Lęšių-ryžių kukuliai pomidorų padaže

Kukuliai tobulame pomidorų padaže. Paprasta, sveika ir labai skanu.

Atsispausdinti receptą
Lęšių-ryžių kukuliai pomidorų padaže
Servings
vnt.
Ingredients
Padažas
Servings
vnt.
Ingredients
Padažas
Instructions
  1. Ryžius išverdame ir šiek tiek atvėsiname.
  2. Lęšius susmulkiname (ne būtinai iki vientisos masės. Jei liks gabaliukai, nieko baisaus).
  3. Į dubenį dedame ryžius, lęšius, beriame dribsnius, krakmolą pagardiname prieskoniais, druska ir gerai permaišome.
  4. Drėgnomis rankomis suformuojame kukulius ir dedame į kepimo indą ištepta aliejumi.
  5. Kukulius kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.
  6. Kol virė ryžiai ir kepė kukuliai pagaminau pomidorų padažą. Pomidorus nuplauname, dedame į didelį dubenį ir užpilame verdančiu vandeniu. Nulupame nuo pomidorų odeles ir susmulkiname.
  7. Keptuvėje įkaitiname 2 v.š. ghi arba aliejaus ir beriame garstyčių sėklas. Kai sėklos nustos spragsėti, beriame kitus maltus prieskonius ir maišant kepiname 5 sekundes. Pilame pomidorų tyrę, išrūgas, pagardiname druska, pipirais,dedame lauro lapą, smulkiai pjaustytą imbierą, užverdame ir ant mažos ugnies troškiname apie 10 minučių. Retkarčiais pamaišome.
  8. Į pomidorų padažą dedame kukulius ir troškiname dar 10 minučių. Kadangi kukuliai bus panardinti ne pilnai, apliejame juos padažu kelis kartus.
Recipe Notes
  1. Stiklinė 250 ml
  2. Lęšius reikia pamirkyti 3-4 val. (galima per naktį)

Žiedinių kopūstų troškinys su žirneliais

Troškiniai man  niekad neatsibos. Kas gali būti geriau pietums darganotą dieną?

Atsispausdinti receptą
Žiedinių kopūstų troškinys su žirneliais
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Žiedinį kopūstą supjaustome smulkesniais žiedynais.
  2. Supjaustome papriką ir pomidorus.
  3. Sukapojame petražoles.
  4. Gilioje keptuvėje ar puode įkaitiname 2-3 v.š. aliejaus ir beriame garstyčių sėklas (uždengiame dangčių, nes pradės šokinėti po visą virtuvę). Kai garstyčių sėklos nustos spragsėti, dedame smulkiai supjaustytą imbierą ir maišant kepame 30 sekundžių. Beriame maltus prieskonius ir maišant kepame kelias sekundes.
  5. Į keptuvę dedame žiedinį kopūstą ir maišant kepame 10 minučių.
  6. Beriame žirnelius, pomidorus ir papriką. Pagardiname druska, permaišome, įpilame šiek tiek vandens, uždengiame dangčiu ir troškiname 15-20 min. (arba kol kopūstai suminkštės). Troškinimo pabaigoje pagardiname petražolėmis.
  7. Troškinį tiekiame šilta. Man skaniausia su ryžiais

Burokėlių sriuba su džiovintomis slyvomis

Neįprasta, bet labai gardi burokėlių sriuba su prieskoniais.

Atsispausdinti receptą
Burokėlių sriuba su džiovintomis slyvomis
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Burokėlį ir morką sutarkuojame stambia tarka arba supjaustome juostelėmis.
  2. Bulvę ir pomidorą supjaustome kubeliais.
  3. Kopūstus supjaustome plonomis juostelėmis.
  4. Puode įkaitiname 2 v.š. aliejaus, beriame garstyčių sėklas ir uždengiame dangčiu. Kai sėklos nustos spragsėti, beriame kitus prieskonius (išskyrus Garam Masalą) ir maišant kepame 30 sekundžių.
  5. Dedame burokėlius ir morką ir maišant kepame 5 minutes. Dedame pomidorą ir kepame dar 5 minutes. Baigus kepti apšlakstome citrinos sultimis ir permaišome.
  6. Dedame bulves, kopūstus ir užpilame sultiniu. Užverdame ir verdame ant mažos ugnies 25 minutes. Likus 5 minutėm dedame slyvas, pagardiname Garam Masala, druska ir pipirais.
Recipe Notes
  1. Jei patiekale nepatinka prieskonių sėklos, galite juos susmulkinti ir kepti apie 5 sekundes.

Spindulinių pupuolių sriuba su pomidorais

Vos du ingredientai, prieskoniai ir tobula sriuba ant stalo! Tai yra nekaloringa ir lengva sriuba – gerai suvirusios pupuolės yra labai maistingos ir lengvai virškinamos.

Atsispausdinti receptą
Spindulinių pupuolių sriuba su pomidorais
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Į puodą pilame vandenį, dedame gerai nuplautas pupuoles, užverdame ir verdame ant mažos ugnies 40-50 minučių.
  2. Pomidorus dedame į dubenį, užpilame karštu vandeniu. Šiek tiek palaukiame, nulupame odeles ir supjaustome nedideliais kubeliais.
  3. Baigiant virti pupuolėms paruošiame prieskonius. Ant vidutinės ugnies įkaitiname keptuvę, dedame 1 v.š. ghi, beriame kumino sėklas ir maišant kepame 1-2 minutes. Beriame ciberžolę, asafetidą ir maišant kepiname kelias sekundes. Dedame imbierą, pjaustytus pomidorus ir troškiname 5 minutes. Prieskonių mišinį dedame į sriubą, pagardiname druska ir permaišome. Verdame dar 5 minutes.
  4. Į sriubą beriame sukapotas petražoles, permaišome ir nukeliame nuo ugnies.

Žiedinių kopūstų sriuba su avinžirniais

Skani, kvapni, šiek tiek aštri sriuba. Kitą dieną sutriniau sriubą maisto smulkintuvu, tą pati sriuba pateikta kitaip ir jau kitas patiekalas. Be to trinti ankštiniai lengviau virškinami ir mažiau sukelia nemalonių pojūčių.

Atsispausdinti receptą
Žiedinių kopūstų sriuba su avinžirniais
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Smulkiai supjaustome čilį.
  2. Žiedinius kopūstus susmulkinam į mažesnius žiedynus.
  3. Bulves supjaustome kubeliais.
  4. Puode įkaitiname 1 v.š. aliejaus. Dedame čilį, kuminą, asafetidą ir kepame 20 sekundžių.
  5. Į puodą pilame sultinį, dedame bulves, užverdame ir uždengus verdame 20 minučių.
  6. Dedame žiedinius kopūstus, kario miltelius, pomidorus ir verdame kol kopūstai suminkštės.
  7. Beriame virtus arba konservuotus avinžirnius ir verdame dar 5 minutes.
Recipe Notes
  1. Avinžirnius būtina pamirkyti per naktį. Arba galite pakeisti konservuotais, užteks 1 skardinės.
  2. Sriubą galite sutrinti maisto smulkintuvu. Sutrinus reikia užvirinti ir tik tada teikti.

Khičdi (arba khičari, khičuri, kitchari)

Labai skanus ir maistingas valgis, suteikiantis organizmui jėgų ir tvirtumo.

Khičdi – puikiai subalansuotas patiekalas ne tik Ajurvedos požiūriu, bet ir iš šiuolaikinės dietologijos pozicijų, tai puikus baltymų šaltinis.👌 Šis tobulas patiekalas lengvai virškinamas, suteikia jėgų ir gyvybingumo, tuo pačiu metu maitina visus kūno audinius.

Khičdi – tai pagrindinis patiekalas organizmo valymo praktikų metu, naudojamas organizmo atsistatymui, valymui ir atjauninimui. Padeda detoksikacijos procesui.

Khičdi – vienintelis patiekalas ajurvedinėje mityboje, nesudarantis Amos (toksinų), o priešingai – padedantis juos šalinti. Taip pat šis patiekalas subalansuoja visas tris došas – Vatą, Pitą ir Kaphą.

Atsispausdinti receptą
Kichari
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Užverdame 1,5 l vandens, beriame nuplautus ryžius ir dalą. Sumažiname ugnį ir verdame apie 40 minučių arba kol vanduo susigers. Pasūdyti reikėtu po 10-15 min. virimo arba pabaigoje.
  2. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname 1 v.š. ghi, beriame garstyčių sėklas, uždengiame dangčių. Kai sėklos nustos spragsėti, beriame kuminą ir maišant kepame kelias sekundes. Dedame smulkiai supjaustytą imbierą ir beriame kitus prieskonius, maišant kepiname 5 sekundes.
  3. Likus 5 min. iki ryžių-dalo virimo pabaigos, dedame į puodą pakepintus prieskonius ir gerai permaišome. Galima pagardinti prieskoninėmis žolelėmis (krapais, petražolėmis, kalendra).
Recipe Notes
  1. Spindulines pupuoles pamirkyti 6 val. arba per naktį.

Raudonųjų lęšių ir ryžių sriuba

Gardi, kvapni, šildanti, soti, tačiau lengvai virškinama sriuba. Tokios sriubos karaliauja pas mus rudenį ir žiemą. Jokie šalčiai mums nebaisūs. 

Atsispausdinti receptą
Raudonųjų lęšių ir ryžių sriuba
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Paruošiame prieskonius.
  2. Ryžius ir lęšius gerai perplauname, dedame į puodą, pagardiname pipirais ir užpilame verdančiu sultiniu. Užverdame ir verdame ant silpnos ugnies 30-40 minučių (jei sriuba gaunasi per tiršta, įpilkite dar sultinio).
  3. Keptuvėje įkaitiname 2 v.š. aliejaus, dedame kario lapus, beriame prieskonius ir maišant kaitiname kelias sekundes. Keptuves turinį dedame į sriubą. Pagardiname citrinos sultimis, druska ir verdame dar 5 minutes
  4. Tiekiame šiltą. Galima pagardinti žalumynais ar grietine.
Recipe Notes
  1. *stiklinė 250 ml.

Roti su bulvėmis

Labai mėgstu indiškus paplotėlius. Paruošti paprasta, skonis nuostabus. Be mielių ir kitų kildinimo medžiagų. Viso grūdo miltai, bulvės ir prieskoniai. Tobula! Pagaminkite juos prie troškinio ar sriubos. Nenusivilsite!

Atsispausdinti receptą
Roti su bulvėmis
Patiekalas Kepiniai
Servings
vnt.
Ingredients
Patiekalas Kepiniai
Servings
vnt.
Ingredients
Instructions
  1. Miltus permaišome su 1/2 a.š. druskos, po trupučiuką pilame vandenį ir užmaišome tešlą.
  2. Tešlą įsukame į plėvelę, uždengiame rankšluosčiu ir atidėdame 30 min. – 2 val.
  3. Bulves nulupame ir išverdame.
  4. Įkaitiname keptuvę, beriame kumino sėklas ir apkepiname apie 30 sekundžių.
  5. Į grūstuvę beriame kuminą, juoduosius pipirus, druska ir sutriname.
  6. Bulves sutriname šakute, beriame prieskonius.
  7. Ir gerai permaišome.
  8. Tešlą padaliname į 10 dalių.
  9. Suformuojame rutuliuką, suplojame. Surenkame nuo kraštų. Gerai užspaudžiame. Suplojame vėl. Taip padarome ir su likusiais tešlos gabaliukais.
  10. Iš tešlos iškočiojame nedidelį paplotėlį ir dedame įdarą (jei reikia, tešlos gabaliuką apibarstykite miltais).
  11. Užspaudžiame.
  12. Ir paliekame 10 min. (būtent per tas 10 minučių įvyksta kažkoks stebuklas ir kočiojant įdaras nepabėga).
  13. Ant miltais pabarstyto paviršiaus, neskubant, lengvai spaudžiant kočėlu, iškočiojame ploną paplotėlį.
  14. Ant vidutinės ugnies įkaitiname keptuvę, dedame paplotėlį.
  15. Kai viršus išdžiūs, apverčiame ir aptepame sviestu arba ghi (paplotėlius galite apversti kelis kartus kepant, kol pasidengs gražiomis rudomis dėmėmis).
  16. Paplotėlį nukeliame ir aptepame kitą jo pusę sviestu arba ghi. Keptuvę nuvalome popieriniu rankšluosčiu ir kepame kitą.
  17. Tiekiame šiltus.

Matar Panir

Matar panir arba žaliųjų žirnelių ir skrudinto saldaus pieno sūrio troškinys. Tai yra fantastiškai skanus, kvapnus ir šildantis patiekalas. 

Atsispausdinti receptą
Matar Panir
Patiekalas Antri patiekalai
Virtuvė Vegetariška
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Antri patiekalai
Virtuvė Vegetariška
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Paruošiame prieskonius.
  2. Pomidorus dedame į dubenį, užpilame karštu vandeniu. Šiek tiek palaukiame, nulupame odeles ir supjaustome nedideliais kubeliais.
  3. Smulkiai supjaustome imbierą.
  4. Puode ar gilioje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname 1 v.š. aliejaus arba ghi. Beriame garstyčių sėklas, uždengiame dangčiu. Kai garstyčių sėklos nustos spragsėti, dedame imbierą ir čili pipirą, maišant kepame 10-15 sekundžių. Beriame maltus prieskonius (išskyrus Garam masalą), cukrų, sudedame pomidorus, permaišome ir troškiname ant mažos ugnies 15 minučių (retkarčiais pamaišome).
  5. Supjaustome panyrą nedideliais kubeliais.
  6. Keptuvėje įkaitiname 2 v.š. aliejaus arba ghi, dedame panyrą ir kepame kol gražiai apskrus. Išgriebiame ir dedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.
  7. Į pomidorų troškinį supilame vandenį, sultinį arba išrūgas, beriame žirnelius, užverdame ir verdame ant mažos ugnies 5 minutes.
  8. Troškinį pagardiname druska, pipirais, Garam masala prieskoniais, pomidorų pasta ir permaišome.
  9. Dedame skrudintą panyrą, atsargiai permaišome ir troškiname 5 minutes

Kvietinių kruopų kičris

Paprastai kičris (Kichari) ruošiamas su ryžiais ir mung dalu. Bet ir su kvietinėmis kruopomis šis patiekalas yra ne mažiau skanus. 

Atsispausdinti receptą
Kvietinių kruopų kičris
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Nuo pomidoro nulupame odelę ir smulkiai supjaustome.
  2. Morką supjaustome kubeliais.
  3. Imbierą smulkiai supjaustome arba sutarkuojame.
  4. Ant vidutinės ugnies keptuvėje įkaitiname 1 a.š. ghi arba aliejaus, beriame nuvarvintas kvietines kruopas ir maišant kepame 2-3 min. Atidėdame į šalį.
  5. Puode įkaitiname 1 a.š. ghi arba aliejaus, beriame kumino sėklas ir maišant kepame apie 1 min. Dedame imbierą ir maišant kepame dar apie 1 min.
  6. Dedame pomidorą ir maišant kepame kol suminkštės.
  7. Beriame maltus prieskonius (ciberžolę, asafetidą, čilį), žirnelius, morką, pagardiname druska ir maišant kepame porą minučių.
  8. Dedame mung dalą ir maišant kepame 1 minute.
  9. Beriame kvietines kruopas, įpilame 2 stiklines vandens, užverdame ir verdame 30-40 min.
Recipe Notes
  1. Mung dalą reikia pamirkyti 2-4 val arba per naktį.
  2. Kvietines kruopas gerai nuplauti ir pamirkyti 10-15 min.

Pomidorų čatnis (aštrus padažas)

Šis čatnis labai panašus į pomidorų padažą, tik skanesnis. Yra sakoma, kad čatnis yra toks aštrus, kad vos gali jį valgyti ir toks saldus, kad negali jo nevalgyti.

Atsispausdinti receptą
Pomidorų čatnis (aštrus padažas)
Servings
Ingredients
Servings
Ingredients
Instructions
  1. Nuo pomidorų nulupame odelę ir sutriname su 4 v.š. vandens (aš panaudojau bulvių grūstuvą).
  2. Ant vidutinės ugnies puode įkaitiname ghi sviestą ir suberiame garstyčių sėklas. Uždengiame ir kepiname kol nustos spragsėti.
  3. Dedame gvazdikėlius, čilį, lauro lapus, kumino sėklas, cinamono lazdelę, kalendrą ir imbierą. Maišant kepame 1 minutę
  4. Dedame pomidorus, pagardiname druska ir asafetida, išmaišome. Verdame ant silpnos ugnies 30 minučių. Retkarčiais pamaišome.
  5. Beriame cukrų, permaišome, padidiname ugnį ir nuolat maišant verdame dar 5 minutes.
  6. Nukeliame nuo ugnies, išimame gvazdikėlius ir cinamono lazdelę.

Pyragėliai su daržovėmis

Pietums pagaminau daržovių sultinį ir iškepiau pyragėlių. Pietūs buvo fantastiški. Tešla yra nuostabi, su ja labai lengva dirbti (vengiu tokių, kurios limpa prie rankų, sunkiai formuojasi ir pan.) ir skani. Tai skaniausi kada nors ragauti pyragėliai.

Atsispausdinti receptą
Pyragėliai su daržovėmis
Patiekalas Kepiniai
Virtuvė Vegetariška
Servings
vnt.
Ingredients
Patiekalas Kepiniai
Virtuvė Vegetariška
Servings
vnt.
Ingredients
Instructions
  1. Žiedinį kopūstą sutarkuojame stambia tarka.
  2. Bulves supjaustome nedideliais kubeliais.
  3. Žirnelius supjaustome į 3-4 dalis.
  4. Nedideliame puode užverdame vandenį, beriame žirnelius ir verdame 3-5 minutes. Nukošiame ir atidedame.
  5. Smulkiai supjaustome imbierą.
  6. Paruošiame kitus prieskonius.
  7. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname 2 v.š. ghi arba aliejaus.
  8. Kai sviestas gerai įkais, beriame kumino ir ožragės sėklas. Maišant kepame 1 minutę.
  9. Beriame imbierą, maltus prieskonius (išskyrus druską ir juoduosius pipirus), maišant kepame 5 sekundes. Dedame bulves, permaišome ir maišant kepame 3 minutes.
  10. Beriame kopūstus, permaišome ir kepame 5 minutes. Pilame 1/2 stiklinės vandens, pagardiname druska, pipirais ir troškiname ant silpnos ugnies 15-20 minučių. Retkarčiais permaišome ir stebime, kad neprisviltu.
  11. Dedame žirnelius, permaišome ir nukeliame nuo ugnies.
  12. Į didelį dubenį beriame miltus, druską, cukrų ir permaišome.
  13. Į miltų mišinį įtarkuojame sviestą, triname rankomis kol susidarys trupiniais.
  14. Supilame jogurtą ir užmaišome minkštą. elastingą tešlą. Tešlą suvyniojame į maisto plėvelę ir dedame į šaldytuvą 30 min
  15. Tešlą padaliname per pusę. Vieną supjaustome į 8 dalis, o kitą dedame atgal į šaldytuvą.
  16. Iš kiekvieno gabalėlio iškočiojame ar suformuojate rankomis paplotėlį. Į vidurį dedame 1 v.š. įdaro.
  17. Užspaudžiame kraštelius, suformuojame pyragėlį ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Pyragėlius aptepame pienu.
  18. Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.

Avinžirnių miltų paplotėliai su špinatais

Šios paplotėlius gaminau prie pomidorinės žirnių sriubos. Vienintelis šių paplotėlių minusas, kad jie skanūs kol šilti. O pliusų tai tikrai daugiau. Jie be glitimo, gali pakeisti duoną valgant sriubą, puikus priedas prie salotų, tinka kaip užkandis su gaiviu padažu.

Atsispausdinti receptą
Avinžirnių miltų paplotėliai su špinatais
Servings
Ingredients
Servings
Ingredients
Instructions
  1. Beriame visus sausus ingredientus į dubenį.
  2. Pilame vandenį ir užmaišome tešlą. Tešlą paliekame 15 minučių kambario temperatūroje.
  3. Špinatus nuplauname ir supjaustome.
  4. Beriame špinatus į tešlą ir permaišome.
  5. Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus (šiuos paplotėlius galima kepti ir sausoje keptuvėje). Šaukštu dedame tešlą (vienam paplotėliui 2 v.š.) ir paplotėlius apkepame iš abiejų pusių.
  6. Tiekiame prie sriubos, salotų arba tiesiog valgome su kokių nors gaiviu padažu.

Bengališkas sabdžis

arba daržovės grietinėlės padaže. Šis troškinys yra pasakiškai skanus. Keičiant daržoves, gausite vis naują patiekalą. Šiam troškiniui daržoves ruošiamos atskirai. Jas galima kepti keptuvėje, orkaitėje arba paruošti garų puode, kaip jums labiau patinka. Tada belieka tik sumaišyti su padažu ir skanus patiekalas jau garuoja ant jūsų stalo. 

Atsispausdinti receptą
Bengališkas sabdžis
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Paruošiame daržoves: morką supjaustome griežinėliais, baklažanus – kubeliais, žiedinį kopūstą ir brokolius – žiedynėliais.
  2. Morkas dedame į kepimo indą, apšlakstome aliejumi, pagardiname druska. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.
  3. Baklažanus beriame į dubenį, gausiai apibarstome druska ir paliekame 15 minučių.
  4. Baklažanus gerai nuplauname, dedame į kepimo indą, apšlakstome aliejumi, pagardiname prieskonių mišinių „Garam masala“, permaišome ir kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.
  5. Įkaitiname keptuvę, pilame 1 v.š. aliejaus arba ghi, dedame žiedinius kopūstus, maišant kepame 5 minutes. Dedame brokolius ir kepame dar 5 minutes. Pilame 1/4 stiklinės karšto vandens, uždengiame ir troškiname 5 minutes.
  6. Panyrą supjaustome kubeliais ir apkepiname iš abiejų pusių.
  7. Sudedame paruoštas daržoves, panyrą į dubenį ir atidedame.
  8. Puode įkaitiname 1 v.š. aliejaus, beriame prieskonius ir kepiname 5 sekundes, pilame grietinėlę, dedame grietinę, pagardiname druska ir gerai permaišome. Padažą kaitiname iki užvirimo.
  9. Paruoštą padažą pilame ant daržovių ir atsargiai permaišome. Galima papildomai pagardinti žolelėmis (krapais, petražolėmis ar kt.).
  10. Tiekiame šilta su pasirinktu garnyru.

Moliūgų karis

Skanus, kvapnus, aštrus moliūgų troškinys. 

Atsispausdinti receptą
Moliūgų karis
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Moliūgą supjaustome kubeliais.
  2. Keptuvėje įkaitiname 2 v.š. aliejaus, beriame imbierą ir maišant kepame 1 minutes.
  3. Dedame supjaustytą čilį ir prieskonius. Maišant kepame 30 sek.
  4. Į keptuvę dedame moliūgą, permaišome ir kepame 1-2 minutes.
  5. Pilame kokosų pieną, vandenį, pagardiname druska ir užverdame ant didelės ugnies.
  6. Troškiname ant mažos ugnies uždengus dangčiu kol moliūgas suminkštės. (apie 10 min.).
  7. Tiekiame su ryžiais.

Troškinti kopūstai su žirneliais

Troškintais kopūstais jau nieko nenustebinsi, bet šie išsiskiria turtingu skoniu ir fantastišku aromatu. Panaudojau labai daug įvairių prieskonių, tik neišsigąskite, jie tikrai nuostabiai dera tarpusavyje. Galite juos valgyti vienus, su bulvėmis arba panaudoti pyragų ar pyragėlių įdarui. 

Atsispausdinti receptą
Troškinti kopūstai su žirneliais
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Kopūstus plonai supjaustome, morką sutarkuojame ar supjaustome šiaudeliais.
  2. Ant vidutinės ugnies įkaitiname keptuvę, pilame 2 v.š. aliejaus.
  3. Kai aliejus sušils, beriame kumino ir ožragės sėkla. Kai jos pradės tamsėti, dedame imbierą ir kitus maltus prieskonius (išskyrus druska ir pipirus). Permaišome.
  4. Dedame morkas ir maišant kepame 5 minutes.
  5. Beriame kopūstus, permaišome ir kepame dar 5 minutes.
  6. Įpilame vandens, beriame žirnelius, permaišome, uždengiame dangčiu ir troškiname ant silpnos ugnies 15-20 minučių.
  7. Pagardiname druska ir pipirais, permaišome ir troškiname dar 5-10 minučių.

Bengali tarkari

Bengali tarkari tai kvapnus ir labai skanus bengališkas daržovių troškinys. Galite naudoti bet kokias jūsų mėgstamiausias daržoves. Šį patiekalas tiekiamas su ryžiais arba duona.

Atsispausdinti receptą
Bengali tarkari
Patiekalas Antri patiekalai
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Antri patiekalai
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Paruošiame prieskonius.
  2. Supjaustome baklažanus.
  3. Apibarstome druska, sudedame į dubenį ir paliekame 10-15 minučių.
  4. Supjaustome šparagines pupeles į 2-3 dalis.