sklindžiai

Atsispausdinti receptą
Šokoladiniai sklindžiai
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Avižinius dribsnius kartu su vandeniu susmulkiname iki vientisos masės.
  2. Dideliame dubenyje gerai permaišome visus sausus ingredientus, pilame avižų pieną ir gerai permaišome. Įpilame 3 v.š. aliejaus ir permaišome dar kartą.
  3. Ant vidutinės ugnies įkaitiname sausą keptuvę.
  4. Pilame tešlą, kai ant paviršiaus pradės sproginėti burbuliukai, bet tešla dar nebus visiškai sausą, blyną apverčiame.
  5. Taip iškepame ir likusius.
Recipe Notes
  1. *Stiklinė 250 ml.

Roti su bulvėmis

Labai mėgstu indiškus paplotėlius. Paruošti paprasta, skonis nuostabus. Be mielių ir kitų kildinimo medžiagų. Viso grūdo miltai, bulvės ir prieskoniai. Tobula! Pagaminkite juos prie troškinio ar sriubos. Nenusivilsite!

Atsispausdinti receptą
Roti su bulvėmis
Patiekalas Kepiniai
Servings
vnt.
Ingredients
Patiekalas Kepiniai
Servings
vnt.
Ingredients
Instructions
  1. Miltus permaišome su 1/2 a.š. druskos, po trupučiuką pilame vandenį ir užmaišome tešlą.
  2. Tešlą įsukame į plėvelę, uždengiame rankšluosčiu ir atidėdame 30 min. – 2 val.
  3. Bulves nulupame ir išverdame.
  4. Įkaitiname keptuvę, beriame kumino sėklas ir apkepiname apie 30 sekundžių.
  5. Į grūstuvę beriame kuminą, juoduosius pipirus, druska ir sutriname.
  6. Bulves sutriname šakute, beriame prieskonius.
  7. Ir gerai permaišome.
  8. Tešlą padaliname į 10 dalių.
  9. Suformuojame rutuliuką, suplojame. Surenkame nuo kraštų. Gerai užspaudžiame. Suplojame vėl. Taip padarome ir su likusiais tešlos gabaliukais.
  10. Iš tešlos iškočiojame nedidelį paplotėlį ir dedame įdarą (jei reikia, tešlos gabaliuką apibarstykite miltais).
  11. Užspaudžiame.
  12. Ir paliekame 10 min. (būtent per tas 10 minučių įvyksta kažkoks stebuklas ir kočiojant įdaras nepabėga).
  13. Ant miltais pabarstyto paviršiaus, neskubant, lengvai spaudžiant kočėlu, iškočiojame ploną paplotėlį.
  14. Ant vidutinės ugnies įkaitiname keptuvę, dedame paplotėlį.
  15. Kai viršus išdžiūs, apverčiame ir aptepame sviestu arba ghi (paplotėlius galite apversti kelis kartus kepant, kol pasidengs gražiomis rudomis dėmėmis).
  16. Paplotėlį nukeliame ir aptepame kitą jo pusę sviestu arba ghi. Keptuvę nuvalome popieriniu rankšluosčiu ir kepame kitą.
  17. Tiekiame šiltus.

Moliūgų sklindžiai

Atsispausdinti receptą
Moliūgų sklindžiai
Patiekalas Blynai, blyneliai
Virtuvė Vegetariška
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Blynai, blyneliai
Virtuvė Vegetariška
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Avižinius dribsnius užpilame verdančiu vandeniu.
  2. Smulkia tarka sutarkuojame moliūgą.
  3. Į didelį dubenį persijojame miltus su druska ir soda. Beriame cukrų, pilame kefyrą, dedame avižinius dribsnius ir išmaišome.
  4. Į tešlą dedame moliūgą ir permaišome dar kartą.
  5. Kepame ant įkaitinto aliejaus dedant po šaukštą paruoštos masės.
  6. Tiekiame šiltus su grietine.

Olandiškas obuolių pyragas

Dažniausiai gaminu pyragus, kurie užima mažai laiko. Viską sumetei, suplakei, pašovei į orkaitę ir pyragas ant stalo. Bet kartais norisi pažaisti virtuvėje. Šis pyragas tikrai vertas sugaišto laiko. 

Atsispausdinti receptą
Olandiškas obuolių pyragas
Virtuvė Vegetariška
Servings
asm.
Ingredients
Tešlos pagrindas
Įdaras
Virtuvė Vegetariška
Servings
asm.
Ingredients
Tešlos pagrindas
Įdaras
Instructions
  1. Į didelį dubenį beriame miltus, 150 g cukraus ir dribsnius. Pilame sviestą ir triname tarp pirštu, kol gausis trupiniai.
  2. Atidedame į šalį 1/3 trupinių, o kitus paskleidžiame tolygiai kepimo formoje.
  3. Nulupame obuolius, supjaustome kubeliais ir apšlakstome citrinos sultimis.
  4. Į nedidelį puodą pilame vandenį, beriame 50 g cukraus, krakmolą, cinamoną ir permaišome. Dedame ant viryklės ir maišant verdame kol užvirs. Verdame tol, kol sutirštės. Dedame vanilės pastą, permaišome ir nuimame nuo ugnies.
  5. Krakmolą pilame ant obuolių ir permaišome.
  6. Įdarą dedame ant tešlos pagrindo ir apibarstome likusiais trupiniais.
  7. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40-45 min.
  8. Pyragą pilnai atvėsiname ir tiekiame.
Recipe Notes
  1. Kepimo forma 26 cm.

Pomidorų čatnis (aštrus padažas)

Šis čatnis labai panašus į pomidorų padažą, tik skanesnis. Yra sakoma, kad čatnis yra toks aštrus, kad vos gali jį valgyti ir toks saldus, kad negali jo nevalgyti.

Atsispausdinti receptą
Pomidorų čatnis (aštrus padažas)
Servings
Ingredients
Servings
Ingredients
Instructions
  1. Nuo pomidorų nulupame odelę ir sutriname su 4 v.š. vandens (aš panaudojau bulvių grūstuvą).
  2. Ant vidutinės ugnies puode įkaitiname ghi sviestą ir suberiame garstyčių sėklas. Uždengiame ir kepiname kol nustos spragsėti.
  3. Dedame gvazdikėlius, čilį, lauro lapus, kumino sėklas, cinamono lazdelę, kalendrą ir imbierą. Maišant kepame 1 minutę
  4. Dedame pomidorus, pagardiname druska ir asafetida, išmaišome. Verdame ant silpnos ugnies 30 minučių. Retkarčiais pamaišome.
  5. Beriame cukrų, permaišome, padidiname ugnį ir nuolat maišant verdame dar 5 minutes.
  6. Nukeliame nuo ugnies, išimame gvazdikėlius ir cinamono lazdelę.

Bemielė pica su sūrio krašteliais

Atsispausdinti receptą
Bemielė pica su sūrio krašteliais
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Į dubenį beriame miltus, kepimo miltelius, druska ir permaišome. Padarome duobutę. Į duobutę pilame aliejų, vandenį ir šakute pradedame maišyti tešlą, imant miltus nuo kraštelių. Kai šakutės nebereikės, minkome tešlą rankomis apie 5 minutes. Tešlą dedame į šaldytuvą 30 min.
  2. Paruošiame įdarą: sutarkuojame sūrį, supjaustome pomidorus ir sūrį krašteliams.
  3. Tešlą padaliname į 2 dalis. Iškočiojame apskritimą. Dedame į kepimo formą, paliekame kraštelius, nes reikės sūrį paslėpti. Prie kraštelių išdėliojame sūrį.
  4. Tuomet jį paslepiame.
  5. Dedame pasirinktą įdarą.
  6. Ir kepame iki 250 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-12 minučių.
Recipe Notes
  1. *Stiklinė 250 ml.
  2. Iš šio kiekio iškepiau 2 picas 28 cm.

Skandinaviški duoniukai

Sveikuoliški duoniukai. Paruošiami labai lengvai, tik kepimas šiek tiek užtrunka.

Atsispausdinti receptą
Skandinaviški duoniukai
Servings
Servings
Instructions
  1. Į dubenį beriame miltus, dribsnius, sėklas pagardiname druska ir permaišome. Pilame vandenį, gerai permaišome ir paliekame 15 min.
  2. Kepimo formą tepame aliejumi arba išklojame kepimo popieriumi. Paruoštą masę dedame lygiu, plonu sluoksniu.
  3. Kepimo formas dedame iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę. Po 10 minučių ištraukiame ir labai aštriu peiliu supjaustome kvadrateliais, stačiakampiais ar kt. Grąžiname atgal į orkaitę.
  4. Po 10 minučių kepimo, atidarome orkaitės dureles 3-5 min., taip gaminant duoniukus, jie bus traškūs. Uždarome dureles ir po 10 minučių atidarome vėl 3-5 min. Po 10 minučių pakartojame. Uždarome ir kepame 20 min. Duoniukai iš viso kepami 60 minučių.
  5. Išimame duoniukus iš kepimo formos, sulaužome ir atvėsiname ant grotelių.
Recipe Notes
  1. Buvo naudojamos dvi kepimo formos 34*21 ir 20*14, bet geriau būtų 2 didesnės, tuomet duoniukai gautusi plonesni.

Avižiniai krekeriai

Atsispausdinti receptą
Avižiniai krekeriai
Servings
Ingredients
Servings
Ingredients
Instructions
  1. Į dubenį beriame miltus, druską ir permaišome.
  2. Į miltų mišinį pilame aliejų ir triname pirštais.
  3. Pilame vandenį ir užmaišome tešlą.
  4. Tešlą padaliname į 2 dalis (nebūtinai, bet man taip buvo patogiau), plonai (2-3 mm) iškočiojame ir išspaudžiame krekerius norimos formos.
  5. Krekerius dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.
  6. Tiekiame vietoje duonos sumuštiniams, su humusu ar kt.

Avinžirnių miltų paplotėliai su špinatais

Šios paplotėlius gaminau prie pomidorinės žirnių sriubos. Vienintelis šių paplotėlių minusas, kad jie skanūs kol šilti. O pliusų tai tikrai daugiau. Jie be glitimo, gali pakeisti duoną valgant sriubą, puikus priedas prie salotų, tinka kaip užkandis su gaiviu padažu.

Atsispausdinti receptą
Avinžirnių miltų paplotėliai su špinatais
Servings
Ingredients
Servings
Ingredients
Instructions
  1. Beriame visus sausus ingredientus į dubenį.
  2. Pilame vandenį ir užmaišome tešlą. Tešlą paliekame 15 minučių kambario temperatūroje.
  3. Špinatus nuplauname ir supjaustome.
  4. Beriame špinatus į tešlą ir permaišome.
  5. Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus (šiuos paplotėlius galima kepti ir sausoje keptuvėje). Šaukštu dedame tešlą (vienam paplotėliui 2 v.š.) ir paplotėlius apkepame iš abiejų pusių.
  6. Tiekiame prie sriubos, salotų arba tiesiog valgome su kokių nors gaiviu padažu.

Moliūgų karis

Skanus, kvapnus, aštrus moliūgų troškinys. 

Atsispausdinti receptą
Moliūgų karis
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Moliūgą supjaustome kubeliais.
  2. Keptuvėje įkaitiname 2 v.š. aliejaus, beriame imbierą ir maišant kepame 1 minutes.
  3. Dedame supjaustytą čilį ir prieskonius. Maišant kepame 30 sek.
  4. Į keptuvę dedame moliūgą, permaišome ir kepame 1-2 minutes.
  5. Pilame kokosų pieną, vandenį, pagardiname druska ir užverdame ant didelės ugnies.
  6. Troškiname ant mažos ugnies uždengus dangčiu kol moliūgas suminkštės. (apie 10 min.).
  7. Tiekiame su ryžiais.

Parathi su varške ir žalumynais

Tai labai skani indiška duona. Su tešla dirbti labai lengva, prie rankų nelimpa, kočiojasi puikiai. Senokai jau norėjau pagaminti, bet galvojau, kad ilgai užtruksiu. Bet ir sriubą išviriau, ir parathi iškepiau per valandą.

Atsispausdinti receptą
Parathi su varške ir žalumynais
Patiekalas Kepiniai
Virtuvė Vegetariška
Servings
vnt.
Ingredients
Patiekalas Kepiniai
Virtuvė Vegetariška
Servings
vnt.
Ingredients
Instructions
  1. Dubenyje miltus pertriname su aliejumi tarp pirštu, kad turinys dubenyje atrodytų kaip duonos trupiniai.
  2. Vandenyje ištirpiname 1 a.š. druskos ir pilame į dubenį su miltais. Suminkome minkštą vienalytę tešlą. Tešla dedame į maišelį arba susukame į plėvelę ir paliekame kambario temperatūroje 30 min.
  3. Į kitą dubenį dedame varškę, smulkintus krapus, prieskonius ir gerai permaišome.
  4. Tešlą padaliname į 10 lygių dalių ir kiekvieną iškočiojame ~ 20 cm. skersmens paplotėliais.
  5. Ant vienos pusės dedame šaukštelį įdaro, paskirstome.
  6. Sulenkiame pusiau.
  7. Kraštus kruopščiai užspaudžiame. Viduje neturėtu likti oro.
  8. Kepame įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Kuomet paplotis iš abiejų pusių pasidengia rusvomis dėmėmis, jis iškeptas.
  9. Paplotėlius valgome šiltus.

Energinis gėrimas „Chia Fresca“

Chia sėklos – tikras energijos užtaisas! Gėrimas ne tik naudingas, bet ir labai skanus. Paragaukite! 

Atsispausdinti receptą
Energinis gėrimas „Chia Fresca“
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Įpilame vandens i buteliuką ar stiklainiuką.
  2. Beriame chia sėklas, užsukame ir gerai pakratome. Paliekame 10 min.
  3. Dar kartą pakratome, įspaudžiame citrinos sulčių. Galite pasaldinti klevų arba agavų sirupu.

Bemielė pica su panyru

Skani pica sekmadienio vakarui.

Atsispausdinti receptą
Bemielė pica su panyru
Patiekalas Kepiniai
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Kepiniai
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Į dubenį beriame miltus, druską, krakmolą ir permaišome. Pilame vandenį, aliejų ir užmaišome tešlą.
  2. Sutarkuojame sūrį, supjaustome panyrą.
  3. Tešlą iškočiojame ant miltais pabarstyto paviršiaus ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Aptepame pomidorų padažu, dedame sūrį.
  4. Picą kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių.

Rabarbarų kompotas su rozmarinais

Rozmarinas nėra tarp mano mėgstamiausių prieskoninių žolelių, bet paskutiniu metu vis labiau su ja susidraugauju. Šis kompotas iš tiesų yra puikus!

Atsispausdinti receptą
Rabarbarų kompotas su rozmarinais
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Rabarbarą nulupame ir supjaustome 2-3 cm. ilgio gabaliukais.
  2. Į verdantį vandenį beriame rabarbarus ir cukrų. Verdame 3-5 minutes.
  3. Į kompotą dedame rozmarino šakelę ir verdame dar 3 minutes.
  4. Nuimame nuo ugnies ir atvėsiname.

Šokoladinis pyragas „Crazy Cake“

Labai skanus, šokoladinis, drėgnas, minkštas pyragas. Mes šokoladinius pyragus labai mėgstame, tai kad būtų dar labiau šokoladinis, padariau šokoladinį glajų.
Šis pyragas yra puikus pagrindas tortui. Galima jį pertepti virtu kondensuotu pienu, džemu (su šokoladu man labai dera apelsinų, aviečių arba vyšnių). Minimum ingredientų, paruošiamas lengvai ir greitai, o rezultatas puikus.

Atsispausdinti receptą
Šokoladinis pyragas „Crazy Cake“
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Į dubenį persijojame miltus su kakava, soda ir druska.
  2. Į didelį dubenį pilame vandenį, actą, aliejų, vanilės ekstraktą, beriame cukrų ir permaišome.
  3. Į skystus ingredientus beriame miltų mišinį ir užmaišome tešlą.
  4. Tešlą pilame į aliejumi pateptą formą.
  5. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-40 minučių (tikriname mediniu pagaliuku).
  6. Pyragą išimame iš formos, atvėsiname.

Aguoniniai ryžiai

Taip paruošti ryžiai gaunasi kvapnūs, birūs ir labai skanūs.

Atsispausdinti receptą
Aguoniniai ryžiai
Patiekalas Antri patiekalai
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Antri patiekalai
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Ryžius gerai nuplauname ir nusausiname.
  2. Keptuvėje arba puode įkaitiname 1-2 v.š. aliejaus, suberiame aguonas ir maišant kepame, kol pradės skleistis aguonų aromatas.
  3. Suberiame ryžius ir maišant kepame 1 min.
  4. Užpilame verdančiu vandeniu, pasūdome, uždengiame dangčiu ir verdame apie 15-20 minučių.

„Žuvis“ tešloje

Mano mėgstamiausi kepsneliai. Tačiau nėra dažnas svečias ant mūsų stalo, nes kaip bebūtų skanu, jie reikalauja ne mažo aliejus kiekio kepimui. Todėl mėgaujamės saikingai. Šį kartą tešlą dariau su mineraliniu vandeniu, kuri tiktu ir veganams (tik aišku panyrą reikėtu pakeisti tofu ar kitu mėgstamu sūriu).

Atsispausdinti receptą
„Žuvis“ tešloje
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Supjaustome panyrą.
  2. Nori lapus perpjauname pusiau.
  3. Į dubenį beriame miltus, prieskonius ir permaišome. Įpilame šaukštelį aliejaus, maišant pilame mineralinį vandenį ir užmaišome tirštą tešlą.
  4. Į lėkštutę įpilame šiek tiek vandens. Norį lapą perbraukiame per vandenį, kad šiek tiek sušlaptu.
  5. Įsukame panyrą į norį.
  6. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname 2 v.š. aliejaus. Panyro gabaliukus pamirkome tešloje ir apkepame iš abiejų pusių (apkepa labai greitai, svarbu niekur nenueiti nuo keptuvės).
  7. Tiekiame šiltus su ryžiais ar bulvių koše. Arba kaip užkandį su pasirinktu padažu.
Recipe Notes
  1. Gaminimo eiga yra šiame recepte - Žuvis "tešloje".
  2. Kvietinius miltus galite pakeisti avinžirnių arba žirnių miltais.