Žiedinių kopūstų troškinys su žirneliais

Troškiniai man  niekad neatsibos. Kas gali būti geriau pietums darganotą dieną?

Atsispausdinti receptą
Žiedinių kopūstų troškinys su žirneliais
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Žiedinį kopūstą supjaustome smulkesniais žiedynais.
  2. Supjaustome papriką ir pomidorus.
  3. Sukapojame petražoles.
  4. Gilioje keptuvėje ar puode įkaitiname 2-3 v.š. aliejaus ir beriame garstyčių sėklas (uždengiame dangčių, nes pradės šokinėti po visą virtuvę). Kai garstyčių sėklos nustos spragsėti, dedame smulkiai supjaustytą imbierą ir maišant kepame 30 sekundžių. Beriame maltus prieskonius ir maišant kepame kelias sekundes.
  5. Į keptuvę dedame žiedinį kopūstą ir maišant kepame 10 minučių.
  6. Beriame žirnelius, pomidorus ir papriką. Pagardiname druska, permaišome, įpilame šiek tiek vandens, uždengiame dangčiu ir troškiname 15-20 min. (arba kol kopūstai suminkštės). Troškinimo pabaigoje pagardiname petražolėmis.
  7. Troškinį tiekiame šilta. Man skaniausia su ryžiais

Agurkų ir špinatų kokteilis

Atsispausdinti receptą
Agurkų ir špinatų kokteilis
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Įdėdame visus produktus į virtuvinį kombainą (žalumynus aš dedu ant viršaus), įpilame vandens (pilu iki žalumynų) ir susmulkiname iki vientisos masės.

Spindulinių pupuolių sriuba su pomidorais

Vos du ingredientai, prieskoniai ir tobula sriuba ant stalo! Tai yra nekaloringa ir lengva sriuba – gerai suvirusios pupuolės yra labai maistingos ir lengvai virškinamos.

Atsispausdinti receptą
Spindulinių pupuolių sriuba su pomidorais
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Į puodą pilame vandenį, dedame gerai nuplautas pupuoles, užverdame ir verdame ant mažos ugnies 40-50 minučių.
  2. Pomidorus dedame į dubenį, užpilame karštu vandeniu. Šiek tiek palaukiame, nulupame odeles ir supjaustome nedideliais kubeliais.
  3. Baigiant virti pupuolėms paruošiame prieskonius. Ant vidutinės ugnies įkaitiname keptuvę, dedame 1 v.š. ghi, beriame kumino sėklas ir maišant kepame 1-2 minutes. Beriame ciberžolę, asafetidą ir maišant kepiname kelias sekundes. Dedame imbierą, pjaustytus pomidorus ir troškiname 5 minutes. Prieskonių mišinį dedame į sriubą, pagardiname druska ir permaišome. Verdame dar 5 minutes.
  4. Į sriubą beriame sukapotas petražoles, permaišome ir nukeliame nuo ugnies.

Sklindžiai su panyru ir žirneliais

Atsispausdinti receptą
Sklindžiai su panyru ir žirneliais
Patiekalas Blynai, blyneliai
Virtuvė Vegetariška
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Blynai, blyneliai
Virtuvė Vegetariška
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Žirnelius beriame į verdantį vandenį ir verdame 2 minutes.
  2. Panyrą sutarkuojama stambia tarka.
  3. Į dubenį beriame miltus, prieskonius, kepimo miltelius, druska ir gerai permaišome.
  4. Į miltų mišinį pilame pieną, dedame grietinę ir užmaišome tešlą.
  5. Į tešlą dedame panyrą, atvėsusius žirnelius ir permaišome.
  6. Keptuvę įkaitiname ant vidutinės ugnies, dedame 1 v.š. ghi. Šaukštu dedame tešlą ir sklindžius apkepame iš abiejų pusių iki gražios auksinės spalvos.

Žalumynų kokteilis

Žalumynai – tai ne tik prieskoniai ir patiekalų papuošimui naudojami augalai, bet ir organizmui būtinų naudingų medžiagų šaltinis.

Atsispausdinti receptą
Žalumynų kokteilis
Instructions
  1. Įdedame visus produktus į virtuvinį kombainą (žalumynus aš dedu ant viršaus), įpilame vandens (pilu iki žalumynų) ir susmulkiname iki vientisos masės.

Garstyčių sviestas

Turbūt esate gaminę šokoladinį sviestą, sviestą su žalumynais ar česnakais. Šiandien siūlau jums pabandyti garstyčių sviestą. Toks sviestas tinka prie keptų bulvyčių, grill patiekalų ar ant sumuštinio. Šaldymo kameroje galima laikyti iki 2 mėnesių.

Atsispausdinti receptą
Garstyčių sviestas
Patiekalas Padažai, Užkandžiai
Virtuvė Vegetariška
Servings
Ingredients
Patiekalas Padažai, Užkandžiai
Virtuvė Vegetariška
Servings
Ingredients
Instructions
  1. Permaišome visus ingredientus ir tiekiame.