Gaivinantis agurkų kokteilis

Agurkuose daug vandens (95-96 proc.), mineralinių druskų (fosforo, kalcio, magnio, geležies), mikroelementų (vario, mangano, sieros, kobalto, cinko, silicio, jodo).

Agurkai, žalioji citrina pasižymi vėsinančiomis ir gaivinančiomis savybėmis. Šis gėrimas yra tikras išsigelbėjimas karštą vasaros dieną!

Atsispausdinti receptą
Gaivinantis agurkų kokteilis
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Agurkus ir citriną nulupame.
  2. Įdedame visus produktus į virtuvinį kombainą, įpilame vandens, kad beveik apsemtu ir susmulkiname iki vientisos masės.

Kalendrų kokteilis

Jei mėgstate kalendrą, šis kokteilis jums. 
Kalendrą vadina kiniška petražole, ir Kinijoje ji iš tiesų labai populiari. Kalendroje ypač gausu vitamino C, P ir B grupės vitaminų. Ji gerina medžiagų apykaitą, kraujo sudėtį, gerina širdies veiklą, stiprina kraujagysles, mažina skausmą sergant gastritu, turint opų, padeda suvirškinti sunkų maistą, varo tulžį, šlapimą, turi antiseptinį poveikį, mažina nervingumą, dirglumą.

Atsispausdinti receptą
Kalendrų kokteilis
Servings
asm
Ingredients
Servings
asm
Ingredients
Instructions
  1. Įdedame visus produktus į virtuvinį kombainą, įpilame vandens, kad beveik apsemtu ir susmulkiname iki vientisos masės.

Linų sėmenų kisielius

Linų sėklose yra riebalinio aliejaus, karotino, glicerinų, angliavandenių, organinių rūgščių, fermentų, vitamino A, B, E ir P. Linų sėklos yra puikus energijos šaltinis. Sėmenys skatina peristaltiką, o gleivingosios nuoviro medžiagos tinka esant gastritui, ramina virškinamąjį traktą, mažina skrandžio rūgštingumą, gydo kvėpavimo ir šlapimo sistemos sutrikimus. O šis kisielius ne tik naudingas, bet ir labai skanus! 

Atsispausdinti receptą
Linų sėmenų kisielius
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Užverdame 2 l vandens, beriame linų sėmenys. Dar kartą užverdame, sumažiname ugnį ir verdame 7 minutes. Puodą nuimame nuo ugnies ir paliekame 20 min. pastovėti. Retkarčiais pamaišome.
  2. Nedideliame puode užverdame 100 ml vandens. Sumažiname ugnį. Beriame cukrų, citrinos žievelę, dedame cinamono lazdeles. Maišant verdame kol ištirps cukrus. Suberiame uogas, permaišome, dar kartą užverdame, uždengiame puodą ir nukeliame nuo ugnies.
  3. Praaušusį linų sėmenų nuovirą perkošiame per sietelį. Nuoviras turi būti tirštas. Supilame uogų sirupą ir išmaišome.

Imbierinė kinrožių arbata

Tiek daug skonio viename puodelyje arbatos.

Atsispausdinti receptą
Imbierinė kinrožių arbata
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Paruošiame prieskonius.
  2. Į puodą pilame 1 litrą vandens ir užverdame.
  3. Dedame visus ingredientus (išskyrus medų arba cukrų), uždengiame dangčiu.
  4. Užverdame, sumažiname ugnį ir verdame 10 minučių.
  5. Nukošiame, išpilstome į puodelius ir pasaldiname pagal skonį.

Bananų ir morkų pyragas

Kepdama šį pyragą nieko labai ypatingo aš nesitikėjau. Tiesiog norėjosi kažko paprasto, lengvai pagaminamo ir skanaus prie puodelio arbatos. Be to tai dar ir puikus būdas sunaudoti pernokusius bananus. Rezultatas nepakartojamas – purus, minkštas, drėgnas pyragas su lengva citrusine nata. 

Atsispausdinti receptą
Bananų ir morkų pyragas
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Morkas sutarkuojame smulkia tarka.
  2. Bananus sutriname su cukrumi.
  3. Bananų masę pilame į dubenį, dedame tarkuotas morkas, citrinos žievelę, pilame sviestą, 3 v.š. citrinos sulčių ir permaišome.
  4. Sodą nugesiname 1 a.š. citrinos sulčių ir pilame į bananų-morkų masę.
  5. Beriame miltus ir užmaišome tešlą.
  6. Paruoštą tešlą dedame į išklota kepimo popieriumi formą.
  7. Pyragą kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35-40 min. (tikriname mediniu pagaliuku. Ištrauktas turi būti sausas).
Recipe Notes
  1. Kepimo formą 20 cm.
  2. *Stiklinė 250 ml.
  3. Sviestą galima pakeisti kokosų aliejumi.

Olandiškas obuolių pyragas

Dažniausiai gaminu pyragus, kurie užima mažai laiko. Viską sumetei, suplakei, pašovei į orkaitę ir pyragas ant stalo. Bet kartais norisi pažaisti virtuvėje. Šis pyragas tikrai vertas sugaišto laiko. 

Atsispausdinti receptą
Olandiškas obuolių pyragas
Virtuvė Vegetariška
Servings
asm.
Ingredients
Tešlos pagrindas
Įdaras
Virtuvė Vegetariška
Servings
asm.
Ingredients
Tešlos pagrindas
Įdaras
Instructions
  1. Į didelį dubenį beriame miltus, 150 g cukraus ir dribsnius. Pilame sviestą ir triname tarp pirštu, kol gausis trupiniai.
  2. Atidedame į šalį 1/3 trupinių, o kitus paskleidžiame tolygiai kepimo formoje.
  3. Nulupame obuolius, supjaustome kubeliais ir apšlakstome citrinos sultimis.
  4. Į nedidelį puodą pilame vandenį, beriame 50 g cukraus, krakmolą, cinamoną ir permaišome. Dedame ant viryklės ir maišant verdame kol užvirs. Verdame tol, kol sutirštės. Dedame vanilės pastą, permaišome ir nuimame nuo ugnies.
  5. Krakmolą pilame ant obuolių ir permaišome.
  6. Įdarą dedame ant tešlos pagrindo ir apibarstome likusiais trupiniais.
  7. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40-45 min.
  8. Pyragą pilnai atvėsiname ir tiekiame.
Recipe Notes
  1. Kepimo forma 26 cm.

Mango ir anakardžių riešutų glotnutis

Atsispausdinti receptą
Mango ir anakardžių riešutų glotnutis
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Įdėdame visus produktus į virtuvinį kombainą, įpilame vandens, kad beveik apsemtu ir susmulkiname iki vientisos masės.

Arbūzinis „Mojito“

Net 80 procentų arbūzo sudaro vanduo, todėl jį reikėtų valgyti tiems, kurie nori išvalyti organizmą nuo šlakų bei toksinų. Be to tai puikaus skonio gaivus gėrimas!

Atsispausdinti receptą
Arbūzinis „Mojito“
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Išspaudžiame sultys ir mėgaujamės.

Gaspačio

Pagaliau karaliauja skaniausių, šviežiausių daržovių metas. Laikas ruošti ispanišką šaltsriubę – gaspačio 🙂
Šį kartą gaminau laikydamasi ajurvedos mitybos taisykles, todėl nedėjau svogūno, česnako, o actą pakeičiau žaliosios citrinos sultimis. 
Labai skanu ir gaivu! Jei norite pavalgyti sočiau, padarykite prie šios nuostabios sriubos skrebučius  su mocarelos sūriu.

Atsispausdinti receptą
Gaspačio
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Pomidorus įpjauname kryžiuku, užpilame verdančiu vandeniu, palaikome 1-2 minutes, perliejame šaltu vandeniu ir nuimame odelę.
  2. Daržoves supjaustome nedideliais gabaliukais ir beriame į virtuvinį kombainą.
  3. Pagardiname druska, pipirais, įpilame alyvuogių aliejų ir citrinos sultys.
  4. Susmulkiname iki vientisos masės.
  5. Sriubą dedame į šaldytuvą ir palaikome 1 valandą.
Recipe Notes
  1. Prieš valgant palaikykite sriuba 15 min kambario temperatūroje.

Agurkų ir lapinių kopūstų (kale) sultys

Lapiniai kopūstai įeina į pagrindinę grupę augalų, turinčių daugiausia chlorofilo ir maistingiausių medžiagų. Jie puikiai tinka  sultims, kokteiliams, salotoms, troškiniams.

Atsispausdinti receptą
Agurkų ir lapinių kopūstų (kale) sultys
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Išspaudžiame sultys ir mėgaujamės.

Mėtinis glotnutis

Nuo seno mėtų nauda buvo pripažinta – smulkintais mėtos lapeliais balindavo dantis, kabindavo patalpose orui gryninti ir aromatizuoti, plaudavo rankas mėtomis kvepintu vandeniu. Buvo manoma, kad mėtos kvapas skaidrina protą, dėl to žymūs žmonės nešiodavo ant galvos mėtų vainikus.
Būtinai pagaminkite šį nuostabaus skonio gaivinantį gėrimą. 
Atsispausdinti receptą
Mėtinis glotnutis
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Įdedame visus produktus į virtuvinį kombainą, įpilame vandens, kad beveik apsemtu ir susmulkiname iki vientisos masės.

Agurkų kokteilis

Agurkai naudingi tuo, kad turi daug mineralinių medžiagų ir mikroelementų: vario, cinko, jodo, geležies, mangano, floro. Agurkai žadina apetitą, stimuliuoja virškinimo liaukų sekreciją, valo organizmą.

O gėrimas gaunasi gaivus ir labai skanus!

Atsispausdinti receptą
Agurkų kokteilis
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Įdedame visus produktus į virtuvinį kombainą (žalumynus aš dedu ant viršaus), įpilame vandens (pilu iki žalumynų) ir susmulkiname iki vientisos masės.

Raudonųjų lęšių sriuba su orkaitėje kepta paprika

Kai lauke taip šalta, norisi tik sočių ir šildančių sriubų. Ši sriuba yra kvapni, aromatinga, labai skani ir tikrai sušildys jus bet kokiu oru.

Atsispausdinti receptą
Raudonųjų lęšių sriuba su orkaitėje kepta paprika
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Gerai nuplauname lęšius ir išverdame kaip nurodyta ant pakuotės.
  2. Kol verda lęšiai paruošime daržoves. Papriką nuplauname, dedame į kepimo formą ir kepame iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių. Iškeptą papriką dedame į maišelį ir paliekame 10 min. Nuimame odelė, išimame sėklytes ir supjaustome.
  3. Morką sutarkuojame stambia tarka. Keptuvėje įkaitiname 2 v.š. aliejaus, beriame morką ir maišant kepame 5 minutes.
  4. Į puodą, kuriame virsime sriubą, beriame išvirtus lęšius, dedame keptas daržoves ir užpilame sultiniu (aš mėgstu tirštas sriubas, todėl įpyliau 1/2 l). Užverdame, sumažiname ugnį ir verdame 10 minučių.
  5. Keptuvėje įkaitiname 1 v.š. aliejaus, beriame kuminą ir ciberžolę, permaišome ir pakaitiname 2-3 sekundes. Keptuvės tūrinį pilame į sriubą. Pagardiname rūkyta paprika ir druska.
  6. Baigus virti, sriubą sutriname maisto smulkintuvu.
  7. Tiekiame šiltą su grietine arba pagardinta citrinos sultimis ir žalumynais.
Recipe Notes
  1. Lęšius galima pakeisti avinžirniais, žirniais ar pupelėmis. 

Trinta lęšių ir avinžirnių sriuba

Šaltajam sezonui – šildančios sriubos! Rekomenduoju paragauti šią aromatingą marokietišką sriuba.

Atsispausdinti receptą
Trinta lęšių ir avinžirnių sriuba
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Salierą supjaustome griežinėliais.
  2. Puode įkaitiname 2 v.š. aliejaus, dedame salierą ir maišant kepame iki auksinės spalvos.
  3. Beriame ciberžolę, kuminą, kalendrą ir maišant kepame 1 minutę. Užpilame vandeniu arba sultiniu ir užverdame.
  4. Beriame lęšius ir ant vidutinės ugnies verdame 20-25 minutes arba kol suminkštės.
  5. Dedame pomidorus, avinžirnius ir užverdame.
  6. Sriubą nukeliame nuo ugnies ir sutriname maisto smulkintuvu
  7. Puodą grąžiname ant viryklės, užverdame, įpilame citrinos sulčių, pagardiname druska ir čili. Verdame dar 10 minučių.
  8. Tiekiame šiltą su jogurtu.