Lęšių-ryžių kukuliai pomidorų padaže

Kukuliai tobulame pomidorų padaže. Paprasta, sveika ir labai skanu.

Atsispausdinti receptą
Lęšių-ryžių kukuliai pomidorų padaže
Servings
vnt.
Ingredients
Padažas
Servings
vnt.
Ingredients
Padažas
Instructions
  1. Ryžius išverdame ir šiek tiek atvėsiname.
  2. Lęšius susmulkiname (ne būtinai iki vientisos masės. Jei liks gabaliukai, nieko baisaus).
  3. Į dubenį dedame ryžius, lęšius, beriame dribsnius, krakmolą pagardiname prieskoniais, druska ir gerai permaišome.
  4. Drėgnomis rankomis suformuojame kukulius ir dedame į kepimo indą ištepta aliejumi.
  5. Kukulius kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.
  6. Kol virė ryžiai ir kepė kukuliai pagaminau pomidorų padažą. Pomidorus nuplauname, dedame į didelį dubenį ir užpilame verdančiu vandeniu. Nulupame nuo pomidorų odeles ir susmulkiname.
  7. Keptuvėje įkaitiname 2 v.š. ghi arba aliejaus ir beriame garstyčių sėklas. Kai sėklos nustos spragsėti, beriame kitus maltus prieskonius ir maišant kepiname 5 sekundes. Pilame pomidorų tyrę, išrūgas, pagardiname druska, pipirais,dedame lauro lapą, smulkiai pjaustytą imbierą, užverdame ir ant mažos ugnies troškiname apie 10 minučių. Retkarčiais pamaišome.
  8. Į pomidorų padažą dedame kukulius ir troškiname dar 10 minučių. Kadangi kukuliai bus panardinti ne pilnai, apliejame juos padažu kelis kartus.
Recipe Notes
  1. Stiklinė 250 ml
  2. Lęšius reikia pamirkyti 3-4 val. (galima per naktį)

Žiedinių kopūstų troškinys su žirneliais

Troškiniai man  niekad neatsibos. Kas gali būti geriau pietums darganotą dieną?

Atsispausdinti receptą
Žiedinių kopūstų troškinys su žirneliais
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Žiedinį kopūstą supjaustome smulkesniais žiedynais.
  2. Supjaustome papriką ir pomidorus.
  3. Sukapojame petražoles.
  4. Gilioje keptuvėje ar puode įkaitiname 2-3 v.š. aliejaus ir beriame garstyčių sėklas (uždengiame dangčių, nes pradės šokinėti po visą virtuvę). Kai garstyčių sėklos nustos spragsėti, dedame smulkiai supjaustytą imbierą ir maišant kepame 30 sekundžių. Beriame maltus prieskonius ir maišant kepame kelias sekundes.
  5. Į keptuvę dedame žiedinį kopūstą ir maišant kepame 10 minučių.
  6. Beriame žirnelius, pomidorus ir papriką. Pagardiname druska, permaišome, įpilame šiek tiek vandens, uždengiame dangčiu ir troškiname 15-20 min. (arba kol kopūstai suminkštės). Troškinimo pabaigoje pagardiname petražolėmis.
  7. Troškinį tiekiame šilta. Man skaniausia su ryžiais

Burokėlių kepsneliai

Puikus kepsnelių receptas. Papildomai galite dėti kepintų morkų, pagardinti žalumynais. Miltus galima pakeisti bulvėmis. O ruošiant šventėms, pagardinti riešutais (prie burokėlių man labiausiai dera graikiniai riešutai). Kepsneliai skanūs ir šilti, ir šalti.

Atsispausdinti receptą
Burokėlių kepsneliai
Servings
vnt.
Ingredients
Servings
vnt.
Ingredients
Instructions
  1. Burokėlius sutarkuojame smulkia tarka, beriame avižinius dribsnius ir permaišome.
  2. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname aliejų, Beriame garstyčių sėklas ir uždengiame. Kai garstyčių sėklos nustos spragsėti, beriame maltus prieskonius (išskyrus cinamoną) ir kelias sekundes maišant pakepiname.
  3. Į burokėlių masę beriame miltus, dedame pakepintus prieskonius, pagardiname druska bei cinamonu ir gerai permaišome.
  4. Formuojame nedidelius kepsnelius ir dedame į kepimo formą. Galite dar apvolioti miltuose arba kviečių gemaluose
  5. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
  6. Tiekiame su pasirinktu padažu.

Baklažanų ir panyro sūrio troškinys

Pagaliau išmokau skaniai pagaminti baklažanus! Skanus, kvapnus ir šildantis troškinys.  Man skaniausias su ryžiais.

Atsispausdinti receptą
Baklažanų ir panyro sūrio troškinys
Patiekalas Antri patiekalai
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Antri patiekalai
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Baklažanus supjaustome, gausiai apibarstome druska ir paliekame 15-20 min.
  2. Gerai nuplauname, nusausiname, pagardiname kario prieskoniais, apšlakstome aliejumi ir gerai permaišome.
  3. Baklažanus kepame įkaitintoje iki 190 laipsnių orkaitėje 20 minučių arba keptuvėje (kepant orkaitėje mažiau prisigeria riebalų).
  4. Pomidorus smulkiai supjaustome arba sutriname.
  5. Dideliame puode įkaitiname 2 v.š. ghi arba aliejaus. Beriame garstyčių sėklas ir uždengiame. Kai garstyčių sėklos nustos spragsėti, dedame tarkuotą arba smulkiai supjaustytą imbierą ir čilį pipirą, maišant kepame apie 30 sekundžių. Beriame asafetidą, ciberžolę ir kalendrą, maišant kepame kelias sekundes. Dedame pjaustytus pomidorus, pagardinama cukrumi ir druska. Padažą troškiname ant vidutinės ugnies apie 15 minučių.
  6. Supjaustome sūrį.
  7. Kepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
  8. Į puodą su padažu beriame Garam Masalą, permaišome. Dedame keptus baklažanus ir sūrį, atsargiai permaišome ir troškiname dar 5 minutes.

Daržovių sriuba su aguonomis

Pasirodo aguonos tinka ne tik kepiniams ir pienui gaminti.

Atsispausdinti receptą
Daržovių sriuba su aguonomis
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Į puodą įpilame litrą vandens arba sultinio, beriame aguonas. Užverdame, sumažiname ugnį ir verdame.
  2. Stambia tarka sutarkuojame morką ir moliūgą.
  3. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname 2 v.š. aliejaus, beriame asafetidą, maltą kalendrą ir muskato riešutą, pakepiname 5 sekundes ir dedame sutarkuotas daržoves. Maišant kepame apie 10 minučių.
  4. Bulves supjaustome nedideliais kubeliais.
  5. Bulves ir keptas daržoves dedame į puodą. Pagardiname druska, pipirais, dedame lauro lapą. Verdame 20 minučių (nuo užvirimo momento).
  6. Tiekiame su grietine ir žalumynais.

Žirnių ir moliūgo sriuba

Soti, šildanti ir labai skani sriuba. Šioje sriuboje naudojami įvairūs prieskoniai, kurie gelbėja nuo pilvo pūtimo. Tačiau jei vis tik abejojate ar gaminti šią sriubą dėl nepageidaujamų pasekmių, galite ją sutrinti, tuomet ji taps žymiai lengvesnė virškinimui.

Atsispausdinti receptą
Žirnių ir moliūgo sriuba
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Žirnius gerai nuplauname, beriame į dubenį, užpilame vandeniu ir palaikome 3-4 val. (žirnius galima užmerkti ir iš vakaro).
  2. Išmirkytus žirnius, nuplauname ir dedame į puodą ir užpilame 1 l vandens arba sultinio. Užverdame ir verdame ant mažos ugnies 20 minučių. Verdant reikėtu nuiminėti susidariusias putas.
  3. Kol verda žirniai, kubeliais supjaustome moliūgą.
  4. Paruošiame prieskonius.
  5. Supjaustome čilį.
  6. Keptuvėje įkaitiname 1 v.š. aliejaus arba ghi, beriame garstyčių sėklas ir uždengiame dangčiu. Kai sėklos nustos spragsėti, dedame čili, beriame likusius prieskonius, maišant kepiname kelias sekundes ir nukeliame nuo ugnies.
  7. Į puodą dedame moliūgą, kepintus prieskoniu, pagardiname druska ir citrinos sultimis. Sriubą užverdame ir verdame ant mažos ugnies dar 20 minučių
  8. Tiekiant galite apibarstyti žalumynais, pagardinti grietine.

Kalendrų kokteilis

Jei mėgstate kalendrą, šis kokteilis jums. 
Kalendrą vadina kiniška petražole, ir Kinijoje ji iš tiesų labai populiari. Kalendroje ypač gausu vitamino C, P ir B grupės vitaminų. Ji gerina medžiagų apykaitą, kraujo sudėtį, gerina širdies veiklą, stiprina kraujagysles, mažina skausmą sergant gastritu, turint opų, padeda suvirškinti sunkų maistą, varo tulžį, šlapimą, turi antiseptinį poveikį, mažina nervingumą, dirglumą.

Atsispausdinti receptą
Kalendrų kokteilis
Servings
asm
Ingredients
Servings
asm
Ingredients
Instructions
  1. Įdedame visus produktus į virtuvinį kombainą, įpilame vandens, kad beveik apsemtu ir susmulkiname iki vientisos masės.

Trinta žirnių ir pomidorų sriuba

Ar žinojote, kad žirniai Senovės Indijoje ir Kinijoje buvo laikomi vaisingumo ir turto simboliu?
O dar kiek gėrio galima surasti žirniuose: vitamino C, A, PP, B grupės vitaminų, karotino, ląstelienos, gausu antioksidantų, kalio druskų, kalcio, fosforo ir geležies.

Atsispausdinti receptą
Trinta žirnių ir pomidorų sriuba
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Žirnius išverdame kaip nurodyta ant pakuotės (aš viriau apie 1 val.).
  2. Papriką supjaustome nedideliais kubeliais.
  3. Nuo pomidorų nuimame odelę ir smulkiai supjaustome arba sutriname maisto smulkintuvu.
  4. Puode, kuriame virsime sriuba, įkaitiname 1 v.š. aliejaus, beriame papriką ir maišant kepame 5 minutes.
  5. Beriame kalendrą, asafetidą ir kepame 10-15 sek.
  6. Dedame žirnius, pilame pomidorų tyrę ir sultinį. Pagardiname druska ir čili pipirais. Užverdame ir ant vidutinės ugnies verdame 15 minučių.
  7. Sriubą sutriname maisto smulkintuvu, pagardiname juodaisiais pipirais.
  8. Tiekiant pagardiname grietine ir apibarstome žalumynais.
Recipe Notes
  1. Žirnius būtina pamirkyti per naktį.
  2. Vietoje šviežių pomidorų galite naudoti konservuotus arba passatą.

Raudonųjų lęšių ir ryžių sriuba

Gardi, kvapni, šildanti, soti, tačiau lengvai virškinama sriuba. Tokios sriubos karaliauja pas mus rudenį ir žiemą. Jokie šalčiai mums nebaisūs. 

Atsispausdinti receptą
Raudonųjų lęšių ir ryžių sriuba
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Paruošiame prieskonius.
  2. Ryžius ir lęšius gerai perplauname, dedame į puodą, pagardiname pipirais ir užpilame verdančiu sultiniu. Užverdame ir verdame ant silpnos ugnies 30-40 minučių (jei sriuba gaunasi per tiršta, įpilkite dar sultinio).
  3. Keptuvėje įkaitiname 2 v.š. aliejaus, dedame kario lapus, beriame prieskonius ir maišant kaitiname kelias sekundes. Keptuves turinį dedame į sriubą. Pagardiname citrinos sultimis, druska ir verdame dar 5 minutes
  4. Tiekiame šiltą. Galima pagardinti žalumynais ar grietine.
Recipe Notes
  1. *stiklinė 250 ml.

Matar Panir

Matar panir arba žaliųjų žirnelių ir skrudinto saldaus pieno sūrio troškinys. Tai yra fantastiškai skanus, kvapnus ir šildantis patiekalas. 

Atsispausdinti receptą
Matar Panir
Patiekalas Antri patiekalai
Virtuvė Vegetariška
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Antri patiekalai
Virtuvė Vegetariška
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Paruošiame prieskonius.
  2. Pomidorus dedame į dubenį, užpilame karštu vandeniu. Šiek tiek palaukiame, nulupame odeles ir supjaustome nedideliais kubeliais.
  3. Smulkiai supjaustome imbierą.
  4. Puode ar gilioje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname 1 v.š. aliejaus arba ghi. Beriame garstyčių sėklas, uždengiame dangčiu. Kai garstyčių sėklos nustos spragsėti, dedame imbierą ir čili pipirą, maišant kepame 10-15 sekundžių. Beriame maltus prieskonius (išskyrus Garam masalą), cukrų, sudedame pomidorus, permaišome ir troškiname ant mažos ugnies 15 minučių (retkarčiais pamaišome).
  5. Supjaustome panyrą nedideliais kubeliais.
  6. Keptuvėje įkaitiname 2 v.š. aliejaus arba ghi, dedame panyrą ir kepame kol gražiai apskrus. Išgriebiame ir dedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.
  7. Į pomidorų troškinį supilame vandenį, sultinį arba išrūgas, beriame žirnelius, užverdame ir verdame ant mažos ugnies 5 minutes.
  8. Troškinį pagardiname druska, pipirais, Garam masala prieskoniais, pomidorų pasta ir permaišome.
  9. Dedame skrudintą panyrą, atsargiai permaišome ir troškiname 5 minutes

Pomidorų čatnis (aštrus padažas)

Šis čatnis labai panašus į pomidorų padažą, tik skanesnis. Yra sakoma, kad čatnis yra toks aštrus, kad vos gali jį valgyti ir toks saldus, kad negali jo nevalgyti.

Atsispausdinti receptą
Pomidorų čatnis (aštrus padažas)
Servings
Ingredients
Servings
Ingredients
Instructions
  1. Nuo pomidorų nulupame odelę ir sutriname su 4 v.š. vandens (aš panaudojau bulvių grūstuvą).
  2. Ant vidutinės ugnies puode įkaitiname ghi sviestą ir suberiame garstyčių sėklas. Uždengiame ir kepiname kol nustos spragsėti.
  3. Dedame gvazdikėlius, čilį, lauro lapus, kumino sėklas, cinamono lazdelę, kalendrą ir imbierą. Maišant kepame 1 minutę
  4. Dedame pomidorus, pagardiname druska ir asafetida, išmaišome. Verdame ant silpnos ugnies 30 minučių. Retkarčiais pamaišome.
  5. Beriame cukrų, permaišome, padidiname ugnį ir nuolat maišant verdame dar 5 minutes.
  6. Nukeliame nuo ugnies, išimame gvazdikėlius ir cinamono lazdelę.

Bulvių paplotėliai „Aloo rotti“

Tai dar viena fantastiškai skani indiška bulvių duonelė. Paplotėliai gaunasi minkšti, tai į juos galima įsukti šiek tiek įdaro. Aš įsukau salotas. Taip pat galima valgyti su humusu ar kitu užtepu.

Atsispausdinti receptą
Bulvių paplotėliai „Aloo rotti“
Servings
vnt.
Ingredients
Servings
vnt.
Ingredients
Instructions
  1. Bulves išverdame su lupenomis, atvėsiname ir sutriname grūstuvu.
  2. Aštriąja papriką smulkiai supjaustome, žalumynus sukapojame.
  3. Į dubenį su bulvėmis persijojame miltus, pilame 2 v.š. sviesto, beriame žalumynus ir papriką, pagardiname druska, kalendra ir išminkome minkštą tešlą.
  4. Tešlą padaliname į 10 lygių dalių.
  5. Plonai iškočiojame. Jei tešla limpa prie paviršiaus ir kočėlo, pabarstykite miltais, jei ne, tuomet ir nereikia.
  6. Įkaitiname sausą keptuvę. Dedame paplotėlį ant keptuves ir kepame 1-2 minutes.
  7. Apverčiame ir iškepusią pusę aptepame tirpintu sviestu (aš naudojau konditerinį teptuką). Nukeliame paplotėlį ant lėkštes aptepta pusę į apačią, tada aptepame kitą pusę.
  8. Kepame kitą paplotėlį. Jei kočiojimui papildomai naudojote miltus, tuomet po kiekvieno iškepto paplotėlio nuvalykite keptuve popieriniu rankšluosčiu nes miltai nubira ir dega.

Pyragėliai su daržovėmis

Pietums pagaminau daržovių sultinį ir iškepiau pyragėlių. Pietūs buvo fantastiški. Tešla yra nuostabi, su ja labai lengva dirbti (vengiu tokių, kurios limpa prie rankų, sunkiai formuojasi ir pan.) ir skani. Tai skaniausi kada nors ragauti pyragėliai.

Atsispausdinti receptą
Pyragėliai su daržovėmis
Patiekalas Kepiniai
Virtuvė Vegetariška
Servings
vnt.
Ingredients
Patiekalas Kepiniai
Virtuvė Vegetariška
Servings
vnt.
Ingredients
Instructions
  1. Žiedinį kopūstą sutarkuojame stambia tarka.
  2. Bulves supjaustome nedideliais kubeliais.
  3. Žirnelius supjaustome į 3-4 dalis.
  4. Nedideliame puode užverdame vandenį, beriame žirnelius ir verdame 3-5 minutes. Nukošiame ir atidedame.
  5. Smulkiai supjaustome imbierą.
  6. Paruošiame kitus prieskonius.
  7. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname 2 v.š. ghi arba aliejaus.
  8. Kai sviestas gerai įkais, beriame kumino ir ožragės sėklas. Maišant kepame 1 minutę.
  9. Beriame imbierą, maltus prieskonius (išskyrus druską ir juoduosius pipirus), maišant kepame 5 sekundes. Dedame bulves, permaišome ir maišant kepame 3 minutes.
  10. Beriame kopūstus, permaišome ir kepame 5 minutes. Pilame 1/2 stiklinės vandens, pagardiname druska, pipirais ir troškiname ant silpnos ugnies 15-20 minučių. Retkarčiais permaišome ir stebime, kad neprisviltu.
  11. Dedame žirnelius, permaišome ir nukeliame nuo ugnies.
  12. Į didelį dubenį beriame miltus, druską, cukrų ir permaišome.
  13. Į miltų mišinį įtarkuojame sviestą, triname rankomis kol susidarys trupiniais.
  14. Supilame jogurtą ir užmaišome minkštą. elastingą tešlą. Tešlą suvyniojame į maisto plėvelę ir dedame į šaldytuvą 30 min
  15. Tešlą padaliname per pusę. Vieną supjaustome į 8 dalis, o kitą dedame atgal į šaldytuvą.
  16. Iš kiekvieno gabalėlio iškočiojame ar suformuojate rankomis paplotėlį. Į vidurį dedame 1 v.š. įdaro.
  17. Užspaudžiame kraštelius, suformuojame pyragėlį ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Pyragėlius aptepame pienu.
  18. Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.

Bengališkas sabdžis

arba daržovės grietinėlės padaže. Šis troškinys yra pasakiškai skanus. Keičiant daržoves, gausite vis naują patiekalą. Šiam troškiniui daržoves ruošiamos atskirai. Jas galima kepti keptuvėje, orkaitėje arba paruošti garų puode, kaip jums labiau patinka. Tada belieka tik sumaišyti su padažu ir skanus patiekalas jau garuoja ant jūsų stalo. 

Atsispausdinti receptą
Bengališkas sabdžis
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Paruošiame daržoves: morką supjaustome griežinėliais, baklažanus – kubeliais, žiedinį kopūstą ir brokolius – žiedynėliais.
  2. Morkas dedame į kepimo indą, apšlakstome aliejumi, pagardiname druska. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.
  3. Baklažanus beriame į dubenį, gausiai apibarstome druska ir paliekame 15 minučių.
  4. Baklažanus gerai nuplauname, dedame į kepimo indą, apšlakstome aliejumi, pagardiname prieskonių mišinių „Garam masala“, permaišome ir kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.
  5. Įkaitiname keptuvę, pilame 1 v.š. aliejaus arba ghi, dedame žiedinius kopūstus, maišant kepame 5 minutes. Dedame brokolius ir kepame dar 5 minutes. Pilame 1/4 stiklinės karšto vandens, uždengiame ir troškiname 5 minutes.
  6. Panyrą supjaustome kubeliais ir apkepiname iš abiejų pusių.
  7. Sudedame paruoštas daržoves, panyrą į dubenį ir atidedame.
  8. Puode įkaitiname 1 v.š. aliejaus, beriame prieskonius ir kepiname 5 sekundes, pilame grietinėlę, dedame grietinę, pagardiname druska ir gerai permaišome. Padažą kaitiname iki užvirimo.
  9. Paruoštą padažą pilame ant daržovių ir atsargiai permaišome. Galima papildomai pagardinti žolelėmis (krapais, petražolėmis ar kt.).
  10. Tiekiame šilta su pasirinktu garnyru.

Vegetariški balandėliai

Iš tiesų net neprisimenu kada paskutinį kartą valgiau balandėlius… Skaniausiai juos paruošdavo močiutė…mmm… Man jų gaminimas atrodė toks sudėtingas, kad net nedrįsdavau ne tai, kad pradėti, o tiesiog apie tai pagalvoti. Bet taip jų užsimaniau, kad teko paraitoti rankoves ir kibti į darbus. Nusprendžiau, kad balandėliai ant mano stalo bus ir ne bet kokie, o kaip pas močiute, na tik vegetariški. Ir man puikiai pavyko! 

Atsispausdinti receptą
Vegetariški balandėliai
Servings
vnt.
Ingredients
Servings
vnt.
Ingredients
Instructions
  1. Morkas supjaustome šiaudeliais arba sutarkuojame.
  2. Riešutus smulkiai sukapojame.
  3. Pomidorus supjaustome kubeliais.
  4. Panyrą sutarkuojame stambia tarką.
  5. Keptuvėje įkaitiname 2 v.š. aliejaus, beriame kalendrą, ciberžolę, 1/4 a.š. asafetidos ir maišant kepiname kelias sekundes. Dedame morkas ir maišant kepame apie 10 minučių.
  6. Į keptuvę dedame pomidorus, maišant kepame 5 minutes. Įpilame šiek tiek vandens, pasūdome ir troškiname 10 minučių.
  7. Į keptuvę dedame panyrą, beriame riešutus, permaišome ir nukeliame nuo ugnies.
  8. Kopūstą nuplauname, išpjauname kotelius, dedame į puodą ir užpilame verdančiu vandeniu (kadangi kopūstas šviežias, neviriau). Palaikome 10 minučių, atsargiai ištraukiame ir atskiriame lapus. Jei reikia, kopūstą užpilame dar kartą verdančiu vandeniu.
  9. Ant lapo dedame 1-2 v.š. įdaro (priklauso nuo lapo dydžio). Užlankstome kraštelius ir susukame.
  10. Balandėlius dedame į puodą.
  11. Likusius kopūstus supjaustome.
  12. Keptuvėje įkaitiname 2 v.š. aliejaus ir apkepiname balandėlius iš abiejų pusių.
  13. Keptuvėje vėl įkaitiname 2 v.š. aliejaus beriame kopūstus ir maišant kepame, kol gražiai apskrus.
  14. Dedame pomidorų padažą, permaišome, pagardiname druska, asafetida ir maišant kepame porą minučių. Įpilame vandens, kad apsemtu kopūstus, dedame grietinę, pipirus, kario lapelius ir užverdame. Padažą pilame ant balandėlių.
  15. Troškiname ant silpnos ugnies 30 minučių.
  16. Tiekiame su bulvių koše ir grietine.

Moliūgų karis

Skanus, kvapnus, aštrus moliūgų troškinys. 

Atsispausdinti receptą
Moliūgų karis
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Moliūgą supjaustome kubeliais.
  2. Keptuvėje įkaitiname 2 v.š. aliejaus, beriame imbierą ir maišant kepame 1 minutes.
  3. Dedame supjaustytą čilį ir prieskonius. Maišant kepame 30 sek.
  4. Į keptuvę dedame moliūgą, permaišome ir kepame 1-2 minutes.
  5. Pilame kokosų pieną, vandenį, pagardiname druska ir užverdame ant didelės ugnies.
  6. Troškiname ant mažos ugnies uždengus dangčiu kol moliūgas suminkštės. (apie 10 min.).
  7. Tiekiame su ryžiais.

Bengali tarkari

Bengali tarkari tai kvapnus ir labai skanus bengališkas daržovių troškinys. Galite naudoti bet kokias jūsų mėgstamiausias daržoves. Šį patiekalas tiekiamas su ryžiais arba duona.

Atsispausdinti receptą
Bengali tarkari
Patiekalas Antri patiekalai
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Antri patiekalai
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Paruošiame prieskonius.
  2. Supjaustome baklažanus.
  3. Apibarstome druska, sudedame į dubenį ir paliekame 10-15 minučių.
  4. Supjaustome šparagines pupeles į 2-3 dalis.
  5. Kubeliais supjaustome moliūgą.
  6. Baklažanus nuplauname ir supjaustome nedideliais kubeliais.
  7. Nulupame bulves ir supjaustome kubeliais.