Žiedinių kopūstų troškinys su žirneliais

Troškiniai man  niekad neatsibos. Kas gali būti geriau pietums darganotą dieną?

Atsispausdinti receptą
Žiedinių kopūstų troškinys su žirneliais
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Žiedinį kopūstą supjaustome smulkesniais žiedynais.
  2. Supjaustome papriką ir pomidorus.
  3. Sukapojame petražoles.
  4. Gilioje keptuvėje ar puode įkaitiname 2-3 v.š. aliejaus ir beriame garstyčių sėklas (uždengiame dangčių, nes pradės šokinėti po visą virtuvę). Kai garstyčių sėklos nustos spragsėti, dedame smulkiai supjaustytą imbierą ir maišant kepame 30 sekundžių. Beriame maltus prieskonius ir maišant kepame kelias sekundes.
  5. Į keptuvę dedame žiedinį kopūstą ir maišant kepame 10 minučių.
  6. Beriame žirnelius, pomidorus ir papriką. Pagardiname druska, permaišome, įpilame šiek tiek vandens, uždengiame dangčiu ir troškiname 15-20 min. (arba kol kopūstai suminkštės). Troškinimo pabaigoje pagardiname petražolėmis.
  7. Troškinį tiekiame šilta. Man skaniausia su ryžiais

Burokėlių kepsneliai

Burokėliai man viena puikiausių lietuviškų daržovių. 🙂 Tai dalinuosi dar vienu puikiu daržovių kotletuku receptu. Švelnus, saldoko skonio, puikiai dera su raugintais kopūstais.

Atsispausdinti receptą
Burokėlių kepsneliai
Patiekalas Antri patiekalai
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Antri patiekalai
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Daržoves atskirai sutarkuojame stambia tarka
  2. Morką pakepiname įkaitintoje keptuvėje su 2 v.š. aliejaus 5 minutes.
  3. Į dubenį dedame daržoves, beriame miltus, sukapotus žalumynus, pagardiname druska, pipirais ir permaišome.
  4. Formuojame kepsnelius s ir apkepiname iš abiejų pusių.
Recipe Notes
  1. Miltus galima pakeisti avižiniais dribsniais.

Burokėlių kepsneliai

Puikus kepsnelių receptas. Papildomai galite dėti kepintų morkų, pagardinti žalumynais. Miltus galima pakeisti bulvėmis. O ruošiant šventėms, pagardinti riešutais (prie burokėlių man labiausiai dera graikiniai riešutai). Kepsneliai skanūs ir šilti, ir šalti.

Atsispausdinti receptą
Burokėlių kepsneliai
Servings
vnt.
Ingredients
Servings
vnt.
Ingredients
Instructions
  1. Burokėlius sutarkuojame smulkia tarka, beriame avižinius dribsnius ir permaišome.
  2. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname aliejų, Beriame garstyčių sėklas ir uždengiame. Kai garstyčių sėklos nustos spragsėti, beriame maltus prieskonius (išskyrus cinamoną) ir kelias sekundes maišant pakepiname.
  3. Į burokėlių masę beriame miltus, dedame pakepintus prieskonius, pagardiname druska bei cinamonu ir gerai permaišome.
  4. Formuojame nedidelius kepsnelius ir dedame į kepimo formą. Galite dar apvolioti miltuose arba kviečių gemaluose
  5. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
  6. Tiekiame su pasirinktu padažu.

Baklažanų ir panyro sūrio troškinys

Pagaliau išmokau skaniai pagaminti baklažanus! Skanus, kvapnus ir šildantis troškinys.  Man skaniausias su ryžiais.

Atsispausdinti receptą
Baklažanų ir panyro sūrio troškinys
Patiekalas Antri patiekalai
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Antri patiekalai
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Baklažanus supjaustome, gausiai apibarstome druska ir paliekame 15-20 min.
  2. Gerai nuplauname, nusausiname, pagardiname kario prieskoniais, apšlakstome aliejumi ir gerai permaišome.
  3. Baklažanus kepame įkaitintoje iki 190 laipsnių orkaitėje 20 minučių arba keptuvėje (kepant orkaitėje mažiau prisigeria riebalų).
  4. Pomidorus smulkiai supjaustome arba sutriname.
  5. Dideliame puode įkaitiname 2 v.š. ghi arba aliejaus. Beriame garstyčių sėklas ir uždengiame. Kai garstyčių sėklos nustos spragsėti, dedame tarkuotą arba smulkiai supjaustytą imbierą ir čilį pipirą, maišant kepame apie 30 sekundžių. Beriame asafetidą, ciberžolę ir kalendrą, maišant kepame kelias sekundes. Dedame pjaustytus pomidorus, pagardinama cukrumi ir druska. Padažą troškiname ant vidutinės ugnies apie 15 minučių.
  6. Supjaustome sūrį.
  7. Kepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
  8. Į puodą su padažu beriame Garam Masalą, permaišome. Dedame keptus baklažanus ir sūrį, atsargiai permaišome ir troškiname dar 5 minutes.

Avinžirnių sriuba su riešutais

Jau ne kartą rašiau, kad genialumas slypi paprastume. Ši sriuba dar vienas įrodymas. Tik avinžirniai, paprika ir riešutai, o skonis fantastiškas.

Atsispausdinti receptą
Avinžirnių sriuba su riešutais
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Morką sutarkuojame stambia tarka arba supjaustome šiaudeliais.
  2. Papriką supjaustome šiaudeliais.
  3. Keptuvėje įkaitiname 1 v.š aliejaus arba ghi ir maišant kepame morką 5-7 minutes.
  4. Į sultinį dedame pakepintą morką, papriką ir verdame 7 minutes.
  5. 1 v.š. riešutų šiek tiek paskrudiname keptuvėje ir sukapojame.
  6. Likusius riešutus sumalame.
  7. Maltus riešutus beriame į sriubą, pilame sojų padažą, citrinos sultys, dedame avinžirnius ir verdame dar 5 minutes
  8. Sriubą išpilstome į lėkštes, pagardiname grietine ir papuošiame riešutais.

Dalo sriuba su žiediniais kopūstais

Dalas yra džiovinti ir skaldyti nuimta odele ankštiniai (lęšiai, žirniai arba įvairios pupelių rūšys). Ankštiniai yra vienas svarbiausių baltymų šaltinių vegetarinėje mityboje, todėl juos labai naudinga įtraukti į savo racioną. O ši sriuba nors ir paprasta, tačiau labai skani ir soti.

Atsispausdinti receptą
Dalo sriuba su žiediniais kopūstais
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Perplauname mung dalą.
  2. Į puodą įpilame 1,5 sultinio arba vandens, dedame sviestą, lauro lapus ir pipirus. Užverdame.
  3. Beriame dalą, užverdame. Sumažiname ugnį ir verdame apie 40 minučių (nepamirštame periodiškai nuiminėti susidariusias putas).
  4. Bulves supjaustome kubeliais. Žiedinius kopūstus susmulkinam į mažesnius žiedynus.
  5. Daržoves beriame į puodą ir verdame 15 minučių.
  6. Beriame prieskonius, pagardiname druska, pipirais ir verdame dar 5 minutes.
Recipe Notes
  1. Ši sriuba tinka ypač Vata došos atstovui. Gaminant Kapha arba Pita došai, sumažinkite ghi/sviesto kiekį.
  2. Mung dalą reikia pamirkyti bent 4 valandas (galima palikti nakčiai).
  3. Būtinai pagardinkite sriubą juodaisiai pipirais, jie padidina kurkumino pasisavinimą.

Daržovių sriuba su aguonomis

Pasirodo aguonos tinka ne tik kepiniams ir pienui gaminti.

Atsispausdinti receptą
Daržovių sriuba su aguonomis
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Į puodą įpilame litrą vandens arba sultinio, beriame aguonas. Užverdame, sumažiname ugnį ir verdame.
  2. Stambia tarka sutarkuojame morką ir moliūgą.
  3. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname 2 v.š. aliejaus, beriame asafetidą, maltą kalendrą ir muskato riešutą, pakepiname 5 sekundes ir dedame sutarkuotas daržoves. Maišant kepame apie 10 minučių.
  4. Bulves supjaustome nedideliais kubeliais.
  5. Bulves ir keptas daržoves dedame į puodą. Pagardiname druska, pipirais, dedame lauro lapą. Verdame 20 minučių (nuo užvirimo momento).
  6. Tiekiame su grietine ir žalumynais.

Trinta žirnių ir pomidorų sriuba

Ar žinojote, kad žirniai Senovės Indijoje ir Kinijoje buvo laikomi vaisingumo ir turto simboliu?
O dar kiek gėrio galima surasti žirniuose: vitamino C, A, PP, B grupės vitaminų, karotino, ląstelienos, gausu antioksidantų, kalio druskų, kalcio, fosforo ir geležies.

Atsispausdinti receptą
Trinta žirnių ir pomidorų sriuba
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Žirnius išverdame kaip nurodyta ant pakuotės (aš viriau apie 1 val.).
  2. Papriką supjaustome nedideliais kubeliais.
  3. Nuo pomidorų nuimame odelę ir smulkiai supjaustome arba sutriname maisto smulkintuvu.
  4. Puode, kuriame virsime sriuba, įkaitiname 1 v.š. aliejaus, beriame papriką ir maišant kepame 5 minutes.
  5. Beriame kalendrą, asafetidą ir kepame 10-15 sek.
  6. Dedame žirnius, pilame pomidorų tyrę ir sultinį. Pagardiname druska ir čili pipirais. Užverdame ir ant vidutinės ugnies verdame 15 minučių.
  7. Sriubą sutriname maisto smulkintuvu, pagardiname juodaisiais pipirais.
  8. Tiekiant pagardiname grietine ir apibarstome žalumynais.
Recipe Notes
  1. Žirnius būtina pamirkyti per naktį.
  2. Vietoje šviežių pomidorų galite naudoti konservuotus arba passatą.

Raudonųjų lęšių ir ryžių sriuba

Gardi, kvapni, šildanti, soti, tačiau lengvai virškinama sriuba. Tokios sriubos karaliauja pas mus rudenį ir žiemą. Jokie šalčiai mums nebaisūs. 

Atsispausdinti receptą
Raudonųjų lęšių ir ryžių sriuba
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Paruošiame prieskonius.
  2. Ryžius ir lęšius gerai perplauname, dedame į puodą, pagardiname pipirais ir užpilame verdančiu sultiniu. Užverdame ir verdame ant silpnos ugnies 30-40 minučių (jei sriuba gaunasi per tiršta, įpilkite dar sultinio).
  3. Keptuvėje įkaitiname 2 v.š. aliejaus, dedame kario lapus, beriame prieskonius ir maišant kaitiname kelias sekundes. Keptuves turinį dedame į sriubą. Pagardiname citrinos sultimis, druska ir verdame dar 5 minutes
  4. Tiekiame šiltą. Galima pagardinti žalumynais ar grietine.
Recipe Notes
  1. *stiklinė 250 ml.

Masala chai

Masala arbata – tai tradicinis gėrimas tokių šalių kaip Indija, Pakistanas, Nepalas, taip pat centrinio Azijos regiono, esančio netoli Tibeto. Pastovaus šios arbatos su prieskoniais recepto nėra, nes beveik kiekviena šeima turi savo išskirtinį, nepakartojamą arbatos paruošimo receptą.

Šiam legendiniam gėrimui jau ne vienas tūkstantis metų. Kuo gi jis geras? Tai puikus aktyvatorius. Esant silpnam virškinimui, mieguistumui, bendram silpnumui, energijos trūkumui Masala arbata bus nepakeičiama. Ji padidins Pita došą (ugnį) ir slopins įsisiautėjusią Kaphą došą, jei naudoti ajurvedinius terminus. O šaltuoju metų laiku tai bus kaip tik tinkama. Ją gerai gerti ryte, vietoje kavos, ji net geriau pabudina ir energizuoja ilgesniam laikui nei kava.

Masala pažodžiui verčiama kaip „prieskoniai“, „chai“ – pasiskolintas iš hindi žodis, todėl „masala chai“ – “arbata su prieskoniais”. Pats gėrimas turi unikalių savybių, kaip tvirtina ajurveda, nors į daugumai įprastą kinų arbatos variantą nepanašus. Jis labiau artimas angliškos tradicijos mėgėjams, kur arbata geriama su pienu (tačiau čia tikriausiai galima irgi įžvelgti Indiją, kuri ilgai buvo britų kolonija). Masala arbata Indijoje geriama jau daugiau nei tūkstantį metų.

Taip pat ši arbata padeda kovoti su peršalimu. Cinamonas varo šlapimą, valo nuodus, slopina kosulį, gerklės uždegimą ir užkimimą, gydo peršalimo ligas, varinėja organizmo skysčius, sušildo šąlančias galūnes.  Gvazdikėlis – puikus antiseptikas ir priešuždegiminė priemonė. Imbieras – nepakeičiama priešuždegiminė priemonė. Kardamonas šalina iš organizmo gleives, dėl to yra vartojamas gydant astmą, bronchitą, peršalus ir kosint.

Atsispausdinti receptą
Masala chai
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Paruošiame prieskonius.
  2. Plonai supjaustome imbierą.
  3. Visus ingredientus dedame į puodą.
  4. Užpilame 500 ml vandens, užverdame, sumažiname ugnį ir verdame 10 minučių.
  5. Arbatą nukošiame. Tiekiame šilta su citrina ir medumi.

Roti su bulvėmis

Labai mėgstu indiškus paplotėlius. Paruošti paprasta, skonis nuostabus. Be mielių ir kitų kildinimo medžiagų. Viso grūdo miltai, bulvės ir prieskoniai. Tobula! Pagaminkite juos prie troškinio ar sriubos. Nenusivilsite!

Atsispausdinti receptą
Roti su bulvėmis
Patiekalas Kepiniai
Servings
vnt.
Ingredients
Patiekalas Kepiniai
Servings
vnt.
Ingredients
Instructions
  1. Miltus permaišome su 1/2 a.š. druskos, po trupučiuką pilame vandenį ir užmaišome tešlą.
  2. Tešlą įsukame į plėvelę, uždengiame rankšluosčiu ir atidėdame 30 min. – 2 val.
  3. Bulves nulupame ir išverdame.
  4. Įkaitiname keptuvę, beriame kumino sėklas ir apkepiname apie 30 sekundžių.
  5. Į grūstuvę beriame kuminą, juoduosius pipirus, druska ir sutriname.
  6. Bulves sutriname šakute, beriame prieskonius.
  7. Ir gerai permaišome.
  8. Tešlą padaliname į 10 dalių.
  9. Suformuojame rutuliuką, suplojame. Surenkame nuo kraštų. Gerai užspaudžiame. Suplojame vėl. Taip padarome ir su likusiais tešlos gabaliukais.
  10. Iš tešlos iškočiojame nedidelį paplotėlį ir dedame įdarą (jei reikia, tešlos gabaliuką apibarstykite miltais).
  11. Užspaudžiame.
  12. Ir paliekame 10 min. (būtent per tas 10 minučių įvyksta kažkoks stebuklas ir kočiojant įdaras nepabėga).
  13. Ant miltais pabarstyto paviršiaus, neskubant, lengvai spaudžiant kočėlu, iškočiojame ploną paplotėlį.
  14. Ant vidutinės ugnies įkaitiname keptuvę, dedame paplotėlį.
  15. Kai viršus išdžiūs, apverčiame ir aptepame sviestu arba ghi (paplotėlius galite apversti kelis kartus kepant, kol pasidengs gražiomis rudomis dėmėmis).
  16. Paplotėlį nukeliame ir aptepame kitą jo pusę sviestu arba ghi. Keptuvę nuvalome popieriniu rankšluosčiu ir kepame kitą.
  17. Tiekiame šiltus.

Matar Panir

Matar panir arba žaliųjų žirnelių ir skrudinto saldaus pieno sūrio troškinys. Tai yra fantastiškai skanus, kvapnus ir šildantis patiekalas. 

Atsispausdinti receptą
Matar Panir
Patiekalas Antri patiekalai
Virtuvė Vegetariška
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Antri patiekalai
Virtuvė Vegetariška
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Paruošiame prieskonius.
  2. Pomidorus dedame į dubenį, užpilame karštu vandeniu. Šiek tiek palaukiame, nulupame odeles ir supjaustome nedideliais kubeliais.
  3. Smulkiai supjaustome imbierą.
  4. Puode ar gilioje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname 1 v.š. aliejaus arba ghi. Beriame garstyčių sėklas, uždengiame dangčiu. Kai garstyčių sėklos nustos spragsėti, dedame imbierą ir čili pipirą, maišant kepame 10-15 sekundžių. Beriame maltus prieskonius (išskyrus Garam masalą), cukrų, sudedame pomidorus, permaišome ir troškiname ant mažos ugnies 15 minučių (retkarčiais pamaišome).
  5. Supjaustome panyrą nedideliais kubeliais.
  6. Keptuvėje įkaitiname 2 v.š. aliejaus arba ghi, dedame panyrą ir kepame kol gražiai apskrus. Išgriebiame ir dedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.
  7. Į pomidorų troškinį supilame vandenį, sultinį arba išrūgas, beriame žirnelius, užverdame ir verdame ant mažos ugnies 5 minutes.
  8. Troškinį pagardiname druska, pipirais, Garam masala prieskoniais, pomidorų pasta ir permaišome.
  9. Dedame skrudintą panyrą, atsargiai permaišome ir troškiname 5 minutes

Keptų daržovių padažas

Iš paprastų produktų galima pagaminti naminį, labai skanų, sodraus skonio padažą, kuriame nėra jokių cheminių priedų. Man patinka orkaitėje keptos daržovės, nes pasižymi intensyvesniu skoniu, jos apskrunda ir įgauna papildomo saldumo.

Atsispausdinti receptą
Keptų daržovių padažas
Patiekalas Padažai
Servings
Ingredients
Patiekalas Padažai
Servings
Ingredients
Instructions
  1. Perpjauname pomidorus pusiau ir išdėliojame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Apibarstome cukrumi, čiobrelių lapeliais ir apšlakstome alyvuogių aliejumi.
  2. Kepame iki 140 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1 valandą.
  3. Papriką patepame aliejumi ir dedame ant kepimo skardos ir kepame iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 min.
  4. Papriką dedame į maišelį ir palaikome 10 min
  5. Daržoves nulupame, dedame į smulkintuvą, pagardiname druska, pipirais, asafetida, citrinos sultimis ir sutriname iki vientisos masė.

Trinta moliūgų sriuba su apelsinais

Šį paprasta sriuba įrodo, kad moliūgas yra nuostabi daržovė ir nereikia naudoti daug įvairių produktų tam, kad išgauti nuostabų patiekalo skonį. Svarbu tik tinkamai parinkti priedus, kad jį paryškinti. Šiame patiekale tai puikia atlieka imbieras ir apelsinų sultys. 

Atsispausdinti receptą
Trinta moliūgų sriuba su apelsinais
Patiekalas Sriubos
Servings
vnt.
Ingredients
Patiekalas Sriubos
Servings
vnt.
Ingredients
Instructions
  1. Moliūgą supjaustome nedideliais kubeliais.
  2. Puode ištirpiname sviestą, dedame imbierą, moliūgą ir maišant kepame 5-6 minutes.
  3. Įpilame vandenį arba sultinį, užverdame. Sumažiname ugnį ir verdame apie 20 min. arba kol moliūgas suminkštės.
  4. Sriubą sutriname maisto smulkintuvu. Įpilame apelsinų sultys, pagardiname druska ir pipirais.
  5. Tiekiame šiltą su pasirinktais priedais (grietine, sėklomis, skrebučiais ir t.t.).

„Žuvies“ kepsneliai

Paprasta, sotu ir labai, labai skanu.

Atsispausdinti receptą
„Žuvies“ kepsneliai
Patiekalas Antri patiekalai
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Antri patiekalai
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Bulves išverdame su lupenomis.
  2. Panyrą sutarkuojame stambia tarka.
  3. Bulves nulupame ir sutarkuojame.
  4. Norį supjaustome nedideliais gabaliukais.
  5. Į dubenį dedame panyrą, bulves, pagardiname prieskoniai ir permaišome.
  6. Įmaišome norį lapus per 3-4 kartus.
  7. Keptuvėje įkaitiname 2 v.š. aliejaus.
  8. Drėgnomis rankomis suformuojame nedidelius kotletukus ir apkepame iš abiejų pusių.

Sūrio paplotėliai su prieskoniais

Labai skanūs, minkšti paplotėliai.

Atsispausdinti receptą
Sūrio paplotėliai su prieskoniais
Patiekalas Kepiniai
Virtuvė Vegetariška
Servings
vnt.
Ingredients
Patiekalas Kepiniai
Virtuvė Vegetariška
Servings
vnt.
Ingredients
Instructions
  1. Į dubenį beriame sūrį, pilame kefyrą ir permaišome.
  2. Į kitą dubenį beriame miltus, druską, juodgrūdes, sezamų sėklas ir permaišome.
  3. Į dubenį beriame sodą ir užpilame citrinos sultimis.
  4. Beriame miltus ir užmaišome minkštą tešlą (tešla gaunasi šiek tiek lipni. Miltų geriau nepadauginti, nes paplotėliai bus per kieti).
  5. Tešlą dedame ant miltais pabarstytos lentelės ir uždengiame dubeniu (galima įdėti į maišelį) ir paliekame 15-20 min.
  6. Tešlą padaliname į 10 dalių.
  7. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiojame ploną paplotėlį.
  8. Keptuvę įkaitiname ant vidutinės ugnies, dedame paplotėlį ir kepame kol pasidengs rudomis dėmelėmis. Apverčiame ir iškepusią pusę aptepame sviestu (nebūtinai). Nukeliame paplotėlį ant lėkštes aptepta pusę į apačią, tada aptepame kitą pusę. (Prieš dedant sekantį paplotėlį, keptuvę nuvalykite popieriniu rankšluosčiu).
  9. Šiltus paplotėlius tiekiame prie sriubos ar troškinio.
Recipe Notes
  1. *Stiklinė 250 ml.

Pyragėliai su daržovėmis

Pietums pagaminau daržovių sultinį ir iškepiau pyragėlių. Pietūs buvo fantastiški. Tešla yra nuostabi, su ja labai lengva dirbti (vengiu tokių, kurios limpa prie rankų, sunkiai formuojasi ir pan.) ir skani. Tai skaniausi kada nors ragauti pyragėliai.

Atsispausdinti receptą
Pyragėliai su daržovėmis
Patiekalas Kepiniai
Virtuvė Vegetariška
Servings
vnt.
Ingredients
Patiekalas Kepiniai
Virtuvė Vegetariška
Servings
vnt.
Ingredients
Instructions
  1. Žiedinį kopūstą sutarkuojame stambia tarka.
  2. Bulves supjaustome nedideliais kubeliais.
  3. Žirnelius supjaustome į 3-4 dalis.
  4. Nedideliame puode užverdame vandenį, beriame žirnelius ir verdame 3-5 minutes. Nukošiame ir atidedame.
  5. Smulkiai supjaustome imbierą.
  6. Paruošiame kitus prieskonius.
  7. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname 2 v.š. ghi arba aliejaus.
  8. Kai sviestas gerai įkais, beriame kumino ir ožragės sėklas. Maišant kepame 1 minutę.
  9. Beriame imbierą, maltus prieskonius (išskyrus druską ir juoduosius pipirus), maišant kepame 5 sekundes. Dedame bulves, permaišome ir maišant kepame 3 minutes.
  10. Beriame kopūstus, permaišome ir kepame 5 minutes. Pilame 1/2 stiklinės vandens, pagardiname druska, pipirais ir troškiname ant silpnos ugnies 15-20 minučių. Retkarčiais permaišome ir stebime, kad neprisviltu.
  11. Dedame žirnelius, permaišome ir nukeliame nuo ugnies.
  12. Į didelį dubenį beriame miltus, druską, cukrų ir permaišome.
  13. Į miltų mišinį įtarkuojame sviestą, triname rankomis kol susidarys trupiniais.
  14. Supilame jogurtą ir užmaišome minkštą. elastingą tešlą. Tešlą suvyniojame į maisto plėvelę ir dedame į šaldytuvą 30 min
  15. Tešlą padaliname per pusę. Vieną supjaustome į 8 dalis, o kitą dedame atgal į šaldytuvą.
  16. Iš kiekvieno gabalėlio iškočiojame ar suformuojate rankomis paplotėlį. Į vidurį dedame 1 v.š. įdaro.
  17. Užspaudžiame kraštelius, suformuojame pyragėlį ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Pyragėlius aptepame pienu.
  18. Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.

Varškės apkepas su pomidorais

Varškę man labiau patiko saldžiuose kepiniuose, bet pradėjau naudoti panyrą ir visi patiekalai su varške pasidarė ypatingi ir labai skanūs. 

Iš šios tešlos kiekio galima iškepti 2 pyragus arba vieną didelį. Ši tešla fantastiška. Labai skani ir su ja lengva dirbti. 
Šis apkepas skanus ir šiltas, šaltas.

Atsispausdinti receptą
Varškės apkepas su pomidorais
Patiekalas Kepiniai, Užkandžiai
Virtuvė Vegetariška
Servings
asm.
Ingredients
Tešlos pagrindas
Įdaras
Patiekalas Kepiniai, Užkandžiai
Virtuvė Vegetariška
Servings
asm.
Ingredients
Tešlos pagrindas
Įdaras
Instructions
  1. Į dubenį beriame miltus, 1 a.š. druskos, kepimo miltelius ir permaišome.
  2. Į miltų mišinį dedame 100 g. mažais gabaliukais supjaustyto sviesto ir triname tarp pirštų.
  3. Dedame grietinę, pilame 100 g tirpinto sviesto ir užmaišome tešlą. Tešlą įsukame į plėvelę ir dedame į šaldytuvą 30-60 min.
  4. Į dubenį dedame varškę, grietinę, beriame manų kruopas, prieskonius ir gerai permaišome. Dedame alyvuoges ir atsargiai permaišome dar kartą.
  5. Pomidorus supjaustome griežinėliais.
  6. Tešlą iškočiojame, dedame į kepimo formą ir subadome šakute.