Dalo sriuba su žiediniais kopūstais

Dalas yra džiovinti ir skaldyti nuimta odele ankštiniai (lęšiai, žirniai arba įvairios pupelių rūšys). Ankštiniai yra vienas svarbiausių baltymų šaltinių vegetarinėje mityboje, todėl juos labai naudinga įtraukti į savo racioną. O ši sriuba nors ir paprasta, tačiau labai skani ir soti.

Atsispausdinti receptą
Dalo sriuba su žiediniais kopūstais
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Perplauname mung dalą.
  2. Į puodą įpilame 1,5 sultinio arba vandens, dedame sviestą, lauro lapus ir pipirus. Užverdame.
  3. Beriame dalą, užverdame. Sumažiname ugnį ir verdame apie 40 minučių (nepamirštame periodiškai nuiminėti susidariusias putas).
  4. Bulves supjaustome kubeliais. Žiedinius kopūstus susmulkinam į mažesnius žiedynus.
  5. Daržoves beriame į puodą ir verdame 15 minučių.
  6. Beriame prieskonius, pagardiname druska, pipirais ir verdame dar 5 minutes.
Recipe Notes
  1. Ši sriuba tinka ypač Vata došos atstovui. Gaminant Kapha arba Pita došai, sumažinkite ghi/sviesto kiekį.
  2. Mung dalą reikia pamirkyti bent 4 valandas (galima palikti nakčiai).
  3. Būtinai pagardinkite sriubą juodaisiai pipirais, jie padidina kurkumino pasisavinimą.

Vyšnių ir apelsinų kompotas

Atsispausdinti receptą
Vyšnių ir apelsinų kompotas
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Į užvirusį vandenį beriame vyšnias, gvazdikėlius, pipirus ir cinamoną, užverdame ir verdame 10 minučių.
  2. Dedame skiltelėmis supjaustytą 1/2 apelsino, pagardiname cukrumi, užverdame ir verdame 5 minutes.
  3. Išjungiame ir palaikome 5-10 minučių.
  4. Kompotą nukošiame, išpilstome ir mėgaujamės.

Karštas šokoladas su prieskoniais

Kas galėtu atsisakyti puodelio kvapnaus, skanaus, aromatingo karšto šokolado…

Atsispausdinti receptą
Karštas šokoladas su prieskoniais
Servings
asm.
Servings
asm.
Instructions
  1. Pilame pieną į nedidelį puodą, dedame prieskonius ir užverdame.
  2. Į dubenį pilame grietinėlę, šokoladą ir ištirpiname vandens vonelėje.
  3. Išimame iš pieno prieskonius.
  4. Į pieną pilame šokoladą ir užverdame.
  5. Išpilstome ir mėgaujamės.

Vegetariškas kebabas

Kai oras toks nuostabus, reikia praleisti kuo daugiau laiko lauke. Juk gamta pripildo mus energijos, gydo, nes mes visi esame gamtos dalelės!
O pietums rekomenduoju pagaminti šiuos fantastiškus vegetariškus kebabus. Gaminu tik antrą kartą. Prieš daug metų bandžiau daryti orkaitėje, aišku nesulyginti su kebabias keptais lauke ant laužo.

Atsispausdinti receptą
Vegetariškas kebabas
Servings
vnt.
Servings
vnt.
Instructions
  1. Užverdame vandenį, dedame pipirus, lauro lapus, pagardiname druska bei 2 v.š. sojos padažo ir beriame sojos kubelius. Verdame 10-15 min. Nuimame nuo ugnies ir paliekame 30 min.
  2. Paruošiame marinatą. Į dubenį dedame pomidorų padažą, pilame klevų sirupą, 1 v.š. sojos padažo, citrinos sultys, pagardiname prieskoniais ir gerai permaišome.
  3. Nukošiame sojos gabaliukus. Kai šiek tiek atvės, atsargiai nuspaudžiame skystį, beriame į dubenį, kiekvieną gabaliuką perplėšiame per pusę (nebūtinai). Dedame paruoštą padažą ir permaišome. Paliekame marinuotis kelioms valandoms. Galite palikti ir per naktį.
  4. Plonomis juostelėmis supjaustome pekino kopūstą.
  5. Supjaustome pomidorus ir agurkus.
  6. Sūrį sutarkuojame stambia tarka.
  7. Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus, dedame sojų gabaliukus ir maišant kepame 5 minutes.
  8. Ant gabaliuko folijos dedame tortiliją, į vidurį - 2-3 v.š. sojų "mėsos".
  9. Soją apibarstome sūriu, dedame kopūstą, pomidorus, agurkus ir pagardiname padažu ir suvyniojame į foliją.
  10. Kebabus dedame ant grotelių ir prispaudžiame (preso neturiu, tai vyras greitai padarė iš to ką rado po ranka).
  11. Apkepame iš abiejų pusių po 3 minutes. Po to kebabus išvyniojau, nes norėjau, kad apskrustu.
  12. Tiekiame šiltus.

Prieskonių mišinys kepiniams ir saldumynams

Šie prieskoniai puikiai tinka įvairiems pyragams, keksiukams, sausainiams ar meduoliams. Suteikia jiems puikų skonį bei aromatą. Namai pasakiškai pakvimpa Kalėdomis sužadindami nuostabius, šiltus vaikystės prisiminimus 🙂

Puikiai tinka ir daržovėms, ypač patiekalams su moliūgais. 

Atsispausdinti receptą
Prieskonių mišinys kepiniams ir saldumynams
Servings
Ingredients
Servings
Ingredients
Instructions
  1. Jei turite nemaltų prieskonių, susmulkinkite (bus dar kvapniau).
  2. Suberkite visus ingredientus į indelį ir gerai sumaišykite.