Lęšių-ryžių kukuliai pomidorų padaže

Kukuliai tobulame pomidorų padaže. Paprasta, sveika ir labai skanu.

Atsispausdinti receptą
Lęšių-ryžių kukuliai pomidorų padaže
Servings
vnt.
Ingredients
Padažas
Servings
vnt.
Ingredients
Padažas
Instructions
  1. Ryžius išverdame ir šiek tiek atvėsiname.
  2. Lęšius susmulkiname (ne būtinai iki vientisos masės. Jei liks gabaliukai, nieko baisaus).
  3. Į dubenį dedame ryžius, lęšius, beriame dribsnius, krakmolą pagardiname prieskoniais, druska ir gerai permaišome.
  4. Drėgnomis rankomis suformuojame kukulius ir dedame į kepimo indą ištepta aliejumi.
  5. Kukulius kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.
  6. Kol virė ryžiai ir kepė kukuliai pagaminau pomidorų padažą. Pomidorus nuplauname, dedame į didelį dubenį ir užpilame verdančiu vandeniu. Nulupame nuo pomidorų odeles ir susmulkiname.
  7. Keptuvėje įkaitiname 2 v.š. ghi arba aliejaus ir beriame garstyčių sėklas. Kai sėklos nustos spragsėti, beriame kitus maltus prieskonius ir maišant kepiname 5 sekundes. Pilame pomidorų tyrę, išrūgas, pagardiname druska, pipirais,dedame lauro lapą, smulkiai pjaustytą imbierą, užverdame ir ant mažos ugnies troškiname apie 10 minučių. Retkarčiais pamaišome.
  8. Į pomidorų padažą dedame kukulius ir troškiname dar 10 minučių. Kadangi kukuliai bus panardinti ne pilnai, apliejame juos padažu kelis kartus.
Recipe Notes
  1. Stiklinė 250 ml
  2. Lęšius reikia pamirkyti 3-4 val. (galima per naktį)

Žiedinių kopūstų troškinys su žirneliais

Troškiniai man  niekad neatsibos. Kas gali būti geriau pietums darganotą dieną?

Atsispausdinti receptą
Žiedinių kopūstų troškinys su žirneliais
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Žiedinį kopūstą supjaustome smulkesniais žiedynais.
  2. Supjaustome papriką ir pomidorus.
  3. Sukapojame petražoles.
  4. Gilioje keptuvėje ar puode įkaitiname 2-3 v.š. aliejaus ir beriame garstyčių sėklas (uždengiame dangčių, nes pradės šokinėti po visą virtuvę). Kai garstyčių sėklos nustos spragsėti, dedame smulkiai supjaustytą imbierą ir maišant kepame 30 sekundžių. Beriame maltus prieskonius ir maišant kepame kelias sekundes.
  5. Į keptuvę dedame žiedinį kopūstą ir maišant kepame 10 minučių.
  6. Beriame žirnelius, pomidorus ir papriką. Pagardiname druska, permaišome, įpilame šiek tiek vandens, uždengiame dangčiu ir troškiname 15-20 min. (arba kol kopūstai suminkštės). Troškinimo pabaigoje pagardiname petražolėmis.
  7. Troškinį tiekiame šilta. Man skaniausia su ryžiais

Baklažanų ir panyro sūrio troškinys

Pagaliau išmokau skaniai pagaminti baklažanus! Skanus, kvapnus ir šildantis troškinys.  Man skaniausias su ryžiais.

Atsispausdinti receptą
Baklažanų ir panyro sūrio troškinys
Patiekalas Antri patiekalai
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Antri patiekalai
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Baklažanus supjaustome, gausiai apibarstome druska ir paliekame 15-20 min.
  2. Gerai nuplauname, nusausiname, pagardiname kario prieskoniais, apšlakstome aliejumi ir gerai permaišome.
  3. Baklažanus kepame įkaitintoje iki 190 laipsnių orkaitėje 20 minučių arba keptuvėje (kepant orkaitėje mažiau prisigeria riebalų).
  4. Pomidorus smulkiai supjaustome arba sutriname.
  5. Dideliame puode įkaitiname 2 v.š. ghi arba aliejaus. Beriame garstyčių sėklas ir uždengiame. Kai garstyčių sėklos nustos spragsėti, dedame tarkuotą arba smulkiai supjaustytą imbierą ir čilį pipirą, maišant kepame apie 30 sekundžių. Beriame asafetidą, ciberžolę ir kalendrą, maišant kepame kelias sekundes. Dedame pjaustytus pomidorus, pagardinama cukrumi ir druska. Padažą troškiname ant vidutinės ugnies apie 15 minučių.
  6. Supjaustome sūrį.
  7. Kepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
  8. Į puodą su padažu beriame Garam Masalą, permaišome. Dedame keptus baklažanus ir sūrį, atsargiai permaišome ir troškiname dar 5 minutes.

Burokėlių sriuba su džiovintomis slyvomis

Neįprasta, bet labai gardi burokėlių sriuba su prieskoniais.

Atsispausdinti receptą
Burokėlių sriuba su džiovintomis slyvomis
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Burokėlį ir morką sutarkuojame stambia tarka arba supjaustome juostelėmis.
  2. Bulvę ir pomidorą supjaustome kubeliais.
  3. Kopūstus supjaustome plonomis juostelėmis.
  4. Puode įkaitiname 2 v.š. aliejaus, beriame garstyčių sėklas ir uždengiame dangčiu. Kai sėklos nustos spragsėti, beriame kitus prieskonius (išskyrus Garam Masalą) ir maišant kepame 30 sekundžių.
  5. Dedame burokėlius ir morką ir maišant kepame 5 minutes. Dedame pomidorą ir kepame dar 5 minutes. Baigus kepti apšlakstome citrinos sultimis ir permaišome.
  6. Dedame bulves, kopūstus ir užpilame sultiniu. Užverdame ir verdame ant mažos ugnies 25 minutes. Likus 5 minutėm dedame slyvas, pagardiname Garam Masala, druska ir pipirais.
Recipe Notes
  1. Jei patiekale nepatinka prieskonių sėklos, galite juos susmulkinti ir kepti apie 5 sekundes.

Spindulinių pupuolių sriuba su pomidorais

Vos du ingredientai, prieskoniai ir tobula sriuba ant stalo! Tai yra nekaloringa ir lengva sriuba – gerai suvirusios pupuolės yra labai maistingos ir lengvai virškinamos.

Atsispausdinti receptą
Spindulinių pupuolių sriuba su pomidorais
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Į puodą pilame vandenį, dedame gerai nuplautas pupuoles, užverdame ir verdame ant mažos ugnies 40-50 minučių.
  2. Pomidorus dedame į dubenį, užpilame karštu vandeniu. Šiek tiek palaukiame, nulupame odeles ir supjaustome nedideliais kubeliais.
  3. Baigiant virti pupuolėms paruošiame prieskonius. Ant vidutinės ugnies įkaitiname keptuvę, dedame 1 v.š. ghi, beriame kumino sėklas ir maišant kepame 1-2 minutes. Beriame ciberžolę, asafetidą ir maišant kepiname kelias sekundes. Dedame imbierą, pjaustytus pomidorus ir troškiname 5 minutes. Prieskonių mišinį dedame į sriubą, pagardiname druska ir permaišome. Verdame dar 5 minutes.
  4. Į sriubą beriame sukapotas petražoles, permaišome ir nukeliame nuo ugnies.

Trinta žirnių ir pomidorų sriuba

Ar žinojote, kad žirniai Senovės Indijoje ir Kinijoje buvo laikomi vaisingumo ir turto simboliu?
O dar kiek gėrio galima surasti žirniuose: vitamino C, A, PP, B grupės vitaminų, karotino, ląstelienos, gausu antioksidantų, kalio druskų, kalcio, fosforo ir geležies.

Atsispausdinti receptą
Trinta žirnių ir pomidorų sriuba
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Žirnius išverdame kaip nurodyta ant pakuotės (aš viriau apie 1 val.).
  2. Papriką supjaustome nedideliais kubeliais.
  3. Nuo pomidorų nuimame odelę ir smulkiai supjaustome arba sutriname maisto smulkintuvu.
  4. Puode, kuriame virsime sriuba, įkaitiname 1 v.š. aliejaus, beriame papriką ir maišant kepame 5 minutes.
  5. Beriame kalendrą, asafetidą ir kepame 10-15 sek.
  6. Dedame žirnius, pilame pomidorų tyrę ir sultinį. Pagardiname druska ir čili pipirais. Užverdame ir ant vidutinės ugnies verdame 15 minučių.
  7. Sriubą sutriname maisto smulkintuvu, pagardiname juodaisiais pipirais.
  8. Tiekiant pagardiname grietine ir apibarstome žalumynais.
Recipe Notes
  1. Žirnius būtina pamirkyti per naktį.
  2. Vietoje šviežių pomidorų galite naudoti konservuotus arba passatą.

Matar Panir

Matar panir arba žaliųjų žirnelių ir skrudinto saldaus pieno sūrio troškinys. Tai yra fantastiškai skanus, kvapnus ir šildantis patiekalas. 

Atsispausdinti receptą
Matar Panir
Patiekalas Antri patiekalai
Virtuvė Vegetariška
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Antri patiekalai
Virtuvė Vegetariška
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Paruošiame prieskonius.
  2. Pomidorus dedame į dubenį, užpilame karštu vandeniu. Šiek tiek palaukiame, nulupame odeles ir supjaustome nedideliais kubeliais.
  3. Smulkiai supjaustome imbierą.
  4. Puode ar gilioje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname 1 v.š. aliejaus arba ghi. Beriame garstyčių sėklas, uždengiame dangčiu. Kai garstyčių sėklos nustos spragsėti, dedame imbierą ir čili pipirą, maišant kepame 10-15 sekundžių. Beriame maltus prieskonius (išskyrus Garam masalą), cukrų, sudedame pomidorus, permaišome ir troškiname ant mažos ugnies 15 minučių (retkarčiais pamaišome).
  5. Supjaustome panyrą nedideliais kubeliais.
  6. Keptuvėje įkaitiname 2 v.š. aliejaus arba ghi, dedame panyrą ir kepame kol gražiai apskrus. Išgriebiame ir dedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.
  7. Į pomidorų troškinį supilame vandenį, sultinį arba išrūgas, beriame žirnelius, užverdame ir verdame ant mažos ugnies 5 minutes.
  8. Troškinį pagardiname druska, pipirais, Garam masala prieskoniais, pomidorų pasta ir permaišome.
  9. Dedame skrudintą panyrą, atsargiai permaišome ir troškiname 5 minutes

Keptų daržovių padažas

Iš paprastų produktų galima pagaminti naminį, labai skanų, sodraus skonio padažą, kuriame nėra jokių cheminių priedų. Man patinka orkaitėje keptos daržovės, nes pasižymi intensyvesniu skoniu, jos apskrunda ir įgauna papildomo saldumo.

Atsispausdinti receptą
Keptų daržovių padažas
Patiekalas Padažai
Servings
Ingredients
Patiekalas Padažai
Servings
Ingredients
Instructions
  1. Perpjauname pomidorus pusiau ir išdėliojame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Apibarstome cukrumi, čiobrelių lapeliais ir apšlakstome alyvuogių aliejumi.
  2. Kepame iki 140 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1 valandą.
  3. Papriką patepame aliejumi ir dedame ant kepimo skardos ir kepame iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 min.
  4. Papriką dedame į maišelį ir palaikome 10 min
  5. Daržoves nulupame, dedame į smulkintuvą, pagardiname druska, pipirais, asafetida, citrinos sultimis ir sutriname iki vientisos masė.

Trinta moliūgų sriuba su pupelėmis

Atsispausdinti receptą
Trinta moliūgų sriuba su pupelėmis
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Supjaustome salierą ir imbierą.
  2. Moliūgą supjaustome kubeliais.
  3. Puode įkaitiname 2 v.š aliejaus, beriame kmynus ir maišant kepame apie 1 min. Beriame asafetidą, salierą, imbierą ir maišant kepame 2 minutes.
  4. Dedame moliūgą, pomidorus ir patroškiname 5 minutes.
  5. Užpilame verdančiu sultiniu, pagardiname druska ir verdame apie 15-20 minučių.
  6. Sriubą pertriname maisto smulkintuvu iki vientisos masės ir grąžiname ant viryklės.
  7. Beriame pupeles (be skysčio) ir verdame dar 3-5 minutes.

Kvietinių kruopų kičris

Paprastai kičris (Kichari) ruošiamas su ryžiais ir mung dalu. Bet ir su kvietinėmis kruopomis šis patiekalas yra ne mažiau skanus. 

Atsispausdinti receptą
Kvietinių kruopų kičris
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Nuo pomidoro nulupame odelę ir smulkiai supjaustome.
  2. Morką supjaustome kubeliais.
  3. Imbierą smulkiai supjaustome arba sutarkuojame.
  4. Ant vidutinės ugnies keptuvėje įkaitiname 1 a.š. ghi arba aliejaus, beriame nuvarvintas kvietines kruopas ir maišant kepame 2-3 min. Atidėdame į šalį.
  5. Puode įkaitiname 1 a.š. ghi arba aliejaus, beriame kumino sėklas ir maišant kepame apie 1 min. Dedame imbierą ir maišant kepame dar apie 1 min.
  6. Dedame pomidorą ir maišant kepame kol suminkštės.
  7. Beriame maltus prieskonius (ciberžolę, asafetidą, čilį), žirnelius, morką, pagardiname druska ir maišant kepame porą minučių.
  8. Dedame mung dalą ir maišant kepame 1 minute.
  9. Beriame kvietines kruopas, įpilame 2 stiklines vandens, užverdame ir verdame 30-40 min.
Recipe Notes
  1. Mung dalą reikia pamirkyti 2-4 val arba per naktį.
  2. Kvietines kruopas gerai nuplauti ir pamirkyti 10-15 min.

Pomidorų čatnis (aštrus padažas)

Šis čatnis labai panašus į pomidorų padažą, tik skanesnis. Yra sakoma, kad čatnis yra toks aštrus, kad vos gali jį valgyti ir toks saldus, kad negali jo nevalgyti.

Atsispausdinti receptą
Pomidorų čatnis (aštrus padažas)
Servings
Ingredients
Servings
Ingredients
Instructions
  1. Nuo pomidorų nulupame odelę ir sutriname su 4 v.š. vandens (aš panaudojau bulvių grūstuvą).
  2. Ant vidutinės ugnies puode įkaitiname ghi sviestą ir suberiame garstyčių sėklas. Uždengiame ir kepiname kol nustos spragsėti.
  3. Dedame gvazdikėlius, čilį, lauro lapus, kumino sėklas, cinamono lazdelę, kalendrą ir imbierą. Maišant kepame 1 minutę
  4. Dedame pomidorus, pagardiname druska ir asafetida, išmaišome. Verdame ant silpnos ugnies 30 minučių. Retkarčiais pamaišome.
  5. Beriame cukrų, permaišome, padidiname ugnį ir nuolat maišant verdame dar 5 minutes.
  6. Nukeliame nuo ugnies, išimame gvazdikėlius ir cinamono lazdelę.

Bemielė pica su sūrio krašteliais

Atsispausdinti receptą
Bemielė pica su sūrio krašteliais
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Į dubenį beriame miltus, kepimo miltelius, druska ir permaišome. Padarome duobutę. Į duobutę pilame aliejų, vandenį ir šakute pradedame maišyti tešlą, imant miltus nuo kraštelių. Kai šakutės nebereikės, minkome tešlą rankomis apie 5 minutes. Tešlą dedame į šaldytuvą 30 min.
  2. Paruošiame įdarą: sutarkuojame sūrį, supjaustome pomidorus ir sūrį krašteliams.
  3. Tešlą padaliname į 2 dalis. Iškočiojame apskritimą. Dedame į kepimo formą, paliekame kraštelius, nes reikės sūrį paslėpti. Prie kraštelių išdėliojame sūrį.
  4. Tuomet jį paslepiame.
  5. Dedame pasirinktą įdarą.
  6. Ir kepame iki 250 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-12 minučių.
Recipe Notes
  1. *Stiklinė 250 ml.
  2. Iš šio kiekio iškepiau 2 picas 28 cm.

Varškės apkepas su pomidorais

Varškę man labiau patiko saldžiuose kepiniuose, bet pradėjau naudoti panyrą ir visi patiekalai su varške pasidarė ypatingi ir labai skanūs. 

Iš šios tešlos kiekio galima iškepti 2 pyragus arba vieną didelį. Ši tešla fantastiška. Labai skani ir su ja lengva dirbti. 
Šis apkepas skanus ir šiltas, šaltas.

Atsispausdinti receptą
Varškės apkepas su pomidorais
Patiekalas Kepiniai, Užkandžiai
Virtuvė Vegetariška
Servings
asm.
Ingredients
Tešlos pagrindas
Įdaras
Patiekalas Kepiniai, Užkandžiai
Virtuvė Vegetariška
Servings
asm.
Ingredients
Tešlos pagrindas
Įdaras
Instructions
  1. Į dubenį beriame miltus, 1 a.š. druskos, kepimo miltelius ir permaišome.
  2. Į miltų mišinį dedame 100 g. mažais gabaliukais supjaustyto sviesto ir triname tarp pirštų.
  3. Dedame grietinę, pilame 100 g tirpinto sviesto ir užmaišome tešlą. Tešlą įsukame į plėvelę ir dedame į šaldytuvą 30-60 min.
  4. Į dubenį dedame varškę, grietinę, beriame manų kruopas, prieskonius ir gerai permaišome. Dedame alyvuoges ir atsargiai permaišome dar kartą.
  5. Pomidorus supjaustome griežinėliais.
  6. Tešlą iškočiojame, dedame į kepimo formą ir subadome šakute.
  7. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 minučių
  8. Ant tešlos tolygiai paskirstome įdarą.
  9. Ant viršaus dedame pomidorus, alyvuoges. Apšlakstome alyvuogių aliejumi.
  10. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
  11. Atvėsiname, supjaustome ir tiekiame

Vegetariški balandėliai

Iš tiesų net neprisimenu kada paskutinį kartą valgiau balandėlius… Skaniausiai juos paruošdavo močiutė…mmm… Man jų gaminimas atrodė toks sudėtingas, kad net nedrįsdavau ne tai, kad pradėti, o tiesiog apie tai pagalvoti. Bet taip jų užsimaniau, kad teko paraitoti rankoves ir kibti į darbus. Nusprendžiau, kad balandėliai ant mano stalo bus ir ne bet kokie, o kaip pas močiute, na tik vegetariški. Ir man puikiai pavyko! 

Atsispausdinti receptą
Vegetariški balandėliai
Servings
vnt.
Ingredients
Servings
vnt.
Ingredients
Instructions
  1. Morkas supjaustome šiaudeliais arba sutarkuojame.
  2. Riešutus smulkiai sukapojame.
  3. Pomidorus supjaustome kubeliais.
  4. Panyrą sutarkuojame stambia tarką.
  5. Keptuvėje įkaitiname 2 v.š. aliejaus, beriame kalendrą, ciberžolę, 1/4 a.š. asafetidos ir maišant kepiname kelias sekundes. Dedame morkas ir maišant kepame apie 10 minučių.
  6. Į keptuvę dedame pomidorus, maišant kepame 5 minutes. Įpilame šiek tiek vandens, pasūdome ir troškiname 10 minučių.
  7. Į keptuvę dedame panyrą, beriame riešutus, permaišome ir nukeliame nuo ugnies.
  8. Kopūstą nuplauname, išpjauname kotelius, dedame į puodą ir užpilame verdančiu vandeniu (kadangi kopūstas šviežias, neviriau). Palaikome 10 minučių, atsargiai ištraukiame ir atskiriame lapus. Jei reikia, kopūstą užpilame dar kartą verdančiu vandeniu.
  9. Ant lapo dedame 1-2 v.š. įdaro (priklauso nuo lapo dydžio). Užlankstome kraštelius ir susukame.
  10. Balandėlius dedame į puodą.
  11. Likusius kopūstus supjaustome.
  12. Keptuvėje įkaitiname 2 v.š. aliejaus ir apkepiname balandėlius iš abiejų pusių.
  13. Keptuvėje vėl įkaitiname 2 v.š. aliejaus beriame kopūstus ir maišant kepame, kol gražiai apskrus.
  14. Dedame pomidorų padažą, permaišome, pagardiname druska, asafetida ir maišant kepame porą minučių. Įpilame vandens, kad apsemtu kopūstus, dedame grietinę, pipirus, kario lapelius ir užverdame. Padažą pilame ant balandėlių.
  15. Troškiname ant silpnos ugnies 30 minučių.
  16. Tiekiame su bulvių koše ir grietine.

Troškinti kopūstai „A la Gulyás“

Jei mėgstate troškintus kopūstus ir guliašą, šis patiekalas jums. Galite naudoti vien raugintus arba šviežius kopūstus, kaip jums labiau patinka.

Atsispausdinti receptą
Troškinti kopūstai „A la Gulyás“
Patiekalas Antri patiekalai
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Antri patiekalai
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Sojos „mėsą“ paruošiame kaip nurodyta ant pakuotės.
  2. Supjaustome šiaudeliais kopūstus. Pomidorus – kubeliais.
  3. Keptuvėje įkaitiname 2 v.š. aliejaus, beriame kmynus ir maišant kepame kelias sekundes, dedame sojos „mėsą“, maišant kepame 2 minutes.
  4. Beriame paprikos ir rūkytos paprikos miltelius, permaišome ir kepame 1 minutę.
  5. Dedame pomidorų pastą ir kepame dar 1 minutę.
  6. Pilame sultinį, užverdame.
  7. Dedame kopūstus, pagardiname druska ir pipirais. Užverdame ir troškiname ant mažos ugnies 30 minučių.
  8. Beriame pomidorus ir troškiname dar 2 minutes.
  9. Dedame grietinę, permaišome, palaukiame kol užvirs ir nuimame nuo ugnies.
  10. Tiekiame su bulvėmis.

Kepti žiediniai kopūstai su bulvėmis

Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad tai labai paprastas ir visai neįdomus patiekalas. O dar ne mažai žmonių galvoja, kad bulvės nesveika, jos yra sunkiai virškinamos. O čia dar ir keptos. Tačiau jos auga mūsų krašte, mes jas valgome nuo pat vaikystės, todėl mūsų racione jos turi būti. Pateiktos tinkamu laiku, tinkamu kiekiu ir su tinkamais prieskoniais jos nepadarys žalos mūsų organizmui.
O patiekalo skonis fantastiškas! Prieskonių pagalba iš paprastų ingredientų galima sukurti išskirtinį patiekalą.

Atsispausdinti receptą
Kepti žiediniai kopūstai su bulvėmis
Servings
Ingredients
Servings
Ingredients
Instructions
  1. Paruošiame prieskonius. Kadangi dėsime ne viską kartų, sudedame atskirai: kuminai+kalendra+ciberžolė, cukrus+druska, juodųjų garstyčių sėklos, smulkiai supjaustytas imbieras, prieskonių mišinys Garam Masala.
  2. Žiedinį kopūstą supjaustome smulkesniais žiedynais.
  3. Supjaustome bulves.
  4. Nuo pomidorų nuimame odeles ir supjaustome kubeliais.
  5. Gilioje keptuvėje ar puode įkaitiname 2-3 v.š. aliejaus ir beriame garstyčių sėklas (uždengiame dangčių, nes pradės šokinėti po visą virtuvę).
  6. Kai garstyčių sėklos nustos spragsėti, dedame smulkiai supjaustytą imbierą ir maišant kepame 30 sekundžių. Beriame ciberžolę, kuminą, kalendrą ir maišant kepame kelias sekundes.
  7. Dedame bulves ir maišant kepame 2 minutes.
  8. Dedame žiedinį kopūstą ir maišant kepame dar 3-5 minutes.
  9. Dedame pomidorus, pagardiname druska, cukrumi ir gerai permaišome.
  10. Uždengiame dangčiu ir troškiname ant silpnesnės ugnies 20 minučių. Likus 5 minutėm iki gaminimo pabaigos pagardiname Garam Masala ir žalumynais.

Pomidorų sriuba su ryžiais

Kai vasara tokia permaininga. Vieną dieną valgai šaltibarščius, o kitą organizmas reikalauja šildančios sriubos. Ši pomidorų sriuba yra labai skani, kvapni, ypač dabar, kai galima įsigyti skanių pomidorų turgelyje. 

Atsispausdinti receptą
Pomidorų sriuba su ryžiais
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Paruošiame prieskonius.
  2. Pomidorus įpjauname kryžiuku, užpilame verdančiu vandeniu, palaikome 1-2 minutes, perliejame šaltu vandeniu ir nuimame odelę.
  3. Smulkiai supjaustome pomidorus.
  4. Keptuvėje įkaitiname 2 v.š. aliejaus, beriame asafetidą, paprikos miltelius, dedame kario lapus, čilį pipiriuką ir maišant kepame kelias sekundes. Dedame pomidorus, permaišome, uždengiame dangčiu ir troškiname 5-7 minutes.
  5. Pomidorus pagardiname cukrumi, druska, juodaisiais pipirais, permaišome ir troškiname dar 5-7 minutes.
  6. Ryžius nuplauname ir nusausiname.
  7. Puode ant vidutinės ugnies įkaitiname 2 v.š. aliejaus, beriame ryžius ir maišant kepame kelias minutes, kol ryžiai pabals.
  8. Ryžius užpilame verdančiu sultiniu, kai užvirs, sumažiname ugnį ir verdame 15-20 minučių.
  9. Į puodą su ryžiais pilame pomidorų tyrę (iš jos gerai būtų ištraukti čilį pipiriuką), permaišome, užverdame ir nukėliame nuo ugnies.
  10. Tiekiame šilta su grietine ir žalumynais.

Pomidorų sriuba su panyru

Labai skani sriuba vos per 15 minučių. Dvejojau, dvejojau, nes tiesiog virti pomidorai neatrodė man skaniai, čia kaip pomidorų padažą valgyti šaukštais. Bet nusprendžiau pabandyti, o ypač, kai dabar galima turgelyje pas ūkininkus nupirkti skanių, kvapnių pomidorų. Nenusivyliau. Greiti, lengvi ir labai skanūs pietus. 

Atsispausdinti receptą
Pomidorų sriuba su panyru