Burokėlių sriuba su džiovintomis slyvomis

Neįprasta, bet labai gardi burokėlių sriuba su prieskoniais.

Atsispausdinti receptą
Burokėlių sriuba su džiovintomis slyvomis
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Burokėlį ir morką sutarkuojame stambia tarka arba supjaustome juostelėmis.
  2. Bulvę ir pomidorą supjaustome kubeliais.
  3. Kopūstus supjaustome plonomis juostelėmis.
  4. Puode įkaitiname 2 v.š. aliejaus, beriame garstyčių sėklas ir uždengiame dangčiu. Kai sėklos nustos spragsėti, beriame kitus prieskonius (išskyrus Garam Masalą) ir maišant kepame 30 sekundžių.
  5. Dedame burokėlius ir morką ir maišant kepame 5 minutes. Dedame pomidorą ir kepame dar 5 minutes. Baigus kepti apšlakstome citrinos sultimis ir permaišome.
  6. Dedame bulves, kopūstus ir užpilame sultiniu. Užverdame ir verdame ant mažos ugnies 25 minutes. Likus 5 minutėm dedame slyvas, pagardiname Garam Masala, druska ir pipirais.
Recipe Notes
  1. Jei patiekale nepatinka prieskonių sėklos, galite juos susmulkinti ir kepti apie 5 sekundes.

Pyragėliai su baklažanais, špinatais ir panyru

Tai tokie savotiški pyragėliai su siurprizu. Šis įdaras yra fantastiškai skanus, iš karto net neeina suprasti kas jame. Jau kepiau su juo pyragą, dariau sumuštinius. Skanu! Tiktu su makaronais, grikiais ar bulvėmis. 

Atsispausdinti receptą
Pyragėliai su baklažanais, špinatais ir panyru
Patiekalas Kepiniai
Virtuvė Vegetariška
Servings
vnt.
Ingredients
Patiekalas Kepiniai
Virtuvė Vegetariška
Servings
vnt.
Ingredients
Instructions
  1. Supjaustome baklažaną.
  2. Apibarstome druska, sudedame į dubenį ir paliekame 10-15 minučių.
  3. Špinatus nuplauname, nusausiname ir supjaustome.
  4. Panyrą supjaustome kubeliais. Galima sutarkuoti stambia tarka.
  5. Baklažanus nuplauname, nusausiname ir supjaustome kubeliais.
  6. Keptuvėje įkaitiname 2 v.š. ghi arba aliejaus, beriame ožragės sėklas ir maišant kepame kelias sekundes. Dedame baklažanus ir maišant kepame 5 minutes.
  7. Dedame špinatus, panyrą, pagardiname druska, asafetida ir maišant kepame 5 minutes
  8. Įpilame grietinėlę, permaišome ir ant mažos ugnies troškiname 5 minutes.
  9. Nukeliame nuo ugnies ir atvėsiname.
  10. Į didelį dubenį beriame miltus, druską, cukrų ir permaišome.
  11. Į miltų mišinį įtarkuojame sviestą, triname rankomis kol susidarys trupiniais.
  12. Supilame jogurtą ir užmaišome minkštą, elastingą tešlą. Tešlą suvyniojame į maisto plėvelę ir dedame į šaldytuvą 30 min.
  13. Tešlą padaliname per pusę. Vieną supjaustome į 8 dalis, o kitą dedame atgal į šaldytuvą.
  14. Iš kiekvieno gabalėlio iškočiojame ar suformuojate rankomis paplotėlį. Į vidurį dedame 1 v.š. įdaro.
  15. Užspaudžiame kraštelius, suformuojame pyragėlį ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  16. Pyragėlius aptepame pienu.
  17. Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.

Pyragėliai su daržovėmis

Pietums pagaminau daržovių sultinį ir iškepiau pyragėlių. Pietūs buvo fantastiški. Tešla yra nuostabi, su ja labai lengva dirbti (vengiu tokių, kurios limpa prie rankų, sunkiai formuojasi ir pan.) ir skani. Tai skaniausi kada nors ragauti pyragėliai.

Atsispausdinti receptą
Pyragėliai su daržovėmis
Patiekalas Kepiniai
Virtuvė Vegetariška
Servings
vnt.
Ingredients
Patiekalas Kepiniai
Virtuvė Vegetariška
Servings
vnt.
Ingredients
Instructions
  1. Žiedinį kopūstą sutarkuojame stambia tarka.
  2. Bulves supjaustome nedideliais kubeliais.
  3. Žirnelius supjaustome į 3-4 dalis.
  4. Nedideliame puode užverdame vandenį, beriame žirnelius ir verdame 3-5 minutes. Nukošiame ir atidedame.
  5. Smulkiai supjaustome imbierą.
  6. Paruošiame kitus prieskonius.
  7. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname 2 v.š. ghi arba aliejaus.
  8. Kai sviestas gerai įkais, beriame kumino ir ožragės sėklas. Maišant kepame 1 minutę.
  9. Beriame imbierą, maltus prieskonius (išskyrus druską ir juoduosius pipirus), maišant kepame 5 sekundes. Dedame bulves, permaišome ir maišant kepame 3 minutes.
  10. Beriame kopūstus, permaišome ir kepame 5 minutes. Pilame 1/2 stiklinės vandens, pagardiname druska, pipirais ir troškiname ant silpnos ugnies 15-20 minučių. Retkarčiais permaišome ir stebime, kad neprisviltu.
  11. Dedame žirnelius, permaišome ir nukeliame nuo ugnies.
  12. Į didelį dubenį beriame miltus, druską, cukrų ir permaišome.
  13. Į miltų mišinį įtarkuojame sviestą, triname rankomis kol susidarys trupiniais.
  14. Supilame jogurtą ir užmaišome minkštą. elastingą tešlą. Tešlą suvyniojame į maisto plėvelę ir dedame į šaldytuvą 30 min
  15. Tešlą padaliname per pusę. Vieną supjaustome į 8 dalis, o kitą dedame atgal į šaldytuvą.
  16. Iš kiekvieno gabalėlio iškočiojame ar suformuojate rankomis paplotėlį. Į vidurį dedame 1 v.š. įdaro.
  17. Užspaudžiame kraštelius, suformuojame pyragėlį ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Pyragėlius aptepame pienu.
  18. Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.

Troškinti kopūstai su žirneliais

Troškintais kopūstais jau nieko nenustebinsi, bet šie išsiskiria turtingu skoniu ir fantastišku aromatu. Panaudojau labai daug įvairių prieskonių, tik neišsigąskite, jie tikrai nuostabiai dera tarpusavyje. Galite juos valgyti vienus, su bulvėmis arba panaudoti pyragų ar pyragėlių įdarui. 

Atsispausdinti receptą
Troškinti kopūstai su žirneliais
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Kopūstus plonai supjaustome, morką sutarkuojame ar supjaustome šiaudeliais.
  2. Ant vidutinės ugnies įkaitiname keptuvę, pilame 2 v.š. aliejaus.
  3. Kai aliejus sušils, beriame kumino ir ožragės sėkla. Kai jos pradės tamsėti, dedame imbierą ir kitus maltus prieskonius (išskyrus druska ir pipirus). Permaišome.
  4. Dedame morkas ir maišant kepame 5 minutes.
  5. Beriame kopūstus, permaišome ir kepame dar 5 minutes.
  6. Įpilame vandens, beriame žirnelius, permaišome, uždengiame dangčiu ir troškiname ant silpnos ugnies 15-20 minučių.
  7. Pagardiname druska ir pipirais, permaišome ir troškiname dar 5-10 minučių.

Bengali tarkari

Bengali tarkari tai kvapnus ir labai skanus bengališkas daržovių troškinys. Galite naudoti bet kokias jūsų mėgstamiausias daržoves. Šį patiekalas tiekiamas su ryžiais arba duona.

Atsispausdinti receptą
Bengali tarkari
Patiekalas Antri patiekalai
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Antri patiekalai
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Paruošiame prieskonius.
  2. Supjaustome baklažanus.
  3. Apibarstome druska, sudedame į dubenį ir paliekame 10-15 minučių.
  4. Supjaustome šparagines pupeles į 2-3 dalis.
  5. Kubeliais supjaustome moliūgą.
  6. Baklažanus nuplauname ir supjaustome nedideliais kubeliais.
  7. Nulupame bulves ir supjaustome kubeliais.
  8. Keptuvėje arba puode įkaitiname 3 v.š. aliejaus arba ghi, beriame garstyčių sėklas ir uždengiame dangčiu. Kai garstyčių sėklos nustos spragsėti, suberiame kumino, pankolio ir ožragės sėklas, kario lapus ir maišant kepame apie 30 sekundžių, beriame asafetidą ir maišant kepame porą sekundžių.
  9. Beriame bulves, baklažanus ir maišant kepame 7-8 minutes.
  10. Beriame likusias daržoves ir maišant kepame dar 5 minutes.
  11. Daržoves užpilame verdančiu vandeniu arba sultinių, užverdame ir sumažiname ugnį. Pagardiname druska, cukrumi ir pipirais. Troškiname 10-15 minučių.
  12. Troškinį pagardiname citrinos sultimis ir atidengus troškiname dar apie 10 minučių arba kol padažas sutirštės.
  13. Pagardiname kapotais žalumynais, permaišome ir nukeliame nuo ugnies.

Žiediniai kopūstai pomidorų padaže

Šiais metais žiediniai kopūstai yra mano mėgstamiausia daržovė. Tai nedaugžodžiausiu ir pasidalinsiu nuostabaus, kvapnaus daržovių troškinio receptu. Ypatingos tekstūros padažui suteikia anakardžių riešutai.

Atsispausdinti receptą
Troškinti žiediniai kopūstai pomidorų padaže
Patiekalas Antri patiekalai
Virtuvė Ajurvedinė
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Antri patiekalai
Virtuvė Ajurvedinė
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Nuo pomidorų nuimame odelę ir supjaustome kubeliais.
  2. Smulkiai supjaustome imbierą. Nuplauname riešutus.
  3. Keptuvėje įkaitiname 1 v.š. aliejaus, beriame pomidorus, riešutus ir maišant kepame kol pomidorai suminkštės. Paruoštus pomidorus susmulkiname iki vientisos masės.
  4. Žiedinį kopūstą supjaustome.
  5. Smulkiais kubeliais supjaustome morką ir bulvę. Papriką supjaustome juostelėmis.
  6. Keptuvėje įkaitiname 2 v.š. aliejaus. Dedame lauro lapą, cinamono lazdelę ir maišant kepame ant silpnos ugnies apie 30 sekundžių. Beriame maltus prieskonius (ciberžolę, kalendrą, kuminą bei asafetidą) ir maišant kepame kelias sekundes.
  7. Į keptuvę pilame paruoštą pomidorų padažą, pagardiname druska ir maišant kepame apie 1 min.
  8. Pilame jogurtą ir gerai permaišome.
  9. Beriame daržoves ir permaišome.
  10. Įpilame 1-2 stiklines vandens ir permaišome. Užverdame ir troškiname ant silpnos ugnies 20 min.
  11. Likus 5 min. iki gaminimo pabaigos pagardiname Garam Masala, čili, ožragės lapeliais (patrinkite tarp pirštų) ir žalumynais.
  12. Tiekiame šiltą. Papildomai prie šio troškinio galima išvirti ryžių arba iškepti paplotėlių.

Pomidorų čatnis

Šis čatnis labai panašus į pomidorų padažą, tik žymiai skanesnis. Tiks picoms, troškiniams, sriuboms, makaronams. Mes valgėm su indiškais paploteliais įdarytais žiediniais kopūstais.

Yra sakoma, kad čatnis yra toks aštrus, kad vos gali jį valgyti ir toks saldus, kad negali jo nevalgyti.

Atsispausdinti receptą
Pomidorų čiatnis
Patiekalas Padažai
Servings
Ingredients
Patiekalas Padažai
Servings
Ingredients
Instructions
  1. Paruošiame ingredientus.
  2. Smulkiai supjaustome pomidorus.
  3. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname aliejų. Beriame Urad dalą, Chaną dalą, ožragės sėklas ir maišant kepame 3-5 min.
  4. Į keptuvę dedame pomidorus,smulkiai supjaustytą imbierą ir maišant troškiname 10 minučių.
  5. Beriame likusius prieskonius, druską bei cukrų ir gerai permaišome.
  6. Šiek tiek atvėsusi padažą sutriname maisto smulkintuvu iki vientisos masės.
  7. Tiekiame prie įvairių kepsnelių, keptų bulvių, makaronų ar ryžių.

Burokėlių dalas

arba tiesiog burokėlių sriuba su lęšiais. Paprasta, soti ir labai skani sriuba. Burokėlius labai gerai įtraukti į savo mitybą žiemą, nes jie puikiai šildo organizmą.

Atsispausdinti receptą
Burokėlių dalas
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Į puodą pilame vandenį, užverdame, beriame lęšius ir dedame lauro lapus. kai užvirs, sumažiname ugnį.
  2. Morką ir burokėlį atskirai sutarkuojame stambią tarką.
  3. Keptuvėje įkaitiname 1 v.š. aliejaus ir beriame garstyčių sėklas. Uždengiame keptuvę ir laukiame kol nustos spragsėti. Beriame maltus prieskonius, pakepiname 5 sekundes ir dedame morkas. Maišant kepame 5 minutes. Dedame burokėlį ir kepame dar 5 minutes.
  4. Keptas daržoves dedame į puodą. Pagardiname druska ir pipirais. Verdame kol lęšiai suminkštės.
  5. Tiekiame šiltą su grietine.
Recipe Notes
  1. Lęšius būtina pamirkyti bent 15-30 min.