Sezamų sausainiai

Tahini tinka ne tik humusui bei įvairiems padažams gaminti, bet ir kepiniams.
Sausainiai gavosi labai skanūs, aromatingi, tirpstantys burnoje ir ne per saldūs. Su puodeliu kvapnios arbatos tiesiog pasaka!

Atsispausdinti receptą
Sezamų sausainiai
Virtuvė Vegetariška
Servings
vnt.
Ingredients
Virtuvė Vegetariška
Servings
vnt.
Ingredients
Instructions
  1. Minkštą sviestą ištriname su cukrumi.
  2. Bananą sutriname šakute arba maisto smulkintuvu, dedame į sviesto-cukraus masę ir gerai permaišome.
  3. Dedame tahinį ir viską permaišome (jei tahini kieta, galite sutrinti maisto smulkintuvu kartu su bananu).
  4. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, po trupučiuką beriame ir užmaišome minkštą tešlą (tešla turėtu būti minkšta ir tokios konsistencijos, kad būtų galima formuoti rutuliukus).
  5. Į lėkštę beriame sezamų sėklas (pas mane 2 v.š. sezamų sėklų ir 1 v.š. aguonų).
  6. Iš tešlos formuojame graikinio riešuto dydžio rutuliukus (12 vnt.) arba sausainius (17 vnt.) ir vieną pusę įspaudžiame į sėklas.
  7. Sausainius dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  8. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Sausainius – 12 min., rutuliukus – 15 min.
  9. Ataušiname skardoje.

Humusas su keptomis paprikomis

Humusas yra fantastiškai skanus ir labai greitai paruošiamas užkandis. Mėgstu jį valgyti su daržovėmis, lavašu, tepti ant duonos. Šį kartą nusprendžiau paįvairinti klasikinį receptą ir įdėjau orkaitėje keptą papriką. Ir skanu, ir spalva gavosi labai graži.  Valgėm su namie kepta indiška sluoksniuota duona – „Paratha“. 

Atsispausdinti receptą
Humusas su keptomis paprikomis
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Visus ingredientus sudedame į virtuvinį kombainą ir sumalame iki vientisos masės, jei humusas gaunasi per tirštas, įpilame šiek tiek virinto vandens (užtepo konsistencija turėtu būti panaši į pomidorų pastą).
  2. Tiekiant humusą, apibarstome paprikos milteliais (tai nėra būtina, bet taip tiesiog skaniau) ir apšlakstome alyvuogių aliejumi.
Recipe Notes
  1. Recepte nurodytus prieskonius galite pakeisti prieskonių mišiniu „Garam masala“.

Žirnių humusas su saulėje džiovintais pomidorais

Mes humusą labai mėgstame. Dažniausiai gaminu klasikinį jo variantą, bet šį kartą nutariau paeksperimentuoti. Vietoje avinžirnių panaudojau skaldytus žirnius ir pagardinau saulėje džiovintas pomidorais. Gavosi toks „Fusion“ variantas. O svarbiausia, kad buvo tikrai labai skanu.

Atsispausdinti receptą
Žirnių humusas su saulėje džiovintais pomidorais
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Žirnius reikėtu pamirkyti šaltame vandenyje bent 3-4 val. (aš užmerkiau iš vakaro).
  2. Išmirkytus žirnius dedame į puodą, užpilame šaltu vandeniu (kažkur 1 cm vandens turėtu būti virš žirnių). Užverdame, nugriebiame susidariusias putas, sumažiname ugnį, puodą uždengiame dangčiu ir verdame apie valandą. Jei vanduo išgaruos, įpilkite šiek tiek dar.
  3. Kai žirniai atvės, dedame juos (aš žirnių nenukošiau, įpyliau visą puodo turinį), kitus ingredientus bei 5 v.š. aliejaus iš indelio su pomidorais į virtuvinį kombainą ir susmulkiname iki vientisos masės.
  4. Tiekiame su duona, daržovėmis, lavašu, krekeriai ar kt.
Recipe Notes
  1. Žirnius būtina pamirkyti ne tik tam, kad jie greičiau išvirtu. Taip mes keičiame jų savybę, t.y. iš sunkaus maisto paverčiame lengvesniu. Žirniai lengviau bus suvirškinti ir nesukels nemalonių pojūčių.