Rabarbarų pyragas

Drėgnas, minkštas, kvapnus ir labai skanus pyragas. Šį pyragą kepiau jau kelis kartus. Su obuoliais, su obuoliais ir rabarbarais, o šį kartą su rabarbarais ir razinomis. Rabarbarų rūgštumas ir razinų saldumas… mmm… 

Atsispausdinti receptą
Rabarbarų pyragas
Virtuvė Vegetariška
Servings
asm.
Ingredients
Virtuvė Vegetariška
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Rabarbarus nulupame ir supjaustome nedideliais gabaliukais.
  2. Į dubenį persijojame miltus su soda, cinamonu ir citrinos rūgštimi. Beriame cukrų ir permaišome.
  3. Sviestą rankomis įtriname į miltų mišinį.
  4. Pilame kefyrą ir užmaišome tešlą.
  5. Į tešlą įmaišome rabarbarus ir razinas.
  6. Tešlą dedame į sviestu patepta ir manų kruopomis apibarstytą kepimo formą.
  7. Pyragą kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
  8. Pyragą ištraukiame iš orkaitės ir atvėsiname.
Recipe Notes
  1. Stiklinė 250 ml.

Kvietinė košė su užkeptais rabarbarais ir bananais

Savaitgalį pradėjome labai skania koše. Ją pagardinau orkaitėje užkeptais rabarbarais ir bananais. Rabarbarų sezonas yra labai trumpas, tai jam pasibaigus galima juos pakeisti obuoliais, kriaušėmis. Tokią košę galėčiau valgyti kiekvieną dieną. 

Atsispausdinti receptą
Kvietinė košė su užkeptais rabarbarais ir bananais
Patiekalas Pusryčiai
Servings
Ingredients
Patiekalas Pusryčiai
Servings
Ingredients
Instructions
  1. Į puodą įpilame 1/2 st. vandens ir 1/2 stiklinės kokosų pieno. Kai užvirs, beriame kruopas, pagardiname žiupsneliu druskos, 1-2 a.š. cukraus ir verdame 20-30 minučių (jei verdant pritrūks vandens, įpilkite kokosų pieno).
  2. Rabarbarus bei bananus supjaustome ir dedame juos į kokosų aliejumi išteptą kepimo formą, apibarstome 1-2 a.š. cukraus. Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-15 minučių.
  3. Razinas nuplauname, užpilame verdančiu vandeniu ir palaikome kelias minutes.
  4. Ištraukiame rabarbarus su bananais, beriame razinas ir permaišome.
  5. Išvirtą košę dedame į lėkštes, ant viršaus rabarbarus su bananais.

Sklindžiai su rabarbarais

Minkšti, purūs, saldžiarūgščiai sklindžiai savaitgalio pusryčiams.

Atsispausdinti receptą
Sklindžiai su rabarbarais
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Nuplautus ir nuluptus rabarbarus supjaustome griežinėliais.
  2. Miltus sumaišome su druska, kepimo milteliais ir cinamonu.
  3. Į vidutinio didžio dubenį pilame akvafabą (nors jos ir atrodo mažai, bet plakant labai padidėja tūris). Plakame akvafabą vidutiniu greičiu, po 1 v.š. beriame cukraus pudrą ir plakame toliau iki standžių putų.
  4. Į miltų mišinį pilame kefyrą ir permaišome.
  5. Atsargiai įmaišome akvafabą.
  6. Rabarbarus sudedame į tešlą ir permaišome.
  7. Kepame įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių.
Recipe Notes
  1. *Stiklinė 250 ml.
  2. Rabarbarus galite pakeisti obuoliais.

Rabarbarų kompotas su rozmarinais

Rozmarinas nėra tarp mano mėgstamiausių prieskoninių žolelių, bet paskutiniu metu vis labiau su ja susidraugauju. Šis kompotas iš tiesų yra puikus!

Atsispausdinti receptą
Rabarbarų kompotas su rozmarinais
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Rabarbarą nulupame ir supjaustome 2-3 cm. ilgio gabaliukais.
  2. Į verdantį vandenį beriame rabarbarus ir cukrų. Verdame 3-5 minutes.
  3. Į kompotą dedame rozmarino šakelę ir verdame dar 3 minutes.
  4. Nuimame nuo ugnies ir atvėsiname.

Rabarbarų ir vyšnių kompotas

Kol dar nesibaigė rabarbarų sezonas, naudoju juos visur. Kepiau pyragus, keksiukus, blynus, o šiandien sugalvojau išvirti kompotą.

Atsispausdinti receptą
Rabarbarų ir vyšnių kompotas
Servings
litrai
Ingredients
Servings
litrai
Ingredients
Instructions
  1. Užverdame 2 litrus vandens.
  2. Nuvalome ir supjaustome rabarbarus.
  3. Į vandenį beriame rabarbarus ir vyšnias, užverdame dar kartą ir verdame 15-20 minučių.
  4. Pasaldiname pagal skonį.

Galetė su obuoliais ir rabarbarais

Galetė (prancūzų k. „galette“) tradicinis prancūzų virtuvės patiekalas, ruošiamas iš sluoksniuotos ar trapios tešlos pagrindo ir įvairių saldžių arba nesaldžių įdarų. O jei paprastai, tai tiesiog paplotėlis su įdaru.
Kadangi rabarbarų sezonas, tai dėl įdaro ilgai sau galvos nekvaršinau. 
Gabaliukas šio nuostabaus pyrago + puodelis kvapnios arbatos = ideali popietė!

Atsispausdinti receptą
Galetė su obuoliais ir rabarbarais
Virtuvė Vegetariška
Servings
asm.
Ingredients
Virtuvė Vegetariška
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Iš miltų, varškės ir sviesto užmaišome tešlą (papildomai cukraus į tešlą nedėjau, man saldumo užteko. Jei mėgstate saldžiau, galite įdėti 2-3 v.š.).
  2. Tešlą įsukame į plėvelę ar į maišelį ir dedame į šaldytuvą kol ruošime įdarą.
  3. Nulupame ir supjaustome obuolius bei rabarbarus.
  4. Beriame cukrų, cinamoną, krakmolą ir permaišome.
  5. Tešlą iškočiojame ir dedame į kepimo formą (kadangi ypatingos formos galetei nereikia, galima ją suformuoti tiesiog kepimo popieriumi išklotoje skardoje).
  6. Dedame įdarą.
  7. Užlenkiame kraštus.
  8. Galetę kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių.
Recipe Notes
  1. Šiai galetei naudojau viso grūdo ir speltos miltus per pusę.