Karamelinis vyniotinis

Tai yra fantastiškai skanus ir gražus desertas, kuriuo galima papuošti šventinį stalą.

Atsispausdinti receptą
Karamelinis vyniotinis
Virtuvė Vegetariška
Servings
vyniotinis
Ingredients
Biskvitas
Kremas
Papildomai
Virtuvė Vegetariška
Servings
vyniotinis
Ingredients
Biskvitas
Kremas
Papildomai
Instructions
Pagrindo paruošimas
  1. Į dubenį beriame miltus. cinamoną, sodą, kepimo miltelius, imbierą, druską, ciberžolę ir permaišome.
  2. Į maisto smulkintuvą dedame moliūgą ir sutriname iki vientisos masės.
  3. Moliūgo tyrę perpilame į dubenį. Beriame cukrų, pilame vanilės ekstraktą ir gerai permaišome. Įpilame sviesto ir permaišome dar kartą.
  4. Po trupučiuką beriame miltus ir užmaišome tešlą.
  5. Tešlą pilame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir tolygiai paskirstome.
  6. Kepame iki 180 laipnių įkaitintoje orkaitėje 12-15 minučių.
  7. Kol kepa biskvitas, ant stalo padedame švarų rankšluostį ir apibarstome cukraus pudra. Biskvitą ištraukiame, dedame ant rankšluosčio ir nuimame kepimo popierių.
  8. Suvyniojame ir paliekame 1 valandai atvėsti.
Kremas
  1. Į dubenį dedame kreminį sūrį, beriame cukraus pudrą (pudrą aš padariau pati iš rudojo cukraus) ir gerai permaišome. Pastatome kremą į šaldytuvą.
Vyniotinio formavimas
  1. Išvyniojame atvėsusį biskvitą ir užtepame kremą.
  2. Atsargiai suvyniojame, įsukame į plėvelę ir palaikome šaltai 2 valandas.
  3. Prieš tiekiant nuimame plėvelę ir apibarstome cukraus pudra.
Recipe Notes
  1. Stiklinė 250 ml.

Varškės sausainiai su riešutais

Kiek teko kepti sausainius su varške, man jie visi tobuli. Tai net būtų sunku išsirinkti mėgstamiausią receptą. Vieninteliai sausainiai, kuriais man nesinori dalintis.

Atsispausdinti receptą
Varškės sausainiai su riešutais
Servings
vnt.
Ingredients
Servings
vnt.
Ingredients
Instructions
  1. Sviestą gerai ištriname su cukrumi ir druska.
  2. Dedame varškę ir gerai permaišome.
  3. Beriame miltus su cinamonu ir užmaišome minkštą tešlą.
  4. Tešlą įvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą 1 val.
  5. Migdolus užpilame karštu vandeniu. Po 10 minučių vandenį išpilame ir vėl užpilame karštu. Palaukiame 5-10 minučių, vandenį išpilame ir nuo migdolų nuimame odeles.
  6. Atplėšiame tešlos gabaliuką, suformuojame graikinio riešuto dydžio rutuliuką, suplojame tarp delnų ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  7. Į kiekvieno sausainio viduriuką gerai įspaudžiame riešutą.
  8. Sausainius kepame iki 180-200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių (kepant 200 laipsnių temperatūroje, sausainiai gaunasi drėgnesni ir minkštesni. O kepant 180 laipsnių – traškesni).
  9. Atvėsiname ir mėgaujamės.
Recipe Notes
  1. Stiklinė 250 ml.
  2. Dalį šviesių kvietinių miltų galite pakeisti viso grūdo.

Vegetariška lazanija su baklažanais ir pievagrybiais

Labai, labai, net fantastiškai skani lazanija. Aišku, ją ruošti yra ką nuveikti, bet man patiko visas procesas.

Atsispausdinti receptą
Vegetariška lazanija su baklažanais ir pievagrybiais
Patiekalas Antri patiekalai
Virtuvė Vegetariška
Servings
asm.
Ingredients
Lazanijos lakštai
Įdaras
Padažas
Patiekalas Antri patiekalai
Virtuvė Vegetariška
Servings
asm.
Ingredients
Lazanijos lakštai
Įdaras
Padažas
Instructions
  1. Iš pradžių paruošiame tešlą: į dubenį beriame manų kruopas, miltus, druską ir permaišome. Padarome duobutę, pilame alyvuogių aliejų, po trupučiuką pilame vandenį ir šakute ar peiliu nuo duobutės viduriuko pradedame maišyti tešlą. Kai šakutės jau nebereikia, tešlą minkome rankomis apie 10 minučių. Suformuojame rutuliuką ir perpjauname pusiau, tešla turi būti lygi ir vientisa. Tešlą dedame į maišelį ar suvyniojame į maisto plėvelę ir padedame šiltai 30 min.
  2. Baklažanus supjaustome, dedame į dubenį, gausiai apibarstome druska ir paliekame 15-20 min.
  3. Sūrį sutarkuojame. Pievagrybius supjaustome kubeliais.
  4. Keptuvėje įkaitiname 2 v.š. aliejaus, beriame pievagrybius, kepame kol išgaruos skystis, pagardiname druska, pipirais, permaišome ir nukeliame.
  5. Ruošiame baltą padažą: nedideliame puode ištirpiname sviestą ir jame apkepiname miltus (~30 sekundžių). Plona srovele pilame pieną ir nuolat maišome, kad nesusidarytu gumuliukai. Pagardiname druska ir ant silpnos ugnies verdame, kol padažas sutirštės.
  6. Tešlą supjaustome į 3 dalis. Vieną gabaliuką paliekame, o kitus grąžiname į maišelį. Tešlą labai plonai iškočiojame ir supjaustome stačiakampiais (pas mane 11*20, nes derinau prie savo kepimo formos). Geriau daryti šiek tiek didesnius, nes tešla susitraukia.
  7. Baklažanus nuplauname ir apkepiname keptuvėje iš abiejų pusių. Galite juos iškepti ir orkaitėje. (Aš kočiojau tešlą, kepiau baklažanus ir dariau padažą vienu metu).
  8. Surenkame lazaniją: į kepimo formą pilame passatą, jei naudosite pomidorus savo sultyse, iš pradžių susmulkinkite
  9. Dedame tešlos lakštus ir apibarstome sūriu (1/3 viso kiekio).
  10. Ant viršaus dedame baklažanus ir aptepame puse baltojo padažo
  11. Dedame tešlos lakštus ir juos aptepame pomidorų padažu.
  12. Dedame pievagrybius.
  13. Apibarstome sūrių (1/3).
  14. Dedame tešlos lakštus, pilame likusį baltąjį padažą ir apibarstome likusiu sūriu.
  15. Kepimo indą uždengiame foliją ir kepame iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.
  16. Nuimame foliją ir kepame dar 15 minučių.
  17. Šiek tiek palaukiame, supjaustome ir tiekiame.
Recipe Notes
  1. Forma 34*21
  2. Stiklin4 250 ml.

Žiedinių kopūstų troškinys su žirneliais

Troškiniai man  niekad neatsibos. Kas gali būti geriau pietums darganotą dieną?

Atsispausdinti receptą
Žiedinių kopūstų troškinys su žirneliais
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Žiedinį kopūstą supjaustome smulkesniais žiedynais.
  2. Supjaustome papriką ir pomidorus.
  3. Sukapojame petražoles.
  4. Gilioje keptuvėje ar puode įkaitiname 2-3 v.š. aliejaus ir beriame garstyčių sėklas (uždengiame dangčių, nes pradės šokinėti po visą virtuvę). Kai garstyčių sėklos nustos spragsėti, dedame smulkiai supjaustytą imbierą ir maišant kepame 30 sekundžių. Beriame maltus prieskonius ir maišant kepame kelias sekundes.
  5. Į keptuvę dedame žiedinį kopūstą ir maišant kepame 10 minučių.
  6. Beriame žirnelius, pomidorus ir papriką. Pagardiname druska, permaišome, įpilame šiek tiek vandens, uždengiame dangčiu ir troškiname 15-20 min. (arba kol kopūstai suminkštės). Troškinimo pabaigoje pagardiname petražolėmis.
  7. Troškinį tiekiame šilta. Man skaniausia su ryžiais

Keksiukai su sėklomis ir razinomis

Purūs, ne per saldūs, minkšti ir kvapnūs keksiukai.

Atsispausdinti receptą
Keksiukai su sėklomis ir razinomis
Virtuvė Vegetariška
Servings
vnt.
Ingredients
Virtuvė Vegetariška
Servings
vnt.
Ingredients
Instructions
  1. Chią sėklas užpilame 6 v.š. vandens ir paliekame, kad išbrinktu.
  2. Į dubenį persijojame miltus su druska, prieskoniais bei kepimo milteliais, beriame cukrų ir permaišome.
  3. Beriame saulėgrąžas, sezamų sėklas, nuplautas ir nusausintas razinas ir permaišome.
  4. Pilame kefyrą, chią sėklas ir užmaišome tešlą.
  5. Tešlą dedame į sviestu pateptas keksiukų formeles.
  6. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 min. (tikriname mediniu pagaliuku).
  7. Keksiukus išimame ir atvėsiname ant grotelių.
Recipe Notes
  1. Stiklinė 250 ml.
  2. Kvietinius miltus galite pakeisti avižiniais (tik man su avižiniais miltais keksiukai buvo skanesni tą pačią dieną).
  3. Sėklas – mėgstamiausiais riešutais ar džiovintais vaisiais.

Aromatingi moliūgų keksiukai

Šie keksiukai man priminė Kalėdas. Juos kepant namie pakvipo gvazdikėliais ir cinamonu. Keksiukai gavosi labai aromatingi, minkštučiai ir labai skanūs. O su puodeliu kvapnios arbatos tiesiog fantastika. Kitą dieną liko tokie pat minkšti ir purūs.

Atsispausdinti receptą
Aromatingi moliūgų keksiukai
Servings
Ingredients
Servings
Ingredients
Instructions
  1. Moliūgą supjaustome maždaug vienodo dydžio gabaliukais. Sudedame į kepimo popieriumi išklotą skardą.
  2. Kepame iki 170°C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 min.
  3. Iškepusius moliūgus sutriname maisto smulkintuvu iki vientisos masės.
  4. Į dubenį persijojame miltus su druska, kepimo milteliais ir prieskoniais.
  5. Į kitą dubenį dedame atvėsintą moliūgų tyrę, beriame cukrų, vanilę, pilame aliejų, pieną, sirupą ir gerai išmaišome
  6. Sujungiame mases ir užmaišome tešlą.
  7. Keksiukų formeles ištepame aliejumi ir užpildome 2/3.
  8. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių (prieš išimant patikrinkite mediniu pagaliuku). Atvėsiname.
  9. Tiekiant galima apibarstyti cukraus pudra, cukrumi sumaišytu su cinamonu arba papuošti kremu.
Recipe Notes
  1. Stiklinė 250 ml.
  2. Originaliame recepte buvo 3/4 stiklinės cukraus, bet ir su 1/2 st. man buvo per saldu.
  3. Karvės pieną galima pakeisti augaliniu.
  4. Dalį miltų galima pakeisti pilno grūdo miltais.

Avižinių dribsnių ir burnočio sėklų kvadratėliai

Puikus kvadratėliai sveikam užkandžiui. Tinka pasiimti su savimi į darbą, kelionę ar įdėti vaikui į mokykla. Ne tik sveika, bet ir labai skanu.

Atsispausdinti receptą
Avižinių dribsnių ir burnočio sėklų kvadratėliai
Servings
Ingredients
Servings
Ingredients
Instructions
  1. Į dubenėlį beriame čhią sėklas ir užpilame 6 a.š. vandens.
  2. Pasmulkiname riešutus.
  3. Į didelį dubenį beriame avižinius dribsnius, burnočio sėklas ir riešutus. Pagardiname cinamonu, druska ir gerai permaišome.
  4. Supjaustome datules.
  5. Į smulkintuvą dedame bananus, išmirkytas čiją sėklas, pilame kokosų aliejų, klevų sirupą, susmulkiname iki vientisos masės ir pilame ant avižinių dribsnių.
  6. Dedame datules ir gerai permaišome.
  7. Kepimo formą tepame aliejumi arba išklojame kepimo popieriumi. Paruoštą masę dedame lygiu, 1-1,5 cm. sluoksniu.
  8. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.
  9. Ištraukiame, palaukiame 20 minučių ir supjaustome.
Recipe Notes
  1. Datules galima pakeisti razinomis, džiovintais abrikosais ir kt.

Burokėlių kepsneliai

Burokėliai man viena puikiausių lietuviškų daržovių. 🙂 Tai dalinuosi dar vienu puikiu daržovių kotletuku receptu. Švelnus, saldoko skonio, puikiai dera su raugintais kopūstais.

Atsispausdinti receptą
Burokėlių kepsneliai
Patiekalas Antri patiekalai
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Antri patiekalai
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Daržoves atskirai sutarkuojame stambia tarka
  2. Morką pakepiname įkaitintoje keptuvėje su 2 v.š. aliejaus 5 minutes.
  3. Į dubenį dedame daržoves, beriame miltus, sukapotus žalumynus, pagardiname druska, pipirais ir permaišome.
  4. Formuojame kepsnelius s ir apkepiname iš abiejų pusių.
Recipe Notes
  1. Miltus galima pakeisti avižiniais dribsniais.

Burokėlių kepsneliai

Puikus kepsnelių receptas. Papildomai galite dėti kepintų morkų, pagardinti žalumynais. Miltus galima pakeisti bulvėmis. O ruošiant šventėms, pagardinti riešutais (prie burokėlių man labiausiai dera graikiniai riešutai). Kepsneliai skanūs ir šilti, ir šalti.

Atsispausdinti receptą
Burokėlių kepsneliai
Servings
vnt.
Ingredients
Servings
vnt.
Ingredients
Instructions
  1. Burokėlius sutarkuojame smulkia tarka, beriame avižinius dribsnius ir permaišome.
  2. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname aliejų, Beriame garstyčių sėklas ir uždengiame. Kai garstyčių sėklos nustos spragsėti, beriame maltus prieskonius (išskyrus cinamoną) ir kelias sekundes maišant pakepiname.
  3. Į burokėlių masę beriame miltus, dedame pakepintus prieskonius, pagardiname druska bei cinamonu ir gerai permaišome.
  4. Formuojame nedidelius kepsnelius ir dedame į kepimo formą. Galite dar apvolioti miltuose arba kviečių gemaluose
  5. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
  6. Tiekiame su pasirinktu padažu.

Baklažanų ir panyro sūrio troškinys

Pagaliau išmokau skaniai pagaminti baklažanus! Skanus, kvapnus ir šildantis troškinys.  Man skaniausias su ryžiais.

Atsispausdinti receptą
Baklažanų ir panyro sūrio troškinys
Patiekalas Antri patiekalai
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Antri patiekalai
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Baklažanus supjaustome, gausiai apibarstome druska ir paliekame 15-20 min.
  2. Gerai nuplauname, nusausiname, pagardiname kario prieskoniais, apšlakstome aliejumi ir gerai permaišome.
  3. Baklažanus kepame įkaitintoje iki 190 laipsnių orkaitėje 20 minučių arba keptuvėje (kepant orkaitėje mažiau prisigeria riebalų).
  4. Pomidorus smulkiai supjaustome arba sutriname.
  5. Dideliame puode įkaitiname 2 v.š. ghi arba aliejaus. Beriame garstyčių sėklas ir uždengiame. Kai garstyčių sėklos nustos spragsėti, dedame tarkuotą arba smulkiai supjaustytą imbierą ir čilį pipirą, maišant kepame apie 30 sekundžių. Beriame asafetidą, ciberžolę ir kalendrą, maišant kepame kelias sekundes. Dedame pjaustytus pomidorus, pagardinama cukrumi ir druska. Padažą troškiname ant vidutinės ugnies apie 15 minučių.
  6. Supjaustome sūrį.
  7. Kepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
  8. Į puodą su padažu beriame Garam Masalą, permaišome. Dedame keptus baklažanus ir sūrį, atsargiai permaišome ir troškiname dar 5 minutes.

Avinžirnių sriuba su riešutais

Jau ne kartą rašiau, kad genialumas slypi paprastume. Ši sriuba dar vienas įrodymas. Tik avinžirniai, paprika ir riešutai, o skonis fantastiškas.

Atsispausdinti receptą
Avinžirnių sriuba su riešutais
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Morką sutarkuojame stambia tarka arba supjaustome šiaudeliais.
  2. Papriką supjaustome šiaudeliais.
  3. Keptuvėje įkaitiname 1 v.š aliejaus arba ghi ir maišant kepame morką 5-7 minutes.
  4. Į sultinį dedame pakepintą morką, papriką ir verdame 7 minutes.
  5. 1 v.š. riešutų šiek tiek paskrudiname keptuvėje ir sukapojame.
  6. Likusius riešutus sumalame.
  7. Maltus riešutus beriame į sriubą, pilame sojų padažą, citrinos sultys, dedame avinžirnius ir verdame dar 5 minutes
  8. Sriubą išpilstome į lėkštes, pagardiname grietine ir papuošiame riešutais.

Dalo sriuba su žiediniais kopūstais

Dalas yra džiovinti ir skaldyti nuimta odele ankštiniai (lęšiai, žirniai arba įvairios pupelių rūšys). Ankštiniai yra vienas svarbiausių baltymų šaltinių vegetarinėje mityboje, todėl juos labai naudinga įtraukti į savo racioną. O ši sriuba nors ir paprasta, tačiau labai skani ir soti.

Atsispausdinti receptą
Dalo sriuba su žiediniais kopūstais
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Perplauname mung dalą.
  2. Į puodą įpilame 1,5 sultinio arba vandens, dedame sviestą, lauro lapus ir pipirus. Užverdame.
  3. Beriame dalą, užverdame. Sumažiname ugnį ir verdame apie 40 minučių (nepamirštame periodiškai nuiminėti susidariusias putas).
  4. Bulves supjaustome kubeliais. Žiedinius kopūstus susmulkinam į mažesnius žiedynus.
  5. Daržoves beriame į puodą ir verdame 15 minučių.
  6. Beriame prieskonius, pagardiname druska, pipirais ir verdame dar 5 minutes.
Recipe Notes
  1. Ši sriuba tinka ypač Vata došos atstovui. Gaminant Kapha arba Pita došai, sumažinkite ghi/sviesto kiekį.
  2. Mung dalą reikia pamirkyti bent 4 valandas (galima palikti nakčiai).
  3. Būtinai pagardinkite sriubą juodaisiai pipirais, jie padidina kurkumino pasisavinimą.

Burokėlių sriuba su džiovintomis slyvomis

Neįprasta, bet labai gardi burokėlių sriuba su prieskoniais.

Atsispausdinti receptą
Burokėlių sriuba su džiovintomis slyvomis
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Burokėlį ir morką sutarkuojame stambia tarka arba supjaustome juostelėmis.
  2. Bulvę ir pomidorą supjaustome kubeliais.
  3. Kopūstus supjaustome plonomis juostelėmis.
  4. Puode įkaitiname 2 v.š. aliejaus, beriame garstyčių sėklas ir uždengiame dangčiu. Kai sėklos nustos spragsėti, beriame kitus prieskonius (išskyrus Garam Masalą) ir maišant kepame 30 sekundžių.
  5. Dedame burokėlius ir morką ir maišant kepame 5 minutes. Dedame pomidorą ir kepame dar 5 minutes. Baigus kepti apšlakstome citrinos sultimis ir permaišome.
  6. Dedame bulves, kopūstus ir užpilame sultiniu. Užverdame ir verdame ant mažos ugnies 25 minutes. Likus 5 minutėm dedame slyvas, pagardiname Garam Masala, druska ir pipirais.
Recipe Notes
  1. Jei patiekale nepatinka prieskonių sėklos, galite juos susmulkinti ir kepti apie 5 sekundes.

Daržovių sriuba su aguonomis

Pasirodo aguonos tinka ne tik kepiniams ir pienui gaminti.

Atsispausdinti receptą
Daržovių sriuba su aguonomis
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Į puodą įpilame litrą vandens arba sultinio, beriame aguonas. Užverdame, sumažiname ugnį ir verdame.
  2. Stambia tarka sutarkuojame morką ir moliūgą.
  3. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname 2 v.š. aliejaus, beriame asafetidą, maltą kalendrą ir muskato riešutą, pakepiname 5 sekundes ir dedame sutarkuotas daržoves. Maišant kepame apie 10 minučių.
  4. Bulves supjaustome nedideliais kubeliais.
  5. Bulves ir keptas daržoves dedame į puodą. Pagardiname druska, pipirais, dedame lauro lapą. Verdame 20 minučių (nuo užvirimo momento).
  6. Tiekiame su grietine ir žalumynais.

Spindulinių pupuolių sriuba su pomidorais

Vos du ingredientai, prieskoniai ir tobula sriuba ant stalo! Tai yra nekaloringa ir lengva sriuba – gerai suvirusios pupuolės yra labai maistingos ir lengvai virškinamos.

Atsispausdinti receptą
Spindulinių pupuolių sriuba su pomidorais
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Į puodą pilame vandenį, dedame gerai nuplautas pupuoles, užverdame ir verdame ant mažos ugnies 40-50 minučių.
  2. Pomidorus dedame į dubenį, užpilame karštu vandeniu. Šiek tiek palaukiame, nulupame odeles ir supjaustome nedideliais kubeliais.
  3. Baigiant virti pupuolėms paruošiame prieskonius. Ant vidutinės ugnies įkaitiname keptuvę, dedame 1 v.š. ghi, beriame kumino sėklas ir maišant kepame 1-2 minutes. Beriame ciberžolę, asafetidą ir maišant kepiname kelias sekundes. Dedame imbierą, pjaustytus pomidorus ir troškiname 5 minutes. Prieskonių mišinį dedame į sriubą, pagardiname druska ir permaišome. Verdame dar 5 minutes.
  4. Į sriubą beriame sukapotas petražoles, permaišome ir nukeliame nuo ugnies.

Žiedinių kopūstų sriuba su avinžirniais

Skani, kvapni, šiek tiek aštri sriuba. Kitą dieną sutriniau sriubą maisto smulkintuvu, tą pati sriuba pateikta kitaip ir jau kitas patiekalas. Be to trinti ankštiniai lengviau virškinami ir mažiau sukelia nemalonių pojūčių.

Atsispausdinti receptą
Žiedinių kopūstų sriuba su avinžirniais
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Smulkiai supjaustome čilį.
  2. Žiedinius kopūstus susmulkinam į mažesnius žiedynus.
  3. Bulves supjaustome kubeliais.
  4. Puode įkaitiname 1 v.š. aliejaus. Dedame čilį, kuminą, asafetidą ir kepame 20 sekundžių.
  5. Į puodą pilame sultinį, dedame bulves, užverdame ir uždengus verdame 20 minučių.
  6. Dedame žiedinius kopūstus, kario miltelius, pomidorus ir verdame kol kopūstai suminkštės.
  7. Beriame virtus arba konservuotus avinžirnius ir verdame dar 5 minutes.
Recipe Notes
  1. Avinžirnius būtina pamirkyti per naktį. Arba galite pakeisti konservuotais, užteks 1 skardinės.
  2. Sriubą galite sutrinti maisto smulkintuvu. Sutrinus reikia užvirinti ir tik tada teikti.

Žirnių ir moliūgo sriuba

Soti, šildanti ir labai skani sriuba. Šioje sriuboje naudojami įvairūs prieskoniai, kurie gelbėja nuo pilvo pūtimo. Tačiau jei vis tik abejojate ar gaminti šią sriubą dėl nepageidaujamų pasekmių, galite ją sutrinti, tuomet ji taps žymiai lengvesnė virškinimui.

Atsispausdinti receptą
Žirnių ir moliūgo sriuba
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Žirnius gerai nuplauname, beriame į dubenį, užpilame vandeniu ir palaikome 3-4 val. (žirnius galima užmerkti ir iš vakaro).
  2. Išmirkytus žirnius, nuplauname ir dedame į puodą ir užpilame 1 l vandens arba sultinio. Užverdame ir verdame ant mažos ugnies 20 minučių. Verdant reikėtu nuiminėti susidariusias putas.
  3. Kol verda žirniai, kubeliais supjaustome moliūgą.
  4. Paruošiame prieskonius.
  5. Supjaustome čilį.
  6. Keptuvėje įkaitiname 1 v.š. aliejaus arba ghi, beriame garstyčių sėklas ir uždengiame dangčiu. Kai sėklos nustos spragsėti, dedame čili, beriame likusius prieskonius, maišant kepiname kelias sekundes ir nukeliame nuo ugnies.
  7. Į puodą dedame moliūgą, kepintus prieskoniu, pagardiname druska ir citrinos sultimis. Sriubą užverdame ir verdame ant mažos ugnies dar 20 minučių
  8. Tiekiant galite apibarstyti žalumynais, pagardinti grietine.

Gaivinantis agurkų kokteilis

Agurkuose daug vandens (95-96 proc.), mineralinių druskų (fosforo, kalcio, magnio, geležies), mikroelementų (vario, mangano, sieros, kobalto, cinko, silicio, jodo).

Agurkai, žalioji citrina pasižymi vėsinančiomis ir gaivinančiomis savybėmis. Šis gėrimas yra tikras išsigelbėjimas karštą vasaros dieną!

Atsispausdinti receptą
Gaivinantis agurkų kokteilis
Servings
asm.
Ingredients